Anitha Schulman

Träning, mat och sömn

Jag har nu provat allt, skulle jag kunna säga. Bantat, tränat, dieter, deffat. Men jag kan direkt säga att bantning och dieter går bort.

För så fort dieten eller bantningen är slut så går du ju upp. För mig handlar det om att hitta en balans mellan mat och träning som funkar. Utan att offra det ena eller andra. Efter jag gått ner till min önskade vikt så är ju målsättningen att bibehålla den, för jag vill ju vara ”konstant” ingen jojo. Så visst har det tagit längre tid att nå sitt mål. Men jag behöver inte ”offra” det ena eller andra för att kunna haft en ganska blandad kost och inte slaktat mig på gymmet heller.

Jag insåg någon gång i tidigt våras att jag måste hitta en form som funkar jämt. För det här är inget ”projekt” det här är för alltid. Jag älskar god mat men hur ska jag förhålla mig till den? Träningen då, när jag går tillbaka till jobbet så måste jag hinna träna lika mycket som nu.

Så så här gör jag:

Veckodagar.

Frukost: Två Finncrisp med smör, ett ägg, te med högt koffein ( Oolong mer än kaffe) ökar förbränningen.

Lunch: Små portioner eller Shirashi (då kan man själv välja hur mycket ris man tar till fisken), som Sashimi med ris, men billigare.

Middag: Rejäl. Samma för hela familjen. Undviker vitt bröd, ris och mycket potatis.

Motion: En powerwalk och en löprunda. Alternativt två powerwalks. Ett PT-träningspass. Två-tre gånger, magövningar x 2 minuter (Plankan varianter). På morgonen eller kvällen. Obs se till att sträcka ut höftböjarna, typ liggande brygga. Annars tar plankan bara på ryggmusklerna.

;

Helger: Får man äta vad man vill. Men försöka hålla ner portionerna, (ta en bulle inte två). Förutom om det är protein.

Nej det är inte så svårt. Sen vet vi alla att det är enklare att hålla sin vikt den här delen av året då man naturligt är ute och rör på sig. Så man får väl kompensera lite nu för vinterns stillasittande. Sen kör jag en fyradagars protiendeff var tredje månad (ät inget som inte är protein och drick massa vatten). Den tar bort massa överflödig vätska som binds av kolhydrater och ger kroppen balans igen. On top of all. Sömn! Stress och sömnbrist kapslar fett. Så bebisens sömnrutiner är lika viktigt för dig som för den. Glöm inte att dricka vatten!

Så ut och spring nu och lyssna på vår nya gränslösa podcast: iTunes!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. helena

    Känner mig som Brasse, vill bara skrika fel,fel, fel, fel!!!Ät frukost som en kung, lunch som en prins och middag som en bantande prinsessa. Se till att få in mycket ”kraft” som avokado, gröt etc på frukosten. Kläm in lite mellanmål med frukt och nötter där emellan. Fortsätt med powerwalken. Detta är en modell som går emot svnskars ”potatis och kött” middagar men annars har kroppen med sig ett lass med energi att förbränna medan du sover, men eftersom du äter för lite på dagen så måste kroppen spara energin till nästa dag för att du inte ska ”svälta ihjäl” Det fungerar ju helt enkelt inte och då står vågen still.

  2. Anna

    Jag skulle äta MER än vad du gör. Framförallt mer frukost och mellanmål m mkt protein. Gärna gröt istället för bröd på morgonen. Det är då du behöver kollisar gör att orka hela dagen. Ägg el keso el avokado el skinka s mellis fm och em, så du aldrig blir hungrig. INTE äta stor middag, mkt protein o lite ell inga kollisar. För lite mat sätter kroppen i svältläge och fett behålls som skyddsåtgärd. Och det funkar inte släppa alla tyglar hela helgen, satsa istället på typ 2-3 fria måltider per vecka, gärna alla på samma dag. Träna mer rå styrka, ser lite ut nu om du vill bli av m mage och lår. Jag lovar att det funkar!!!
    Allvarligt, kolla Olga, där kan man snacka hållbar livsstil. Kör du bara 50 % av vad hon gör kommet du märka stor skillnad.

  3. Bella

    Men du, ursäkta om jag lägger mig i nu när du har hittat något som du tycker funkar MEN du äter på tok för lite. Du skriver att du äter en ”rejäl” middag men jag tycker att du borde kasta om hela dagen. Börja med en rejäl frukost istället, två finn crisp och ett ägg är ju nada och intet. Protein-maxa frukosten med två ägg och gärna två skivor pålägg per macka. Sen bör du ju klämma in minst två mellanmål under dagen och det bör inte vara typ ”en frukt” utan kanske en burk kesella med bär och frön. Om du vill hålla förbränningen uppe så bygger det på att du äter. Jag har testat din variant, ätit lite och tränat mycket, och gick då inte ner ett gram. Nu äter jag som en häst, främst protein (skippar helst kolhydraterna helt och hållet till middagen) och har gått ner alla mina graviditetskilon (efter tre barn) och lite till.

  4. emma

    det känns som väldigt, väldigt lite mat om man samtidigt är aktiv och håller igång. hur länge har du kört enligt detta, och funkar det?

    och viktigast av allt: om man struntar i att räkna i kilon (eftersom det är godtyckligt och varierar med hur mycket muskler man har) – är du nöjd?

  5. Emma

    Vilka bra råd! Men hur menar du med plankövningen, hur skulle man Inte göra? Blev lite nervös att jag gör den fel :s

    Tack för en väldigt bra blogg, hälsar Emma

  6. Lina

    Bra råd och bra jobbat! Mera tips är att börja dagen med att dricka ett stort glas vatten, äta nyttiga mellanmål, samt vardagsmotionen! Även att variera olika sorters träning så att man ibland chockar kroppen är bra. Och att inte dricka så mycket alkohol är ju också en viktig del.

Comments are closed.