Anitha Schulman

Trött

Vet ni vad. Nu har jag faktiskt tröttnat på riktigt.

Sista två veckorna har jag fått någon-några ganska otrevliga kommentarer på 80% av mina inlägg.

Jag har försökt bemöta er. Det var fel.

Jag har försökt förklara mig. Det var fel.

Jag har försökt ignorera er. Det var också fel.

Jag kan inte skriva en text eller knappt visa en bild utan att få någon typ av kritik. Så känns det och det känns inte speciellt roligt just nu ärligt talat.

Kan inte ni som redan bestämt er för att ni inte gillar mig vara vänlig att lämna den här bloggen? Alternativt sluta kommentera. För jag börjar liksom bli sårad på riktigt och då känns det inte så motiverande längre.

Nej jag godkänner inte alla kommentarer längre. Men jag läser dom och dom känns. Så ni har fått gehör. Budskapet gick fram och stannade kvar.

Jag godkänner allt som inte är rena personangrepp . Men nu är det allt mer sådant och jag vet inte vad jag sagt eller gjort som får er att avsky mig så mycket. Men uppenbarligen något. Det vet ni ju bäst själva.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Moa

    Du det finna så fega och sjuka människor som gömmer sig bakom dataskärmen. Jag förstår om du blir ledsen men tyck synd om dessa miserabla människor istället. Folk är avundsjuka och vi lever i avundsjukans land. Se det som något positivt att folk orkar hålla på 🙂 Kram

  2. Mary

    Tänk såhär.. Många som väljer att hata är för att de inte, eller någonsin kommer bli lika genuin och underbar som du är. Sådant kan sticka i ögonen på folk utan att de ens vet om det. Tyvärr så ser vi inte varann i ögonen när vi kommunicerar på internet, det är så mycket lättare att kasta skit för att må bättre själv då. Tyvärr. Stackars underbara du.. En taskig kommentar sätter sig tusen gånger hårdare än tusen fina kommentarer. Försök att visualisera en glaskupa där de dumma kommentarerna studsar bort. Eller sätt dem i en buss och se dem åka iväg. Skönt va? Stor kram till dig, jag tycker att du är UNDERBAR, härligt va? Kram <3

  3. Natalia

    Fan vad synd 🙁 Folk är bara avis på dig och din familj Anitha. Jag brukar egentligen aldrig kommentera, läser ofta din och din mans blogg. Tänk sähär: det är människor som inte mår bra som klagar på andra, en lycklig och välmående person finner inget skäl till att trampa ner på andra. Så brukar i alla fall jag tänka när någon behandlar mig illa. Kramar från Polen

  4. Josefine

    Hej! Jag läser aldrig kommentarer så jag vet inte riktigt vad någon skulle ha att klaga på vad det gäller dig. Men jag kan säga att du blir vackrare och vackrare hela tiden och det kan ju sticka i ögonen på folk. Måste ha något med ditt utseende att göra eftersom du inte är provoserande eller korkad. Fega jävlar som tar ut sina agressioner (vad det nu kan handla om) på någon som de säkert tycker mycket om att läsa om, annars hade de ju inte varit här. Jag tycker du ska ta bort kommentarsfunktionen för du förtjänar ingen skit. Alla större bloggare får tyvärr skit. Kram på dig.

  5. Emelie

    Första gången jag läser din blogg, men brukar läsa Calles. Men här lär jag nog hänga i fortsättningen! 🙂 haha.
    Alltid lika tröttsamt med människor som tycker att de får ut något av att kommentera elaka saker anonymt. Men en STOR kram från mig!

  6. Anna H

    Jag tycker att du verkar vara en suprehärlig och intressant person med en jättefin familj och jag tycker att din blogg är både intelligent och läsvärd!

  7. Jonas Andersson

    Blir MÖRKRÄDD när jag läser vad mina medmänniskor skriver. Hur fan tänker folk? Är vi från samma planet? Börjar direkt fundera på vad som gått snett vissa människors liv?

