Anitha Schulman

Vill ni se 5:2 debatten kolla från 19 minuter in.

Skärmavbild 2013-09-06 kl. 12.38.44

Kolla HÄR!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Alice

    Jag undrar bara varför du kör denna ”tvådagars halvfasta”? Som jag har förstått det så funkade inget annat sätt för dej att gå ned de sista kilon som du gått upp under din graviditet med Penny. Jag, personligen, har fått en egen uppenbarelse (iom min egen 5:2-hets) om att det är med dessa 3-7 kg som ska gås ned, där problemet ligger. Den snäva ramen inom kg där vi äntligen är nöjda med oss själva. Självacceptans kommer inte med en lägre vikt som kan ”accepteras” av oss själva eller samhället. Det blir ju absurt när man tänker på det! Jag vill inte banta, eller fasta eller ”hålla igen med sötsaker” för min rädsla att gå upp 2 kg. Jag vill inte skicka ut sådana signaler till mina vänner (att om jag inte duger, så duger antagligen inte min vän som väger mer än jag) eller mina framtida barn.

    Och när jag började 5:2 så hade jag ALLA andra goda anledningar med denna fasta (bra för cellerna, låta kroppen vila osv). Men om jag rannsakar mej själv, var den största anledningen att gå ner 2 kg (!!!! hahahaha).

    Så jävla larvigt.

  2. Anitha Schulman

    Svar till Jessica som mailade:

    Hej Jessica,

    Jättestark berättelse och tack för att du hörde av dig.

    Men Anorexia och Bulemia är båda psykiskt diagnostiserbara sjukdomar. Så dieter är självklart inte positivt ALLS då det skapar en matbesatthet som inte är gynnsam om man redan har en diagnos, outtlöst latent.

    Det har ju gjorts ganska mycket forskning på 5:2 just då det låter – per definition som att man skulle kunna uppmana till hetsätning på ”normaldagarna”. Det visade motsatt effekt. Om du påstår och bevisligen upplevt motsatsen så kan jag inte annat än beklaga.

    Men som sagt du har en diagnos och allt med dieter och bantning ska nog undvikas i ditt fall. Ledsen att samhället ser ut som det gör som framkallar dessa diagnoser. Men det är nog dessvärre självbild och samhälle som är den stora boven. Inte dieter/fastor per definition.

    Fasta har vi gjort sen urminnes tider, dessvärre är ju inte så många svenskar aktiva protestanter idag så fastan har städats bort. Däremot praktiseras det i i Islam så som massa andra kristna falanger. Jag vet inte om de har samma statistik rörande Anorexia och Bulemia som vi. Men jag håller med dig att dieter som ord och association är dåligt. Därför väljer jag hellre att kalla det för en tvådagars halvfasta.

    Lycka till med din behandling.

    Kram
    Anitha

Comments are closed.