Anitha Schulman

Ni skrämmer mig

Vet ni vad. Ni skrämmer mig. Ni skrämmer faktiskt skiten ur mig. Tänk att jag har visat upp bilder på min dotter för människor som er!?
Jag trodde inte att ni fanns på riktigt.
Ni ”verklighetsretuschörer” som inte står ut med de som inte står i era led. Alla som inte står där ska utbildas och vändas för att välja ”den rätta vägen”. För det vet ni ju att den är? Ni påstår att ni är sådan världsmedborgare och så upplysta, så toleranta. INGA är så dömande som ni.

Ni vill ju förgöra alla som inte är tycker som ni eller skrämma dem som inte gör det till tystnad. Är det så man får fram ett budskap, genom att ständigt kritisera andra? Är det så man agerar ifall man ser bilder man motsätter sig? Hotar och målar upp rena ”Tredje Riket” visioner ifall man inte följer era råd. Sektifierat passiv-aggressivt.

Ni varnar mig vilken dålig mor jag är och hyllar er själva.
Vad gör era barn och män när ni sitter i timmar och bara uppdaterar och uppdaterar?
Är det då ni är goda förebilder?
Är det då ni är jämställda?
Är det då ni är de bästa mödrar?
Är det där genus gör sitt jobb?

Tänk att jag utsatte Penny för er. Hur fan tänkte jag?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny

    Tack för att du lägger upp så fina kläder från mango;-) har precis beställt, lyx med hemkörning och fint förpackat!

  2. sandra

    Håller med! Visst är genus bra på många sätt, men man får INTE göra genus till den enda sanna verkligheten och att ingen i klänning duger.

    Tycker att det är VIDRIGT hur dömande dessa människor är. Jag skrev det i min förra kommentar också där jag berättade om mina upplevelser som barn, där jag insåg hur ytliga de människor som dömde oss som hade klänning och vackra diadem etc var.

    Hur kan man döma människor efter det yttre?? Är det inte de inre egenskaperna och hur vi bemöter våra medmänniskor som är det viktiga? Sedan om vi har vackra klänningar eller bruna säckar ska verkligen inte spela någon roll!

  3. nina

    Stå på dig visa huur mycket bilder du vill av din söta dotter i söta klänningar i DIN blogg! Är så fruktansvärt trött på alla dessa elakingar som inte har något annat att göra än att vara några sj¨lutn¨mnda genus poliser!! De känner väl inte er de vet väl inte hur mycket ni berömmer Pennys personligthet och fina inre, och vi lägger väl alla upp bilder av våra barn på fb, mmsar bilder till mormor och dylikt ska man inte få det pga att då bedøms barnen av sitt yttre! Nä skärpning, till alla bitterfittor, get a life avundsjuka missunsamma tråk människor!!! Penny är strålande søt i alla fina klänningarna som är helt perfekta på en liten 1årig tjej. Som en karamell och säker har hon en otroligt fin insida är jag øvertygad om lite svårt för dig att visa upp den på bloggen bara, så skryt så mycket du vill på din blogg om ditt fina barn<3<3<3<3<3<3<3<3 Stor Kram Nina.

  4. Carolina M

    Usch vad tråkigt att det jämt blir bråk på den här bloggen, dagisnivå. Anitha du måste försöka att inte ta åt dig, du förstår väl att det alltid kommer finnas folk som inte håller med och har starka åsikter. Ni andra måste ni alltid kommentera allt, allting jämt. Inte klokt det här. Har ingen lust att läsa mer. Fy vad tråkigt.

  5. Aggie W

    Väl rutet, Anitha!
    Kan inte annat än att hålla med dig. Jag kan verkligen inte förstå vad det är du bloggar/säger/gör som irriterar folk så mycket. Förmodligen blir de förolämpade av att du bara andas…sådana människor har otroligt sorgliga liv och man kommer tyvärr aldrig kunna få dem att se några andra perspektiv än sina egna. Livet fullkomligt sveper förbi dem under tiden som de sitter och filar på nästa elaka kommentar. Live long and propser! PUSS!

  6. Annac

    Penny är jättesöt. Reklam för skänkta/sponsrade kläder – check.
    Men blir ju konstig att KOMBINERA bilder på vuxenlika kläder varvat med skumma foton där hon ligger på rygg och särar på benen. Blir underligt helt enkelt.
    Hon är ju söt, gulliga kläder etc, men …?
    Konstigt och underligt exponerande blir det, i den kombinationen av vuxenstil/barn..

  7. Svandis Ros

    Oj, jag har missat en hel del jag… tack o lov.

    Jag är inte perfekt, har aldrig varit perfekt mamma och jag tänker inte döma andra för jag vill tro att alla gör sitt bästa oavsett.

    Sen ÄR Penny så söt!

    Att jag läser din och andras bloggar gör jag för det är trevligt att ”umgås” på nätet, att läsa om andras liv, åsikter mm. Men jag tänker inte blanda in MINA värderingar i ANDRAS liv!

