Anitha Schulman

Min plan för Vasastan

Jo visst finns Vimmerby och Junibacken. Men är det någonstans som verkligen är Astrid Lindgrens värld så är det väl Vasastan. Det var här hon hittade inspirationerna till flertalet av sina verk. Allt från Mio min Mio till Karlsson på Taket och Bröderna Lejonhjärta med mera.

Vasastan är fylld av vackra hustak från sekelskiftet. Massor av tinnar och torn i takbleck gör vackra silhuetter mot kvällshimlen. Tänk vad fint att se en liten Madicken som går på lina med ett paraply i handen mellan två skorstenar. Kanske en Karlsson På Taken som flyger runt en annan skorsten. En Pippi på sin häst på en taknock och en Emil kanske hänger och vippar i armarna från en TV-antenn. Två bröder i medeltidskläder rider rakt ut i luften någonstans och en Vildvittra cirkulerar över ett torn som gömmer en liten Ronja under en stuprännan.

Jag tror ni förstår idén. Vore inte det fint att se massa Astrid Lindgren karaktärer som en slags street art projekt. Lite Banksy går svart plåt på tak”…

Det tycker jag vore fint. Det är så sällan man tittar upp mot taken, det här skulle verkligen få en att lyfta blicken. De ska vara utplacerade lite här och där, väldigt estetiska så man får leta upp dem, lite som en upptäcktsfärd i stan. Det jag skulle älska och jag vet att det kommer Penny också göra.

Jag ska prata med min förening om det här eller är det Skönhetsrådet man måste kontakta? Var börjar jag? Hilfe.

 

Vasaparken 1910, vackraste hustaken i stan i princip oförändrade.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ulrika

    Jag säger som min 3-åring säger när jag föreslår något hon gillar. ”Ja vilken bra idé!”
    Och du… strunta i skitkommentarerna här nedan.
    kram

  2. Natali BLOGGAR OM LIVET

    Men….vad i hela fridens namn…..av en slump läste jag kommentarerna till detta HELT oprovocerande inlägg. Jaja, jag är väl inte den enda i cybervärlden som folk älskar att trycka ner….over and out.

  3. kristina

    Toppen idé
    Skulle vara roligt att gå en rundvandring med sitt barn då man är i stockholm
    Kanske inte så mycket utsmyckning på taken, det blir ju lite högt
    Mycket roligar än att vara inomhus ex Junibacken
    Kontakta kommunens Kultur och fritidsenhet så kan de säkert lotsa dig till rätta
    Lycka till

  4. lisa

    Trevlig ide, men jag tror att det skulle räcka med en utsmyckning det blir får mycket annars. Den kunde å andra sidan vara stor nog så den syntes ordentligt. Jag röstar för Karlson på taket och visst vore det snyggt om han cirkulerade runt just Astrids gamla hus.

  5. Sara

    Riktigt bra ide! Man skulle ju kunna ha guider till utsmyckningarna i form av foldrar på turistbyråerna! Med info om Astrid Lindgren inbakat i stadsbandring. Jättemysigt! Älskar streetart tänket! Finurliga detaljer i stadsbilden som gör att man stannar upp och ler. Kul! Hoppas fler är på och att du får igenom din ide!

  6. Lisen

    Men du är inte taken lite högt upp ?!?! Man lär ju inte se dessa utsmyckningar. Jag går i allafall inte och tittar upp….Nu har du nog lite för lite att göra 🙂

  7. Emma

    Och så blåser det och då får nån stackare huvudet spetsat av pippi på bilden ovan. Det skulle inte roa Penny.

  8. Anna

    Vet du att Penny skulle älska det???? Låt du Penny få bli en egen individ, hon kan knappast uttrycka sådant än…

  9. Shirurusu

    Jag tycker om hur du tänker, och skriver. Fantasi är viktigt i livet. Det är så fint med Gaudís byggnader i Barcelona, en liten bit av en annan värld här och var i nutiden. Kör!

  10. Natali BLOGGAR OM LIVET

    Jag promenerade jämte Astrid Lindgren i Vasaparken för många år sedan, hon gick och nynnade och jag tänkte, den där rösten känner jag igen och där var hon. Astrid Lindgren….star struck….hell yeah.

  11. Py

    Klart vi ska ställa massa saker på taken i Stockholm, så du och Penny blir roade…
    Fjäderkragar eller utsmyckning av Stockholms tak….
    Andas lite

Comments are closed.