Anitha Schulman

Svar

Vem längtar hem mest, du eller Calle?…:)

Det är nog ömsesidigt.

Vad ska ni göra när ni kommer hem?

Bara njuta av ett folktomt Stockholm och åka på lite weekends. Jag måste jobba lite.

Ska ni köpa en ny bil?

Ja det ska vi nog göra till hösten. Jag är ju väldigt förtjust i den vi precis lånat. Nissan Qashqai men Calle vill ha en Nissan Murano.

/K

Hej!

Var kan jag hitta snygga mamma-kläder?????

Jag köpte inte jättemycket mammakläder. Lite tajts och strumpbyxor. Sen köpte jag storleken större i Zara och H&M det funkade utmärkt. Cos som äntligen finns i Stockholm nu tror jag är helt perfekta mammaplagg.
Har du några fina pojknamn på lager?? Jag älskar ju korta och klassiska namn. Tidlösa och enkla. Om jag får en pojke vill jag gärna att han heter Tom eller Penn. Allan är också fint och Bernard har alltid varit en favorit. Tänk så gulligt Tom & Penny eller Penn och Penny.

Vid vilken ålder tycker du att barn är redo för dagis heltid 5 dagar/vecka? Ingen aning?!

Har inte kommit så långt i vår utveckling än så vi ens tänker dagis. Men 1-1,5 år känns väl logiskt. Men det är väl upp till hur tryggt i sig själv barnet är. Jag skulle ha väldigt svårt att lämna bort Penny fem dr i veckan om hon uppgav  tecken på att hon mådde dåligt av det.

/Anna

Jag undrar vad du packade i BB väskan?

Amningsnattlinne, tajts, tunika, morgonrock. Mjuka stora bomullstrosor. Skvallertidningar, dator, mobil, Always night bindor, Mysig morgonrock. Lite tvål och Shampoogrejor såklart. En första liten hel body till bebben, som du kan knäppa från ben till arm. Allt annat var överflödigt. Lycka till!
Användes allt, hur många par plagg ti Bebi behöver man me sig?? Ett till två..
Hur funkar de me alkohol under tiden man ammar. Vet du ifall man kan dricka ett glas vin å sen amma?

Du kan dricka 2 glas vin och amma utan problem. Den mängd alkohol som når bebisen är i princip obefintlig. Den får i sig mer om du äter potatis eller yoghurt.


Om man vill gå på fest, pumpar man ut då?

Jag brukar pumpa ut, för annars blir brösten så överfyllda. Sen kan dom få ett till två mål ersättning också.
Hur gjorde/gör du? Köp en bröstpump på apoteket.

Aventi eller vad den heter är bäst. Lycka till!


Alla säger så olika..

/Maja

Hej Anitha! Jag är 21 år och vill gärna skaffa barn tidigt, kan tänka mig bli gravid inom ett halvår. Hur ser du på unga mammor i allmänhet?

Rent biologiskt. Alltså fertilitet och fysisk återhämtning är väl det såklart det bästa. Sen behöver man inte missa så mycket skoltid heller. Det hämtar man igen sen. Det beror väl på hur strukturerad och organiserad man är. Men huvudsaken är att man känner att man har råd och att det är i samförstånd men pojkvän och familj för man klarar inte allt själv så är det bara. Hur mycket man än intalar sig. Det är långt ifrån en hundvalp både praktiskt och emotionellt.. Men visst kör! Du får ju alla jobbtillfällen i världen när alla ”karriärister” går på mammaledighet +30 år. Så det är bara att kamma hem och klättra fortare. Om det är ambitionen sen.

/Mari

Jag skulle vilja veta mer om ditt tand-projekt. Kan jag mejla dig om det?

Ja visst kan du göra det. Men det finns inte så mycket att svara på. Mer än det som redan stått.

/Mia

Vilken högstadieskola samt gymnasieskola gick du på? Tack för bra blogg!

Jag gick högstadiet i Strömstad på Renstiernaskolan. Första året på gymnasiet läste jag media på Sinclair i Uddevalla och 2:an & 3:an på Rudbecksskolan i Örebro.

/Moa

Hej Anita.

Vilken fin liten tös du och Calle har. Tacktack!

Hur tycker du att föräldralivet är än så länge?