    Jag tycker ni sköter ERT liv så bra!

    Kram på ER!

  8. anithaschulman

    Merry May och Magda.

    Ni har helt rätt i det ni säger. Den sk. ”Genusvetenskapen” belyser könsinkorrekta mönster så som jag tidigare skrev om om en kvinna bär slips så reagerar ingen men att en kofta som associerar kvinnlighet på en man kan uppröra. Därav att man klär upp och ner sig i ledet. Man är plus och kvinna minus. Där gör Genusvetenskapen nytta och sakta bit för bit vrider om och förändrar strukturella mönster.

    Men sen råder ju en förvirring bland förespråkarna som plötsligt moralpanikar och värderar varje enskild situation. Då blir det liksom lite omkastat då är de som förespråkar förändringen som blir dem som håller tillbaka utvecklingen. Genom att antingen själva ta offerrollen eller berätta för någon annan att man är det. Då motverkar man sitt syfte.

    /Anitha

  9. Jenny

    Anitha, varför tar du så illa upp när folk skriver på ett sakligt och motiverat sätt om varför just de har en åsikt i principfrågan som skiljer sig från din? Lyft blicken! Diskussionen handlar inte om just er familj, om just det enskilda fallet och vad ni gör och inte gör, den handlar om vad människor tycker i genusfrågan. Alla tycker olika och framförallt; alla tycker inte som ni, so what? Varför inte välkomna en sådan diskussion, det är ju uppfriskande och nyttigt! Istället för att ta det hela så otroligt personligt?

  10. Emma Ö

    Förstår verkligen inte vad problemet är, om ni nu stör er så fruktansvärt mycket på vad Anitha gör eller tycker så sluta läs, vem fan har sagt att DU har rätt att anklaga konstant hur hon är som människa eller hur hon klär sitt barn? Ni är patetiska.

  11. Emma

    Det är konstigt att Anine Bing har ”Dagens babyoutfit” hela tiden i sin blogg men aldrig väcker sådana här känslor.

    Jag ser inget fel med Anithas bilder.

  12. Magda

    Och jag tycker ofta att genus blandas ihop med diskussionen om utseendefixering och det i sin tur blandas ihop med huruvida det är rätt eller fel att exponera sina barn i bloggar. Detta är iallafall för mig tre helt skilda saker som ofta blandas ihop till en enda upprörd gröt vilket gör att det blir svårt att reda ut begreppen och bemöta kommentarer och kritik. Jag personligen reagerade inte på Anithas inlägg för att Penny har söta klänningar på sig men däremot för att jag fick lite känslan av en ”skönhetstävling” eller typ att Penny fick agera ”fotomodell” och visa upp kläder för oss vuxna som ska sitta och bedöma kläderna (eller henne) Men det har för mig ingenting med genus att göra, annat än att det kanske är lite märkligt att det alltid är flickor, från flickbebisar till vuxna kvinnor som ska bedömas efter sitt utseende…

  13. Merry May

    Hallå där.
    Anitha, ibland skriver du om ”genus” som om det vore någon sorts ideologi, men det är det inte, det är ett begrepp. Det är viktigt att skilja dessa åt. ”Kön” syftar till biologiskt kön, d v s snopp, fitta eller vad man nu har där nere. ”Genus” syftar till socialt kön, det vill säga hur vi tillsammans kommer överens om VAD som är ”manligt”, vad som är ”kvinnligt”, och därmed vad som är ”könsöverskridande beteende”. Ett exempel: när du säger ”Jag vill göra mig fin och sminka mig för jag är kvinna” ger du ett exempel på en handling (göra dig fin, sminka dig) som du företar dig för att bekräfta ditt kön (kvinna). Detta gör att du i andras ögon, som delar dina normer, troligtvis upplever dig som ”mer kvinnlig” än de gör utan smink och ”fin”. Om Calle har på sig en fin blå kofta med guldknappar och säger ”jag tar på mig den fina blå koftan för jag är man”, så får han däremot många motreaktioner ”du har på dig en tantkofta”. Här visar omgivningens normer om det manliga sociala könet (hans genus, inte hans kön för det försvinner ju inte med koftan) att han agerar överskridande, och de försöker således ”sänka” honom genom att hänvisa till att han nu agerar mindre som en man (”tantkofta”). Varför blir han inte stolt när de säger att han har tantkofta? Jo, för att könsidentiteten (genus) ”tanter” (kvinnligt) inte är något han strävar efter att uppnå, då han finner trygghet och social acceptans i att ”vara man”. Märk väl skillnaden mellan ”kön” och ”genus” här; könet försvinner inte för att man beter sig överskridande, men många blir obekväma ändå. Jag lovar dig, skulle du klä Penny i ”pojkkläder” skulle du få lika många hatiska kommentarer från ”könsmänniskor”.

