Anitha Schulman

Blandade bilder från fredagens event!

   

Fantastiska Samantha hälsade oss välkomna på Al Dente de har även matlagningskurser för singlar. De går tydligen väldigt bra och många par blir det. Visste det perfekta dejtstället. 

  

Ett härligt gäng brudar blev upp och indelade i matlagningsteam. 

   

   

En Italiensk femrättersmeny stod på spel. 

   

  

Sparrissoppa, fyllda paprikor, hemlagad korv, bruscetta, hemmagjord pestopasta och pistageglass. Alltså sååååå gott!! Nedan finns recepten!

   

 

Sen bar det av till Creative Headz Odengatan 32 för att bli av med matoset ur håret och få en tvätt och fön. 

   

   

Alla blev urpiffiga!!

Sen gick vi till Teatergrillen och tog ett glas. Men var i säng innan 24.00. En underbar kväll hade jag <3

Recept!

Förrätt: Sparrissoppa 

 

Ingredienser:

• 1 stor bunt grön sparris (den är framtagen)
• 2-3 potatisar (eller flera om de är små)

1 gul lök

• 1 dl vispgrädde
• 1 dl mjölk
• 5 dl vatten 
• 1/2 dl vitt vin
• 30 g smör
• 2 msk olio extra vergine d’oliva (olivolja)
• ½ dl riven Grana Padano eller parmigiano
• 2 vitlöksklyftor
• 1 kvist bladpersilja
• 1 tsk citronsaft
• 1 lagerblad
• Salt och peppar

 

Tillagning:

1. Börja med att förbereda grönsakerna:
2. ”Bryt” sparrisen i mindre bitar. Kursledaren visar hur! 

OBS! hälften av knopparna sparas och används i ett senare moment.

3. Skala och hacka löken. Skala och skär potatisen i 4 – 6 delar beroende på storleken på potatisen.
4. I en kastrull (samma där du tillagar soppan i), fräs löken mjukt i smöret utan att den tar färg, ca 5 minuter. Tillsätt sparris, potatis, salt och peppar.
5. Tillsätt vinet och låt det nästan koka bort till hälften. 
6. Häll i vatten och lagerblad. Sätt på locket. Och koka i 15 minuter.
7. Under tiden, finhacka vitlök och persilja. Riv parmesan och låt stå åt sidan.
8. Häll i grädde och mjölk och koka ytterligare i 5 minuter.
9. Ta ut lagerbladet ur kastrullen.
10. Mixa soppan med en stavmixer tills den är helt slät. 
11. Häll i vitlöken, persiljan, sparrisknopparna, citronsaft och parmesan.
12. Smaka av. Behövs mer salt, peppar eller vitlök? Om det behövs justera med kryddning.

Bruschetta med karamelliserad rödlök 

 

Ingredienser:

 

• baguette, skivad (beräkna minst 1 skiva per person)
• 2 rödlökar
• 1 msk olivolja (till kandering)
• 1 dl vatten
• 1 dl rött vin
• ½ dl vinäger
• 1 msk socker
• 1 dl mascarponekräm (se separat recept)
• 1 krm torkad chili (om man gillar det!)
• ½ tsk salt 
• peppar

 

 

Tillagning:

 

1. Skär löken i tunna skivor, cirklar eller halvcirklar.
2. Häll löken i en bunke. Blanda med salt, peppar, chili (om man gillar det!) och olja. Låt stå i 5 min. 

Under tiden, förbered rödvin – och vinägerblandningen:

3. Blanda vatten, vin, vinäger och socker i en kastrull.
4. Koka upp så att sockret smälter. Smaka av, föredrar ni mer sötma, häll i mer socker eller mer vinäger om man föredrar syrligare.
5. Fräs löken på mellanvärme (induktionstyrka6) i en stekpanna, den ska inte få färg! Fräs i fem minuter, därefter höj värme tills 8.
6. Häll över 1 dl av rödvinsblandningen.
7. När det har kokat in, häll på lite mer. Fortsätt så tills att all vätska har kokat in.
8. Under tiden: 
9. Grilla brödskivorna (utan någonting på!) i ugnen tills de fått lite färg. Det tar ca 3 minuter.
10. Bre ett lager mascarponekräm (se separat recept) på skivorna. 
11. Fördela löken på brödet och servera!

