Anitha Schulman

Halsfluss

Herregud efter tre timmar på Vårdcentralen i drop-in-kö fick jag mitt penicillin. Nu borde det gå relativt fort att bli frisk. Gud har inte varit så här risig på flera år. Trycket i hals och öron är enormt och precis allt gör ont.

Nu ska jag göra som när jag var sjuk och barn. Äta fil och Rice Krispies kolla på någon härlig rulle jag kan varenda replik i. Kanske Working Girl eller Ömhetsbevis? Sen ska jag läsa Svensk Damtidning från pärm till pärm. Älskar den! Ni får inte missa reportaget med mig i den.

La upp Svensk Damtidning reportagetInsta och några kvinnor till synes äldre än mig reagerade med hahaha Svensk Damtidning? Nej så gammal blir jag aldrig. Detta fann jag märkligt. Älskar den. Har alltid gjort det. Som min 22 åriga assistent Gabriella sa. Man lärde sig ju typ läsa med den. Precis så kände jag med. Men jag kanske har fel? Kan vi inte ta en liten ovetenskaplig marknadsundersökning här. Skiv ålder och om ni läser den.
Kör!

20130405-112720.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennifer

    20 år, nej aldrig haha ! Det här kommer låta konstigt men i dag köper en 20 årig tjej hellre än renodlad porr tidning och går med stolthet ut på gatan med tidningen under armen, än att köpa Svensk Damtidning. Skulle en 20 åring göra det så vore det för något väldigt intressant repotage, då skulle tidningen inhandlas i någon liten kiosk där ingen känner igen personen i fråga och sen skulle 20 åringen skamset gömma tidningen i väskan. Så tror jag att samhället ser ut i dag 🙂

  2. Gabriella

    Snart 34. Min farmor prenumererade, så det var given läsning när man var på besök. Köper numera lösnummer!

  3. Cissi

    jag är 36 o läser den, min mamma förser mig med tidningar varje gång hon hälsar på. När jag pluggade var Damtidningen perfekt bakis medecin, lagom att ta in… Älskar den!

  4. alice

    30, har läst den till och från sedan 16-årsåldern när min bästa vän rullade med ögonen och sa ”mäh, veeeeet du inte det, läser du inte Svensk Damtidning??”. Nu när jag blivit äldre läser jag ju den för att jag själv vill 😉

    Jag skulle så gärna vilja veta om du har uppgifter kring tyget som du lagt tidningen på. Jag har en Emma-fåtölj hemma som gått i arv från min gammelmormor med samma tyg. Den är i stort behov av att kläs om och det vore så roligt att hitta samma mönster.

  5. Fredrika

    25 år & köper ibland, speciellt på sommaren.
    Min mormor premunerar & varje gång vi ses får jag en hög med de senaste numrena – LYCKAN i det!

  6. Emilie

    32 år och verkligen avskyr tidningen 🙂 får inte ut något av den! Men tur att vi alla gillar olika saker! Tack för bra blogg.

  7. Tante

    60 år och kulturtant, men inte främmande för maffiga skvallertidningar. Men Svensk Damtidning, har fått för mig att den bara handlar om kungligheter. Prinsessan Josefina av Luxemburg och såna där man aldrig har hört talas om. Är det inte så?

  8. Jurist S

    26 år, prenumerar och är lika glad varje torsdag när den kommer! (Är finlandssvensk o bor i Helsingfors)

  9. Ulrica

    38 år, har aldrig läst den, har ingen bra förklaring till det då jag läser nästan alla andra skvallertidningar. Men har alltid fått för mig att den bara hittar på en massa…som alla andra givetvis 🙂

  10. Rebecca

    29 år, jag har läst den så länge jag kan minnas hemma hos min mormor! Höjdpunkten när jag är & hälsar på henne! Lite kluven i min kärlek till punk & kungafamiljer men sådan är jag! Guilty pleasure deluxe! Krya!

  11. Cia

    35 har aldrig läst den, har tänkt att den är för äldre… och lite ”skvallertidning” har ingen äldre släkting som prenumererar på den som jag sett andra har nämt. Min mamma brukar ha Femina och farmor hade året runt men det var länge sedan ; )

  12. Clara

    JA! Sån jä*la guilty pleasure! Mormor prenumererade när jag var yngre. Väljer den före allt hos Frissan. Är 33 år och citymorsa. Krya på dig!

