Anitha Schulman

Min man håller på att sluta röka

Fick en idé av en kompis för några år sen att behålla sitt sista cigarettpaket och se det som en liten seger varje dag paketet lämnas orört hennes pappa hade ett ciggpaket som legat i skrivbordslådan i över 20 år. Skickade det här peppsmset idag på Callesandra av de tre svåraste dagarna. Tror ni det kommer funka?

Älskling. Nu ska du stirra riktigt länge på cigarettpaketet och tänka på hur mycket du föraktar det. Som ett gammalt ex. Ni som hade allt gemensamt har ingenting idag. Skulle du få ett återfall med ”henne” då skulle det klassas som otrohet. Du ska titta på det och känna, fan vad jag är bra. Jag har gått vidare, jag behöver inte dig och din skit längre. Även om jag inte träffat någon ny än så vet jag att på sikt är det här bättre än att vara med dig. Med dig blir jag inte gammal, du kommer ta livet av mig en vacker dag. Vi har haft 16 år tillsammans, det räcker nu det kostar mer än det smakar. Saker ska bara smaka, 16 år är nog. Nu ska jag gå vidare. Vi har vuxit ifrån varandra och har inte lika kul längre som vi hade. Du kommer hitta någon annan som kommer älska dig mycket mer. Jag med. Ha det så bra, ses vi så hälsar vi artigt, inte mer. Okej?
Läs det här varje dag. Älskar dig du är så duktig. Puss

Peppa och stötta Calle nu han känner sig halverad som människa. Ge förslag på vad han kan använda tiden till som han i vanliga fall rökte och läste/skrev Twitter på.

20120207-143058.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. E

    (Rök) beroende ; att vara fången ,bunden av något .Vara fri är bättre och vara en frisk och sund människa som luktar friskt och ser frisk ut. Lycka till

  2. Mia

    Jag vill bara ge Calle en hälsning från en f.d rökare (rökte i 15 år)

    Jag vet känslan av att inget känns roligt längre och man saknar sin ”kompis” men det blir bättre! Och jag lovar, Det är värt det!!!

    Kämpa på!

  3. Klara

    a och o vad gäller att bli rökfri är att ha motivation. jobba på den och göra det för sin egen skull.. varför ska jag bli rökfri för mig ska man fråga sig. gör man det för andras skull blir det inte lika hållbart. man radar upp alla fördelar med ciggen, sedan alla nackdelar, sedan alla nackdelar med förändringen och sist alla fördelar med förändringen(rökfriheten). Att ska rökfri zoner är även det något som gör att det blir längre mellan varje cigg. Man måste påminna sig varje dag varför man gör detta, vilka vinsterna är och se på den utvecklingen man har gjort. Har man trappat ner till 5 cigg om dagen ifrån tidigare 20 och rökt det i 2 veckor så ska man räkna alla 210 cigg man inte rökt och inse storheten i det. Fokusera inte på det man ännu inte lyckats med eller det man inte kan göra något åt. HAr man rökt i 16 år så är det en vana man hafft under en stor del av ens liv. det har blivit det normala. Ha de tålamod, att det tar 16 dagar att då bli rökfri är ok. även månader. VAr stolt över alla framsteg du gör och belöna dig själv. Förbättring ser fort. Suget är kortvarit, kämpa inte emot det, acceptera det istället och ta en promenad, ring en vän, ta en frukt och eller gosa med ditt bar så ska du se att det går över. och för varje tillfälle med suget du klarar av, desto starkare blir du. VA noggram med kost och motion för att förenkla. Ersätt inte med snus då det ofta kan bli så att man bara blir blandbrukare istället.

  4. Ewa

    Klart det inte är bra att röka, men aldrig pratar man om nackdelen – viktuppgång. Jag skulle sluta med detsamma om jag inte hade anorexi och därmed är livrädd för minsta hekto/gram extra.

  5. Marie

    Det var väldigt fint skrivet utav dig, hoppas det går bra.
    Men du snälla, kan du inte slänga de där shortsen åt Calle? De är ju förskräckliga:).

  6. emma

    Ett tips, läs boken ”Äntligen ickerökare” av Allen Carr. Det funkar till 100% och man vill aldrig, jag menar aldrig varken röka eller snusa igen och man inser hur drogberoende man varit. Med boken är det lätt att sluta, så köp den och blir fri!

  7. emma

    Hej!
    Det enda som funkar till 100%, är helt smärtfritt och får en att inse att man aldrig, jag menar aldrig mer vill varken röka eller snusa är att läsa boken ”Äntligen icke-rökare” av Allen Carr. Det är lätt att sluta, köp boken!

  8. a

    heja heja – penny kommer bli såååååååååååå stolt! Hon förtjänar ju en pigg och frisk pappa, eller hur?!
    Rökfria killar går längst, do not give up!

Comments are closed.