    Blir man uppretad av något så krävs det att man är duktigt arg för att skrida till verket och plita ner 500 tecken ren dynga och sen trycka på kommentera-knappen (som jag gör nu, skillnaden är att jag är rädd för hur fan folk i detta landet mår och inte sitter och sprider massa skit riktat mot en person som inte gjort något fel). En normal person inser att det är helt efterblivet att sitta och sprida negativ dynga (speciellt anonymt) och ger upp snabbt innan man ens funderat på att kommentera. Kanske inser man att kaffet är klart eller att man kanske skulle lägga ett pussel med sin son/dotter istället. Men det finns tydligen endel rejält bittra, avundsjuka, ”jag vet bäst” typer och det gör mig som sagt mörkrädd.

    Nästa gång ni retar upp er på något i någon blogg så tycker jag att ni ska, istället för att lägga tid till att skriva massa negativa saker som ingen förstår eller har nytta av, bita er i tungan/göra en knut på era fingrar och istället gå och pussa er partner eller något liknande.

  8. Matilda

    Du ÄR en stark, framgångsrik och framförallt så verkar du vara en lycklig kvinna. Skit i alla typiska jantelagssvenskar och missunsamma kvinnor som bara verkar vara rent avundsjuka. Avundsjuka på det mesta, och därför blir de uppretade och ilskna när någon annan verkar få livet att gå ihop, och dessutom kan stå för det hon gör. Precis så som du gör, på DITT sätt, det sätt som passar bäst för dig och din fina familj. Stå på dig, och fortsätt att vara du. Det är ju det som gör dig unik.

  9. m47

    Jag tycker att det är otroligt befriande med de som offentligt faktiskt vågar sticka ut hakan och köra sitt race. Typ som K Zytomierska. Delar inte hennes värderingar, intressen eller åsikter men respekterar verkligen att hon vågar bjussa så på sig själv i sin blogg. Det gör bloggen intressant. Så jag önskar att du och de andra mammorna här på mama.nu också vågar vara er själva och sticka ut era hakor. Ännu mer. Skulle aldrig falla mig in att döma någon jag inte känner. Tror att alla andra vettiga människor håller med mig i det. De som dömer är nollöres. Alltså inga man ska bry sig om. End of story.

  10. Johanna

    Hej Anitha! Har inte kommenterat förr men i och med det här inlägget vill jag säga att jag tycker du verkar vara en fantastisk person och mamma. Din dotter är bedårande och du skriver en otroligt bra blogg!

  11. Rickard

    Herregud. Sluta publicera de elaka kommentarerna. Varken du, jag eller någon annan är intresserade av att läsa dem. De sitter väl hemma och är avundsjuka på hur fin familj du har !

  12. anne

    Glöm inte bort att det ju är så att det är de som har något negativt att säga som oftast orkar kommentera. Alla som gillar bloggen läser men kanske inte kommenterar. Idioter finns ju alltid, låt det inte bekomma dig.

    Kör på och skit i dem. Tänk att om du får 20 negativa kommentarer men tusen sidvisningar så är det ju troligtvis 980 som faktiskt gillar vad du skriver.

    Kram

  13. Saga

    Hej! Vad tråkigt att det är så mycket kritik här i kommentarsfälten.

    Jag vill bara säga att jag älskar din blogg, så keep up the good work!

    För övrigt är Penny världens sötaste lilla fialotta 😉

    Kram kram till dig!

  14. frida

    Jag är ännu en trogen läsare som tycker jätte mycket om dig och din blogg… är bara lite för dålig på att skriva kommentarer och berätta det. Så nästa gång någon idiotisk människa som inte har något bättre för sig än att skriva dumma kommentarer skriver något taskigt… tänk på mig eller någon av alla andra hundratals läsare som tycker du är helt GRYM! För vi finns ju här och läser och uppskattar… vi är bara lite sämre på att berätta det. DU ÄR GRYM!!!!!!!!!!
    Hälsa underbaraste Penny.

  15. mia

    Tyvärr kommer det alltid att finnas folk som lämnar elaka kommentarer oavsett hur du gör eller vad du skriver. Det kommer alltid vara någon som inte håller med och vill uttrycka sin åsikt… kan ibland möjligen vara avundsjuka som ligger bakom…. eller bara olika åsikter…

    Min åsikt är att det är onödigt att lämna elaka kommentarer…. förstår inte tanken bakom dem. Möjligen att de som lämnar dessa kommentarer aldrig blir nöjda och endast vill såra och provocera. Jag lämnar mkt sällan kommentarer i de bloggar jag läser och aldrig någonsin lämnar jag elaka kommentarer. Jag finner inget behov eller anledning av att göra det helt enkelt.

