Anitha Schulman

När man inte trodde att det kunde bli värre så kom vattnet

Nog för man är riktigt graviddum och har diverse krämpor. Flera kvällar har jag lite smått brutit ihop och fått, jag-orkar-inte-mera gråtattacker. Men på morgonen har allt varit bra igen. Igår hade vi vännerna Fiffi och Loffen hemma på middag.

Vi har en ganska tydlig rolluppdelning mellan oss jag och Calle. Jag är oftast den som är lite mer strukturerad och styr upp saker. Calle är mer operativ. Nu är jag som allra mest förvirrad och han är inte förberedd på att jag är ”ur tjänst”, då det yttrar sig lite då och då. Så just nu sköts allt på volley. Det går så där men det funkar. Vi får se det som en övergångsperiod. Han är supermaken och får liksom ständigt parera mig just nu.

Igår insåg jag att jag hade glömt att köpa något att dricka till mig och Fiffi till middagen. Så lite halvakut slängde vi in en alkoholfri mousserande i frysen. Den hittade vi exploderad i frysfacket i morse. Ja så där håller det på.

Gravid, gravid, sympatigravid

Dessutom så vaknade jag med ”hallonbåtsfötter” i morse. Dom är helt runda under! Händerna ser ut som monsterhänder och nu börjar jag svälla över näsan. När man inte trodde att det kunde bli så mycket värre så kom vattnet…

Nej det är inte en skräckfilm
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Vad jobbigt det later! Hoppas du mar battre snart, forhoppningsvis forsvinner det mesta sa fort du far se din lilla Penny. Jag vet, det hjalper inte hur du kanner nu men ta det dag for dag. Snart ar hon har!! Kram pa dig.

  2. Matilda

    Oj va många tråkkommentarer det var här idag…

    Jag vill skicka en STOR KRAM till dig och hoppas att imorgon blir en bättre dag!

  3. Emmi

    TILL TVÅBARNSMAMMA

    Du är säkert världens suraste mamma och om det är någon som gnäller så är det du. Du kan väl fråga om Anitha kan starta en blogg för hela resten av världen med både aids och ”allvarliga sjukdomar” så kan du ju ta och läsa den istället för att läsa hennes personliga blogg – eftersom det inte verkar relevant för dig (och många andra) att läsa EGNA BLOGG.

    Ni verkar komma från underjorden, allihopa. USCH.

  4. Tvåbarnsmamma

    Men det var då ett j****a gnäll. Var det inte du som skrev om hur du gick in i allt med ett postivt sinne? Jag tycker du bara gnäller och kräver speciella rättigheter som en prinsessa på ärten. Du är varken den första eller sista att vara gravid och svullen!!!

    Tänkt på att folk lever med allvarliga sjukdomar också?….. DET kan jag förstå är jobbigt.

  5. Pethra

    Aja, jag var som en sprickfärdig vattenballong från månad 4 till 17 dagar efter BF, så du står ut, I promise you! 😉

  6. nittan

    Det är nu du ska leta fram blogginlägget du skrev för inte så länge sedan om att du anser att en graviditet blir vad man gör den till…
    Eller ska jag skriva ansåg?
    Den enda trösten i det här läget är att tänka att detta inte är ett permanent tillstånd. Håll ut, inom den närmsta månaden så är det över och efter förlossningen får du i stället nya kroppsliga besvär att tampas med.
    Fast då har du också fått en underbar liten bebis och inte så mycket tid att fundera över hur du mår.
    PS Lyd också råden att ta kontakt med din barnmorska ang. svullnaden, havandeskapsförgiftning är inte att leka med.

  7. Marlene

    Hej!
    Jag skulle nog rekommendera dig att ta kontakt med din barnmorska.. Precis som någon skrev kan det vara tecken på havandeskapsförgiftning.. Eller så kanske Penny tittar fram snart då det även är ett litet tecken på att bebis kommer snart! Men ta det säkra före det osäkra och kontakta din bm.. Jag fick havandeskapsförgiftning men hade inte ngn huvudvärk.. Lycka till och tack för att du delar med dig i denna trevliga blogg!

  8. Fia

    Håll lite koll på det där. När man sväller upp snabbt kan det vara ett tecken på havandskapsförgiftning. Får du sprängande huvudvärk så bör du kolla upp det direkt.
    Och jag tycker inte alls att alla gravidbesvär gick över direkt efter förlossningen. Min halsbränna var kvar i flera dagar. Men det är klart. Ganska fort går det ju.
    Lycka till och tänk på det där med huvudvärken!

  9. Weran

    huvva huvva, det är riktig monstervarning på dem! Men nu ska jag berätta något glädjande: i samma sekund som lilla Penny landar på ditt bröst kommer alla krämpor att försvinna som i ett trollslag. Och jag menar inte det på något romantiskt sätt utan verkligen. I och med förlossningen avbryts graviditeten abrupt och alla ”biverkningar” försvinner med ens. Helt fascinerande och helt underbart! Därefter känner man sig som en superhero som klarar allt, lätt som en fjäder och smidig som en gasell! Nåja, lättaRE och smidigARE i alla fall ;D Kram till gravidmonstret!

Comments are closed.