Anitha Schulman

Bar överkropp i stan okej eller inte?

bild

Det här blev en riktig vattendelare på Instagram igår. Har blivit kallad både ”rasist” och ”mobbare”. Nu vill jag se vad ni tycker.

För det finns ingenting jag tycker är mer opassande än män – tränade som otränade som går eller transporteras i bar överkropp mitt på stan. Det är rimligen okej ifall det är 30 grader varmt mitt i juli och mannen befinner sig på en byggarbetsplats. Men att tvinga på andra oberoende sin lekamen, för man vill:

1. Optimera brännan.

2. Känna sig fri, lös och ledig.

3. Svettas fritt, (utsätta andra för odören).

4. Show off

Är inte okej. Hade jag som kvinna gjort som mannen på bild ovan cyklat topless genom stan hade jag arresterats eller skickats till psyket. Men för män är det heeeelt ok. Jag har ingenting mot nakenhet generellt, men var sak har sin plats och det handlar om respekt till sina medmänniskor. Vill jag ha/se bar överkropp kan jag ha/se det hemma, i ”min” trädgård, i en park, på stranden, vid hotellpoolen etc. Där det är vedertaget soliga dagar att klä av sig.

Jag kan tycka att det är helt ok att springa i sport-bh och shorts i löparspåret men när jag närmar mig civilisationen kan jag väl för allas trevnad slänga på mig en t-shirt eller?

Jag älskar vad solen gör med människor här i Norden. Vi slappnar av och blir lösa och lediga men vissa tappar ju sjutton allt. Tycker ofta jag ser att många, i offentliga poolmiljöer badar i underkläder. Det är inte heller okej. Vad är grejen använd badkläder?! Underkläder har ofrivilliga rövbakterier som sprids och folk kan bli sjuka. Så respektlöst.

Vad tycker nu ni om detta?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Det som stör mig mest är just som du sa, orättvisan i att det är okej att män får vara avklädda i tid och otid. Men när en mamma ammar sitt lilla barn är det en KATASTROF och det blir många kommentarer om att ”var sak har sin plats” och ”hon kan väl vara mer diskret” Varför kan inte alla respektera omgivningen isf? Även hurtiga, barbröstade män som fläker ut sig på ICA?

  2. Lene

    Som den gång jag såg en Elvis-kopia gå omkring i affären endast iklädd badbyxor (fanns ingen strand på mils håll och det var tyvärr inga stora badbyxor). Varmt eller inte men det är icke ok.

  3. elle

    Nog för att ordet rasist dessa dagar är pinsamt utslitet och slängs fram i varenda situation men hur i hela friden fick någon till rasismen här??? Folk är inte kloka…pågår det någon tävling i landet, vem som kastar ur sig det ordet flest gånger på kortast tid?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  4. André

    Ja, det var ju ett mycket viktigt ämne! Jag håller iof med dig helt klart men vem orkar bry sig om såna småsaker? Vill vissa skämma ut sig så fine..

  5. B

    Håller med och det gäller inte bara stan. Jag bor i ett tätt villaområde och blir lite äcklad när jag ser gubbar i trädgården med bar överkropp. Ute i naturen: Ja. På sin kolonilott: Ja. För övrigt: Nej. På med tröja.

  6. Blöjtårtan

    Jag håller med! Jag avsykr män i bar överkropp som man på sommarn kan se tom inne på ica! De bara överkropparna får hålla sig till stranden, trädgården osv. Jag har hemska minnen från när jag varit på festivaler/klubbar och killarna tog av sig och dansade runt i bar överkropp och snuddade vid en med sina svettiga kroppar. Jag ryser bara av att skriva det… Nä, på med en tröja grabbar!

  7. Camilla

    Jag håller med dig fullständigt! Jag förstår precis hur du menar o tänker gällande detta..

Comments are closed.