Anitha Schulman

Att aldrig bara göra en grej

Story of My life. Så fort jag gör en förändring så måste ju något annat också göras om. Ja, men som nu. Ny färg på väggen i vardagsrummet. Men nu är ju inte mattan så kul längre, vill ha en ljus. Merkostnader vid varje förändring eller förnying. Så tröstlöst på något sätt att man inte bara kan förändra en liten del. Att det alltid måste vara lite till för att hitta tillbaka till tillfreds. Var det bättre innan i så fall? Skapade jag mig ett missnöje för att få förändring? När jag fick den var den inte komplett innan jag justerar bara en liten en grej till. Känns som det kan översättas på det mesta. Förstår ni vad jag menar?

20120207-093625.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    Vilken jättefin blå väggfärg! Vad heter den? Är det den där gustaviansk blå som du skrev om för länge sedan? Tacksam för svar, för vi ska ytrenovera.

    Vill medan jag ändå skriver tacka för en jättebra blogg och för att du bjuder så mycket på dig själv. Jag tycker bloggen innehåller en jättebra mix av kreativitet, åsikter & reflektioner, familj & vänner, kläder, skönhet mm. Saker som gör livet värt att leva, helt enkelt!

  2. cattis

    Hm, golvet är skitsnyggt till väggfärgen. Skippa mattan helt ett tag och se hur det känns? Tror iofs att ngt grått ungefär i samma färg som fårskinnen vore grymt snyggt också. Eller bara ljust som du är inne på :). Gillar soffan, var kommer den ifrån?

  3. Lina

    Var kommer Matbordet ifrån? Ute efter ett liknande fast mindre och håller på att leta ihjäl mig.. Supertacksam för svar

  4. Karin

    Fint, men verkar vara en lite svår färg det där..
    Men den mörka mattan kan som sagt vara fin som kontrast till det ljusa. Skulle däremot byta ut mot ett vitt soffbord.

  5. Britta

    Du behöver den lite mörkare mattan på golvet så att inte rummet ”tippar över ända”.
    Lägger du en ljusare matta på golvet så kommer du att tycka att väggarna måste bli ljusare för att väga upp den och då kommer du att reta dig till vansinne över att golvet är så mörkt och byter till ett i ljusare nyans fast rätt vad det är så sitter du där i en röd morgonrock (se tidigare inlägg) och börjar fundera på att göra om hela rummet som bara känns kalt och ohemtrevligt, kanske måla om det i en lite varmare färg men då blir golvet för ljust så så då måste du lägga om det i en annan färg och då passar inte den ljusa mattan utan du köper en lite mörkare i klassiskt ”äktamattsmönster” och…. Sitt du lugnt kvar i ditt vardagsrum och njut av det du har ett tag istället, du har ju bara bott där några månader så om du redan har tröttnat måste det vara något annat som är fel i ditt liv om du ständigt måste hålla på att ändra i det.
    Det är en stor konst i livet att kunna stanna kvar på samma fläck och vara nöjd och lycklig med det också!
    PS Tycker att rummet är skitsnyggt som det är men det förstod du va?

  6. Martina

    Dideroteffekten?

    Utdrag från wikipedia:
    Effekten beskrevs för första gången i Denis Diderots essä Regrets sur ma vieille robe de chambre (ungefär ”Beklagande över att skiljas från min gamla morgonrock”). I denna berättas hur han får en vacker röd morgonrock av en vän. Det nya, eleganta plagget står dock i bjärt kontrast till Diderots överbelamrade, smått kaotiska men ändå hemtrevliga arbetsrum. Författaren beskriver hur han gradvis börjar ersätta mer och mer av rummet för att det ska gå ihop med den nya morgonrocken. Till slut har Diderot bytt ut all inredning, från skrivbordet till tapeter, och allt för för att det ska gå ihop med den nya morgonrocken.

  7. Therese

    Jag tycker kontrasten mellan den mörka mattan och den ljusa färgen på väggen är jättefin, behåll tycker jag. För övrigt: tack för en bra blogg.

Comments are closed.