  14. Viktoria

    Klä henne precis som du vill. Jag tycker Penny är ljuvlig i sina kläder. Om man läser din blogg så borde man veta att du är en vettig människa med kloka tankar. Du har satt ord på många funderingar jag haft över mig skälv. Vettigt sätt att se på saker.

  15. kristina

    Hej Anitha
    Klä ditt barn i vad du vill
    jag tycker att klänningarna är underbara och saknar när mina flickor var små och jag sydde liknade till dem
    Klart flickan skall ha en baddräkt
    fortsätt klä Penny i det ni tycker är fint och passande, vad nu passande är
    Ser dagligen barn i skolan där jag jobbar med text på kläderna, men herregud det finns annat viktigare att fundera över
    Jag har nog med att klä mig och min barn
    Så fortsätt klä Penny i det ni och hon senare vill ha på sig

  16. Karin

    Charmigt att blockera personer som inte delar din uppfattning. Där snackar vi censur, ren fascism faktiskt.

    Till signaturen O.P: Så du vill ha ett samhälle där alla tycker och tänker likadant, och där oliktänkande inte ska få komma till tals? Det känns väl enormt bakåtsträvande om något.

    Det är många nu som påpekat att de som agerat mest aggressivt och rentav hysteriskt i kommentarsfälten är de som står bakom Anitha, och i synnerhet Anitha och Calle själva. Att säga till någon att man tycker synd om deras barn och familjer, det är ju ett ganska allvarligt påhopp som ”genusivrarna” inte en endaste gång varit i närheten av.

    Anitha, jag förstår om du blockerar personer som kommer med personliga påhopp, men då måste du ju vara konsekvent och blockera ALLA som kränker andra, bland annat din man Calle. Varför ska det vara okej att hoppa på en hel folkgrupp, att ha fördomar om alla som inte tycker som ni, men rent förkastligt att komma med andra infallsvinklar till dina inlägg? Det är väl hela poängen med bloggen. Eller vill du att alla stryker dig medhårs, och att de som inte gör det inte är välkomna tillbaka? Som sagt, jag trodde att åsiktscensur var något gammalt men du har motbevisat mig.

    Och så får jag väl säga tack för mig, då jag troligtvis kommer att bli blockerad för detta inlägg, som de andra meningsmotståndarna blev.

  17. Amanda

    Linnea: Hur många procent av de som är för genus har sagt att Anitha är en dålig mamma och använt sig av ”andra elaka tillrop” menar du?

    Du, och några med dig, verkar ha en väldigt förvrängd syn på de som tyckt annorlunda här bland kommentarerna. Vad jag kan se så är det ingen som gått till personangrepp eller på andra sätt varit elak emot Anitha. Vi har uttryckt en annan synpunkt – that’s all.

    Som tidigare nämnt så är det däremot många genusmotsåndare som varit väldigt respektlösa. Otaliga gånger i genusdiskussioner har jag sett uttryck i stil med; ”Stackars barn”, ”Raka dig!”, ”Fula skogstroll”, ”Du behöver kuk” etc. etc. Och det är inte från de genusmedvetna som dessa uttryck kommer, utan ifrån er som är emot.

  18. Sofie

    Till Linnea
    Du har en poäng
    Såg för ett par år sedan en mamma på grönan gå runt med sin 10? åriga dotter med tryck på rumpan där det stod This way….
    Mådde illa men inte faan sa jag något.
    Tyvärr!
    Hade hon haft en bild på sin dotter i de byxorna på en blogg skulle jag säkert skrivit en kommentar. Så det du skriver är värt att reflektera över. Tänkvärt.

  19. Sussie

    Jag håller med Linnea, varför tror man att man måste upplysa Anitha om hur hon ska uppfostra sitt barn på ”rätt” sätt? Varför tror man att hon inte uppmuntrar Pennys intelligens och person bara för att hon klär Penny i söta klänningar? Varför är man så snabb på att döma? En så tråkig trend när man inte låter föräldrar (mammor) bara få vara de föräldrar de är åt SITT barn. Kan man inte bara lita på att alla föräldrar gör så gott de kan med sina barn?

  20. Linnea

    Hahaha, gud jag kan inte låta bli att skratta åt alltihop!! Alla verkar tro att det finns ett behov av ”upplysning” och att lära andra vad som är rätt och fel. Men, sist jag kollade var Anitha och Calle vuxna människor med framgångrikt liv och en söt dotter och Anitha en mamma som vilken som helst som hade köpt nya fina kläder till sin dotter men var bitter för att det regnade och inte hade chans att visa upp dem. Tycker att det låter som vilken ammam som helst. Att driva en blogg är inte lika med att behöva stå ut med att få höra att man är en sämre människa eller andra elaka tillrop. Visst kan det vara smaklöst att ha en baddräkt det står ”Juicy” på, om man väljer att tolka det från ett sexuellt perspektiv-som man oftast gör när det är kvinnor som bär liknande plagg. Men, välj då inte att köpa samma baddräkt till ertbarn. Skulle ni i verkliga livet gå fram till en mamma på badstranden och säga ”FYYYYYYY vad du objetifierar ditt barn genom den där baddräkten!!”? troligtvis inte. så, knip igen om ni inte skulle kunna säga något face-to-face så vi faktiskt tycker om att läsa Anithas blogg (med all ytlighet som är ganska genomtänkt) och följa Pennys utveckling kan få göra det utan att behöva få såna här inlägg tittsomtätt för att alla med moralpanik inte kan få utlopp.