    Förstår att det är svårt att strunta i de elaka kommentarerna, men de går nog tyvärr inte att undvika… Fortsätt kämpa och kör på som du gör! Det finns många läsare som kanske inte regelbundet kommenterar men ändå uppskattar din inlägg.

  16. Linda

    Hej Anitha. Hoppas att alla elaka människor bara drar! Förstår till fullo ifall det känns kämpigt men tänk på att den största delen otrevliga människor INTE är balanserade och lyckliga människor. Stor kram till dig och lilla fina Penny.

  17. Kikki

    Jag tycker du skall ta inspiration från dig uppkäftiga och underbart språkligt grova man i denna fråga. Tänk ”dra åt helvete med er jävla ******* (valfritt könsord)”. hahahahaha Han är befriande and rolig, du är fin och skriver bra. Skit i all idioter.

  18. Helena

    Snälla ge inte upp!! Jag har inte varit inne och kommenterat sedan i slutet av din graviditet (ltie tips om innehåll väskan och hur man vet när det är dags), men sen dess ”bara” varit en trogen läsare. Och trogen är jag, jag kikar in flera gånger varje dag!! Ofta tänker jag att jag borde kommentera eller bara ge lite tillbaka när du ger så mycket av ditt liv. Som påminner så mycket om mitt, för bara 7,5 år sen… men sen kickar min verklighet in, som består av 3 underbara barn och jag hinner inte kommentera. Men fortsätt skriva,snälla, det ger mig en möjlighet att stanna upp och tänka att mitt liv är underbart oxå, precis som ditt är.

    PS på torsdag fyller min minsta kråka två år, gläds lite med mig över lyckan att få ha små kråkor i livet och bortse från småaktiga energitjuvar

  19. Christine

    Fy fan för sånna människor! Bara bevisar att dom inte mår bra inombords och måste kräka på massa andra för att själva må bättre. USCH! Du är ju så himla fin och helt underbar!!

  20. Tina Johansson

    Men då vill jag bara skicka en stor kram. Förstår att det gör ont, men det är faktiskt så att det är bara de människor som man tycker om och bryr sig om som är värda den energin som det går åt när man blir ledsen och arg.. Jag vet – det är lätt att säga – svårt att göra.
    Sen tycker jag som Calle – vad feg man är när man inte ens vågar skriva sitt namn och mailadress.
    Försök att tänka på oss som skriver positivt istället och tänk att de som bara är elaka är små, små osäkra människor…som inte är värda en tanke eller en tår!

  21. Emma

    Så himla tråkigt Anitha. jag förstår dig till fullo, det måste vara så himla tråkigt med dessa dumma kommentrarer hela tiden. Men dessa kommentarer är verkligen inte värda att tas på allvar på något sätt. Vem är det egentligen som sitter och trycker ner en person dom inte alls känner? Av vilken anledningen? Glöm inte att tänka på de, för vem vet bäst om inte du. Dom tror att dom vet hur du är, men det gör dom inte.
    Jag brukar försöka se det ur andra synvinklar när folk är elaka mot mig, har taskig attityd eller har dumma åsikter. Jag brukar faktiskt känna mig bättre över mig själv pga att jag inte är dennna dumma människa med dessa dumma åsikter. Eller så brukar jag känna mig nöjd att jag inte är en sån människa som måste trycka ner någon anna för att må bra själv. Jag menar inte att detta på något sätt skulle kunna jämföras med dig, men ville bara att du skulle kunna se något positivt med detta. Du är bra Anitha. Och kanske är det bättre att folk reagerar på dig än att någon inte reagerar alls? Att uppröra behöver inte alltid vara något dåligt tror jag. Och glöm inte dom allra flesta som läser bloggen gillar dig.

  22. Mum

    Jag vet inte riktigt varför man bloggar (när man är känd) och lämnar ut ( i såväl text som foto) hela sitt liv, sina anhöriga, vänner o s v.
    Jag vet inte heller varför jag läser vissa bloggar.
    Men jag gör det.
    Och vissa människor bloggar.

    Strunta i alla missunsamma kommentarer. Läs dem inte, förpassa dem till papperskorgen och njut av alla icke missunsamma istället.

  23. Ulrica

    Åhh, vad less jag blir på människor som inte kan uppföra sig!
    Det som är härligt med Dig är att du blandar högt och lågt, ytligt och djupt MEN alltid med hjärtat. Det gör dig ärlig och mänsklig! Och det är därför jag gillar Dig!

