Anitha Schulman

Vad ska jag göra

Jag började med ett snöre runt magen för tre månader sedan istället för att våghetsa. Som jag gärna gör när jag blir frustrerad över min övervikt. Bomullssnöret knöts vid BH-kanten och nu sitter det mitt på magen. Jag gissade på att jag hade ca fem kg kvar. Idag ställde jag mig på vågen för första gången på tre månader. Jag har gått ner ett kg. E t t k i l o ! ! ! Allvarligt. Jag har tio kvar. Jag äter kanske två chokladbitar i veckan och två-tre bullar jag äter pasta en gång och promenerar minst 20 min varje dag. Nu ger jag rullbandet tre månader till och en PT några försök sen säger vi hej fettsugning. För jag är jävligt trött på kurvorna. Förlåt men sån är jag. Jag längtar hem.

20111205-091849.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. E

    Du måste nog göra lite mer än att promenera i 20 min….och sluta stoppa i dig bullar och skit… Man blir faktisk inta av med sin övervikt vid att sitta på röven och äta buller.

  2. Annika

    Hallå du MÅSTE utmana kroppen! Kämpa stenhårt i gymmet gå pw och köra intervaller på löparband el cykel. Sedan så går du in på bodybuilding.com och börja och följa ett strikt kostschema med massor av proteiner!! Min bebis är fem månader och för mig gick det trögt som f före jag börja med att varje dag kriga mot kroppen. Centimetrarna har rasat varje månad men inte vikten..mEN DET GÖr inget så länge jag får på mig mina skinny jeans =)

    Lycka till och skippa sockret, frukt etc..Du måste vara stenhård anrs sker inget alls..Jag är var väldigt fit före grav men fick migrän och la på mig ca 22kg..

    Inte lätt men sätt upp mål och kör igång!Stooor kram

  3. Frida

    Men kom igen! 3 bullar i veckan och 20 min promenad om dagen! Det är ju så man äter och tränar när man vill behålla en vikt, inte när man ska gå ner! Promenad en timme om dagen och skippa ALLT socker. Du behöver inte köra någon LCHF. Här är några små saker jag gjorde i somras:
    -Skippade allt socker
    -Åt inget vitt bröd, bara knäckebröd och riktigt grovt rågbröd ibland (vitt bröd som lyx ibland)
    -När jag åt pasta så tog jag hälften så mycket som jag brukar och fyllde på med ärter, bönor eller grönsaker istället
    -Åt massor med bär! God frukost eller mellis är upptinade blåbär och en halv skivad banan.
    -Bästa kvällsmålet när hungern sätter in: Ett kokt ägg, grönsaksstavar och dipp, knäckemacka, makrill i tomatsås. Om du gillar chips så ta en liiiten skål chips och massor med grönsaker så får du både det som är gott och det som är nyttigt.
    Kanske låter som en tråkdiet, men jag gick ner 5 kilo på 2.5 mån och har hållit vikten riktigt bra sedan dess genom principen att bara äta hälften så mycket av det som är onyttigt. Bulle varannan dag istället för varje, liten skål godis istället för stor osv…

  4. Louise Winqvist

    Kolla in Olga Rönnbergs blogg! Hon är riktigt inspirerande och tack vare den bloggen tränar jag superbra hemma och har fått bra resultat på kort tid!

  5. Amanda

    Det här gör mig så glad. Att du är ärlig. Säger att det går åt pipan, det känns värdelöst och du vill operera dig. Folk smyger för mycket med sånt här. Det är en tröst att veta att andra människors liv inte heller är helt och hållet perfekta.

  6. maria

    Nu blir jag så fruktansvärt besviken på dig, klart man kan ha ångest, men lägga sig under kniven för ett så fruktansvärt LÖJLIGT besvär som 10 kilo.
    Tänk dig efter nästa barn då? ska du alltså kosta på dig ca . 80.000 minst på din mage för att du inte är nöjd med den?
    för jag menar nästa bebbe lär väll få samma koncekvens.

