Anitha Schulman

Penny got the groove!

[youtubeplay id=”6rRe94LDfPk” size=”medium”]

Ärligt talat blev ganska chockad när jag insåg hur bra rytm hon hade. Hon verkar skönt oförstående över detta stordåd. Mamma och pappa vart i chocktillstånd.

Vi  har vaknat upp till en ny kris här 8 månaders-krisen upphörde typ för två veckor sedan. Livet lekte för en kort sekund och en ny kom som ett brev på posten. Just when I thought I was out they pulled me back in, lite så. Hopplös att natta, drömmer mardrömmar. Kommer över till oss vid fyra på natten och sover väldigt oroligt fram till strax efter sju. Är allmänt gnällig och väldigt krävande. Blir aldrig nöjd och hennes pipiga ljud fräter nästan hål på trummhinnorna. jämt, pipigt och ständigt missnöjd. Vi står i ett litet dilemma. Väldigt snart åker vi på semester är det värt att ens börja sätta in någon rutin nu eller ska vi vänta?

Kan inte ett skit om bebispedagogik. har lärt henne att lokaliseras nappen och göra high five. Vad mer är dem kapabla till?

Behöver verkligen er hjälp nu.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenna

    Vill genast låna med mig Penny när jag går ut och svänger mina lurviga på dansgolvet. Hon hade äääägt alla. Jösses vilken fantastiskt fin flicka. Kram!

  2. J

    Appropå sömn och närhet: Samsovning måste ju ändå vara det mest naturliga. Det vi alltid gjort, i alla tider med våra små. Jag nattar min 15 månaders i sin egen säng och sen kan jag själv ligga och läsa, mysa med min man osv Sen senare på natten då min lilla going vaknar och skriker, så ger jag nappen och ibland somnar han om. Om inte, då han tydligt visar att han vill komma upp så får han det. Sen sover han som en stock i vår säng. Så skönt. Mycket mindre krångel än att tvinga fram en onaturlig utveckling hos barnet. Tids nog sover han hela natten i sin säng.

  3. Mia

    Så skööööööööööööööäääään! Hahahha
    Älskar att det är den låten i bakrgrunden också, funkyyyy!

  4. Ulrika

    Ingen bra ålder att införa speciella rutiner, speciellt inte om hon är inne i en extra känslig fas. Möt hennes behov. Använd öronproppar om det blir för högpipigt.

  5. Ess

    Hej, jag såg när du och någon barnpsykolog och en frilancejournalist pratade i TV och där hörde jag dig besvara din fråga, tror du sa något om att ”det bara är att ligga i sängen och vara nära så löser sig ju allt”.

    Varför inte bara ge henne gos och kroppskontakt och kommunikation och latjo? Testa med att strunta i disk och tvätt och utseende några dagar och se om hon känner sig mera trygg med att ni är med henne.

    En del tror att det är att skämma bort barnet, att ge kroppskontakten och kommunikationen som de behöver/kräver. Jag tror inte att det är rätt att barnen lär sig förhålla sig till ”flodhästen i vardagsrummet”/föräldrar som inte svarar för att de är rädda att de då skämmer bort barnet.

    Kanske ni blir provocerade av det jag skriver? Önskar att ni testar, istället. Vet att det funkar utmärkt i Liberia, t ex och de barnen jag tänker på är verkligen både sociala, intelligenta och kreativa som ungdomar nu. Och diciplinerade med skolan, också.

    Men om det inte funkar, så testa att utesluta gluten, mjölkprotein, laktos och soja.

    Tips från hjärtat

  6. Isa

    Skriv din kommentar här!

    Känns som att Penny tröttnat på manikyr och ryggknäckare och PTar.. 🙂
    kanske dags att aktivera Penny med nya saker. Babysång? Gunga i parken? Nya saker att leka med (skramliga burkar, vispar, lock) När min dotter var i pennys ålder var det slut på långluncher och egentid som innan. De börjar bli mer nyfikna och kräver att bli aktiverade. För oss funkade öppna förkolan bra tex, har du provat det? De har bra sångstunder, hon verkar ju gilla musik.. Kryper hon? Ta ut henne (det är ingen snö i stockholm) och låt henne gegga ner sig, ny mark är spännande. Kolla på djur?

  7. Sussi

    Såg dig och Malin på TV4 och gillar hennes råd om att man i dessa faser/kriser ska följa barnets behov. För oss har det funkat att sitta hos sonen när han ska sova om han i perioder har velat det. Lugn bebis och lugna föräldrar. Sen har han gått tillbaka till att somna själv utan att vi behövt lära om. Möter man barnets behov brukar faserna bli lugnare och kortare enligt Malin. Rutiner är viktiga men inte just när det krisar. Ett tips är att gå in på sr.se och lyssna på knattetimmen, massor med bra råd!

