Anitha Schulman

Unga mammor

Bild från Micahs blogg (vid fototillfället 15 år) nu 19 år.

Jag har spottat en ny trend! Att allt fler unga tjejer vill bli mammor. Alltså det sista som stod på min att-göra-lista när jag var 20+ var att bli mamma. Jag tyckte barn var ganska konstiga och så ofärdig med mig själv att ens vidröra tanken på mig själv som förälder. Idag vet jag och känner till fler 25 åriga tjejer som väntar sitt första barn eller drömmer om att bli mammor.

Jag antar att man växer upp fortare idag och mognar snabbare. Jag tycker det är en positiv trend. Det är ju i den åldern kroppen är som mest anpassad för att få barn och ärligt talat. I retrospektiv SÅÅÅ mycket missade jag inte de där åren som jag var rädd att gå miste om. Tänk och haft en liten tweenie idag. Hur mysigt? Dessutom nu när alla 35 +:are försvinner från arbetsmarknaden och det finns vikariat att fylla. Vilka är det då som seglar upp och tar position? Jo de mammorna som fick barn unga. Attraktiva på arbetsmarknaden, hos arbetsgivarna och hungriga som få. Vi gammeltackor får passa oss.

Finns det några unga mammor som läser bloggen?

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nathalie

    Hej! Jag har en sex månaders bebis som jag fick tio dagar efter jag fyllt 24. Min sambo är 27. Har alltid längtat efter att bli mamma, och mina föräldrar har alltid inspirerat och visat att man kan ha familj och göra bra ifrån sig på jobbet.
    Jag är först bland vänner, och i alla mammagrupper/andra bebis/mamma sociala grejer vi är på är jag alltid yngst. Det tycker jag är tråkigt. Då jag tycker det är svårt att prata om annat än bebis med en nybliven 38-40 årig mamma. Önskar hitta mer mammor som är runt 25. Annars är det bara positivt! Älskar att vara en pigg, ung mamma som verkligen leker med min son.
    Planerar redan för syskon så vi kan få två tighta.
    Lycka till med allt!

  2. Maria

    Hej!
    Då räknas jag också som en ung mamma. Fick vår dotter en månad efter jag hade fyllt 25. I år fyller jag 27. Vi utbildade oss innan och har bra jobb. Jag blev gravid trots p-piller men det var inget svårt val. Jag tycker det passar in bra karriärmässigt. Jag är hungrig på en karriär och är på god väg att nå mina mål. Jag tycker såklart att 25 är ultimata åldern för första barnet 😉 Lycka till med allt!

  3. Ellie

    Åh! Jag älskar din blogg och är själv ung mamma. Jag är 23 år och har en 7 månaders hemma. Det är oerhört inspirerande att se hur du balanserar livet som småbarnsförälder och entreprenör. Jag har faktiskt önskat mig ditt porslin i födelsedagspresent, helt min stil. För övrigt är Penny den sötaste flickan jag sett. Massa kramar till dig och familjen.

  4. stina

    Fick min första son för två månader sedan och fyller 25 i höst. Till vardags pluggar jag till journalist och fortsätter med det i höst. Karriärmässigt känns det hur smidigt som helst, kommer inte behöva göra avbrott för barnledighet och redan vid 40 har jag (förhoppningsvis) ett rätt självständigt barn och kan lägga fullt fokus på jobbet. Att kroppen är i bra form nu och har återhämtat sig snabbt är inte heller direkt någon nackdel;)

  5. Jenny

    Jag blur 29 år i år och har barn födda -09, -11 och väntar nu mitt tredje som kommer i september. Många ser mig som ung mamma som kommer ha 3 barn innan jag är 30. Men jag tycker mer en unga mamma är tjejer under 20 år som får barn. För mig känns det underbart att ha fått mina barn tidigt i livet och förhoppningsvis får många många härliga år med dom om livet går som man vill, och förhoppningsvis också ha orken kvar att passa sina barnbarn i många år innan man blir för gammal.

  6. Emma

    Jag är 27 år och min lilla flicka är 3 år, mars 2011. Nu väntar vi på lillebror/lillasyster som beräknas komma i november. Jag skulle aldrig vilja vänta med att skaffa barn. Mycket för att jag inte vill att mina barn ska ha ”gamla” föräldrar.

  7. anna

    Jag var 22 när jag fick mitt första barn, en tjej. Jag bor i stockholmsområdet och de flesta av mina vänner var gravida ungefär samtidig ( i början av nittiotalet) Fick barn nr två vid 25. vid 30 fick jag tvillingtjejer och vid 40 en sladdiskille som nu är 7. Min äldsta dotter är nu 23 och hon ska få sitt fösta barn , en liten tjej i slutet av sommaren så då blir jag mormor vid 46 års ålder, ska bli superhärligt. och sladdisbrodern blir morbror vid 7 års ålder. Tror också att det är en trend nu att yngre skaffar barn precis som på nittiotalet. Min dotter har flera vänner som också är gravida eller vill ha barn nu.

