Anitha Schulman

Penny har lärt sig när man är framme.

Penny har utvecklat ett hat mot bilåkande men lärt sig att handbromsen är lika med ankomsten till destinationen.

[tailsweepplay id=”957″ size=”medium” id2=”2333287″]

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. my

    Haha visst härmade hon ljudet av p-bromsen där när ni saktade in också, eller hörde jag fel? Underbar entusiasm!

  2. anithaschulman

    Fast vet du vad Kattis jag är jäkligt glad att inte ha sådana bloggläsare som du. Så återgå nu till att inte läsa min blogg så ofta så är du rar.

  3. Kattis

    haha tänk att man kan gå i taket för så harmlösa kommenarer som de här nedanför, då borde du tacka gudarna för att inte ha de bloggläsare som storbloggarna har… 😉 Tro det eller ej, att läsa en blogg tar några minuter..sen har man resten av den härliga dagen fri till alla möjliga härliga upplevelser … 🙂 Har som sagt knappt tittat in i denna blogg förrut och ingen fara, jag lär inte titta in så värst mycket i framtiden heller då jag föredrar mer positiva tongångar i de bloggar jag väljer att läsa så som tex din svägerska Amandas.

  4. anithaschulman

    Men herregud jag lade upp ett sött inlägg på min lilla tjej som skrattar när hon åker bil. FÖR TRE DAGAR SEN. Det enda folk bryr sig om när de läser det, är om bilbarnstolen är framåt eller bakåtvänd. Precis som vissa här skriver, det finns inte i alla länder. Dessutom hade det inget med inläggets innehåll att göra över huvudtaget att göra. Förstår ni vilka bloggdränerare ni är? Ni tar bort all lust faktiskt. Med ert förmyndar sätt som kliver in och ”hjälper/skyddar” etc. inte vet jag vilken funktion ni tror ni har i mitt liv. Men jag betackar mig den.
    Har ni så lite liv så att ni inte klarar av att folk ink. jag inte är på er sida och sen klagar på att JAG är lättkränkt när ni hållit på och stökat här inne på detta inlägg i flera dagar.
    Det är som sagt vackert väder och det finns annat att göra än att bry sig om andras ickeproblem för att skapa sina egna. Kan inte svara för vad det fyller för funktion hos er, men den energin borde verkligen läggas på vettigheter annat än dessa. Vi är hemma och välbehållna. Nu släpper vi det här med framåt/bakåtvänt. OKEJ?!

  5. Charlotte

    Varför sitter ni och argumenterar MOT att ha stolen bakåtvänd…?
    Om det finns MINST chans att öka överlevnadschanserna med bakåtvänd, varför skulle man vilja ha den framåtvänd??
    Stress, skrikig baby, semester och andra ursäkter hjälper väl inte ett jäkla skit om ni krockar?!??

    Liksom, vad kan vara viktigare än att maximera Pennys säkerhet?

    Att ni blir så defensiva tyder på att ni VET att detta var ett dåligt beslut. Synd att ni ska bete er som fjortisar och attackera Lady D.

  6. Anna

    Åh.. Så otroligt söt. Helt fantastiskt glad hon blev. Jag skrattade så mycket när jag tittade på detta. Gud så söt.

  7. Kattis

    Ja dessa återkommande genusdiskussioner är verkligen löjliga många ggr, en modefluga som folk spinner på utan att ens vara insatta i ämnet. Fast just under detta inlägg så är ju faktiskt Lady D’s kommentarer väldigt harmlösa måste jag säga. 🙂 Håller helt med dig, fattar inte heller varför man går i taket över några kommentarer som de här…verkar helt klart överdrivet. Varför har man då en blogg med öppet kommentarsfält kan man undra. Brukar titta in på hennes svåger och svägerskas bloggar emellanåt…oj vilken skillnad.

  8. Amanda

    Kattis: Mycket möjligt, och jag håller med dig. Eller så stör det dem helt enkelt att Lady Dahmer är väldigt kunnig och ”har mage” att komma in hit och ”tro att hon är något” (syftar nu speciellt på genusdiskussionerna, det här är inte ens en diskussionsfråga).

