Anitha Schulman

Mamma håller kameran

Skulle hitta en högupplöst bild på mig och Penny till en grej och gick igenom hela mobiltelefonen, alla bilder i datorn. Jag hittade inte en enda. Det var mycket bilder på henne ensam och bilder på Calle och henne högupplösta.

Jag ringde Calle och frågade, men det var mest bilder på mig ensam, Penny ensam eller mig och Penny i barnvagnen. Vi mammor är alltid dem som håller i kameran när man ska ta söta bilder på sitt barn.

Jag tänker på bilder från mitt eget familjealbum och det är inte speciellt många bilder på mamma och mig. Mest pappa och mig.

En uppmaning nu till alla mammor. Fotografera er med era barn, för helt plötsligt är dom stora och den där härliga spontana stunden på bilden, då tryckte du på en avtryckare. Visst var du med, men du var betraktaren åtminstone just i fotoögonblicket. Ta plats och bli en dokumenterad del av er historia.

Vem vet det kanske är en bidragande faktor till att man många gånger minns pappa som kul och mamma som praktisk. Just för att det många gånger är pappa som har kul och spexar på bilden och inte mamma. I alla fall när det kommer till mamma, pappa barn familjer.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Minna

    Minns när jag var ett lite äldre barn, att jag var så besviken på att det fanns massa bebisbilder på mig men sen slutade det liksom fotas när jag inte var söt bebis längre

  2. Dixie

    Eller hur! Jag försöker få pappan att ta kort på mig och ungen hela tiden men han tänker aldrig på det. Skittrist. Dessutom har vi en tjej som typ aldrig är still och blir så lätt uttråkad så jag kan verkligen inte ta bilder själv heller.
    Och; Penny är vansinnigt söt.

  3. Anne

    Helt klart! Dessutom har jag mest bilder på ettan. Tvåan frågade försynt om han var adopterad när vi gick igenom gamla foton vid senaste flytten… suck.

  4. maya

    alltsa du, du maste ha den sotaste bebisen i hela sverige. jag har inga barn, har inga planer pa att skaffa heller men nar jag ser ditt far det mig pa andra tankar. tank om man kunde ha en san dar. nar hon ler ser hon ut som en sol. lycka till!!!

  5. stella

    åh samma här! jag och min kille var i usa i våras, kom hem med typ 600 bilder. gissa vem som fanns på kanske 550 av dom och vem som fanns på kanske 3? bu!

  6. Emma

    So true!! Min man hatar att fota och när jag väl tvingar honom stressar han på och resultatet blir att jag bara ser besvärad ut eftersom han bara vill ha det överstökat…

  7. Hanna

    Jag skriver aldrig några kommentarer någonstans. Men här måste jag bara säga såå sant. Har inga bilder på mig och min lilla men en miljon på pappan. Inte riktigt, men nästan. Ska ta tag i det!

Comments are closed.