Långt ifrån jobbigt. Klart det är en omställning men den hinner man inse vidden av sista graviditetsmånaderna. Dessutom ville vi ju ha barn så vi ville ju den här omställningen. Då är det ju självklart att det är lättare att förlika sig med den. Bebisar är dessutom smart utformade. De blir mer avancerade ju äldre dom blir så det smyger sig på i takt med att man lär känna varandra. Hade vi fått en tremånaders direkt på BB så hade det ju varit rent fördjävligt. Man hade hamnat i chock. I början är uppgiften svår nog att förstå om dom är hungriga, eller vill bajsa. Sen att dem är trötta är nästa steg i processen osv.

Vad är det bästa respektive sämsta? Något du saknar från tiden innan P?

Det bästa är morgonen fram till tio. Det är dagens glädjelucka. Vi hänger i sängen och det skrattas mycket Vi myser och gullar. Sen är det jobb för oss båda. Hon ska träna på att bli äldre och jag får träna på vad det innebär. Med allt vad det innebär. Jag kan sakna lite egentid ibland. Men när jag väl har den vet jag knappt vad jag ska göra med den. Den är inte än lika njutbar som tidigare. Men då hade man det hela tiden och tänkte inte så. Men jag är övertygad att jag kommer uppskatta den mer om några månader till.

/Emma

Vilka bloggar följer/läser du?

Alla familjens, Gynning, Rebecca Simonsson, Elin Kling, Colombine Smille, Signe, Viktor Bart Kron, Handleder, Cecilia Blankens, Karin Jidhe mm. Jag älskar bloggar!

Har du tips på bra webbshopar med barngrejer/kläder?

Kan varmt rekommendera Boob’s kläder och barnkläder. Boob.se

Har du några bra förslag på tjejnamn?

Vår bebis kommer i höst och vi är bara överens om killnamn.

Stort grattis! Förslag på namn… Penny haha! Hon heter Penny Joni Isabelle. Tycker alla de namnen är vackra. Klassiskt, enkelt och fint som barn, vuxen och gammal är väl en bra regel.

/Åsa

Kan du beskriva dig med 3 ord och likaså med Calle, Alex & Amanda?

Nej det blir svårt.

Läser du Katrins blogg?

Sällan men det händer.

Om du inte hade jobbat med tv, vad hade du då gjort?

Bröllopskoordinator.

När vill du ha nästa barn?

Om två år.

Vilket är ditt favorit pojknamn?

Tom.

/Therese

Hejhallå! Det är jag som är så nyfiken på de magövningar som du fick av någon personligtränare på ett pilates-gym. Kan du inte visa dessa? Tack på förhand! Och tack för en fin blogg!

Saken är den att jag varit så jävla lat så jag har inte börjat än. Men ska visa när jag kommer hem. Men det handlar i princip att stärka dom på sidorna innan magmusklerna på mitten och att inte träna fel för då kan musklerna bli som en limpa ovanpå fettet. Dessutom har jag spräckt mina översta så jag måste vara jätteförsiktig så jag inte får bråck.

/Anna

Vad tycker Ni om Gotland? Blir det fler semestrar på ”Widell”grusvägen?

Vi älskar Gotland. Men både Calle och jag är lantisar så det man någonstans lämnade är svårt att njuta av längre tid. Men det kanske är en annan sak om man har ett eget hus som man kan fixa med. När man hyr måste man ju aktivera sig mer en regnig dag alternativt inte göra något. Det är inte bara att måla om köket när andan faller på.

/Lena

Vad kul med frågestund. Nu till min fråga. Vart har du köpt den fantastiska scarfen på bilden?

På Zara.

/L

Skulle ni inte stanna längre på Gotland? Jo en månad var planerad.
Trivs ni inte där?
Jag kan känna när jag är på samma ställe en längre tid att jag blir lite rastlös..men det är fint på Gotland.

Se övriga svar på Lenas fråga två över J.

/Karin

Vill ni köpa hus på gotland?

Kanske.

När ska ni döpa Penny?

September tror vi.

Har du börjat att träna än?

Jag powerwalkar när andan faller på.

Din favoritmat/dryck?

Ostron och Champagne.

Vad ska ni göra mer i sommar?

Vi ska vara i Stockholm och kanske till Danmark och Österlen en sväng. Sen ska vi till Ischia i slutet på augusti.

Vill ni också köpa hus istället för att bo i lägenhet?

Nej

/Karin

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. a

    ska ni inte adoptera alltså? För det kan väl knappast ta 2 år? Har ni ändrat er el var det bara en idé som inte hade så mkt verklighetsförankring? Jag har en bekant som adopterade nr 2, 1 var biobarn. Mamman är själv adopterad. Tror det spelade inte mkt för henne/dem.

Comments are closed.