Anitha Schulman

Min rabarber och jordgubbspaj

1. Finhacka rabarber i smala bitar.

20130622-103948.jpg
2. Använd rör eller råsocker. Häll på rabarberna och skaka på bunken så att alla blir sockrade. Då hinner sockret gå in i rabarberna och kemi uppstår. Smaken blir mildare men samtidigt mer rabarbish.

20130622-104504.jpg
3. Finhacka jordgubbarna.

20130622-104556.jpg
4. Blanda rabarber och jordgubbar i smörade formar efter egen tycke och smak. Preppra med kanel. Det är trevligt med små mazarinformar.

20130622-104929.jpg
5. Degen. Beroende på mängd så duger ögonmått gott och väl. En del smör, en del rör alt. råsocker och en del vetemjöl. Knåda ihop degen för hand. När den är klumpig och sammansatt är den klar.

20130622-105208.jpg
6. Strö degkluttar över rabarberna och jordgubbarna.

20130622-105332.jpg
7. Grädda på 225• till du ser att den börjar ”bubbla”. Dessutom när det börjar lukta ljuvligt i hela köket är en annan ”nu är det klart”-signal.

20130622-105617.jpg
Perfekt som sommarsnack. Bara att servera genom att toppa med fluffigt vispad vaniljsås.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.