Anitha Schulman

En skön grej

Jag funderar på att göra en härlig grej om några veckor. Jag tänkte att jag och Penny skulle gör något riktigt härligt av vår hänga-hela-dagen-tid. Jag funderar på att åka på en Sista Minuten-resa med henne. Alltså bara hon och jag. Vore inte det härligt? Tänker att man åker någonstans i Europa helst charter så man kanske kan få barnpassning en timme per dag så man kanske kan ta sig en springtur eller få massage.

Är det någon av er som har erfarenhet och har gjort detta? Penny är tio månader nu och vi åker när hon är närmare elva.

Frågor:

Vart ska vi åka?

Med vilka?

Vad ska vi tänka på rörande boendet?

Klarar man en hel vecka eller ska man satsa på fyra/fem dagar?

Något övrigt att tänka på? Nu har vi ju precis varit i Miami så liten erfarenhet har jag, men själv? Jag har ju bara flugit med henne själv en gång och det var till Göteborg med en övernattning. Är det här ens att rekommendera?

Var ärliga nu jag behöver guidance?

Tack på förhand!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Alexandra

    Anita, du får gärna kontakta mig så ska jag hjälpa dig. Jag jobbar på Solresor och har jobbat som guide i 7 år för Ving. Jag kan tipsa dig om barnvänligt vare sig du reser med Solresor, Ving eller Fritidsresor. Jag vet allt! 🙂

  2. Enna

    vi var iväg för en vecka sedan med vår pojke på 1,5 på kanarieöarna. Jag, sambo och min familj. Jag var tacksam att de var med för annars hade de inte blivit så mycket semester för min del. Men de är kanske skillnad på en som springer runt och en så liten som Penny. Men jag å min sambo kom fram till att nästa resa blir med barn som är lite äldre!

  3. Kristina

    Jag tycker du ska ta med dig dina föräldrar på en resa. Det har jag gjort med båda mina barn, första resan när nr1 var sex månader. min mamma är helt säker på att den resan la grunden till deras nära relation. För en månad sen var vi iväg igen. Nr 4 år och nr 2 sex månader. vi har varit borta en vecka båda resorna. Vi har rest inom Europa. Mitt tips ör lgh hotell, så att man kan laga mat hemma i blan, skönt med barn tycker jag. Senaste resan var till Lanzarote, det var en mycket fin ö som överaskade mig och hur jag ser på kanarieöarna. Hur som haver, res, du kommer inte ångra dig!

  4. Lotta

    Kajsa!

    Bitter o bitter beror på hur man ser det. Det var inte många dagar sedan jag läste här hur pengarna började tryta och att det snart var dax med dagis. Har man inte råd att vara FL längre så fattar jag inte att man kan dra iväg på semester 1 vecka spontant så där. Jag får inte ihop den ekvationen faktiskt.

  5. Kajsa

    Fan vad bittert att inte kunna unna någon att göra en sån här grej utan att skriva syrliga kommentarer och dra upp att man själv är ensamstående bla bla bla….ÅK !!!! Jäkla jantementalitet! Du kommer inte att ångra dig. Det är inte kul med snömodd, sitta inne och sukta efter sommar och sol, åk till solen! Alla mår bra av att vara i solen och slippa vinterkläder. Ett barn på 11 månader tycker visst att det är mysigt med en harmonisk avslappnad, solkysst förälder vid sin sida som har tid att andas ut och njuta. Åk till kanarieöarna. Enda solsäkra alternativet just nu med kort flygresa. Jag har rest på långa och korta resor med alla mina fyra barn sedan 2000. Redan då fick man höra allt ifrån att man var ego till en usel förälder, för att man ville visa sina barn världen ….suck! Lycka till!

  6. Fyrabarnsmorsa

    Jag skulle vänta tills barnet var äldre och själv kunde få ut något av resan. Jag tror att jag skulle känna mig ganska ensam, så om jag absolut ville ut och resa med mitt barn skulle jag nog ta med mig en kompis som också har barn. Annars är ju sådär små barn nöjdast hemma, med dagsutflykter.

  7. Louise Cena

    Ett tips från mig är att åka med en väninna som också är föräldrarledig. Jag och en väninna till mig åkte till Guam (lite långt för dig iofs) när våra söner var 10 månader. Vi sov alla i samma rum och det funkade hur bra som helst. Vi kunde hjälpas åt med barnen om någon ville ha tid för sig själv och hade även någon att äta med på kvällarna. Självklart är det hur mysigt som helst att vara ensam med sitt barn, och självklart fixar du det. Men, delad glädje, dubbel glädje! Ett minne för livet!

  8. Filippa

    Eh, vill inte låta dryg men är lite förundrad, din dotter är 10 månader? Vad får hon ut av en utlandsresa? Tror hon trivs precis lika bra hemma med rutiner. Satsa på en mor/dotter resa när hon är tillräckligt stor att uppskatta det och åk på en resa med bästa väninnan istället!

  9. Lisa

    Sara L: Jag beundrar verkligen ensamstående föräldrar. Bra jobbat, säger jag bara:) Skönt att det/du har ordnat upp sig/det. Förstår hur tufft det måste ha varit.

    /Lisa

  10. Lee

    Visst kan du åka själv m dottern! De som säger annorlunda kanske inte ens åker ensamma någonstans. Tror du typ dag 1 kommer träffa andra familjer och inte vara ett dugg ensam. Har åkt ensam på till charterresemål flera gånger och det är så härligt. Slippa hålla på jämka och komma överrens, umgås om man vill det, vara själv om man vill det. Skönt! Jag hade kunna åka nu med och då skulle jag ta Teneriffa och åka ut till La Gomera en sväng m båt.