    Sätt det i ett litet större perspektiv, LÅT det ta tid, du har en söt liten flicka som betyder mer än lite ”övervikt” och du har en man som älskar dig.

  7. Linda

    Jag rekomenderar varmt, Nordic Military Training (NMT) på Östermalms IP. Grymt kul och asjobbigt men ger effekt för både hjärta, viktnedgång och själ. Här tar man hand om varandra, peppar och tränarna är grymt bra på att coacha. Ingen mobbning eller andra nedvärderande ord till de som inte orkar. Man känner sig välkommen inför och duktig efter passet.

    Rockie camp kostar ca 2 500 SEK för tre månader och ett medlemskap om man vill fortsätta efter det kostar ca 500 SEK/mån. Jag har signat upp mig för Rockie Camp men innan det startar nästa år kör jag med de rutinerade och det är riktigt tufft men kul.

  8. Lisa

    Äh, ingen fettsugning.

    Grunden är enkel. Disciplin. Stoppa i dig mindre än vad du gör av med.

    Det allra enklaste för dig är kanske att öka på träningen? 20 min promenad är ingenting. 40-60 min svettig promenad 5 gr/vecka. Ta Penny i vagnen på hennes sovstund om hon gillar att sova i vagn.

    Börja träna styrka. Kör intervaller på löpband eller crosstrainer. Intervaller är grymt, tar inte lång tid men är effektivt för förbränningen.

    Och du, ingen mesträning. Då kan man lika gärna sitta kvar hemma i soffan.

  9. Linda

    Jag håller med! Olga har hjälpt mig och hon säger att kosten är det viktigaste. Funkar inte den så kommer det inte att ge resultat. Ta hjälp av henne, kolla hennes hemsida, alla hennes mammor har nått otroligt bra resultat.

  10. Helena

    Haller med A, ta hjalp av Olga Ronnberg! Och ja, kosten ar A & O. 80% av viktminskning ar kosten, 20% traning. Dock ar ju traning sjukt viktig for andra syften. Men, som sagt, ta hjalp av Olga! Lycka till!

  11. Natali

    Släpp det där, jag är kanske inte bästa kvinna att säga det då jag just inte brydde mig och sedan vips vad vikten borta och enda påminnelsen jag har är några seglivade bristningar. Jag var tillbax till 48 kg sharp (nu efter tre barn med den yngsta närmar sig 5 har jag dock lagt på mig ett par xtra kilon som jag BORDE göra nåt åt men orkar inte det heller, lat som jag är)
    Men jag tänkte ingenting på att äta rätt, fel eller röra mig mer eller mindre. Testa det 😉

  12. cathis

    Ammar du fortf? För mig var det omöjligt att bli av med kilona så länge jag ammade. Vet att man alltid får höra historier om att man ammar bort kilona, men det är även vanligt m precis det omvända! Så länge man ammar så lagrar vissa energin i så stor utsträckning som möjligt, vilket ju egentligen är smart. När jag slutade började ämnesomsättn funkar som förut o kilona försvann. Kram på dig!

  13. Mikaela

    Det finns ju lika många sätt att gå ner i vikt på som det finns människor, men detta funkade på mig (jag var innan min graviditet var av ”normalvikt” och har alltid har varit så, alltså, jag har inte haft problem med stora viktuppgångar innan):

    – Strikt kaloriräkning (ja, det är tråkigt, men det funkar). Eftersom jag inte är ett fan av dieter så bestämde jag mig för att jag fick fortsätta äta allt jag ville, men jag räknade precis alla kalorier jag satte i mig.

    – Två dagar i veckan fick jag äta precis vad jag ville.

    – Minst 8 kilometers powerwalk med vagnen varje dag. (ca 1,5 timmar)

    – Bra kostprogram (finns i olika magasin med jämna mellanrum, jag tog mitt från Må Bra. Jättegoda recept där kalorierna redan var räknade).

