Anitha Schulman

Fastastatus dag 1 nedtrappningsfasen

20130103-194034.jpg

Ätit: Frukost en kopp med hälsote.

Mellis: Vatten

Vid 14.00 höll jag på att svimma och då åkte jag bort till Bluberry och köpte en soyayoghurt med frukt och en fruktsmoothie. Sköljde ner det med hälsote.

Klarat mig ganska bra på det fram tills nu. Började nästan gråta när jag såg en bild på makaroner och köttbullar på Insta. (Jag som aldrig äter det.) Tänker bisarra tankar om mat. Jag ÄR en kall kalkon!

Middagen blev en minipåse solrosfrön, två passionsfrukter och tre äppelskivor. Detta avnjuts med ytterligare en kopp hälsote.

Det positiva är att jag redan gått ner ett halvkilo och det syns! (Vatten såklart.) Utmaningen imorgon är att helt klara mig utan socker. Att man inte ens får fruktsocker.

Svar på frågor:
Ledins är ett färdigt fastnings-kit och finns på en hälsokost nära dig. I Stockholm kostade det 490kr.

Jag kommer inte träna under hardcore fastan men försöka powerwalka två tre gånger. Efter fastan blir det löpträning på rullband. Med målsättning 9 km. (Nu gör jag sju.)

Rumpan:-) Naturlig med lite hjälp från Hottie Butt Burner. Den lyftes upp några våningsplan… 13 min en gång i veckan hemma räcker för att bli av med ”bäversvansen”. Hahaha tack för det uttrycket Cecilia.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisen

    Ja generation efter generation går på detta! Det finns inga quickfix. Säkert bra med fasta ett par dar… Men sen da? Varför inte äta det man vill, fast inte när man vill och inte hur mycket man vill…varför denna plåga?

    1. Theres

      Jag är så less på dessa typer av kommentarer. Det är inte så enkelt som det låter. Det här med att man ska göra av med mer än vad man äter. Skitsnack. Det gäller inte alla! Jag får kämpa som ett svin för att behålla min vikt. Jag kan träna ordentligt, äta ordentligt dvs inte några stora portioner unna mig något extra på helgen och gå upp i vikt. Ändå rör jag mig varje dag. Promenad fram och tillbaka till jobbet. Dessutom har jag inte ett stillasittande jobb. Hur förklarar experterna detta? Och ja jag har kollat upp sköldkörteln och har inga fel på den.. .

  2. Lpj

    Själv drar jag igång med en rivstart på söndag. 3 veckors nutrilettkur för att sedan återgå till min vanliga lchf kost. Vet att detta är det bästa sättet att nollställa mig efter några veckors ”svullande”. Det jag har problem med är omgivningens kommentarer och åsikter, både om nutrilett och lchf. Tycker det är oerhört jobbigt med alla förståsigpåare. Någon som har tips till mig för att hantera detta?

    1. Theres

      Ja man bör ju tycka att det är upp till var och en. Jag vet inte riktigt vad man ska göra annat än lägga den energin på träning tex.

  3. Theres

    Tack för tipset. Har beställt ett kit precis. Blir en bra kickstart mot ett sundare liv. Kommer följa dig slaviskt hehe 🙂

  4. Noris

    Fast jag ser fasta som ett språng till vidare hälsoliv. Jag är reumatiker och det har goda effekter på lederna att faktiskt vara fastande ett tag och rensa ut.

    Visst, man vill ju gå ner i vikt men man förstår ju givetvis att det är vätska och tarmtömning som är mestadels.

    Men har man problem med magen som jag även har så blir det som att ta reset igen och det ger positiva effekter.

  5. louise

    Men du kan väl inte på allvar tro att du går ner ett halvt kilo fett på en dag? Det är ju vätska du går ner plus att du tömmer tarmen och inte stoppar i ngt nytt. Fettdepåerna har inte påverkats ett dugg.
    För övrigt så låter det som du tar in på tok för lite näring. Du måste ju dricka mer än en kopp te och en smothie på en hel dag! Det är ju helt galet. Kroppen blir inställd på svält och håller hårt i fettdepåerna.
    Jag är dietist och jag vet att fasta kan ha positiv effekt på hälsan för många. Men jag måste tyvärr göra dig besviken med att tala om att det påverkar inte vikten ett dugg mer än ytterst kortsiktigt eftersom man som sagt tömmer vätskedepåerna och tarmarna, vilket gör att man känner sig lite smalare om livet under tiden man fastar.

    1. Malin

      Fast det syns ju även om det är ett halvt kilo vätska som försvunnit. Främst i ansiktet brukar jag tycka.

Comments are closed.