    Eftersom att de själva sällan kan bemöta motsatta åsikter utan att förolämpa, håna och kasta skit á la 14 åring, så kanske det stör dem att någon kommer hit och diskuterar frågor där de helt enkelt inte har något att komma med? För det verkar ju inte spela någon roll om man uttrycker en annan åsikt med en vänlig ton.

    Något med LD verkar ju onekligen jaga upp dem något fruktansvärt. Det verkar inte så hälsosamt. För att använda deras favoritargument så… det säger mer om dem än om oss andra och LD.

  9. Kattis

    …och dessutom måste jag säga att det är ganska underhållande att läsa Calles och Anithas utbrott bland kommentarerna..och detta för att några läsare värnar om Pennys säkerhet… 😉

  10. Kattis

    Amanda// Kan det månne bero på att jag sällan brukar läsa bloggen och ännu mer sällan kommenterar? 😉

  11. Amanda

    Intressant att hela 6 personer – Mian, Noni, Kattis, Malin, Anna och Lady Dahmer – plitade ner kommentarer om att barnstolen var felvänd, men att bara en av dessa fick en massa skit kastat på sig. Vi vet alla vem. Väldigt intressant.

  12. Amanda

    Men hjälp vilken ton ni har, Calle och Anitha. Så fort någon uttrycker en åsikt och specielt om ni inte delar åsikten, då sjunker ni något fruktansvärt i mognadsnivå, blir tvära, respektlösa och/eller går till personangrepp.

    Det gäller även flera av de som kommenterar, men vad sjutton.. anonyma troll kan man väl inte förvänta sig mer av? Men jag kanske ska ändra mina förväntningar på er två också? Jag får väl göra det. Trist.

    Kan ni inte göra det klart i era bloggar vad som gäller istället, så vet man? ”Här råder fullkomlig diktatur och kommentarer som inte smeker oss medhårs och håller med oss om allt undanbedes”.

  13. Lady F

    Bade Calle och Anitha har val ganska tydligt svarat Lady D att sluta med vad det ar hon haller pa med. Men for all del, klart hon ska fa halla pa om hon sjalv vill.

  14. Kattis

    Oj, innan ni kallar Lady D en stalker ska ni nog se er om på andra större bloggar, samtliga har regelbundna läsasre som återkommer med kommentarer efter varje inlägg. Förstår att ni desperat vill vinna stilpoäng hos Anitha och Calle men denna beskyllning är arligt talat pinsamt idiotisk. Bloggkommentarer bör vara till för ärliga sakliga respektfulla reflektioner och inte enbart smörig idoldyrkan..i alla fall om man vill ha en levande och intressant blogg. Kliver man över den gränsen har man gått för långt och det är en helt annan sak och inget jag sett av det lilla jag läst.

  15. Lady S - for Stalker

    Jag stalkar Lady D för jämnan, jag kommenterar hennes blogg ganska ofta och läser varenda inlägg. inte håller jag med henne om allt heller men det är så världen fungerar.

    Att påpeka att sätet är felvänt är varken otrevligt eller stalker-aktigt, det är en påpekan för barnets bästa och allmänna rekommendationer från instanser som t ex NTF..

    Skriver man en blogg, så får man ta det onda med det goda, alla kan inte tycka likadant hela tiden men yttrandefrihet råder i Sverige och alla har rätt att yttra sin åsikt, tyvärr så väljer ganska många att göra det på ett plumt sätt.

    Precis som några stycken har gjort här ”jag har rätt att skriva vad jag tycker och jag tycker att vissa inte har rätt att få tycka och framför allt inte skriva”

  16. Lady F

    Jag skulle blocka Lady D. Sorry Lady D men du kanns som en stalker rent ut sagt. Allt ska du ha en asikt om och befatta dig med. Typ varje inlagg hos Anitha. Det ar val klart att hon stor sig, jag skulle det, oberoende hur valmanande du forsoker framsta i ditt dissande. kan du inte skriva ett inlagg om saken ur din synpunkt pa din egen blogg istallet? Sa far dina lasare ta del av det istallet for oss som foljer Anithas blogg. Har i detta inlagg hade ju Anitha inte fragat nagon om asikter och rad gallande bilbarnstolar precis.