    – Mycket ingefärste på kvällarna. Det dämpade mitt sötsug.

    På detta sätt gick jag ner 15 kilo på tre månader. Hoppas tipsen kan hjälpa dig!

    Lycka till!

  14. A

    Jag kan bara säga – be Olga om hjälp. Hon har faktiskt fött 5 barn, senast tvillingar för 2 år sedan och nu är hon i sitt livs form, typ 37 år gammal. Jag följde hennes råd i vintras och gick ner 9 kilo på 2 månader. Inte allt och såg inte ut som förut men det var ändå sjukt bra. Åt ifos innan det ostbågar varje dag+ massor av pasta och bullar 🙂 Men med OLgas råd kunde jag amma, åt massor men nyttigt och tränade ganska lite. Kosten är A och O tror jag. Träning bra komplement, men kosten viktigast. Och sömn. Sover du dåligt så stör det ämnesomsättningen. Tyvärr blir ju sömn lätt svårt med bebisar. Och stress inte heller bra för kroppen el vikten. testa käka mkt bra protein, fisk och ägg. BRA kolhydrater, som fullkorn, bulgur mm. Uteslut framförallt socker och dåligt fett. Bra fett, o inte för lite.

    Men som sagt – Olga, Olga, Olga. Hon vet och kan allt. Ni kanske kan ha ett blogg samarbete på ngt sätt? Hon coachar dig o vi kan följa det i bloggen? Vore kul.

    Och en sak till, jag fattar verkligen hur du känner men
    1) du är väldigt snygg och vacker tycker jag
    2) efter nästa barn är du kanske där igen, ska du fettsuga då med? Kanske smartare att vänta i vart fall t penny är 1 år gammal, för min erfarenhet är att det tar minst 1 år att komma i form igen efter en graviditet (inte för alla, men för många, inkl mig själv).
    3) Har du mätt mer än det där bandet? Kommer du i gamla kläder? Ofta är mått el kläder bättre guide än vågen.

  15. Sara L

    Åh vad jag känner igen mig Anitha! Härligt att höra att man inte är ensam om att inte gå ner gravidvikten lätt. Jag kämpar med mina gravidkilon. Inte lätt för någon som alltid varit smal och sen helt plötsligt står där med 15 kg för mycket. Har fortfarande 2 kg kvar till ursprungsvikt och min son fyllde 1 år förra veckan. Jag promenerar 1-2 timmar om dagen och går på spinning några gg i veckan, men de sitter som berget. Och så berättar kompisen glatt att hon blev av med samtliga 16 graviditetskilon på 3 veckor genom att göra ingenting!!! FRUSTRATION!!!

  16. Cissi

    För ett tag sedan var du med i Efter tio tillsammans med en BVC-sköterska. Hon sa att det brukar ta 9 månader att gå upp graviditetskilona och 2 ÅR att gå ner dem. Vad är det som gör att du är annorlunda än alla andra?

  17. Malin

    Hej! Jag har kört lågkolhydratdiet, inte strikt lchf, sedan jag fick barn ung samtidigt som du och jag har gått ner 20kg. Jag funderar på om ditt mål är lite för högt i förhållande till din idealvikt? Hursomhelst tycker jag du ändå ska vara stolt över din prestation och se till hur bra din kost och träning varit för din hälsa. Usch jag förstår verkligen hur det känns men som sagt, var stolt. Och din mage är ju jättefin!

  18. C

    Trist att du känner att du måste fettsuga dig. Som någon påpekat är 20 minuters promenad inte mycket, det är ju som att gå till affären och tillbaka.
    När jag gick ner i vikt powerwalkade jag minst två timmar varje dag. Åt absolut inte godis, ingen läsk, fullkornspasta och grovt bröd. Även om jag är emot kaloriräkning och sådant tjafs såg jag noga till att förbränna mer än jag åt. Gjorde situps och hade även en stepmaskin som jag trampade på framför tvn varje dag. Jag gick ner ca tio kg på två månader och för att hålla min vikt motionerar jag en timme 4-5 ggr i veckan och undviker godis under veckorna.

