Anitha Schulman

Var hos barnmorskan

Var hos barnmorskan precis och hon berättade att magens fundusmått har nått sitt tak. Hon är färdigbakad och har en peakande kurva. Redan nu estimeras hon väga runt 3200 gram och om hon går fulltid så kommer hon väga minst 3600 gram! Så nu kan hon komma precis när hon behagar. Hon har börja fixera sig, om än fel.

Imorgon ska jag på bäckenröntgen och på måndag ska jag träffa läkaren som analyserar resultaten från den. Om mitt bäcken är för trångt eller på gränsen kommer det bokas snitt. Om bäckenet är bra kommer man göra ett ultraljud på henne och kolla hennes storlek kontra mitt bäcken. Om hon är för stor, så bokas det snitt. Om det är i synk så görs ett vändningsförsök. Om vändningsförsöket misslyckas så bokas snitt. Så just nu känns det som 70/30 i odds för snitt.

Tack för väskguidningen nummer tre var den solklara segraren men det är en travel bag så den är ganska stor. Jag som är liten tycker att det värsta som finns är ”väskor som är på promenad med mig” och inte tvärtom. Men det blir nummer två! Den kommer passa mig betydligt bättre.

Calle den spjuvern ringer upp mig när jag sitter i bilen bilen och frågar hur jag resonerar kring att köpa en väska för så mycket pengar.

Då har han hållit på att Googla varje enskild väska och få reda på priserna. Inte okej. Jag brukar alltid avrunda åt ett lite lägre pris när han frågar vad saker kostat. Men nu är jag helt synad. Jag gillar inte att inte ligga steget före. Jag tycker det är mitt kvinnliga privilegium.

Är ni alltid ärliga inför era män/pojkvänner om vad saker kostar?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Cissi

    Jag tjänar betydligt mer pengar än min man och bidrar redan mer till hushållskontot än han så jag köper vilka dyra väskor jag vill ha. Så inget problem för mig! 🙂

    Tycker du är litet lustig som utlyser en omröstning på 10 väskor som du vill ha för att sedan bestämma att den vinnande väskan är för stor. Visste du inte det från början..?!

    Nåväl, såg att du ligger på förlossningen nu och snart ska snittas. Jag fick också akutsnitt, var livrädd för det men det gick superbra och personalen var så oerhört proffsiga. Det kommer gå bra och Penny kommer du att älska. Lycka till!

  2. Emma

    Jag är helt öppen med vad jag handlar och hur mycket det kostar när det gäller kläder. Han har inte så mycket att komma med där, eftersom hans kläder kostar mycket mer än mina.

    Det jag undanhåller litegrann är träningen. Jag älskar att träna, och jag vill känna mig snygg. Han har inget förhållande alls till träning förutom att det är tråkigt. Han fick träningsvärk en gång för 12 år sedan, och det var visst jobbigt. När han således frågade vad min personliga tränare kostar per gång kändes det lite småjobbigt.

    I slutändan har han dock inget med det att göra, eftersom vi ”bara” är sambos och inte har delad ekonomi. Han kunde dock fortfarande inte förstå att jag kunde lägga 500 kr per pass med henne.

  3. Hanna

    Hej Anitha! Läser din blogg väldigt ofta och vill bara förvarna dig då många (bland annat din man) verkar tro att kejsarsnitt på nåt sätt är en ”enkel väg” ut ur en graviditet. Efter ett kejsnarsnitt återhämtar du dig mycket sämre än vid vaginal förlossning! Jag har gjort 2 ofrivilliga kejsarsnitt (min dotter låg i säte och min son ville helt enkelt inte komma ut) och har mått skit efter båda gångerna. Inflammationer i såret och smärta smärta smärta. Ville bara förvarna dig lite, men också skicka ett stort LYCKA TILL! Penny kommer bli ditt livs största kärlek! Massa kramar Hanna

  4. Helene

    Jag är visserligen gift sedan 23 år men har min egen ekonomi. Jag gör vad jag vill med mina pengar och han sina. Varför ska man ljuga eller känna att man köper en för dyr väska? man köper väl den väskan man vill ha? han köper ju det han vill ha?

  5. Elsy

    hahaha absolut INTE!!!
    jag ljuger om alla kläder jag köper, antingen är det second hand, halva priset eller så får de ligga i garderoben ett tag ”och har legat där för alltid”.
    Min stora passion är tidningar men de brukar jag säga att jag hittat på jobbet.
    Sen är ljusstakar på second hand något jag älskar, men mannen låter mig inte ens köpa ljus, så dom står rätt tomma runt om i lägenheten.
    (Ja, han är för ekonomisk och jag har inte nån sån gen, så för att slippa bråk löser jag det såhär ;)) en vit lögn har ingen dött av, men mitt bankkonto lever inte)

  6. Susanne

    Halkade in på din blogg av en händelse och måste genast berätta att jag var med om exakt samma förlopp för snart 19 år sedan. Mitt bäcken var för trångt och på den tiden ville man då försöka vända barnet i första skedet. Läkaren som själv var gravid i 8:e månaden stånkade och stönade och sade till slut, nej nu skiter vi i det här och bokar tid för snitt!
    Kan än idag känna denna oerhörda lycka med kejsarsnitt! Helt otroligt underbart sagolikt!!!!!

  7. carina

    Jag fattar inte hur Calle kan tycka som han gör om amning. Det är spädbarnens näring och det är livsviktigt, ändå ska det klagas på att det ammas hela tiden. Varför måste de som irriterar sig så titta då?

    Ledsen för sen kommentar och i fel inlägg, men den har legat och grott sen du skrev det och jag hade inte tid att svara då.

  8. E

    jag tycker man ska vara :ärlig,hederlig och rättvis emot varandra.>Springa bakom ryggen på varandra m.m. det ger inte förtroende och trygghet till varandra och en mer känsla till varandra

  9. Michaela

    Du tjejen,

    1. Boka snitt. Lat dem inte forsoka halla pa vanda.
    Insistera pa det. Jag lovar att det kanns battre i s f
    att de ska forsoka att vanda pa Penny.
    2. Jag ljuger alltid om vad det kostar. Annars sa far jag
    ju bara hora om det ena och det andra…Men det ar
    da endast om han lagger marke till det. Hahaha. Bast
    ar att saga: -This old thing? No, it’s not new.
    3. Calle: -Lat din fina fru vara..eller annu battre: spring
    genast och kop vaskan at henne!!! 🙂

    Lycka till med allt.

Comments are closed.