Anitha Schulman

Mitt mode-state of mind

Mode är ju verkligen ett state of mind. Jag kan bli så fascinerad av hur snabba på vi är att adaptera trender. Ena sekunden står vi inte ut av alla tajta byxor nästa sekund så kan du inte tänka dig något annat. Mode och välfärd går hand i hand. Materialen, påfåglandet eller minimalismen hänger ihop med hur bra det går för ett land. I svårare tiden är linjerna rakare och färgerna dovare. Som ett slags sinne iklätt tyg. Nu när man är 34 år så förstår man varför mamma suckade djup när den utsvängda byxan kom tillbaka starkt på 90-talet.

För en själv var det ju första gången och nu kommer den ju med full kraft igen. 10-tal-90-tal-70-tal. Ja så där håller det på. Man behöver väl knappast formulera att 00-talet var 80-talet deluxe. Jag, jag, jag. Nu är vi då inne i Vi-era och bootcuten är tillbaka. Intressant eller hur? Som två cykler som går om lott och vart tjugonde år roterar runt sin egen axel.

Nu suckar jag lite samtidigt jag blir glad för någonstans runt 94-95-96 blev mode en del av mitt liv på riktigt, helt enkelt Tom Fords  moderevolution på Gucci  och resten av modevärlden. Sen hände det igen 2004-2005. Jag tror alla har en stil-era i ens liv där man formas och där ens ideal utgår ifrån. Alla dina modeval du gör i ditt liv formades där och oavsett vilken ålder du är i eller vilka kläder du köper. Oberoende av trender så bottnar allt i den där eran då du omfamnade modet och satte formen för din egen självständighet.

Här är min inspiration sen ser ju så klart inte allt ut så som jag köper. Men här är min grund och de flesta val jag gör i allt från material, färg och form är påverkade utifrån det här. Älskar dressat med stora smycken. Djurmönster som möter färg. Eller bara en fransig Chanelinspirerad jacka med ett par jeans. Kan bli hur chickt som helst. Grunden är väl en musikalisk mode-era. Den som Tom Ford  också inspirerades av från 70-talet. När rocken var som snyggast.

Berätta om er stil, det vore kul att veta!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Kul att läsa om din stil 🙂 Även roligt att läsa om Jennifers stil nedan, jag är också ganska liten och kort och har en benägenhet att se väldigt ung ut om jag inte fixar mig. Jag kan inte riktigt identifiera min stilera (kanske är jag i den nu, jag är trots allt bara tjugo och började nog på allvar bilda mig en stil för ca fyra år sedan, men det är först nu jag börjar känna att jag har hittat rätt). Jag klär mig vanligt, men väldigt kvinnligt. Tajta byxor, eller kjol och nästan alltid någon snygg blus till. Lite preppy och lite galet (typ en starkare färg, djurmönstrad detalj eller liknanade). Skulle dock säga att basen är en gräddvit blus (gärna i sidenmaterial/ med spets/ rosett eller andra roliga detaljer) och tajta byxor 🙂 Också någon snyggare kofta/ tröja till det!

  2. Jennifer

    Tack! 😀 Min stil är ganska.. spretig ? Kanske min stilera är just nu! Jag älskar jeans och t-shirt/linne för att det är så bekvämt och enkelt och det är det jag alltid utgår från. Men jag gillar att bygga på därifrån med klackskor som verkligen kan höja det enkla och/eller en blus om jag vill känna mig extra fin 🙂 Håret är viktigt för mig, kan gå ut helt osminkad bara jag får känna mig fräsch i håret. Gillar kjol och klänning till fest men är lite rädd att bli för ”gullig” då jag är ganska kort och ser väldigt liten/ung ut om jag inte är fixad. Kul att läsa om din stil och få inspiration! 🙂

Comments are closed.