    Det är så förbannat härligt att vara kvinna!

  19. Malin

    Anlita din bloggkollega Olga Rönnberg (proffsPT med special kunskap om mammakroppen) istället. Alla hennes mammor uppnår löjligt bra resultat på rel kort tid.

  20. allis

    Hej!

    Jag har gått ner 7 kg so far i år med lchf. Från 63 till 56 på 170 cm – så ja, det funkar. och ja, man mår bra.

    Lycka till! Finns ingen som hejar mer på dig än jag!

  21. spinne

    Ser att många skriver att du inte ska börja med LCHF vilket jag inte håller med om. Många underskattar ”dieten” just för att det är en diet men det är verkligen ett underbart sätt att gå ner på. De första dagarna du börjar med strikt LCHF så kommer du må skit men vänta ut det så ska du se när mirakel börjar hända, haha. Du kommer att rasa ner i vikt. Ge det ett försök de tre sista månaderna nu, kan nästan lova dig att du inte komemr ångra dig

  22. Emma

    Tyvärr så hjälper kanske inte en fettsugning. Då måste fettet sitta i bukväggen. Ofta sitter mycket runt organen inne i buken och i tarmkexet, omentet. Det går som du förstår inte att fettsuga.

    Så enda sättet är att förbränna mer än man stoppar i sig. Jag håller också på nu och har några tips:

    – Inga dieter, tänk långsiktigt

    – Skaffa en ministepper som du placerar framför tvn. Gå sedan i rask takt under minst ett tvprogram per dag.

    – En dag i veckan äter du precis vad du vill. Detta håller igång din förbränning.

    – Ät av all mat men med sunt förnuft. Inga megaportioner. Tänk halva tallriken grönsaker.

    – Kör enkla styrkeövningar hemma, mage, rygg, lår, rumpa ben och armar. Införskaffa hantlar för bättre effekt.

    Kör detta och jag lovar dig att du gått ner inom några månader. Man behöver inte krångla, sunt förnuft är det som gäller i långa loppet.

  23. agnes

    En sak säger jag bara. Börja löpträna! Bästa träningen för hela kroppen. Kör sen lite styrka för bål och rygg. Skit i den där jäkla LCHF som alla kör bara för att det är den diet som är ”inne” just nu. När du tränar hårt så behöver du kolhydrater. Men då bra kolhydrater, som quinoa, bulgur eller dinkel.
    Skippa alkoholen helt i en månad. Drick mycket vatten. Och köp Omega 3 som du tar varje dag.
    Tror att du kört för lite träning och ätit dåligt, dvs för lite. Du måste upp i runt 1600-1800 kcal/dag om det ska hända nåt. Lycka till!

  24. Eva

    Satt och slötittade i din blogg och rullade förbi en bild på din flicka; ”oj vilken söt unge” utbrast min tonåring helt spontant. Ville bara berätta 🙂

  25. .

    Här är mitt tips: http://jackieandi.blogspot.com/ Tjejen som skriver är proffs på bantning och har en tjockislista som man kan sätta upp sig på, hon skriver även roligt om sitt familjeliv. Jag har fått massor av inspiration från denna skarpa blogg. Lycka till Anitha.

  26. Mona

    Skippa dieter som LCHF och GI, ät allt och försök att tycka om dig själv för den du är, kroppen förändras/utvecklas med tiden. Någonting är ju galet när du vill ta till onödig och riskabel kirurgi för att må bra i kroppen. Tyck om dig själv och var snäll mot dig själv.

