Anitha Schulman

Shape up

Resan till ”att bli smal” är lika plågsam som att inte trivas i sin kropp. Jag önskar så otroligt gärna att jag bara kunde acceptera mina kurvor och äta på. Har testat men det går inte. Längtar i att dra på mig ett par superslimmade jeans, en snygg skjorta och en lyxig Chanel-ig kavaj och bara känna mig fin för att jag vet att jag är det utan att bekräftelsekolla i spegeln etthundraarton gånger. Det är min gamla alltid-snygg-i-uniform. Vad som än stod på dagordningen gick den alltid hem. Jag kommer inte ens i ett par slimmade jeans. Jag har nog inte burit ett par på över ett år. Nu i januari börjar jag med PT men jag har beslutat mig för att vara stenhård mot mig och äter häften så mycket kalorier man bör sätta i sig per dag och det är inte ett dugg svårt. Äter jag lite för mycket kompenserar jag med träning eller promenad och vips håller jag mig på mattan.

Under tre månader hade jag gått ner ett kilo. På tio dagar har jag gått ner två kg till och vet ni vad det känns för en gångs skull inte som en större uppoffring. Jag kan ta en bulle ibland men äta en mindre kaloririk middag. Jag klarar inte LCHF, I like my sweets. Jag måste få unna mig ibland.

Dessutom kul att räkna kalorier något jag aldrig i mitt liv kategoriserat eller funderat över under beteckningen ”kul”. Det är en Appjävel (Shape up App) i telefonen som jag fyller i som en liten dagsrapport och vet i princip vad varenda måltid eller matbit har för kalorivärde. Se min statistik och kolla på vågen om det stämmer.

Den kan jag sedan synka med datorn när jag kopplar ihop dem.

Aja om jag nu tycker att det är trist att vara smal när jag väl är det. Då har jag åtminstone försökt och det känns i alla fall bättre än att bara vandra förbi spegeln missnöjd varje gång. Jag skiter i vad någon anna tycker om mig jag vill känna mig fin för mig.

Dagens tips kolla in Shape Up Club

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Vill bara berätta att jag har gått ner 5 kilo på ca 2,5 vecka ofrivilligt efter att ha börjat äta 1,5 koffeintablett varje dag under dessa veckor. (150 mg rent koffein blir det då, från apoteket det vill säga.)

  2. Jenny

    Kul tips!
    Vet att det kanske inte är bästa sättet att halvera sitt intag av mat men om man ska vara ärlig…mindre måste in om man ska gå ner!
    Fick barn för ett år sen och har ca 7 kg kvar till VIB (vikt innan bebis). Och det har jag haft i över ett halvår! Försökte med ganska strikt LCHF i tre månader och ja, sötsuget försvann och magen mådde toppen men jag gick ner 1 kg!!!!! 1 kg!!!??? Visst försvann en del på måttbandet men ändå…ingen större skillnad.
    Mådde dock bättre av färre kolhydrater så det är ju positivt men inte heller jag vill stryka dem helt från kosten. Lagom är nog ok. Tränar en del men kunde få upp farten såklart.
    Ska testa den där appen. Jag tror iaf inte att LCHF funkar som viktnedgångs-grej på alla.

  3. Johanna

    Kul att du kan tipsa och skapa igenkänningsfaktor. Men det är ju helt galet och hälsovådligt att äta hälften av det du bör. Det betyder även hälften av vitaminer etc. Och om det dessutom är sk timma kalorier. Va inte så jävla dumma!

  4. a

    Tänk bara på mässlingspruta till Penny – det tror jag är rekommenderat eftersom mässlingen tyvärr är ganska spridd i både Europa o USA. Normalt får man den vid 18 månader men ska bebisen ut och resa ska man ta den i god tid före resan (minst 1-2 veckor tror jag).
    Mässlingen behöver ifos inte vara farlig, men kan vara det och jag ville bespara min bebis ev. komplikationer som hjärnhinneinflammation och i värsta fall död (tog den innan resa till Spanien när lillan var 10 månader).

    Ang. bantning – testa köra mkt protein ändå, och försök skippa socker – du anar inte vilken skillnad det gör! Kör bröd, men inte sött bröd. Och som sagt, bra fetter. I värsta fall kommer din kropp ställa in svältläge o istället försöka spara så mkt fettceller som möjligt. Proteinstark diet är faktiskt grymt effektivt – har du testat? Fisk, ägg, lite kött, MKT grönt, lite frukt, GI kolhydrater som bulgur, bönor, MKT kryddor, citrus…..det behöver INTE vara trist att äta nyttigt, lovar.