    Penny sota lilla spratteltanten! 🙂 Hur gullig!

  17. Bakpappa

    Alla är vi väl varierande nojiga? Men vill man ha barnet bakåtvänt i en hyrbil så gäller det se till det går att vända stolen. Bilen vi hyrde i Frankrike kom med en framåtvänd barnstol. Och då tittade de redan lite konstigt på mig när jag inte nöjde mig med en upphöjning åt vår dryga 2-åring. En vecka senare märkte jag det på stolen fanns instruktioner för hur den skulle fästas bakåtvänd. Men några bälten för att kunna göra det hade jag ju då inte tillgång till…

    Så bakåtvänt är inte något som finns bara i Norden. Närmast är det kanske något man som förälder borde lära sig be/kräva redan när man bokar bilen, inte när man står med nyckeln i handen. Och jag tror nog biluthyrare fixar fram saker bara tillräckligt många ber om, speciellt de större kedjorna. Frågar ingen så får man se sig själv i spegeln.

  18. Lady Dahmer / postpatriarkal feministfitta

    Helena, det är jättefint av dig att komma till anithas undsättning. Jag vet att jag alltid uppskattar när mina läsare försvarar mig. Men dra inte för höga växlar. Jag betvivlar att anitha o calle ligger sömnlösa för att jag påpekade att sätet var felvänt. Lägg DIN energi på de som faktiskt beter sig illa i kommentarsfälten istället. Min kommentar var inte otrevlig på nåt sätt.

  19. Helenas

    Lady Dahmer- man behöver faktiskt inte yttra sig om allt hela tiden. Bara för att man är av en annan åsikt så behöver man väl inte skriva det? Jag är säker på att Calle och Anitha är tillräckligt förnuftiga för att veta vad som är bäst för deras barn. Mycket bättre att lägga sin energi på sitt eget än att komma med pekpinnar om vad som är rätt och fel. Nog om det!

  20. Lady Dahmer / postpatriarkal feministfitta

    Anitha, då förstår jag bättre. Själv är jag en sån där nojjig jävel så jag hade antagligen krävt ommontering av stolen, men jag fattar skillnaden på engångsföreteelser och vardag.

    Tycker det är så märkligt att andra länder inte fattat hur viktigt det här är dock. I grekland (jag är ju grek) så ser man aldrig barnstolar. Ungarna sitter i knät eller mellan föraren och passageraren. (!!). Och inte kör de bättre där heller. Var och varannan bil är kvaddad.

  21. Lady Dahmer / postpatriarkal feministfitta

    Helena, varför skulle Anitha INTE godkänna mina kommentarer? Jag gissar (spekulationer givetvis) att Anitha inte ser nåt skäl i att radera kommentarer bara för att kommentatorn är av en annan åsikt. Jag är aldrig otrevlig eller kränkande utan snarare artig och saklig, även om jag kommer med kritik. Märklig kommentar du kommer med tycker jag.

  22. Maria

    Calle du är ju för fan mobbare, alla har sagt det jämt om dig och brorsan men jag har inte sett det förrän nu. Din ton och arrogans mot LD nu, jag får klump i magen.

  23. Anna

    Det är ju inte så konstigt att folk reagerar, om du bloggar och genom det avslöjar saker som detta så reagerar man så klart. Skillnaden kan vara att hon skadas livshotande hon sitter fel. Ni kunde väl vänt på stolen sen?!?

  24. Helena

    Den här lady Dahmer… varför godkänner du hennes kommentarer Anitha? Jag tycker hon jämt och ständigt har något att säga här på din sida. Man kan ju tro att hon spenderar all sin tid sittandes vid datorn.

  25. lady Dahmer / postpatriarkal feministfitta

    sessa, visst….. men hur ser olycksstatistiken ut i de länderna? I Sverige så har antal barndödsfall och skador i samband med bilolyckor minskat sen vi började köra med bakåtvänd.

    Det här är inte en fråga om föräldraskap, teorier eller olika åsikter. Det här är en fakta- och säkerhetsfråga.