  27. Marie

    Börja inte med någon diet som du inte kan hålla. Skriv däremot upp vad du äter och DRICKER (finns ju mycket kalorier även i det) under en vecka. Man äter/dricker oftast mer än vad man tror.
    En promenad på 20 min per dag är alldeles för lite, det räknas egentligen inte som träning. Du måste få upp pulsen ordentligt. En PT är jättebra han/hon utformar ju ett program till just DIG. Får du tag i någon bra så hjälper han/hon även till med vad du ska äta. Och vill du inte gå på gym så får du ett program som passar dig.
    Såklart kommer du klara utav det utan fettsugning! Tänk på att en operation alltid är en operation, det finns ju en del risker.
    Stort lycka till.

  28. Ida

    Duktiga Anitha! Vad fantastiskt att snöret sitter mitt på magen, det är ju superframsteg!!

    Två saker jag håller med kommentarerna om:

    1) Vägningen. Foka inte på vågen om möjligt, det blir så himla konstigt i huvudet då och går man inte ner de där kilorna blir man uppgiven och skiter i’t. Tänk vad underbart att du ser skillnad på snöret – yeey! Du kanske kan börja mäta andra delar av kroppen också om du triggas av det mätbara?

    2) LCHF. Helt jävla oslagbart när det gäller viktnedgång. Grejen är att vara stenhård mot sig själv första månaden. Inte mer än ett (vid dåligt humör två) glas vin i veckan, ingen frukt, ingen choklad (inte ens med hög %halt), gröna grönsaker. Ännu snabbare går det om du försöker dra ner på laktoset också men blir det för jobbigt så skit i det och ta bara bort alla ”synliga” kolisar. När du märkt att viktnedgången kommit igång på riktigt (som den gör med svinstrikt LCHF. lika snabbt som en fejkad orgasm!) kan du göra som jag och äta mörk choklad en gång i veckan, grädde med bär ibland, finncrisp till frukost.

    3) Styrketräning. Grymt att du promenerar! Men ett pass Body Pump eller träning med vikter hemma bygger en stark kropp där musklerna bränner fett dygnet runt.

    Ok. Det blev tre grejor.

    Men var inte uppgiven! Du är så sinnessjukt vacker, Anitha! Förstår att det inte känns som det brukar i kroppen och att det är frustrerande, men om du känner att du hinner och orkar så testa med tipsen ovan (speciellt LCHF) så kommer inspirationen kanske komma tillbaka igen.

    Hejja dig! Kul att följa din resa, både med Penny och vikten!

  29. Leila

    Åh jag förstår besvikelsen över ett endaste kilo! Men strunta i att stirra dig blind på vågen, jag menar kolla hur långt snöret har åkt ner. THAT’s what matters! 🙂

  30. Elin

    Är du villig att träna mer än promenaderna?? Kan av egen erfarenhet rekomendera pt online med Olga rönnberg, – 5 kg på 8 veckor. Hääärligt!!

  31. Mary

    Man måste chocka kroppen med något den inte är van vid, annars bränner vi inte så mycket fett. Kör typ bodypump varvat med dina promenader. Eller kör intervaller om du inte vill gå till gymmet. Powerwalka några minuter, sen springer du några minuter. Det har lite med hur pulsen går osv.. Sök på intervaller eller rådfråga en PT. Lycka till, du är på god väg, och det har inte med den där extra bullen att göra 😉 Fortsätt unna dig en bit choklad och någon bulle då och då. Annars blir det så tråkigt!

  32. Lisa

    Kära Anitha, tack för att du bjuder på dig själv! Jag kan bara säga efter två barn att det är nåt skumt som försigår under mammaledigheten, man går bara inte ner i vikt hur man än anstränger sig. Men sen när man återgår till det normala med jobb och allt vad det innebär så försvinner överflödskilona ganska så av sig självt. Tyckte jag i alla fall. Förstår din frustration!

