Anitha Schulman

4 must have gravid/bebis-böcker

De här böckerna är de böcker jag funnit nyttiga under graviditeten. Jag tror inte man ska läsa ihjäl sig. Det finns så mycket info att tillgå hela tiden. Men de här har verkligen lärorik info.

PÅ SMÄLLEN FRÅN A TILL BEBIS

Så otroligt bra! Allt ifrån knäppa graviddrömmar, till nojjor, allmän oro och vad du verkligen behöver inköpa för att starta upp livet som tre. Boken är en stadig hand att hålla i. Du är inte ensam i all din galenskap och det är okej. Härliga gravidanekdoter som normaliserar vilket vad-är-det-för-fel-på-mig-tillstånd som helst.

ATT FÖDA

Nej man behöver inte läsa hela men ett par matnyttiga kapitel förbereder dig på förlossningen med allt vad det innebär.

VÄXA UPP OCH UPPTÄCKA VÄRLDEN

En kvinna med det sanslösa namnet Hetty van de Rijt har skrivit denna oumbärliga bibel. Du har en matnyttig tidslinje som visar barnens utvecklingssprång och perioder på ett superpedagogiskt  sätt. Samt tips på hur man hanterar och stöttar i utvecklingssprången och vad som händer i bebisen under dom.

SOVA HELA NATTEN

En omdebatterad modern klassiker. Anna Wahlgrens sömnmetod har bland mina väninnor fungerat med beröm bra. När barnen efter tre-fyra månader helt plötsligt styr hela dag och nattpasset så är det dags att ta tillbaka makten över sitt liv och tillämpa denna metod. Strunta i de andra Wahlgren-böckerna den här räcker.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Skriv din kommentar här!
    Tycker du ska läsa på om ny hjärnforskning (ex Kärlekens roll, Sue Gerhardt) om oss människor och därmed om hur hur det är att vara liten innan du läser en bok skriven av en oprofessionell kvinna. Inte roligt att läsa i efterhand att man utsatt sitt barn för metoder som kan skada.

  2. Annika

    ”När barnen efter tre-fyra månader helt plötsligt styr hela dag och nattpasset så är det dags att ta tillbaka makten över sitt liv och tillämpa denna metod.”

    Usch vad läskigt du skriver. Ta tillbaka makten över sitt liv? En så liten bebis ”styr” inte någonting, den behöver få sina behov tillfredställda.
    Ved du – när jag läser detta inlägg slår det mig att det verkar som om du faktiskt inte är förberedd ett endaste dugg.
    Du kommer nog känna samma när ditt barn är fött om du går tillbaka och läser detta inlägg.

    Tänk på att DU ska jobba för din bebis, bebisen ska definitivt inte behöva jobba för dig. Jag tror inte du alls menar så heller, men det är det Anna Wahlgren går ut på – som att ett spädbarn ”förolämpar” sina föräldrar genom att inte sova som en fullvuxen karl, när det i själva verket har ett biologiskt behov som är helt annorlunda. Och dessutom helt individuellt!

    Om du dessutom läser denna artikel av Anna Wahlgren, med allt dess svammel, kommer du förstå att hon faktiskt är vrickad.
    http://www.newsmill.se/artikel/2011/02/10/varf-r-dog-min-son-vaccinationens-risker-m-ste-diskuteras-ppet

  3. Jenny

    Somna utan gråt av Elisabeth Pantley är mycket bättre. Vi trodde också att det skulle vara bra att sluta nattamma när vår dotter var 4 månader men hon var så aktiv och tidig motoriskt att hon behövde äta så mycket hon kunde – även på natten. Jag tycker det verkar som om vissa barn sover ok på nätterna – för andra kan det dröja lite. Vi köpte läget och valde till slut samsovning under en ganska lång period och det var också mysigt. För oss lossnade det direkt (både med att äta vanlig mat och att sova) när jag slutade amma så mitt tips är nog att inte dra ut på amningen allt för länge även om det känns svårt. Min dotter var ett år när vi slutade helt och det var verkligen inte en dag förtidigt.

  4. Mary

    De är så mysigt att läsa din blogg o du e jättesöt!
    Men! Tänk på att Anna Wahlgren går mot de vetenskapliga rön om tt spädbarn under 6 månader INTE ska ligga på mage pga att risken för plötslig spädbarnsdödlighet ÄR högre då!!!
    // bvc-sköterska

  5. Anna

    MIna båda killar tre år och 6 månader har sovit superbra redan från start. Har inte behövt göra något alls för att det ska bli så. Ta det som det kommer istället för att redan nu börja planera för olika metoder som finns. Samma gäller förlossningen, bra att vara förberedd dock men förvänta dig inget (mer än bebisen då förstås) och ta det som det kommer. Epiduralen är mitt tips, varför ha mer ont än man behöver. Lycka till med allt

  6. Lisa

    Lite gulligt att du tror att du är ”förberedd på förlossningen med allt vad det innebär” genom att läsa en bok…. 🙂

  7. Moa

    Anna Wahlgren vet ingenting om barnens behov. Barnen styr ens liv i den åldern och de har de rätt till. ID.

  8. MissMummy

    Om du kör Standardmodellen direkt från födseln slipper du Sova Hela Natten-kuren, och får istället sammanhängande sömn väldigt fort. Nattmålen faller bort ett efter ett, och sedan har ni 12-timmarsnätter utan matning och annat stök från ca 4 månaders ålder. Standardmodellen finns på http://www.annawahlgren.se och i Barnaboken.

  9. Cissi

    Haha det här var ju jättelustigt. Jag är i samma vecka som du (mitt andra barn) och PRECIS de där fyra böckerna har jag läst under bägge graviditeterna och efter min första graviditet. De är grymma, speciellt de två sistnämnda! Sen slutar nog likheterna då jag är typ dubbelt så lång som du så jag har det inte riktigt lika tungt nu på slutet. Kämpa på, nu är det inte långt kvar!

Comments are closed.