  13. Ulrika

    32 snart 33 och har läst den så länge jag kan minnas! Mormor prenumererade och läste senaste numret först, sedan gick den till mamma och sendan till mig. Bor nu utomlands men har jag haft en skit vecka så unnar jag mig att gå förbi den skandinaviska mataffären och köper Svensk Dam!

  14. Jenny

    Är 36 och läser den sporadiskt. Mormor och mamma prenumererar. Läser den hos mamma men blir inte ledsen om jag missar ett nummer. Men den har alltid funnits i mitt liv.

  15. Lotta

    Skulls det verkligen vara en dröm om kungafamiljen åt på ditt porslin?

    Jag är 42, läser inte Svensk Damtidning. Finns den hos frisören bläddrar jag i den, skulle aldrig betala för den. Förresten, jag är 43 kom jag på:)

  16. Sara

    Älskar SD! Är 39 men min mamma prenumererade på den så jag har typ läst den sen jag föddes, en klassiker som står sig skulle jag vilja säga.

  17. Karin

    Jag är 27 och läste den alltid hos min farmor när jag var yngre. Bor nu i England och mamma brukar alltid ta med sig senaste numret när hon kommer över. Har tom fått den skickad till Nya Zeeland när jag där!

  18. fia

    Läser den när min mamma, 70 år, kommer på besök. Hon ursäktar sig dock varje gång med att hon ”bara köper den när hon ska åka bussen till Stockholm från Falun”. Vilket är cirka skitofta.

  19. Carolina

    Jag är 21, och älskar att få gotta mig i den. Köper inte men blir lycklig när jag lägger vantarna på den. Är ju den enda som visar massa om kungafamiljerna i Europa och så!

  20. Sophie

    23 år! Min mormor har alltid en bunt hemma och jag har läst tidningen så länge jag kan minnas, mest när jag varit hos henne. Läser den också hos frisören, tandläkaren.. etc. Köper ett ex till mig själv då och då också 🙂

    Jag vet att många tycker att det är en tantig tidning men jag tycker det är roligt att läsa om kändisar och kungligheter, det är lite mer klass på den tidningen än typ ”hänt extra” eller ”veckas nu” jaa vad dom heter..

  21. Emma

    26 år och har läst den sedan tonåren.
    Att den har tantstämpel och att mannen ”skäms” när jag köper den, struntar jag i!

  22. Malin

    23, läser den aldrig. Har aldrig ens hållit i ett exemplar, tror jag. Din assistent och jag har nog inte riktigt levt i samma värld/umgänge 🙂

  23. Maria

    30 år och har läst så länge jag kan minnas!
    Mormor har alltid haft den hemma, och det var det första jag gjorde (och fortfarande gör) när vi hälsade på henne – rotade fram senaste numret!

  24. Emma

    28år och läst sen jag var liten. Mamma har alltid den hemma när jag hälsar på. Köper den alltid på resor, som tidsfördriv.
    Krya på dig*

  25. Tekla

    Jag är 37 och har läst den sen barnsben. Har alltid funnits genom farmor, mormor, mamma och nu köper jag den själv. Man är inte äldre än vad man känner sig!

  26. lina

    jag är 31 och läser. den går i arv från min farmor som alltid prenumererat, via min mamma och sen till mig. och därefter till min sambos mamma. passar alla åldrar, enligt mig. absolut ingen tanttidning.

  27. Victoria

    Jag har alltid upplevt den som en ”tanttidning” – måste vara namnet! Har aldrig läst den och jag är 35.

  28. Fia

    Jag blev prenumerant som 25-åring och har aldrig ångrat det en sekund! Svensk damtidning är barndomsminne för min eftersom min farmor alltid läste den! I somras när min sambos systerson skulle sova hos oss fick tidningen agera godnattsaga i brist på barnböcker.. Jag låg och pekade ut kungar, prinsessor och adliga till hans stora förtjusning! 🙂

    1. nathalie

      jamen, det är ju en dam/tant tidning… jag är 26 och skulle nog aldrig få för mig att köpa en. Ligger den i ngt väntrum ngnstans så bläddrar jag i den och kommer sen aldrig ihåg ett smack av vad som stod. Men den är mysig, tant-mysig! 🙂

Comments are closed.