  33. Dalle

    Nej! Du är ju jätteduktig, fokusera på snöret nu! Skit i vågen! Men jag vet hur det känns… jag har vansinniga D-kupor efter amningen, som blir D-kupor inte för att boobsen är stora, utan för att jag kan rulla ihop dem. Jag har som ett konstigt veck där mitt kejsarsnitt är, och jag har förlorat min midja (jag var kurvig innan). Jag är liksom smal, men på ett fult sätt, ingen midja, stora bröst, två-delad mage + att jag tappat jättemkt hår. Och min pojke är TVÅ så jag kan inte ens skylla på det… Nej, you have nothing on me Anitha! (Skämt åsido – jag vet hur det är att inte trivas i kroppen efter graviditeten, men kämpa på! Och var inte så hård mot dig själv nu! KRAM)

  34. Marie

    Med risk att låta som en bakåtsträvare men 20 min promenad är ingen träning i dagens samhälle då vi hela tiden sitter stilla.
    Kroppen börjar inte förbränna fett förrän efter 30-40 minuter beroende på puls.
    Kör en lång morgonpromenad varje dag och se till att äta ”suntförnuft-mat” så ska du se att det händer saker.
    Efter 30 år sitter fettet som berg tycker jag men skam den som ger sig. Kram och du behöver verkligen INTE fettsuga dig- löser inga problem i längden.

  35. Jenny

    Fettsug nu och gör fina tvålar av fettet till hela familjen lagom till jul! Det blir blir tre flugor i en smäll: en smalare midja, pyssel på hög nivå och högst personliga presenter. 😉

  36. Astridur

    Ut och spring! =) ät mindre portioner också, ta en macka ist för två… ät så att du inte är hungig längre – inte tills du är mätt 🙂 Det har fungerat jätte bra hos mig iaf. Unna dig chocklad, det är inte det som förstör om du äter bara några bitar.

    //Astridur

  37. Helene

    Du måste öka träningen! Promenader 20 min om dagen kommer inte göra att du går ner. Du får springa men du måste även köra styrketräning. Köp en Kettlebell och swinga 10 min om dagen, 1 min förbränner ca 20 kcal, bra komplement, tar ingen plats och inte mycket tid!
    Sen skippar du kolhydraterna helt och ät massor mer av protein och glöm inte Omega 3 så kommer du gå ner! Jag har själv gått ner 24 kg!

  38. Christine

    Tänk på att muskler väger mer än fett. Du har blivit smalare. Det märker du själv i och med att snöret sitter längre ner nu. Din kropp mår granaterat bättre än den gjorde när du börjar. Som sagt. Muskler väger mer än fett. Slutar du träna kanske du helt plötsligt väger lite mindre… Men det är fettet som kommer tillbaka. Kämpa!! Har du en PT så prata med han/hon om dina fundeeringar kring vikten.

  39. Anna L

    Styrketräna….
    Kolla Olgas blogg o läs på.
    Kör hennes metod, har tappat 13 kilo sedan februari tack var det. All by my self.

  40. elin

    inte för att vara sån, men du kanske ska tänka på vad det sätter för standard för penny?! tänk om hon blir överviktig, hur ska hon då kunna känna att hon duger som hon är om inte ens hennes egen mamma trivs i sig själv? förstår absoult att du älskar henne även om hon skulle bli överviktig osv, men ja, du kanske fattar? den snabba vägen är inte alltid den bästa. träna träna träna! det är INTE omöjligt!

  41. Kristin

    Ett tips är att börja räkna kalorier i allt du stoppar i dig. Det kan låta krångligt och ibörjan är det allt det men när man kommer in i det blir man väldigt noga med vad man äter och vill man unna sig något är det bara att träna extra den dagen. Om du har en IPhone, ladda ner ShapeApp. På ett år har jag gått ner 25 kilo med hjälp av denna app.
    Du är skitduktig Anitha, låt inte 1 kilo sinka dig, tänk på hur mkt bättre du faktiskt mådde innan du ställt dig på den där dumma vågen. Jag väger mig aldrig utan mäter kroppen 2 ggr i månaden för jag orkar inte må dåligt över en siffra på vågen!
    Fortsätt att inspirera!