  8. Malin

    Asså jag tror inte på samsovning. Det blir inte bra för varken bebis eller förälder. Den fasen du beskriver är helt naturlig. Under en period så drömde vår dotter massor med mardrömmar och vaknade med panikskrik och gråt 1 gång/natt. Sprang till hennes säng (hon sover i eget rum). Tog upp henne och tröstade henne lugn. Bytte blöjan. Gjorde välling. Gav den i famnen i soffan. Lade henne på nytt i sin egen säng med napp & snuttar (vänj henne vid 2 st så kan hon ta favoriten till dagis och ha en hemma sen). Varje natt samma sak. Helt plötsligt var fasen slut. Det kommer fler faser men om man har en plan och en rutin blir det tryggare, enklare och bättre för er alla.

  9. Maria

    Vår bebbe är 9 månader och han sover också lite oroligt just nu så han får oftast sova hos oss och då sover han bättre. Jag tror att om de är i en fas då de har det jobbigt så hjälper närhet. När det gäller gnäll och ”pipighet” så kan jag säga att det känns igen 🙂 Men allra nöjdast är han när han får leka, sitta på golvet och plocka med klossar eller köksredskap. Att ta med honom på lunch eller manikyr funkar inte så bra längre, han vill gunga eller leka.

  10. Ebba

    Alltså jag säger bara Anna w och så gör ni det på riktigt. Svara på kommentaren om ni behöver hjälp! Men som
    tidigare skrivet så går ju faser över och så är hon 20 och flyttar ut. Man måste njuta av att vara mamma nästan alla dagar. Börja nuuu och fortsätt på semestern. Ni kan, metod eller inte, det är jag hundra på men ibland kan en metod ge ett skönt självförtroende. Så, säg till om du behöver hjälp så mailar jag dig! Här hemma har vår fyra månaders två minuters läggningar och sover hela natten, och han är ett riktigt envist barn men han älskar att sova!

  11. J

    Hej,

    tack för en härlig blogg 🙂 Sover Penny i egen säng ? Det kan vara läge att flytta in henne i eget rum då hon kan störas av er under natten, och då menar jag något så enkelt som att ni rör er i sömnen eller snarkar.
    Jag hade samma problem med min äldste och så fort vi flyttade in honom i eget rum så sov han som en stock hela nätterna.
    Annars kan det vara läge att fundera på hennes sömn under dagen, hon kanske inte kräver så mycket sömna dagtid så hon vaknar vid 04 och känner sig utvilad så henne sömn under dagen behöver minskas lite.
    Tycker ni ska vänta med att testa tills efter er resa 🙂

  12. j

    Alltså….det här är kanske lite deppigt att höra men man får testa sig fram och det mesta är faser som barnet växer ur. Helt plötsligt upphör det bara. Jag tror att man som förälder har så otroligt svårt att inse att man inte kan ha kontroll över allt. Man får vänta, helt enkelt. Anna wahlgren i all ära, men går man in på hennes forum så verkar alla barn ändå gå igenom samma jobbiga faser. Sen om man väljer att buffa & ramsa sig igenom det eller bara vänta – spelar ingen roll.

    Min 15 månaders har i en vecka fått för sig att vara uppe i typ 1-2 timmar varje natt. Det suger, men jag vet att plötsligt slutar det. Går man in på Anna Ws forum så står det om någon som har exakt samma problem och det ramsas och buffas och det ena med det andra. Plötsligt efter 7 dagar – åh nu sover hon/han igen. Det hade hänt ändå. Skillnaden är att om man släpper kontrollen och ligger i sängen med barnet under dessa timmar så är det betydligt skönare för båda parter. Oh man slipper analysera allt hela tiden. Istället vaknar man och tänker; ja ha …nu blev det en sån här natt. Inget mer med det.

    Det är så skönt för sinnesfriden att inse att det oftast inte har ett SKIT med vad man som förälder gör, utan barnet gör som det vill ändå. Vissa barn sover hela nätter från typ 2 månader och vissa gör det inte. Vissa svarar jättebra på metoder och vissa gör det inte.

    Kram

  13. Anna

    Har hon börjat krypa än? Många småbarn brukar vara väldigt frustrerade och gnälliga när de står inför ett nytt steg i utvecklingen. Sedan lär de sig och allt är frid och fröjd igen. Tills nästa steg kommer…

Comments are closed.