Anitha Schulman

Stokke VS Teutonia

Jo vi har bytt barnvagn här på Gotland.

Stokken har små hjul och är en Formel 1 i storstadsdjungeln men förvandlas till droska på grus och stenvägar.

Teutonian är mycket lättare och smidigare och har riktig luft i däcken. Det är skillnad med dessa förutsättningar. Dessutom är den enklare att fälla ihop i bilen. Men Stokken är mycket stabilare och tryggare.

Jag antar att man inte kan uttala sig om barnvagnar för ens man provat ett par olika. Jag ser fördelar och nackdelar med dom flesta måste jag säga. Det är svårt det där och väldigt behovsstyrt. Vad är er erfarenhet i frågan?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jessica

    Jag kör min dotter i en Teutonia S3, alltså en sån på bilden. Jag är jättenöjd med den i storstan. Smal, lätt att komma fram med, smidig helt enkelt. Bra däck (utan luft) som man slipper få punktering i. Har kompisar som kör vagnar med lufthjul och de får punktering OFTA. Nej, jag är supernöjd med Teutonian som stadsvagn!

  2. Pernilla

    Jag har ju inte så stor erfarenhet men vi har en Bugaboo som är lätt och enkel i stan. Vi köpte till terränghjul som vi nu använder på landet! Fungerar superbra och bytet av hjul gick jättelätt! Dessutom använder vi liggdelen hemma och flyttar runt vår tjej i. Smidigt!
    Så kul att följa din blogg! Har en dotter som är 10 veckor!

  3. Sara

    Har en gammal klassisk Brio Duo. Vet inte vad modellen heter men den är jävligt tung, klumpig. Svart med luftdäck. Ärvde den, så tackade och tog emot. Visserligen passar den bra här på landet men satan i gatan vad tungt det blir i backar osv… Hade jag bott lite mer centralt och haft ekonomin hade det nog blivit en bugaboo med luftdäck.

  4. Anna-ängeln Lova, Alvin & Lykkes mamma

    Den översta Stokke ser ut som ett Ufo. (Alltid tyckt)
    Själv så har jag denna gång satsat på en iögonfallande vagn från 80 talets mitt, en retro.
    Och den har härligt gung och stabil.
    Men skulle jag inte bo på landet och vara en stadsmänniska hade jag nog köpt en bugga.

  5. mariesmith

    YES Mumma! De gånger jag har åkt hem till Sverige med barnvagn, så har det aldrig funnits en själ som kunde erbjuda sig att hjälpa mig på flygplatsen eller på tåget. Blev så jäkla arg, så är det inte här i USA.

  6. Aggie

    Har haft en teutonia cosmo, alltså med fyra hjul i två år och är otroligt nöjd! Synd att vi sålde den häromdagen eftersom vi nu behöver syskonvagn.

    Tror att det e de som gör den stora skillnaden att ni har en med bara tre hjul.

    Men grymt smidig och den blir bara ännu smidigare med sittdelen sen, ni kommer älska den!

    Kramar!

  7. Verre

    Jag tycker också Stokken är skitful… Men så har jag själv en begagnad gammal Teutonia från -04, så jag har väl lite svårt för nymodigheter eller nåt… 😉
    Haha, får det att låta som att jag är född på stenåldern, men jag är 33 och fick mitt första barn i år. Hade ingen aning om vad vi ville ha för vagn när vi väntade barn. Ville inte köpa nytt när vi inte visste vad man skulle ha liksom. Men vi är supernöjda med vårt gamla vagnskrälle, förutom att den är rätt klumpig tex när man ska packa in den i bilen. Teutonia är fina grejer!

  8. Nora

    Jag tycker att Brio och Emmaljunga är pansarvagnar!

    Har en Bugaboo som jag fullkomligt älskar och med terränghjulen fungerar den ypperligt i snö och terräng. Dessutom går den att ändra färg och funktion på klädsel efter behov.

    När dottern växt ut den så blir det givetvis en Bee+

    Har reumatism och blotta tanken på fyra fasta hjul och vagnar som väger uppåt 12-15 kg ens utan barn får mina leder att smärta vid blotta anblicken.

    Tycker dock att en Stokke ser ut som ett litet rymdskepp, men fungerar säkert för Era syften och ändamål.

    Teutonian är helt okej, säkert funktionell men inget speciellt estetiskt.

  9. Mumma

    En erfarenhet – som inte har med din fråga att göra – är att svenskar är hopplöst och pinsamt dåliga på att hjälpa någon med barnvagn.
    Jag avskyr också när barnvagnsmaffian går i bredd och tar all plats, till exempel. De nonchalanta barnvagnsförarna som inte tar hänsyn till någonting mer än än sig själva.
    Men vi andra, vanliga, artiga. När vi behöver hjälp över trappor, in i t-banan eller vad det nu är .. då suckar,stönar, svär och trängs det svenska folket. Utan att hjälpa.

  10. Petra

    tycker STOKKEN är så ful att det gör ont att titta på. Inte testat den så kan inte uttala mig om känslan att köra den – bara synen av den.

    Har själv en Bugaboo – den är bra och funkar fint både i stad och på land och är ok utseendemässigt tycker jag – även om den heller inte är någon superskönhet.

    Jag tycker Teutonian är den finare av dina två men den verkar ju tyvärr inte slå stokken i körsel i stan… så då får väl fulheten stås ut med antar jag.

  11. Emelie

    BRIO! ALLTID brio. Brio spinen är fantastisk! Helt underbar. I storstadsdjungel och på landet. Bor både i Göteborg och på Tjörn och den funkar lika bra överallt. Men speciellt i stan. Fantastisk! Kolla upp den när det är dags för Penny att sitta framåt. Polly gör iaf tummen upp!

  12. Coco

    Inga barn själv men funderar mycket på det där med barnvagnar när jag ser pappor och mammor på stan. En del har stora vintagehistorier, kanske från 70-talet? Får känslan av att det är en trendgrej men en praktisk vagn känns som en självklar investering, framförallt i stadsmiljö. Funderar också på vagnar som ger barnet sikt framåt. Undrar om det finns en motivering för det? Jag skulle verkligen vilja kunna se min bebis när jag går med vagn. Åh vad jag vill ha svar på detta:) känner ingen med barn..

  13. L

    Jag har en Buggaboo och den är en Formel 1 i stan likaväl som på grusvägarna på landet och i snöslasket. Den är verkligen bra, lätt, liten och med oändliga möjligheter till förändringar efter smak och funktionalitet.

  14. Leila

    Den enda erfarenhet jag har är att jag låg i en barnvagn när jag var bebis.

    Jag tycker den första ser väldigt ostabil ut på bilden. Som att den lätt skulle kunna välta. Jag vet att jag har fel då man inte tillverkar barnvagnar som ska välta. 😉

  15. erica

    jag har haft buggaboo & URBAN JUNGEL.. det är som du säger oerhört behovsstyrt. Men buggaboon är det bästa tycker jag.. fast då gick jag runt och tyckte synd om mn son sigge för att han inte fick ligga raklång. hmmmm märkligt det där.

Comments are closed.