  21. Joppi

    Jag har inga speciella synpunkter på barnet och hennes kreationer, men jag blir förundrad. Om man är så känslig för andras synpunkter, bör man då inte hålla sig till familjealbumet?

  22. Saga

    Jag är ingen större genusivrare men du verkar vara otroligt ytlig. Sedan skulle jag aldrig, läs ALDRIG sätta på min dotter en baddräkt som det står ”juicy” på. Usch.

  23. helena.silfverhielm

    Skriv din kommentar här!
    Hej Anitha, jag tycker du är toppen och Penny är bara URGULLIG. Jag följer bloggen varje dag och gläder mig åt nya bilder på er bedårande söta lilla flicka. Upp med hakan!!

    Helena

  24. Ems

    Jag verkar inte läsa samma kommentarer som du göra Anitha. Jag har inte hittat någon aggressiv kommentar från en ”genusförespråkare” i de tre senaste inläggen. De är snarare sakliga, lugna och förklarande, inte alls dömande. Däremot ”den andra sidan”, där du själv har placerat dig, är aggressiv, går till personangrepp och undviker sakfrågan. Är det månne för att det inte finns någon kunskap bakom åsikterna? Om du vill ha diskussioner borde du sluta försöka ta dem till sandlådan. Vem är lättkränkt egentligen? Är det så jobbigt att diskutera med folk som: 1. inte har samma åsikt som dig, 2. är väldigt bra på att debattera?

  25. O.P

    Snälla Anitha gör det enkelt för dig och för oss. Granska alla kommentarer och godkänn bara dom som är positivt laddade. Alla som skriver negativt behöver vi inte prata om, vi behöver inte ge dom plats, tid, rum eller någon form av space. Dom kan kortfattat dra åt helvete. (punkt)

  26. Natha

    Anitha! Jag fattar inte att vissa personer orkar lägga ner tid att säga dumma kommentarer, men nu tycker jag att det har hänt flera gånger (jag har följt dig länge nu) att du blåser upp saker så fort du får ”mothugg” är det för att du vill komma mer ut i rampljuset och för att väcka debatt, för att jag tycker personligen att det är du som tar fram trollen många gånger! Men en sak är säker är att flickor skall få höra att de är söta, för jag tror att det hjälper att få höra det!

  27. HannA

    Brukar inte kommentera men måste bara säga att jag håller med dit helt och fullt. Är relativt nybliven mamma med ett barn på åttamånader. Jag har själv ett högpresterande arbete i den ”gubbiga” finansbranchen och delar lika på föräldraledigheten med min man. Så jag bedömer mig ändå vara jämställd, både i arbetslivet som privat. Och jag måste säga att jag blivit mörkrädd över alla hysteriska mammor (för det är BARA mammor) som är så osäkra på sig själva och på sin mammaroll att de måste kritisera alla som inte gör eller tänker precis som dem i alla situationer. Det går inte att göra ”rätt”; börjar man arbeta tidigt så är man en dålig mamma som inte prioriterar att vara med sitt barn, lämnar man till förskola tidigt så är man en dålig mamma, är man hemma länge är man en dålig ojämställd mamma, börjar barnen sent på förskolan ör man en dålig mamma som inte stimulerar sitt barns sociala utveckling, har ens dotter söta klänningar är man en dålig mamma som objektivifierar sitt barn och bibehåller de befästa könsrollerna i samhället, har ens dotter traditionella ”genuskläder” så är det fel för då skärmar man av henne från verkligheten och kommer ge henne men för livet. Ingenstans i dessa debattforum eller bloggkommentarer är män med och kommenterar. För de är inte så trångsynta som alla hysteriska mammor. Det är ju precis där felet ligger med dagens jämställdhetsproblem. Det är ni hysteriska personer som skapar problemet. Ni som inte för allt i världen kan acceptera att alla tycker olika. Er sanning är inte en universalsanning. För i helvete, sluta förstöra för oss som vill att samhället ska gå framåt. Jag själv älskar kläder och det skulle aldrig falla mig in att ha något annat än höga klackar och kjol på mig på jobbet. Herregud, jag vill ju inte se ut som en gubbe heller. Receptet för framgång för kvinnor är ju inte att se ut som män och bete sig som män. Det är att tro på sig själva, jobba hårt och med goda resultat. Det är inte att använda termen hen och klä sig i bruna overaller. Men det är min åsikt. Jag har tillräcklig intelligens för att förstå att alla tycker olika och det respekterar jag. Men jag respekterar inte obefogade och inskränkta påhopp, vlket många av komment här tyvärr är.