  24. Linn

    Du är intelligent, vacker och skriver så härligt! Penny kommer vara så stolt och glad att hon har Er som föräldrar.

    Älskar hur du visar upp din vardag.

    Ta hand om dig och familjen!

  25. Linnea

    Ge inte upp, jag läser din blogg dagligen och jag gillar den jättemycket, den är ärlig, välskriven och har lite ”sting” vet inte riktigt hur jag annars ska beskriva det. Man vet aldrig riktigt vad man får och du ger en bra bild av hur jag antar att det är att vara nybliven mamma i vår tid, just nu, 2011. Keep up the good work love!

  26. anna

    Hej, ingen regelbunden besökare ännu men även jag en nybliven mamma. Vill säga grattis i efterskott!
    Stå på dig! Du är grym!
    Av det jag läst tycker jag att du skriver både roligt och tänkvärt!

  27. Jenny

    Tack för en fin blogg. Nättrollen har alltid funnits fast i andra format tex mobbaren i skolan. Det är bara så lätt att ”gömma” sig på internet. Ge dom absolut ingen uppmärksamhet. Ignorera dom och godkänn kommentarerna. Anitha! fortsätt skriv. Du är bra. Njut av bebisbubblan och ta ingen skit.

  28. Sofia

    Det är ju jävligt synd om de här individerna som försöker sänka dig med personliga påhopp. De är ensamma, ledsna, sorgliga och lite skrämmande människor. Beklagar att du måste stå ut med att de tar sig friheter bara för att du har en plattform de kan kräkas ut sin skit på. Förhoppningsvis är det värst för dem själva. Jag älskar att läsa din blogg. Jag glädjs åt att du är en smart, snygg, framgångsrik kvinna som är modig nog att dela med sig av ditt liv. Keep up the good work!

  29. Anna

    Jag börjar bli less på dina ständiga inlägg om att folk hoppar på dig. Det är liksom inte därför man läser en blogg. Och du verkar skitless på att skriva en blogg då du får negativa kommentarer. Det krävs ju inte ett geni för att komma fram till slutsatsen att du bör se om ditt hus och sluta blogga.

    Hälsningar
    Anna Johansson
    från Sandviken
    lägger helst inte ut mitt personnummer här, men du kan ju maila mig om det är något du undrar över…

  30. Sjöstadsmamma

    Stå på dig tjejen! Alla vi som läser är intresserade av ditt liv och dina uppfriskande åsikter! Surkarten är bara provocerade och osäkra och det gör väl inget? Låt de få ha sina dammiga åsikter men ta inte åt dig. Du är en stark, fin mamma som jag är imponerad av och jag vill så gärna att du fortsätter skriva!

  31. ulrika

    Jag tycker din blogg är toppen och du verkar ha en jättehärlig personlighet. Ibland tror jag dock att vissa av dina inlägg provocerar utan att det är din mening. Folk verkar liksom ta lite illa vid sig av det du skriver ibland… Tror inte de är bittra eller elaka, de kanske bara inte är lika självsäkra eller har det lika bra som du. Men jag tror det är oerhört viktigt att ha en respektfull ton mot sina läsare i alla lägen och att vara ödmjuk när man har en stor blogg.

  32. Cissi

    Heja dig Anitha! Helt galet att vissa tycker att det är ok att vara elak bara för att ”du borde tåla det, du som umgås med så elaka människor”. Hur kan all humor gå människor så förbi och ironi tas på allvar?

    Du verkar ju helskön och Penny kan skratta sig lycklig med två så härliga och älskande föräldrar. Snygga är ni också era rackare!

  33. Lena

    Jag är en regelbunden läsare av din blogg och jag tror det som triggar igång elaka kommentarer är kanske att du och din man verkar ha det så himla bra och det väcker väl en del avundsjuka. Du och jag lever verkligen i skilda världar men jag känner ingen avundsjuka eller illvilja mot dig/er för det. Man har ju liksom valt det liv man vill leva och lever. Jag brukar tänka ESADUMF när jag stöter på människor som inte har reflekterat så mycket över sig själva. Inte för att det hjälper ett dugg men det känns rätt bra just då.. (EatShitAndDieUMotherFucker) Btw..