  5. Charlotta

    Tack för tipset om appen! Har själv laddat ner den nu och ska ta hjälp av den för att gå ner de sista 10 kilona som jag har kvar efter min 2:a grav (gick upp mer än 30). Något att komma ihåg när det gäller viktnedgång är att det är enkel matematik; Mer energi måste göras av med än vad man fyller på med! Om man sen äter sötsaker då och då, får man väl röra på sig lite extra (även om kroppen är inställd på ’svält’ måste den ju ta energin någonstans ifrån…). Här kommer appen väl till pass!

  6. linnea-evelina

    It ooon! Jag laddade genast ner appen och började räkna! Jag är så trött på att se bilder från två år tillbaka och se hur fin jag var, hur jag sken och sprakade och gjorde mig bra på bild. Sen slutade jag röka (bästa jag gjort i och för sig) efter 10 år, slutade med hormonellt p-medel (gick ner nästa 12 kg när jag började med hormoner!!och det har tydligen hållt kilona på plats sedan dess) och blev sambo..nu, 10 kg senare är jag inte lika sprudlande och sprakande.. jag längtar efter de där jeansshortsen och klänningarna!
    Lycka till!!!!

  7. Hallonbergen

    Problemet med lågkalorikost och andra ”svält”-metoder är att kroppen tänker ”svält, brist på mat”. När man då ”unnar sig” saker kommer kroppen göra allt för att spara in det som fett. Socker och snabba kolhydrater höjer alltid den fettinlagrande insulinutsöndringen.
    Skippa sweets… prio ett.

  8. Niema

    Är också trött på dieter, LCHF, GI, Viktväktarna m.m. Jag tror att om man äter 5 mål om dagen så fixar man vikten fint. Att räkna kalorier är bra i början för att känna igen och ha koll på storlekarna på portionerna. Lycka till.

  9. Anna

    Skriv din kommentar här!
    Känner så väl igen mig. Klart att man inte blir helt som innan och att graviditet och ålder tar ut sin rätt förr eller senare, men andra tappar ju sina grav-kilon utan problem vilket är frustrerande.
    MEN…tänk på att tiden går medan du känner dig missnöjd och det är ett himla slöseri med tid. Jag kom på att jag i 14 (!) år känt mig missnöjd och inte som ”mig själv” sen jag fick mitt första barn… Och nu när jag tittar på bilder så ser jag att jag var jättefin och snygg! Man får en skev självbild, som en anorektiker. I spegelbilden såg jag bara valken på magen och de runda höfterna och störde mig på att inte kunna ha samma storlek. Nu har jag äntligen lagt nojan på hyllan och tänker att jag är lyckligt lottad som är frisk och har två underbara barn. Jag promenerar och äter sunt, men följer ingen diet. Jag vill också unna mig en bulle nån gång. Kör med PT och se hur det går, allt är värt att prova.

  10. Maria

    Detta med kaloriräkning är det enda som har fungerat för mig. Då behöver man heller inte göra så stor grej av detta med olika dieter som jag tycker att allt för många gör, dvs. man kan ju äta allt. Jag är alltså förskräckligt trött på alla väninnor som inte kan prata annat än LCHF och hur man ska göra för att klara alla krav.

  11. C

    Hej! Har du en mejladress som du kan lägga ut här, eller alt mejla mig? Har känt igen mig på vissa saker som du skriver om angående skönhet och hälsa och har lite tips som jag gärna tar privat./C

  12. Emelie

    Klart du kan ha slimmade jeans, skjorta och kavaj ändå. Dock kanske inte i samma storlke som tidigare!!

    Nu säger du ju att ”man” inte kan ha detta om ”man” inte är lika smal som du var innan. Vilket kan misstolkas i det oändliga. Är målet att ha samma storlek som tidigare eller att kunna ha samma typ av plagg som tidigare?

    Dessurom bli många bredare över höfterna efter den första graviditeten då bäckenet utvidgas. Så du kommer pga av detta kanske ALDRIG skunna ha samma storlek på dina slimmade jeans som tidigare.

  13. Mona

    Jag har också börjat då jag inte känner igen mig i min kropp, mitt barn är 2 år och jag har fortfarande 20 kg övervikt! Samtidigt är jag väl medveten om hur tragiskt detta är, att följa ett smalt ideal för att känna sig fin.

  14. Emma Andersson

    Jag håller oxå på att kämpa med gravidkilona. Tack för att du delar med dig av dina tips och erfarenheter! Hur många kalorier äter du per dag?

Comments are closed.