  28. Gunnel

    Problemet är väl att det finns en djup spricka mellan Anitha och vissa av de läsare som kommer med motargument och som vill föra en diskussion. Vissa av dem är ytterst pålästa och välformulerade, vilket gör att deras argument, vad det verkar, flyger över huvudet på Anitha. Det som fascinerar mig mest är att det verkar vara så många ”kloka”/pålästa personer som läser denna blogg. Att någon ens orkar skriva en väl genomtänkt kommentar till Anithas inlägg som oftast är obegripliga pga syftningsfel, stavfel och logisk kollaps, fascinerar mig faktiskt! Jag vet att Anitha har dyslexi eftersom hon har skrivit det här på bloggen, men det är nog avsaknaden av en självkritisk blick och resonerande som provocerar mest. Vissa inlägg kan vara mer lätttydda, men då antar jag att Calle eller någon annan har korrläst. Att läsa denna blogg är min guilty pleasure, haha. Det är roligt när du tycker att de som har åsikter som är olika dina egna är inskränkta, det är ju precis så som du är själv!

  29. Birgitta

    Anitha, du är bäst!

    Förstår inte hur alla dessa mini-Hitlers orkar. De är små människor som borde skaffa sig ett liv. Sorgligt hur mycket kraft det går åt till att vara sådana fördömande, snävtänkta energitjuvar.
    Tyvärr är det omöjligt att resonera med dessa – det är de för tröga för (fast det vet de inte om).

    Go Anitha go!
    Kramar till dig!

  30. Brenda

    Om vi bodde i Amerika nu, så skulle vi kunna skriva ” oh, Anitha, we live you” eller ” OMG she is adorable!”, men vi bor ju inte där, utan promenerar runt här i Sverige med Luther sittandes på axeln , och han är tung, och tillåter inga superlativer och spontana glädjeutfall. Här råder återhållsamhet, klädsam återhållsamhet. Bönen, skämt åsido. Vi är inga monster. Vi kan skriva lite obegåvat kanske , men stå över våra kommentarer och vår enfald. Penny är fin, och ni verkar vara bra föräldrar, precis liksom antagligen de flesta läsare och kommentatörer. Men vi flippar ju liksom ur lite åt båda hållen när vi diskuterar. Kanske man får räkna med en viss kvot av troll om man har en blogg. Det speglar väl livet i övrigt . Även där finns ju ett och annat obekvämt element ;-).

  31. Amanda

    Å fan, nu har jag fått feeling här. Haha. Men jag kan lugna er med att jag INTE har barn (än), så det är ingen som försummas för att jag sitter här – eftersom att man tydligen inte får sitta vid datorn om man är mamma.

    Hursomhelst. Jag läste kommentaren av ”Ann” här nedan och höll med henne, bortsett från en sak. Hon skrev…

    ”Det är inte illa ment, det är upplysning. Försök vara mer öppen. Nu känner jag inte dig, men enligt bloggen verkar du vara rejält stängd när det gäller genusfrågor, som att du bestämt dig för att genusfrågor är dåliga redan för början.”

    .. Och det håller jag INTE med om. Du behöver inte ”upplysas”, ändra åsikt eller ens vara öppen för genus. Det behöver du faktiskt inte. Däremot tycker jag att du är alldeles för lättstött och blåser upp ”genuskommentarerna” till enorma och överdrivna proportioner. Du behöver inte ändra åsikt eller hålla med, men du skulle nog behöva lära dig att respektera att folk tycker annorlunda – och att folk har rätt att säga det, så länge det görs på ett shyst sätt. I mina ögon har det också på det stora hela gjorts på ett shyst sätt, men säkert med vissa undantag. Men undantag, eller s.k. idioter, som inte kan yttra sig utan att kränka finns det alltid inom alla områden. Inte bara genus.

  32. Amanda

    (BTW! Jag är Amanda här under och inte den Amanda som skrivit tidigare.)

    Tänkte bara tillägga med ett litet exempel. Jag har flera gånger pratat genus med min familj, och de har inte alltid hållit med mig om allting – men vi har aldrig börjat höja rösten eller bli otrevliga i tonen mot varandra för det. Därför har det faktiskt varit kul att prata om det, just för att diskussionsmiljön har innehållit respekt, ödmjukhet etc.

    Men nu till det faktiskta exemplet: En annan gång så kom två av mina släktingar, som jag står väldigt nära, in på det här exemplet och det blev en diskussion. Jag ville inte prata om det, eftersom att jag visste att det inte skulle bli en diskussion där man visar varandra respekt. Och oj vad rätt jag hade. Tyvärr. Det var den mest obehagliga diskussion jag någonsin haft tror jag. De utpressade mig med frågor och vinklade precis allting jag sa. När jag försökte förklara att de missuppfattat och att ”såhär menar jag istället..”, så blev jag avbruten. De hade redan bestämt sig för vad jag hade för åsikter, innan jag ens fick en chans att förklara hur det faktiskt låg till. Röster höjdes och tonen var allt annat än trevlig.

