Anitha Schulman

Penny Schulman dryga dygnet

Barnläkaren var precis här och allt var i sin ordning ingen höftluxation. Skönt. Nu har jag inga ursäkter till oro.

Igår som ni säkert förstått ni som följt bloggen så var jag på jobbet och hos barnmorskan. Vi skämtade om att jag skulle få bebis igår (sjukt så här i efterhand). Sen åkte jag upp på stan och gjorde faktiskt sista babyinköpen inför förlossning. Det kanske fanns något undermedvetet, inte vet jag.
Efter det hämtade jag Calle och vi åkte hem och mötte upp mina föräldrar som var uppe på en snabbvisit. Däremellan så besökte vi Hammarby Sjöstads första ICA butik. Lyckan visste inga gränser.

Calle skulle på jobbmiddag och jag såg fram emot en kväll hemma i soffan med glass och chokladsås.

Runt 23.00 tiden på kvällen fick jag kraftiga sammandragningar eller förvärkar som brände som eld över magen. De var precis lika kraftfulla som dom i helgen bara en annan sorts smärta. Så nu kan jag definiera. Det var ingen direkt skillnad på smärtan. Bara placeringen och utloppet av den.
Så nej man vet inte alls om man har en värk eller kraftig sammandragning. Är min slutsats. Men jag tänkte att jag inte skulle ringa och ”oja mig” i onödan till Calle. Jag hade ju varit med om det här förr och då hade det lagt sig.

När Calle kom hem strax innan ett på natten. Hade jag kommit i säng en halvtimme tidigare. Jag fann mig själv sovandes över soffans armstöd med magen mot det.
Måste tuppat av kort av ren utmattning. Men jag tog in mig till sängen.

Han insisterade på att vi skulle ta ett bad för det är då det lugnat ner sig tidigare. Så även denna gång fast magen var fortfarande väldigt hård. Vi gick och la oss och jag kände av sammandragningarna fast inte lika kraftfullt som i soffan.

Jag somnade runt två och vaknade av en ”filmisk” vattenavgång. Självklart var första tanken att jag kissade på mig. Andra att jag ”tagit in badvatten” sen förstod jag när det i princip sprutade.

— Calle vakna, jag tror vattnet har gått.
— Det blir bra, sov nu.
— Men allvarligt Calle, vattnet HAR gått!
— Mmmm. Pusspuss.
— För i helvete vakna! Vi ska ha barn NU!

Då tog det fart. Calle insåg att hans kalsonger var helt dyngsura och hela sängen plaskblöt.

Vi var inne på Förlossningen 03.30 och 10.11 var hon levererad. Någonstans fick jag ju det bästa av två världar baserat på min situation, att hon var i säte.
En förlossning som startat men ett planerat akutsnitt med lokalbedövning så man fick uppleva det så mycket man bara kunde.
Både förlossningsarbete och snitt. Jag kan säga att jag kan voucha för båda.

20110415-132854.jpg

20110415-132916.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. F

    Stort grattis! Jag har ett snitt planerat tills på onsdag, nervös är det minsta ordet jag kan använda för att beskriva mina känslor! Nu vill jag höra hur lätt och smärtfritt allt gick för dig!=) Som sagt, grattis!

  2. Sofie

    Skriv din kommentar här! Grattis! Så himla fin. på översta bilden är hon lik valörs brorsbarn Signe tycker jag.

  3. Winny

    Hon är enormt lik dig på den nedersta bilden!

    Varför jämföra smärta? Alla vet ju ändå att det gör ondare för varje cm man öppnar sig, säkert även Anitha.

  4. Tollan.

    Stort grattis! Äntligen här! Penny är verkligen en blandning utav er båda. Hon ser ut som en mini-Calle i indisk flickupplaga. Jättesöt.

  5. annabomb

    Precis som med Loppan. Galet. Ha ha. Precis samma förlopp som för oss.

    Penny – hon är så vacker. Och vi längtar till dess att vi får träffa henne. Kram!!

  6. Gizze

    Ett otroligt vackert barn! Jag har sett många….
    De är så ljuvliga när de är nyfödda…den känslan glömmer man aldrig…(trots att min son snart är 18-ÅR)

    Njut av er lilla! / Gizze

  7. Helena

    Grattis igen!! Och vad skönt att du fick en bra förlossningsupplevelse. Njut nu av denna omtumlande tid. Visst känns det som att världen blivit lite bättre när man satt denna perfekta lilla människa till världen 😉

    Kramar
    Helena

  8. emelie

    fäller en liten tår här!
    jag älskar att läsa förlossningsberättelser.

    vilken lycka!
    all kärlek till er!

  9. Bea

    Hon liknar dig Anitha. Vad skönt att du fick en positiv upplevelse av förlossningen. Lycka till nu med er lilla skatt!

  10. Nina

    Kära Lina!Nu utgår du ju enbart från dig själv och dina erfarenheter….Min första förlossning slutade i akutsnitt efter 30 timmar av helvetesvärkar som aldrig tog slut.Bebisen låg fel och jag öppnade mig inte trots värkstimulerande dropp.Jag hade så starka värkar att varken min kropp eller mitt barn klarade av det.Jag var öppen 4 cm efter 30 timmar.Med nästa barn var det ett mycket mer ”naturligt” förlopp.Skrattade mellan värkarna när jag var 8 cm öppen.Akutsnitt igen tyvärr dock,då förra ärret gav vika.Även den förlossningen tog 30 timmar.

    Men som sagt.Olika förlossningar,olika smärta vid olika skeenden.

    Punkt.

  11. Sofia

    Lina: Varför är det så viktigt att jämföra smärta? Alla är olika och har olika smärttröskel. Jag trodde jag skulle dö när jag var öppen 4 cm.

  12. Lina

    Hur mycket var du öppen när du kom in då? Hur mycket öppnade du dig innan snittet? Det gör ju ondare och ondare ju mer man öppnar sig…..

Comments are closed.