Hon fyller ju år imorgon men idag var det litet kalas med familj närmaste vänner och gudföräldrar.
När jag bodde i Paris låg det ett bageri på vår gata med de godaste bakverken jag någonsin ätit. Det tillsammans med Nutellacrèpes gav mig fem extra trivselkilon under vistelsen.
Hur som helst hade de hade ett trick som fick tårtbotten så mycket saftigare. Vet inte alls om det är känt. Men sockerdricka. Typ pensla ut sockerdricka på tårtbotten. Det är tricket. Låt den stå i kylen i en halvtimme ca innan servering. Här är tips på en tårta som tar tio minuter att göra och är nästan fri från onödig disk.
Ingredienser: sockerdricka, hallonsylt, grädde, banan, tårtbotten och färska bär.
Pensla tårtbotten med sockerdricka.
Mosa banan med lite vispad grädde likaså hallonsylten. Ta slickepotten och fördela hallon och gräddmoset på en våning.
Gör samma sak med banan och gräddmoset.
Ta resten av den vispade grädden och fördela jämt över hela tårtan inklusive sidorna. Dekorera med färska bär.
In i kylen i trettio minuter och voilà! En Gateau Par Anitha.
Födelsedagsbarnet såg ut som en liten tårta hela hon. <3
Hon skulle kunna bo i lådan på sitt födelsedagspaket…
Jo ett helt underbart dockhus från Lundby. Lika roligt för mamma som för dotter. Pedagogiskt, stimulerade, kreativt och kul!!! Minns mitt eget dockhus från jag var liten. De har ju utvecklats lite sen dess… Men det kunde jag spendera timmar vid. Blev så glad när jag hörde Penny småprata för sig själv inne ifrån hennes rum. I full färd med att homestaga om villan.
Vilken liten sötnos du har! Grattis Penny!
Hon ser så go ut Penny! Kan tipsa om att bara ta vanliga tinade hallon istället för hallonsylt och blanda med grädde. Blir friskare smak. Bra tårta annars!