    Och det här ser jag tyvärr ofta, men då främst i diskussionsforum.

  33. Amanda

    Men alltså.. va? Är jag hotfull och vägrar släppa in oliktänkande när jag bara skriver ner en enkel kommentar om vad jag personligen känner? Jag har aldrig hotat dig eller sagt att du är hemsk, vidrig, puckad och en dålig mamma. Jag har heller aldrig sagt att alla måste tycka som jag – tvärtom, så tycker jag att det är roligare att diskutera med de som har en annan ståndpunkt. Om det sker respektfullt förstås. Att jag ventilerar min åsikt betyder inte att alla måste hålla med mig, och att de som inte gör det är fel och mindre värda.

    MEN min upplevelse av såna här diskussioner är en annan. Jag tycker att det, för det mesta, är de ”genusmedvetna” som är ödmjuka, respektfulla och sakliga. De flesta av dem (även om det förstås finns undantag) går INTE till personangrepp eller trycker ner, utan berättar bara sin ståndpunkt. Den grupp som jag istället upplever som väldigt respektlös brukar oftast (men naturligtvis inte alltid) vara ”genusmotståndarna”. Där tryter de vettiga argumenten med blixtens hastighet och många av er kan absolut inte acceptera att folk är för genus – speciellt inte att de har mage att skriva en kommentar om sina åsikter.

    I mängder av genusdiskussioner som jag har följt, så har ”genusnissarna” 😉 hållt sig till ämnet och visat respekt – medan många genusmotståndare har fastnat på sandlådenivå och gått till personangrepp. (Typ: Din fula feminist, du behöver kuk. Jävla lurvas, gå och raka dig. Skaffa ett liv iställe för att sitta här. Stackars dina barn. Etc. etc.) Det sistnämnda sa t.ex. din käre man Calle.

    Så, sammanfattningsvis; Det är mycket snack om hur intoleranta, trångsynta och respektlösa genusmedvetna är – men vad jag kan se, är verkligheten ofta en annan.

  34. Maria

    Anitha finns det kommentarer som inte visats eller? Annars fattar inte jag heller vad du och Calle blir så förbannade över?

  35. anithaschulman

    Snacka om lättkränkta. Så fort man blir lite träffande så går ni rakt i fällan. Det är så här man lockar ut sådana som dig Anti, Agi, Agnes eller vad du nu heter, Amanda och Dr. Ruth etc.
    Sayonara! Ni är blockade rapporterade och inte välkomna hit igen. I will go Carola up your ally så det bara stänker rosenskimmer 🙂
    Tack för den här tiden.

  36. Jennie

    Fokusera på de positiva kommentarerna, skit i idioterna. Vi är många som tycker om att följa dig på din blogg. Och Pennys kläder är verkligen bedårande, ni får se till att ha många kalas i sommar. 😉 Stor styrkekram från en trogen läsare i lilla Leksand.

  37. Josefin

    ”Du borde sluta blogga” – seriöst, Anitha: blogga på, andra: SLUTA LÄS om ni inte gillart!

  38. Amanda

    Anitha, jag tror helt enkelt att du bara bör sluta blogga, jag tror inte att du är så speciellt omtyckt, alltså verkligen, du är kvinnan som man ”älskar att hata”, jag personligen tycker om din blogg IBLAND, ibland undviker jag den och går inte in på långa perioder, överlag tycker jag bara att du ska sluta blogga… Försvinn bara snälla!

  39. Anti

    Du borde sluta blogga. Du är så bitter och arg mest hela tiden. Sen att din man ska lägga sig i, är du 14 år eller? Har man en blogg så måste man låta folk tycka olika utan att bli helvetes arg och skälla ut dina läsare.
    Låt någon trevligare mer sympatisk person ta din plats istället. För just nu verkar du mest sträva efter bråk, sen verkar ju du och din man hela tiden ha mindrevärdskomplex och vilja va som Amanda och Alex. Så sluta blogga och lägg den tiden på att jobba som du verkar tycka är så viktigt.

  40. Anna

    Antita, du skulle uppfattas som mycket mer sympatisk om du inte gick till attack när du inte får 100% medhåll. Känns lite labilt…

  41. Marie Smith

    Jag har bott i USA i över femton år, mamma till pojkar och en liten flicka. När jag läser svenska bloggar så är det med förskräckelse som jag följer dessa genus debatter. Sen när är det fult att vara en söt liten flicka, eller en stark snygg kille hemma i Sverige? Jämställdhets diskussionen är ju så sned och uttjatad, kära nån! Alla dessa fittbloggare som måste skriva fitta, lugna ner er! Det är fint att vara en kvinna. Det är fint att vara en man. Det är gulligt med uppklädda små flickor och pojkar! Var stolt över ditt kön!

    Peace!

