Anitha Schulman

Om två veckor kommer den! Som jag längtat.

hur_barnen_tog_makten-david_eberhard-23487147-4161920765-frntl

Så skönt med någon som zoomar ut och har fattat att vi INTE SKADAR BARNEN eller är SINNESSJUKA som ger våra barn ersättning istället för bröstmjölk eller inte lever ett liv på huk i ögonnivå med barnen. Vi kommer inte orsaka dem anknytningsproblem om de kollar på en iPad när man diskar. Eller de kommer inte fara illa om vi INTE köper en barnvagn för 15 000 kr som man kan vända barnen mot sig och hissa upp till ögonhöjd. Eller dricker ett glas vin när du ammar. Eller ordnar med barnvakt för DU vill gå ut att ha kul. Mår du bra mår dina barn bra.

Det föds barn över hela världen alla med olika traditioner och idéer om barnuppfostran. Alla du ser på gatan är gjorda av en mamma och en pappa. Vi är så jävla elitistiska och dömande av oss själva och varandra till den grad så det gör situationen ohållbar. Är så trött på allas spekulerande eller koketterande i trasig uppväxter och hobbydiagnostisering. Alla har bagage och sina privata helveten. Men det handlar om att ta sig vidare och gå stark ur det där och inte använda gamla sår som ursäkter till att bli en pina för andra. Dessutom vem kan ge sina barn en ”perfekt uppfostran” och vad innebär det? Life is what happens to you when your busy makin’ other plans. Vem tror på fullaste allvar att man att ALDRIG kommer att göra fel? Den människan är jag rädd för, för den lever i total förnekelse och är den största narcissisten som felar fett.

Hej! Vi som föräldrar – har 20 år på oss att begå misstag som våra barn kommer kunna använda mot oss. Det kommer ske. Livet är inte en film. För vad händer när vi curlar sönder en generation? Jo vi blir nog allra trasigast själva och barnen äger oss innan de fyllt åtta. Man ska inte behöva en magister i barnpsykologi utan använda sunt förnuft och gå till mage och hjärta. Se då till att DU har förstår innebörden av det och vet hur en korrekt eller felaktig magkänsla känns för då kommer nämligen dina barn må bra. Barn är överlevare och anpassningsbara. Det har naturen tänkt ut åt oss. Så välkommen hit till curlingmecka David Eberhard du kommer göra mycket nytta i Vasastan med närområden:

En debatterande och underhållande bok om curlingpappor, tiger- mammor och om hur barnen blev kungar i vårt Bolibompaland.

I dagens samhälle har ordet uppfostran nästan kommit att bli ett skällsord. Barnen ska inte indoktrineras, utan man ska ”möta barnen på barnens” villkor. experter av olika slag påtalar för oss hur vi ska göra för att ta hand om våra barn. Det gemensamma för dessa exper- ter är att de varnar för allt möjligt. eller att de har ideologiskt präglade uppfattningar om vad som är rätt och fel förklädda till vetenskaplig argumentation. Men vad vet vi egentligen om hur vi ska uppfostra barnen? Ganska lite, och bristen på överensstämmelse mellan var- ningar och fakta är snarare regel än undantag.

Hur barnen tog makten handlar om hur vi kommit att uppfostra barn. Om man ens får göra det. Hur kunde vi hamna i en situation där ordet uppfostran nästan blivit ett skällsord?

Samtidigt som vi inte får säga emot barnen så varnar vi dem för allt. Den överbeskyddande föräldern har kommit att bli idealet. Inte kon- stigt eftersom experter berättar för oss hur sköra barnen är. Vi får veta hur man ska göra för att de inte ska ta skada. Vad man ska skydda dem från och vad man inte får säga. Detta stundtals in i minsta detalj så att det nästan är omöjligt för dagens föräldrar att göra rätt.

Barn är tåliga varelser. De är gjorda för att överleva vedermödor som vida överstiger dem som de kommer att bli utsatta för i dagens samhälle. Så ta det lugnt. Genom att ignorera de flesta så kallade experter blir ni förmodligen både lugnare och tryggare föräldrar. Och barnen kommer att klara sig alldeles utmärkt utan samhällets pekpinnar till föräldrarna. exakt hur man väljer att uppfostra sina barn är sannolikt mindre viktigt. Men genom att följa en del råd om vad man faktiskt vet kan barnuppfostring bli mycket mindre ångestfyllt för föräldrarna.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marie

    Amen!
    Allt börjar kännas bakvänt. Barnen sitter vid ”vuxen-bordet” på middagar medan föräldrarna springer runt och ger service. Barn är barn och har inte koll på världen som en vuxen. Såklart. Världen är komplicerad nog för en vuxen. Hur blev det såhär?

Comments are closed.