Anitha Schulman

Långsiktighet

Det man gör nu i livet lägger grunden för lång tid framåt. Det som på något sätt markerar gränsen mellan åldersklassificeringen av vuxen och vuxen på riktigt.

Vuxen på riktigt är väl just det konsekvenstänk och långsiktighet. Man sätter mål längre bort i livet, dels för att man vågar. Man kanske inte är i ett svajigt förhållande och för den delen är man själv inte lika nyckfull och impulsiv som tidigare. Man gör upp målbilder och planer för kommande tre år och nästa barn. Man bokar semester långt innan för att ha något att längta till. Istället för att dra fort och bara längta tillbaka. Se framåt istället för att vilja tillbaka till något.

Jag har själv länge varit mycket av en bakåtsträvare. Längtat tillbaka till en känsla eller plats men nu har jag på något sätt landat. Ser framåt oftare inte tillbaka lika frekvent. Helt plötsligt hände det och jag vet inte riktigt när. Är mycket mera rofylld i just det.

Det är så komiskt när man exempelvis ser människor som är alldeles för gamla för en frisyr. Man vet att de frös tiden där den var som bäst. Allt runt dem förfaller men de vägrar leva i nuet och kvar av den där böljande svallet är bara ett par testar i en lugg. Jag kanske själv blir likadan en dag vad vet jag. Men just nu ser jag väldigt mycket framåt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. AnnieFair

    För gammal för en frisyr? Vet inte att jag någonsin sett någon och tänkt den tanken. Skulle vara intressant att se ett exempel. 🙂

    ”För gammal för…..” det är en bister verklighet som ingen helt klarar sig undan. Tack och lov så är det högst individuellt.

  2. Essie

    Roligt när du reflekterar och delar med dig av tankar på språng! Särskilt påtaglligt har det ju varit med personer som fastnat i 80- eller 90-tal, men nu är de ju inne igen! 😉 Ja, har själv funderat på var jag kommer fastna stilmässigt, men ingen aning. Har för övrigt inte varit en sån som längtat tillbaka, utan istället längtade efter något annat. Så är man helt plötsligt 30+ och njuter mer av allt även i nuet. Skönt bli äldre för vissa av oss.

  3. M

    Man har väl den frisyren man trivs i oavsett ålder, dumt och ogenomtänkt, dvs du vet väl inte varför någon behållit 80 tals burret, personen kanske känner sig snygg i det, och då är väl det ok..

  4. Tess

    Skriv din kommentar här!

    Va fina ni är. min dotter är i samma ålder som Penny.
    kan du inte skriva lite om vad ni gör på dagarna? Går ni till någon öppenförskola? har du en mammagrupp? Vad tycker ni om att göröa? Inte om att göra 😀 En vanlig dag i Pennys och ditt liv..

    /T

  5. Jennie

    Men visst var du smalare bara i somras? Du måste väl ha gått upp i vikt sen du fick Penny? Eller? Tänk på att man lever ett annat liv som mammaledig. Jag tror du får ordning på det genom att öka på promenaderna. Försök gå 45-60 min om dagen. Lycka till!

Comments are closed.