  42. Anora

    Gör en fettsugning men om du ej börjar träna mer än du gör idag samt tänker på vad du äter kommer det utsugna fettet tillbaka på nolltid. Jag vet från nära vänner som fettsugit sig. 30 tkr åt helsike….

  43. E

    Kaffe Latte innehåller många kalorier, juice ännu mer och alkohol ännu mycket mer, dvs även det man får i sig dryckesvägen ger utslag på vågen.
    Men oftast brukar ju kilona rasa redan under tiden man ammar (om man ammar?) så det brukar ju lösa sig själv. Om inte, får man röra sig mer och äta mindre, så enkelt är det.

  44. trebarnsmorsan

    Anitha, börja med strikt LCHF, jag var sjukt skeptisk till denna ”diet” i början, men sen tänkte jag, fungerar det för så många, så varför inte? nu har jag gått ner över 2kg på 3 veckor sen jag började, och, har bara 4kg kvar till matchvikt. Min bebis är 6 mån och jag kände att jag ville bli av med de sista kilona lite snabbt, då inget hände..och det FUNKAR, samt 0 sockersug! Lycka till!

  45. Malin

    Öka promenaderna till 40 min om dagen. Håll igen på sötsaker och fikabröd. Försök ät enligt tallriksmodellen. Så håller jag mig smal i varje fall. Jag gick också upp mycket vid graviditeterna och för att gå ner körde jag ovanstående fast ännu lite mer fettsnålt. Typ kalkon eller rostbiff med lite ris/1 potatis och mycket grönsaker och sallad.

  46. Ingela

    Men snälla nån… köp en stegräknare och kör minst 10000 steg om dagen och se till att få in 40-60 min rask promenad minst tre dagar i veckan. Sen tar du bort allt vitt initialt och vräk i dig proteiner. 3 huvudmål och 2-3 mellanmål med 3-4 tim mellanrum då får du resultat och kom ihåg att om ska du synda så gör det så tidigt på dagen som möjligt. Lycka till nu, jag hakar på och köper lite gott från Herbalife till mina smoothies.

  47. Emma

    40 minuters promenad varje dag, gärna innan frukost, GI-mat, ta bort juice, bröd, pasta och potatis helt (då brukar man kunna unna sig choklad etc på helgerna) + enkel styrketräning hemma, typ utfall, armhävningar, plankan… You can do it!! 🙂

  48. Millan

    GI viktkoll är jättebra, man har kolla på vad man äter men behöver inte känna att man bantar. GI är en livsstil…

  49. Camilla

    Börja och kör ordentlig LCHF och sedan när du är på den nivå du vill vara då kan du försiktigt lägga till nån kolisdag i veckan.

    Pröva även att anteckna allt du stoppar i dig under en vecka. Du kommer att bli förvånad hur mkt mer ”skräp” du faktiskt petar i dig.

    Fundera sedan på om du har styrketränat? För du är ju säkert bekant med att muskler väger mer än fett just därför ska man gå på mått istället för vikt. Men jag förstår din frustration. Har själv varit där och får det ibland nu också. När man är kort så vill man inte vara kurvig. Man vill vara liten i omfång också.

  50. Katrin

    Sluta ”mesträna” och börja köra styrka i kombination med promenader, funkade iaf för mig:-). Kör styrka tre gånger i veckan så lär du märka resultat. Jag är i bättre form nu än innan graviditeten men tränar i tid sett mindre än tidigare. Styrkan kommer dessutom väl till pass alleftersom Penny blir större och tyngre. Lycka till!

  51. Mona

    Nej men herregud det ska du inte göra. Ät inge choklad eller bullar alls bara, drick the ist. Och ta längre promenader, minst 40 min och ge det 6 månader så har du gått ner dem kilona sen.

Comments are closed.