  34. Marie

    Gillar oxå din blogg jättemycket!
    Strunta i (försök, förstår att det inte är lätt) i alla surisar där ute. Kram!

  35. Mathilda

    Jag tycker iaf att du är jävligt bra!
    Ge inte upp, folk är dumma i huvudet, försök att tänka på att du har en fantastisk man, en underbar dotter och ett riktigt bra liv! De som skriver elaka saker är bittra människor, som inte får gehör någon annanstans och därför ger sig på dig! Be strong!

  36. Marie B

    Jag vet inte vad dessa människor skriver, men låt det inte bekomma dig! Men du är i en oerhört känslig fas i livet och det sista man behöver är att ständigt få kritik!

    Tycker du har en toppen blogg!!

  37. Caroline

    Har väl inget mer att säga än att du ska skita i alla idioter. För som du vet finns de överallt. Speciellt i forum där man kan vara anonym…
    Och visst man håller inte med alla jämt men man kan ju i sånt fall försöka vara konstruktiv i sina kommentarer!

  38. Johanna

    Jag gillar din blogg men har ett tips till dig. Eller tips…du skriver ju som du vill, du är ju du. MEN titta in på Magdalena Graafs blogg så får du se vilken fin ton hon har mot sina läsare. Ödmjukare människa får man leta efter, jag tror inte att hon ser ner på oss vanliga dödliga eller anser sig förmer än oss. Många som har lite sämre självkänsla blir nog provocerade av ditt sätt. Jag gillar som sagt din blogg och din stil men jag kan förstå vad som stör folk. Magdalena har bara kommentarer som är positiva och stöttande…!

  39. Katarina

    Lärde mig som barn; Om man inte har något gott att säga om någon. Var tyst!
    Det håller än idag !Fattar inte varför människor läser bloggar och sedan spyr galla över vad bloggaren skrivit! Läs inte bloggar om ni inte gillar den som skriver för attan!
    Det finns så vansinnigt många som skriver så det måste ju finnas någon för alla, läs gå därifrån om ni inte gillar , hitta någon som ni gillar men sluta skriva elaka kommentarer!

  40. Hanna

    Det är väl en tråkig baksida med att leva sitt liv offentligt, och det är ju ditt val… Med detta inte sagt att jag på nåt sätt stöttar dessa idioter och deras fula påhopp. Du får ju en enorm massa positiv respons också, kom ihåg det. Tror tyvärr inte att du kommer att bli av med dem genom att bara be dem dra. De känner inte dig och tycker väl att du får skylla dig själv som lämnar ut ditt liv sådär.

    Sen hoppas jag att du inte syftar på t ex mig som ibland kritiserat/diskuterat dina åsikter och uttalanden. Det ser jag som en legitim sak att göra när någon tar upp ett ämne till diskussion, så länge det inte handlar om personangrepp, utan är konstruktivt.

  41. A

    Varför skall du ha en blogg där bara okända skall stryka dig medhårs och hejja och säga ja vad du än skriver??Du är ju själv inte så positiva alla gånger och om du nu är så känslig och otrygg skall du nog inte blogga, för folk surfar runt och ser dom ngt som du provocerar med så får du ju räkna med att folk blir retade på dig, för det kan ju inte vara så att du kan klag och klanka ner på folk men inte dina läsare..

  42. Catherine

    Tråkigt att det finns så många rädda, osäkra och ickesedda människor. För jag kan inte tänka mig att det är något annat som gör att man måste komma med elaka kommentarer. Varför inte vara tacksam istället. Tacksam att det finns människor som delar med sig av sin vardag. Hoppas att ni, för ni vet ju vilka ni är, lämnar bloggen, lämna förresten hela bloggvärlden om ni inte kan annat än göra ned dem som skriver. Att komma med konstruktiv kritik tror jag bara är välkommet men skit. Det kan ni behålla för er själva. Sök hjälp.

  43. Lisa

    Varför skriver du om ditt liv? Varför tycker du att det viktigt att synas och höras? Varför är ditt privatliv inte privat? Tror du att du inte finns om du inte skriver om ditt liv och får kommentarer – även om du bara vill ha positiva.

    Anitha, jag är övertygad om att du är en fantastisk person utan att behöva få okända personers bekräftelse.

