Anitha Schulman

Tjejmiddag

Igår hade jag tjejmiddag hemma. Jag vet inte hur många gånger jag tänkt att matblogga men varenda gång glömmer jag bort att fota förberedelserna. Det gjorde jag inte denna gång men däremot resultaten. Jag är hopplös, javet. Men om ni lagar rätten får det helt enkelt bli en positiv överraskning. 🙂

Vi skippar förrätt och satsar på fördrink.

Blanda passionsfrukt en tesked råsocker och färsk mynta. Tillsätt rom efter tycke och smak. Rör om och låt stå fem minuter. Servera med Sprite.

;

Biffsallad a la Schulman

Marinaden:

4 knivkrossade vitlöksklyftor

En till två chilifrukter (beroende på önskad styrka så behåll kärnorna)

Liten skvätt honung

En pressad lime

En matsked matolja

En matsked ostronsås

En matsked soya

2-3 små bitar färsk ingefära

två teskedar (för ungefär att uppskatta) hackad koriander.

Lövbiff som saltas och svartpeppras. Samt peppras med sesamfrön. Lägg alla ingredienser i en påse och gegga ihop. In i kylen i en timme drygt.

Salladen:

Krispig grönsallad

Salladslök skivad

Cocktailtomat

Färska morötter skivade

Koka upp broccoli i vitt vin

Sockerärtor

Gör en spicy sås som ska vara på själva salladen av:

2 urlakade chilifrukter (man lägger rensade chilis utan kärnor i saltat vatten i 15 min då tappar de lite styrka)

2 vitlökar

1 lime

1 msk ostronsås

lite hackad koriander (om man inte är en korianderperson så kan man ju skippa den såklart)

Fräs på lövbiffen i princip bara vänd den snabbt i stekpannan och strimla den. Addera krossade Cashew och ett halvt paket glasnudlar.Rör om så att allt blandar sig ordentligt. Häll på den spicy såsen Klar att servera. Den funkar både som ljummen och kall.

;

Det går fortare än det låter, men det är många moment men samma ingredienser. Perfekt grej att göra som par. En hackar och en blandar. Hur som helst är det värt det sjuuukt gott.

Dessert:

Marängkakor med glass och chockladsås.

1 dl råsocker

2,7 dl vitt socker (blanda det)

4 äggvitor

Hur: Blanda äggvitorna och sockret.

Hetta upp under uppvispning till 65° på spisen alltså vatten i kastrullen och skålen med äggen i vattnet.

Ta av och sätt igång elvispen tills det blir en fluffig men krämig smet.

Tricket innan du vispat klart är att tillsätta lite chokladsås… yummie

Klicka ut smeten på plåtar med smörat bakplåtspapper. In i ugnen på 130° varmluft i ca 50-55 minuter. Kolla så de sväller ordentligt. Serveras med glass och chokladsås.

Slutligen ett gott sällskap.

;

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.