  11. A

    Håller med a… Åk med en kompis, att åka själv med barn är säkert kul om barnet är över tre år. jag har själv en 1-åring o en 3-åring. skulle aldrig åka själv med 1-åringen, däremot med 3-åringen.

    Gör mysdagar med P hemma i Sholm istället och res själv med henne när hon blir äldre. Eller res med kompis…

  12. a

    Mysigt för vem? Er båda antar jag?! Välj kort flygresa, du vet ju att sitta ensam med en ledsen el frustrerad unge på ett långt flyg är ej ngn höjdare. Och flyg helst direkt. Mallorca är underbart, bara 3 timmar direktflyg (charter), men nog ingen värma förrän framåt maj skulle jag tror. Barnklubbar är bara för större barn, brukar vara från ca 3-4 år, så det är alltför tidigt för Penny. I så fall få du ta med en barnvakt el se om du kan hitta en på plats (fast det är ju en chansning…) Åk med en kompis som har barn, det är nog mkt roligare, typ 2 morsor o 2 bebisar. Själv skulle jag aldrig åka. Tänk om du blir sjuk tex, inte så kul då att vara själv med Penny. Tex det som hände i Miami – det hade väl inte varit så kul att vara ensam då.

  13. Therese Dahlberg

    Hej igen. Jag tipsade på twitter om Teneriffa och riu buena vista. (Fritidsresor)
    Det var ett Bra ställe om man åker med lite äldre barn, och vill ha Bamseklubb, all inklusive, underhållning mm. Perfekt för min familj. Jag har en dotter som var 6 år när vi var där.
    Det som var bra där förutom det jag skrev, var att det fanns lekpark, stora balkonger med solstolar(perfekt när barnen sover middag), fantastisk utsikt. Badkar och uppvärmd pool.
    MEN, jag ryckte det var lite väl stort komplex, skolbespisnings känsla över ”restaurangerna”, inte så bra mat, dessutom kunde man inte gå någon annanstans och äta middag heller, hotellet låg lite off.
    Titta på något mindre/ personligare hotell, med uppvärmd pool.
    Sedan tyckte jag det var perfekt med egna solstolar på balkongen.
    Fritidsresor rekommenderar jag.

    Ja det var lite mer funderingar..
    Lycka till, ni kommer ha det supermysigt och det kommer gå bra att resa själv. Jag brukar också oroa mig när jag ska vara själv med dottern, men det går alltid mycket bättre än vad man tror!

  14. Helena

    Om du vill ha allt på din semester skulle jag rekommendera Sunving Fanabe på Teneriffa! Det är ett riktigt bra familje hotell och Fanabe ligger lite avsides från alla partygator så det inte blir ngt stök runt omkring er.

    Tar däremot ca 20 minuter att promenera in til dom. Men angående barnpassning brukar de flesta ha att barnen måste vara över 2 år. Jag vet att det var så förut men är inte säker längre.. Det får du nog kolla upp. Men ändå ett jättemysigt hotell och riktigt bra personal!!

  15. Sara L

    Jag kan inte låta bli att bli lite.. provocerad. Men jag antar att eftersom du är van vid att ha Calle vid din sida så är det självklart en grej att vara ensam med ert barn. Min nu tvååriga sons pappa var aldrig särskilt engagerad, mycket annat prioriterades. När min son var nio månader separerade vi. Jag var alltså ensam, (dessutom hade vi (min son och jag) ingenstans att bo, företaget jag arbetade för gick i konkurs när jag var gravid och kunde inte ställa min son i dagiskö då jag inte visst vart vi skulle flytta. Ok, detta är kanske inte så relevant, jag menar bara att jag inte ”bara” var ensam, allt runt omkring var kaos också). Så jo!!! Visst klarar du en vecka med bara Penny!
    Jag ska även tillägga att vi nu bor i vår egna lägenhet, mitt barn går på dagis och jag har börjat plugga till det jag alltid velat bli. Kanske jag skrev allt detta så att du får lite perspektiv på saken?

  16. Cornelia

    Abama hotell på Teneriffa!!! Tror vi åkte med Ving ifjol. Underbart hotell med olika pooler, restauranger och fantastisk personal. Barnpassning, engelsktalade iofs men det gör ju inte så mycket i den åldern , vi var där är vår dotter var 12 mån.

    Lycka till!!

  17. Victoria

    Klart du ska åka. Passa på nu för när de är två är de inte roliga att resa med. Reste väldigt mycket med min dotter själv innan hon fyllde ett. Både charter och resor till olika städer i Europa. Sjukt bra och smidigt. Ska du åka nu och till Europa och vill ha någorlunda värme är det nog Gran canaria som gäller. Annars är Mallorca toppen men på tok för kallt just nu.

  18. Hanna

    Hej
    Det bästa är nog att prata med ditt BVC, men just nu tror jag det pågår många fall av mässling i Europa.
    Barn i Sverige blir ju inte vaccinerade för det förrän 1,5 år men om man ska resa utomlands så får man ta sprutan redan vid 9 månader.
    Som sagt, kolla med BVC.
    Ha det
    Hanna

  19. marta

    Naturligtvis ska ni åka iväg och njuta av att få vara lediga.Så mycket trevligare att få vara i värmen än i svenska vintern.

    Behöver du en nanny så har du mig som kan ställa upp och resa med er.
    Utbildad och erfarenhet av flera barnbarn.

Comments are closed.