  44. margareta lindholm

    Skriv din kommentar här!Hej Anitha,

    läser din o några andra bloggar ibland, jag är en ungdomlig tant som gillar internet.
    Men en sak fattar jag inte… dessa missnöjda individer som ägnar tid åt att klicka sig fram till en blogg för att sedan spy galla över än det ena än det andra, men vilket torftigt liv dessa människor måste leva. Jag skulle villa säga… get a life eller starta en egen blogg om ni nu är så fantastiska, skäms.
    Keep up the good work
    Margareta

  45. Jenny

    Jag skulle gärna se att du fortsätter blogga, för uppskattar bloggen mkt. Men det känns som om det kanske inte är värt det för din del, du mår ju uppenbarligen dåligt av alla lumpna kommentarer. Besudla inte bebistiden med att bli ledsen/arg/upprörd för vad några bloggläsare skriver, det är det som sagt inte värt. Jag kommer dock att sakna dej om du nu lägger ner. Kram!

  46. Maricka

    Du är cool. De är jävligt ocoola. Punkt. Därmed inte sagt att det smärtar. Men, idioterna och de avundsjuka, de missunnsamma och de dystopiska som alltid tror det värsta verkar vara som kringresande tivoli som går från blogg till blogg. Eller vilka är de? Som snusförnumstigt tagit allt sitt soffkommenterande runt det som sker på tv:n in i bloggsfären? Galet. Men som sagt, du är cool. Glöm inte det. Punkt.

  47. ida

    Anitha – du är fantastisk! Snygg, rapp, smart och vettig. Det där olyckliga gänget som inte får ligga utan istället sitter och letar bråk (antagligen samma kvinnor som har män som letar bråk på fotbollsarenor) – FUCK ’EM!! Hoppas du känner stödet i ryggen hos oss som tycker att du är amazing och som skulle sakna dig så mycket om du försvann från bloggosfären. PUSS!

  48. Ems

    Du är en fantastisk förebild! Jag läser din blogg flera gånger per dag och älskar den. Låt inte trollen ta dig! 🙂

  49. Anonym

    Jag förstår över huvud taget inte vad du menar Anitha. Calle och Alex är ständigt elaka och förolämpar andra människor . Jag häpnar faktiskt att du tar åt dig när du tillhör Schulmanfamiljen Sveriges mest elaka famij. Jag menar bara att klart att du får räkna med kritik när du är gift med Calle. Visst du ska självklart inte ta åt dig av vad som helst men tycker ibland att du får stå ditt kast för att det kanske faktiskt finns anledning att ge elaka kommentarer. Hoppas att du förstår och kan tänka själv utan att jag behöver förklara.

    Se till exempel på Katrin, Hon blev en häxa efter att ha varit tillsammans med Alex. Akta så du inte blir likadan!

  50. Linda

    Hej!
    Tror inte du ska bry dig men jag förstår att det kan kännas in i själen när det ideligen händer. Men du får inte sluta skriva, jag läser din blogg jämt men har aldrig kommenterat. De som ger sig på dig är bara avundsjuka och som du dessutom skriver, de behöver ju inte ens läsa men om de fortsätter göra det ändå så är det just bara avundsjuka. De är dom själva som mår dåligt.
    Krama lilla söta Penny.

  51. Tjindar

    Anitha!
    Jag håller med dig och beundrar dig som orkar skriva på. Jag skulle med alla mina flygande hormoner inte palla elaka kommentarer alls.
    Men det är väl lite väl enkelt att bara skriva att de är avundsjuka idioter som nedan kommentarer. Alla har ju sitt bagage och det ska såklart inte du behöva bry dig om. Alla hårda kommentarer kommer nånstans ifrån och istället för att deala med det så går folk loss anonymt på nätet. Synd! Men fortsätt och vara dig själv så får vi schyssta (vi måste iaf vara jättemånga =)) njuta av dina inlägg!

  52. Sanna

    Vill bara säga att jag älskar din blogg! Hade blivit så ledsen om du slutade skriva! Skit i alla avundsjuka bittra människor!! Det finns så mycket mer människor som uppskattar din blogg!

