Anitha Schulman

Rebecca Stella goes mama

Det trodde jag inte att sötaste Rebeccas kollektion, Rebecca Stella skulle vara något för mig. Jag hade en gång i tiden hennes lilla pluttrumpa och slanka ben men riktigt så är det ju inte längre. Men det visade sig att kläderna vara en riktig mammagarderob.

Jag är så trött på det nitiska strukturerande ätande och tränande utan resultat. Förr i tiden tränade och motionerade jag knappt en tredjedel jämfört med nu. Jag kunde stoppa i en panik-Snickers framför dator och äta rejäl lunch. Jag satt ner för det mesta runt min arbetsplats, på möten, hemma i soffan. Gjorde jag inte det kunde jag gå ut och festa till fem på morgonen dagen efter och sova hela dagen och toppa kaloricrescendot med pizza och Cola. Hade jag gått upp ett kilo så kunde jag skippa lite cola och springa 5 km så var det problemet löst till veckan efter.

Nu går jag i regel upp sju på morgonen bär och står mest hela tiden. Gör lite hemmaträning och powerwalkar om jag inte far runt med vagnen. Jag äter sundare och bättre än någonsin och har sällan varit ute så här lite i mitt liv. Men trots allt så är vikten en ständig kamp. Ödets ironi. Jag borde vara en pinne jämfört med mina tidigare ovanor.
Men varför inte? Det ska eller kan inte vara en synd att dricka en halv 33 cl cola och äta en bulle i veckan när man rör sig så mycket som jag. Då är det något annat som är fel.

Hur som helst för oss med små bullmagar så är Rebeccas kläder den perfekta kamoufleringen för dem. Dom här kommer jag glida runt med i sommar.

20120419-092232.jpg

20120419-092241.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Karin

    Min mage försvann, nåja, nästan helt, med LCHF. 12 kg ner sedan 1 januari, efter andra barnet. Nu är jag nog på samma nivå som 2007 tror jag. Jag joggar en del, men det verkar inte vara där kilona försvunnit, för jag joggade i mer än ett halvår innan LCHF, utan att gå ner i vikt. Men att röra på sig är ju alltid bra ändå! Bara ett litet tips, även om jag vet att inte alla kan tänka sig LCHF.

  2. AgnesHo

    Felet tror jag är att du tränar alldeles för mesigt. Jag själv tränar och är småbarnsförälder och har tränat hårdare än jag någonsin gjort innan och fått fantastiska resultat. Jag är i bättre form nu än innan. Men sen har jag också struntat i att väga mig och istället mäter mig med måttband och mäter fettet varannan vecka. Jag tror att du hamnat i ett läge där du kör samma lika träning och tar inte i tillräckligt, för att du tror att du inte orkar.
    Väldigt vanligt. Jag ser det hela tiden hos mina kunder. Dom är rädda för att ta i och bli skittrötta. Du måste gå utanför din comfort zone. Äta 5 ggr om dagen, inte äta bulle överhuvudtaget! Mer proteiner. Mindre snabba kolhydrater. Kolla Zuzka Light på Youtube så fattar du kanske vilken typ av träning jag tror du behöver och framförallt tänk inte kg!!!! Tänk mer stark och smidig.
    Jag kör exakt den träningen som hon Zuzka och jag ser och känner mig SMASHING! Plus att vänner tappar hakan när dom ser vilken förändring som skett på bara några månader.
    Vill du ha hjälp? Kontakta mig då gärna.

  3. my

    Du kan kanske har underproduktion av sköldkörtelhormon? Då går ämnesomsättningen liksom på sparlåga. Inte helt ovanligt med övergående ”hypotyreos” när man fött barn. Fast du ser ju toppenfin ut.

  4. Cissi

    Det är ju tyvärr så att kroppen förändras efter att man fått barn och dessutom tillkommer ju åldersfaktorn. Istf för att testa nån diet tycker jag du ska satsa på en hållbar livsstil (vilket du verkar ha gjort) med sund mat & motion. Lär dig älska dig själv med dina extrakilon, jag lovar att du är lika vacker som innan graviditeten!

  5. Kerstin

    Men det händer massor i kroppen när man får barn. jag noterade också att den där enkla snabbantningsmodellen försvann efter att jag fått mitt första barn (och den kom aldrig tillbaka) då kroppen uppenbarligen ställde om sig för att lagra extraammunition till amningen.

    Nu i tämligen mycket mognare ålder har jag äntligen sedan ett år (och 20 kilo – tyvärr behövliga) levt enligt LCHF-modellen. Det funkar!

    LCHF har fått ta mycket stryk och det är en modell som ofta missuppfattas, men den bygger ju på sund och naturlig mat.
    Inte bara fett kött och såser utan mycket grönsaker också. Helt enkelt sådant som gör kroppen mätt och glad vilket resulterar i att den släpper ifrån sig de kilon som inte behövs.

    Kan det vara något?

Comments are closed.