  42. Malin

    Asså bittra jävla moral kärringar! Hursäkta uttrycket.. Men va fan gör ni här på bloggen om ni stör er så jävla mycket! Ingen vill läsa era trötta kommentarer..du verkar vara en underbar mamma anitha! Blir ja hälften så smart å driven som dig när jag blir lite äldre är jag mer än nöjd med mig själv! Lyllos penny som har dig å Calle!

  43. Ann

    Haha va? Jag förstod när jag läste klännings-inlägget att det skulle bli liv om det, så jag läste alla inlägg, och jag måste säga att de som protesterat har gjort detta väldigt sakligt och pedagogiskt. I skillnad mot ”anti-feministerna”. Jag gillar dig Anitha, men du tar ibland saker alldeles för personligt. Men man försöker bara upplysa dig om ett annat sätt att tänka, ett sätt som skulle ge ditt barn fler möjligheter. Det är inte illa ment, det är upplysning. Försök vara mer öppen. Nu känner jag inte dig, men enligt bloggen verkar du vara rejält stängd när det gäller genusfrågor, som att du bestämt dig för att genusfrågor är dåliga redan för början.

  44. Misan

    ”Sitter i timmar och uppdaterar och uppdaterar”.. Hur menar du då? De flesta läser bloggar en gång om dagen. Och det där med dömande.. du och din man är mästare på att döma så du kastar verkligen sten i glashus. Om man inte håller med er är man troll, bitter, i behov av terapi osv. Och jag kan inte se att någon varnar dig för att du är en dålig mor.

  45. Dr Ruth

    Äsch din lilla fjolliga flicka. Du borde veta vad du gör – du har ju pysslat med detta i några år nu och gillar att bråka,du är säkert helt medveten över vad som händer när du attackerar dina läsare.

    Som flera redan har skrivit här har jag svårt att se någon egentlig kritik emot dig. Du försöker att ”piska” upp en stämning som inte finns.

    Det folk kanske retar sig på och inte förstår riktigt är hur man kan använda en liten unge för att bidra till familjeförsörjningen. Det är vi nog många som inte skulle ställa upp på och rent av tycker är oanständigt.

    Och JA – självklart har du exponerat Penny alldeles för mycket och jag förstår att du ångrar detta.

  46. burgschki

    Asså jag har inga barn själv, anser mig dock som någorlunda genusmedveten och tycker väl inte kläduppvisningsinlägget var så farligt. Men det jag tycker är så bemärkansvärt är hur balanserade, taktfulla och lugna de kritiska kommentarerna är och hur otroligt korkade och ytliga de kommentarer är som är skrivna av personer som håller med er är. Liksom snacka om hysterikor…

  47. sara

    Men….what? Har du fått massor med hatkommentarer som du inte har publicerat eller vadan denna enorma aggressivitet? Upplever det som om de flesta försöker att att bemöta dig pedagogiskt.

    Du har inget intresse av att förstå, varför frågade du ens?

  48. hanna

    Men ursäkta – hur lättkränkt kan du själv bli? Som svar på din fråga. Det är väl ingen som inte kan tycka att Penny är söt. Men helt ärligt. Vad trodde du när du la ut inlägget? Du måste ju ha FATTAT att många skulle reagera som dom gjorde. Och hur intressant ÄR det att ha en blogg som Carolas där folk bara skriver ”å det skimrar om dig och ditt vackra barn. Gud välsigne er”. Är det därför man bloggar? För att få håven full varje dag?

  49. Jennie

    Blir så ledsen när jag ser kvinnor göra andra kvinnor illa.
    Vad kommer våra barn lära sig av detta? Jag lever ett liv så långt bort från Anitas men skulle aldrig ”göra illa” pga det. Alla har rätt att leva sitt liv.

  50. Viktoria

    Vadå ”inga är så dömande som ni?”. Både du, din man och folk som stryker dig medhårs här i kommentarna har varit rätt duktiga på att vara dömmande. Hojtat om att folk måste vara bittra, fula, deprimerade, inte fått ligga och tycker synd om ”deras” barn. Jag kan förstå att det är chockande när man inte får de reaktioner man väntat sig. Jag gissar att du gjorde kläd-inlägget för att fiska kommentarer om hur söt Penny är. Och i så fall vill jag veta varför det är så viktigt? Och om inte, vilket var syftet med inlägget? Kläderna var ju presenter så det var ju inte ett inlägg i stil med ”spara eller slänga?”. Du behöver inte svara men det kan vara sunt att ställa sig frågande varför ett barns utseende är viktigt. Flickor får betydligt mer och oftare kommentarer om sitt utseende och lär sig tidigt att det yttre är viktigt. Flickor/kvinnor har i större utsträckning lägre självkänsla med allt vad det innebär. Är det svårt att se det sambandet? Kvinnor har knappast en gen som ställer till det. Jag har en dotter som snart är två. I början älskade jag att höra hur söt och vacker hon är, jag älskade den bekräftelsen. Men sen började jag fundera på varför jag blev glad. Varför är det viktigt? Skönhet och vackra ting är inget vi kommer ifrån såklart. Det är allra högsta grad mänskligt att bli estetiskt tilltalande. Men jag vill inte att min dotter ska känna press på sig att behaga andra med utseende. I synnerhet inte när hon är ett barn. Jag vill inte att hon ska stå framför spegeln när hon är fem och undra om hon duger. Komplimanger stjälper mer än vad dom hjälper. Jag blir mer och mer arg när jag hör folks åsikter om hennes utseende. Hon är bra mycket mer än yta. Jag är varken bitter eller ligglös bara för att jag försöker tänka steget längre eller ser saker ur andra perspektiv.