 

Crema di mascarpone

 

 

Ingredienser:

• 1 dl mascarponeost (kommer att användas till bruschetta con cipolle rosso)
• 1 nypa havssalt
• 1 krm svartpeppar

 

 

1. Blanda alla ingredienser i några sekunder till en slät kräm. 
2. OBS ! Rör inte för länge annars ’mascarponekan skära sig’ och blir grynig.

Ruccolapesto

Serveras med pasta.

 

Ingredienser:

• 100 g ruccola (1 pkt)
• 1 vitlöksklyfta
• 2 msk valnötter
• 0,5 dl olivolja
• 3 msk riven grana padano eller parmigiano
• 3 msk vatteen
• 1 tsk salt
• några ruccolablad och valnöttertill garnering

 

Tillagning:

1. Blanda alla ingredienser förutom osten i en matberedare tills det blir en slät kräm. Spara undan några rucolablad och nötter till garnering.

Riv osten (på de små hålen på rivjärnet) och blanda ned i krämen. 

 


Paprikor fyllda med parmesan och vitlök

Ingredienser:

 

• 6 spanska paprikor (spetsiga)
• kvistar persilja
• vitlöksklyftor
• tsk torkad oregano
• 10 blad färsk basilika
• msk Soltorkad tomatröra
• msk parmesan
• msk ströbröd
• msk svarta oliver
• msk kapris
• msk olivolja + 1 msk för plåten
• saltpeppar chili

 

 

 

 

1. Sätt ugnen  220 grader.
2. Lägg soltorkade tomater i varmt vattenLåt stå i 10minuter. Under tiden
3. Finhacka vitlök och persilja.
4. Finhacka soltorkade tomater
5. Skölj och skär paprikorna längdenTa bort kärnhusetmen behåll stjälken  att den ser fin ut när man serverar.
6. Lägg paprikorna  en oljad ungsform med den rundadelen  plåten.
7. Salta, peppra och häll i chili om man gillar det.
8. Fördela persiljavitlöksoltorkade tomater paprikrornaFördela oliverna och kapris.
9. Häll  oljariven ostoregano och ströbrödGrädda i ca25-30 minuterServera med färsk basilika och gott bröd.

 

Gelato al pistacchio e mascarpone con salsa di liquirizia salata

Mascarpone och pistage glass Gelato med havsalt lakritssås.

 

Börja med glassen och sen såsen.

 

Glass Gelato:

Ingredienser (satsen är för två glassmaskiner): 

 

• 500 g mascarpone
• 2 dl socker
• 2 dl mjölk
• 2 dl grädde 
• 6 äggulor (100 gram)
• 200 g pistagekräm (1 burk)
• 2 kryddmått vaniljfrön eller citron zest

 

Tillagning:

1. Vispa äggulor och socker tills det blivit en ljus och fluffig kräm. 
2. I en annan bunke, blanda mascarponeost, mjölk, grädde, pistagekräm och vanilj eller citron zest, tills det blivit en slät och klumpfri kräm.  
3. Häll ägguleblandningen i mascarponekrämenoch blanda väl, men försiktigt (så att den behåller sin “fluffighet”). OBS arbeta inte för länge smeten.
4. Ställ glass mixen i kylskåpet.

 

 

 

 

Havsalt Lakritssås

Ingredienser:

• 1 dl grädde + 2 msk grädde för att reda ut maizena
• 1,5 msk socker
• 2 tsk lakritspulver
• 2 tsk maizena
• 1 tsk havssalt (mer eller mindre efter egen smak)

 

Under tiden glassen blir klar, gölakritssåsen. 

Tillagning lakritsås

1. Häll 2 dl grädde i en kastrull med tjock botten. Blandasocker, salt och lakritspulver i en separat skål. Häll det sedan i grädden. Värm upp på låg värme.
2. Ta en liten skål och blanda maizena med resterande grädde (2 msk) tills det lösts upp helt, och häll över i den varma grädden. 
3. Rör om tills att det tjocknar på låg värme. Smaka av med socker, lakrits och salt. 

 

 




Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.