  8. Thalia

    Precis fyllt 22 och har en liten tjej på sju veckor. Har 10 veckor kvar på min utbildning som jag planerar göra i höst. Kände mig väldigt redo för barn efter att ha bott utomlands och studerat samt haft bra jobb och känner att jag festat av mig tillräckligt. Det är så lyxigt att vara ung och mamma känner jag och hennes pappa känner likadant! Han börjar studera till hösten så medan jag jobbar kommer han att ha mycket hemmatid och hon kommer att kunna vara hemma så mycket, kunde inte kommit bättre!

  9. Theres

    Jag är 27. Har två barn som är 7 & 9 år. Väntar mitt tredje barn med bf i augusti.
    Känner inte att jag missat något men kanske flippar ur totalt vid 40, vem vet. Haha 🙂

  10. Alexandra

    Fick Min dotter när jag var 20 och nu väntar vi på lillebror som kommer i september (nu är jag 24). Inte sett mig som en jätteung mamma dock 🙂 utbildad och arbetande barnmorska, aldrig vart några problem. Tack för en superblogg, kramar

  11. Heléne

    Jag antar att jag klassas som ung mamma då.
    Födde min första son några månader innan jag fyllde 20 år. Och nu är han 5 år och skall bli storebror. Är nu gravid för andra gången, men denna gång är det enäggstvillingar. Dom kommer om max två veckor (tack o lov, för nu är det tungt), och det blir lagom till min 25 årsdag 🙂

  12. Lotta

    Jag är nu 26, väntar barn nummer två i de närmaste dagarna. Storebror fick jag när jag var 23 år. Barn har aldrig varit något jag velat ha, men efter träffat finaste killen så kändes det så givet, och nu är jag så överlycklig att vi inte väntade flera år utan att jag kan vara en ung mamma 🙂

  13. Lisa

    Hej!
    Jag fick min son vid 21, han är 11,5 idag, min dotter som är 10 året senare och min minsting fyllde precis 7.
    Tycker det är roligt att läsa din blogg! Lycka till med förlossningen!

  14. Tessa

    Jag var 21 då jag blev mamma första gången och 24 andra, nu är mina barn 21 och 19. Vi har en skitbra relation vi skrattar, skojjar, kollar saker i hop på internet osv. men både de och jag är måna om att jag är MAMMA!! ingen äldre kompis,fy fasen vad jag tycker det ser äckligt ut då en del mammor tror att de är yngre än vad de är och går på krogen med sina barn. Nu menar jag inte att man ska klä sig annorlunda än hur man känner sig osv. men vi har roligt med våra vänner på olika plan helt enkelt. Jag kände mig inte som en ”ung mamma” men har förstått att jag var det men jag var däremot mogen att bli mamma då, jag hade lekt av mig 🙂 i bland brukar jag säga till min dotter på 21 att då jag var som du så hade jag dej, då skrattar hon bara och säger: hoppas inte på att bli en ung mormor bara 😉

  15. Sofia

    Ja! Jag fyller 25 i höst och har en två månaders bebis. Jag är bland de första i min umgängeskrets så jag känner mig ung! Det var väldigt planerat, jag tar studieuppehåll nu i 6 månader. Väldigt mysigt med bebis, har verkligen längtat. Märker också av en förändring, fler och fler av mina jämnåriga börjar också bli sugna!

  16. Sofia

    Jag anser mig inte vara en ung mamma men utifrån dina kriterier är jag nog det. Fick min första året jag skulle fylla 22 och lillasyster kom två år senare, dvs när jag var 24. Samtidigt är jag färdigutbildad och arbetar som kurator och styr helt över den verksamhet jag är i. Bor i mitt drömhus i ett fantastiskt område tillsammans med min man som också han är färdigutbildad och sedan 2 år tillbaks jobbar som ingenjör. Barn nr 1 planerade vi in under studierna och barn 2 några månader efter att vi båda tagit examen. I år fyller vi 26 och funderar på att ge oss på en tredje till hösten

  17. MILK/SIGNE

    Alltså det är så knäppt det där, att jag räknas in i mallen som en ung (blivande) mamma. Jag kan inte riktigt förlika mig i den rollen, hallå jag har ju levt världens liv redan! Och jag kommer knappast sluta leva nu, det är väl nu det börjar? Känner mig helt klart redo och sjukt peppad, det känns bara naturligt att ta det här steget nu. Ser fram emot barnvagnspromenader tillsammans med dig i höst :)!

  18. Josefina

    Om du räknar 25 som ungt, så japp! Jag fyller 25 i sommar och väntar mitt första barn strax innan. Jag ser ingen anledning att vänta med barn eftersom jag längtat i många år men ändå gjort allt det där man ”borde” innan, dvs jag har pluggat på högskola, jag har ett fast jobb, en stabil relation och en bostadsrätt. Känner inget behov av att gå ut och festa längre utan är verkligen redo att leva småbarnsliv! 🙂

Comments are closed.