  26. Sessa

    Bakåtvänd bilbarnstol ör svensk företelse. Finns inte i andra länder, tex Danmark använder framåtvända. I sydeuropa ska du vara glad om nån använder den eller om det finns att hyra! Det bor barn i andra länder också och Sverige är inte världsbäst på allt. Ta det för vad det är!

  27. Kattis

    Anitha, där satte du faktiskt huvudet på spiken..det säger mer om er än vad det säger om oss… så väldigt sant 🙂

  28. Tove

    Åh vilken sötnos <3 Här oxå en liten bilhatare 😉
    Sen tycker jag inte alla ska klaga på bilstolen, när vi var i Turkiet så fick liten sitta i knät i bussen precis som alla andras bebisar/barn för några bilstolar fanns det varken till våra barn eller de övriga 20 barnen i vår transferbuss… Tror att det är så för de allra flesta som är på semester utomlands.
    Kram och ha en fortsatt fin semester!!!

  29. anithaschulman

    Hallå alla trafikpoliser. Vi är i på Turkiet på semester i en liten by ca 8 mil från flygplatsen. Vi hyrde en bil innan vi anlände kl 23.00 med en skrikande urtrött bebis på armen. Så var inte alternativet när vi fick bilen på flygplatsparkeringen att säga till uthyrarna som mötte upp oss och guidade oss hit. ”Ledsen killar ni får byta bil till en barnstol som ska monteras åt andra hållet. Vet ni den statistiska olycksrisken. I Sverige är det här rent av olagligt.” Nej vi valde inte det alternativet efter 3,5 h flyg och en timmes väntan på sent bagage. Vi ville hem till huset och tog seden dit vi kom, kanske med det ”risken” också.
    Så återgå till ordningen istället för att på Nationaldagskvällen sitta och lämna kommentarer om trafikregler. Hemskt ledsen men det säger mer om er än om oss. Fortsatt trevlig afton etc.

  30. A-E

    Sån liten söt sprattelnöt! Hoppas ni njuter av semestern!

    (Vi fokuserar på sötungen o ignorerar alla bajsnödiga kommentarer om bilbarnstolar, okej?.)

  31. Malin

    Snälla du, Calle Schulman…
    Visste du att bilindustrin har valt att sätta bilstolarna vända åt ”rätt håll” på grund av att det är estetiskt snyggt?
    Eller att man hade kunnat rädda miljoner liv om man faktiskt vänt på bilstolarna? Nä, uppenbarligen inte.

  32. Kattis

    För en gång skull så håller jag med Lady Dahmer, bilstolen är vänd åt fel håll så händer det en olycka så vore det katastrofalt….. Ibland kan kommentarer faktiskt vara av välmening och värda att lyssna till Calle. 😉

  33. Caroline

    Dom har i allafall en bilstol vore skillnad om hon satt i någons knä. Sen ser ni väl att dom är på semester i en liten turkisk sömnig by tror knappast dom kör rally på Autobahn. Ni är helt otroliga som kommenterar i denna blogg. Såjävlabajsnödiga#

  34. Noni

    Fast om ni gör ert bästa och kan tänka, hur kommer det sig då att ni har stolen vänd så? Det rör sig ju inte direkt om att ni råkat klä Penny lite för varmt eller glömt ta med en banan för att hålla hennes blodsockernivå i schack….

  35. Lady Dahmer

    Men snälla Calle. lol. Jag sa ingenting om att ni inte gör ert bästa eller inte kan tänka. Du ska nog sluta tolka in för mycket i mina kommentarer.

    Men bilstolen ÄR åt fel håll. Sen kanske det är en engångsföreteelse och då ber jag om ursäkt.

  36. Calle Schulman

    Snälla rara Lady Dahmer. Kan du någon gång FATTA att dina förnumstiga råd är överflödiga? Kan du FATTA att vi är tänkande människor som alltid ser till vår dotters bästa? Snälla rara söta du. Fatta det, bara. Vi gör vårt bästa och du gör säkert ditt bästa på ditt håll. Men sluta för Guds skull men det du håller på med.

Comments are closed.