  51. Anna Bergström

    Hej Anitha, jag gillar dig, har alltid gjort, var med från första bloggen. Nu är jag en sporadisk besökare, mest pga av tidsbrist! Slog mig direkt nu när jag läste det sista, att du hela tiden hamnar i samma typ av konflikter. Dels för att du tar sinnessjuka kommentarer på allvar men även för att du hela tiden dras till ämnen och kommunikationssätt, som du antagligen vet vid det här laget, provocerar. Det är kanske just därför som du borde avstå från att exponera din übergulliga unge för alla. Jag tycker hon är bedårande men jag kan reagera lite på uppvisningen, som hon själv inte kan säga något om. Själfallet är det, som så mycket annat, ett fall för varje förälders sunda förnuft. Inget rättfärdigar de kommentarer som vissa galningar fäller, men kanske är priset lite högt? Kram! Anna

  52. sofie

    var varnar någon dig att du är en dålig mor?? var hyllar dom sig själva? jag kan inte se det ni ser.. kan nån ge mig exempel på en sån kommentar? men kanske raderar ni vissa kommentarer eller? isf håller jag med om att det är att gå över gränsen. att anklaga någon att vara en dålig mor alltså. annars ser jag bara helt normala åsikter om faran i att ”pynta” och visa upp sina barn..

  53. Rebecka

    Gud vad tråkigt att du aldrig kan ta till dig alla Positiva kommentarer – de är ju så många! Men som vanligt tänker du bara att alla är troll som vill dig illa. Jag som många andra tycker penny är supersöt! Fokusera på det positiva!

  54. K

    Får jag fråga dig Anitha vad exakt det är som skrämmer dig? Det är ju ingen nyhet att meningsskiljaktigheter existerar, i synnerhet när det kommer till barnuppfostran. Finns det otäcka inlägg du tagit bort eller anser du att kommentarerna på dina tidigare inlägg är så pass vedervärdiga att du ångrar att du publicerade bilderna på Penny? Ärligt talat så förstår jag inte vad du menar, jag tycker att de allra flesta inlägg varit väldigt kloka och insiktsfulla. Jag har inte heller tolkat det som att någon har tvingat andra att tycka på ett visst sätt – förutom… precis, ”de hysteriska genushatarna” för att använda ett bekant begrepp.

    Reagerar du alltid såhär när du stöter på människor som inte tycker som du? Kommentarsfält nuförtiden agerar lika mycket som debattforum som för rena kommentarer och det är väl jätteroligt? Det tycker åtminstone jag. Jag har inte sett ett enda personligt angrepp på lilla Penny, inte heller på varken dig eller Calle. Däremot har ni (och de som står bakom er) kastat ur er alla möjliga tillmälen. Märkligt, fast ändå inte. Ni tenderar ju att reagera på detta sätt när skiten träffar fläkten…

  55. Inna

    Oj vad har jag missat här? Penny var hur söt som helst i sina klänningar – den prickiga är min favorit! Jag är superfeminist men tycker det är underbart med söta uppklädda flickor!

  56. Malin

    Inget nytt att genustokar är obehagliga bråkstakar. Det är människor som helt enkelt behöver något att hänga upp sig på. Tröttsamt att de måste skita ner varenda blogg med sin dynga och försöka göra något smutsigt av en söt liten tjej i söta kläder.

  57. Ellinor

    Kör på! Jag vill ha alla Pennys klänningar till min dotter. Folk är ju galet hysteriska, snudd på sjuka i huvudet. Kan inte vara lätt att leva med dessa i sin närhet, vara barn till…herregud. jag hejjar på dig! Kram

  58. Kattis

    Anitha, skulle vara intressant att höra din åsikt om Carolas exponering av sin nyadopterade dotter? (du om någon vet ju vad det innebär att vara adopterad)

    ps. Håller med dig om att många kommentarer var mer än idiotiska, vissa älskar att trycka ner andra för att hävda sin ”supermamma-roll”. Sick!

  59. Katja

    Vet du Anita!? Jag glömmer liksom av att kolla in kläderna, för jag Tittar bara på Penny. Hon är fantastiskt bedårande ska du veta !! Tur att inte alla som läser din Blogg är ”surisar” i alla fall…..

Comments are closed.