  53. Boosis

    Förstår att du får ta mycket skit och kan tro att det är Calle som provocerar många i sina uttryck och då ger man sig på dig ist..det är lite kvinnans lott i detta samhälle. Fortsättt att vara den du är och försök att förstå att det är dom som djävlas som har problem. Jag säger som Grynet Ta ingen skit! eller som Jonas Gardell..Låt gärna ”ngn” sätta på dig min låt ingen sätta sig på dig.
    Njut av din småbarnstid, den är såå kort och dela gärna med dig här. Lycka till! /Boosis

  54. Lisa

    Usch vad tråkigt att läsa… men jag förstår dej, kan inte vara kul. Men det är nog i bloggvärlden som på de flesta ställen; total brist på respekt för varandra. Jag slås av det dagligen hur folk beter sej mot varandra. Helt sjukt.
    Du är väl helt enkelt för lyckad för majoriteten av alla respektlösa, olyckliga människor. Den krassa verkligenheten.
    Folk (eller i alla fall väldigt många) har inte förmågan att glädjas åt att det finns par som är så rätt för varandra och lyckliga tillsammans. Suck… mej sporrar det måste jag säga. Jag ska OCKSÅ träffa nån som är så rätt för mej! 🙂
    Sköt om dej och din söta familj, fokusera på det som är bra. Du kanske ska börja att totalt ignorera idioterna? Inte nämna dom ens i bloggen… sluta läsa och radera när du märker vart åt det barkar?
    Varm kram från Lisa

  55. Ester

    Måste bara tillägga att du ser fantastisk ut i håret! Har hört att det blir dassigt när man ammar men ditt ser ju strålande ut!

  56. Ester

    Tråkigt om missunnsamma idioter får en av sveriges bästa bloggerskor att lägga ner. Fortsätt med det du gör för du gör det bra!

  57. amanda

    Inget annat än trötta idioter som inte har något vettigt för sig. Du är smart, snygg, rolig och helt enkelt allmänt härlig vilket sticker dom i ögonen.

  58. Karin

    Skriv din kommentar här!
    Gulliga Anitha, Försök att förlåta alla dessa avundsjuka idioter som inte kan se lyckliga människor. Du och Calle har något fint gemensamt, låt ingen förstöra det! Försök att bortse från de hemska kommentarerna det tar en massa energi från dig. Lägg den energin på din fina familj. (Tråkigt att se att Jantelagen fortfarande finns)
    kramar
    Karin

  59. Nettan

    Försök att ignorera idioterna. Du är jättebra och det är mycket roligt att läsa din blogg. Jag känner igen mig i väldigt mycket och önskar dig all lycka till i fortsättningen!!

  60. Fred

    Du måste lära dig att ignorera idioterna. Tyvärr är det enda sättet.

    Nätet är den enda platsen där misslyckade fegisar vågar skrika ut sin ångest. Och då gör de gärna det mot någon de är avundsjuk på.

    Som du. Eller Zlatan.

    Kör hårt och skit i dem. Du är cool.

  61. Cecilia Beckroth Simmerud

    Anitha, vet att det är svårt men strunta i kommentarerna. Låt någon annan läsa dom och radera de dåliga. Finns ingen anledning till att låta de som vill illa komma åt dig.
    De finns så många människor som mår dåligt och som utnyttjar bloggars kommentarsfunktioner till att spy ur sig en massa skit. Försök att inte ta åt dig utan att se de för vad det är. Människor som mår dåligt och som måste klanka ner på andra för att själva må bättre.

  62. Lotta

    Åh, jag hoppas verkligen inte att du slutar skriva. Jag tycker att du är helt fantastisk och håller med dig i så mycket. Det är så härligt att du har en personlig blogg och skriver om det du tänker på. Det triggar min lilla hjärna och jag mår bra.

    Om inte människan tänkte, hur skulle de bli då? Bara rekommendationer om den och den toppen i den och den affären? Nej tack!

    Skulle vilja ruska om trollen och slänga ut dem från internetsfären illa kvickt, det verkar inte som att de kan hantera det.

    Skriv på! Förgyll min dag och mitt liv!
    Kram från Göteborg till Sthlm.

  63. Lilla My

    I början när du började blogga störde jag mig på dig, jag kan inte sätta fingret på vad det var, det kändes som att du gjorde dig till, jag har bett om ursäkt för det både till dig och till din man i tidigare inlägg och sedan dess aldrig skrivit något negativt. Har man inget snällt att säga så ska man hålla käften liksom. Jag kan inte hålla med om allt du skriver men jag vet att du är en riktig person bakom bloggen, med känslor så regeln är att försöka kommentera på det sättet som om du stod framför en, sånt man kan säga face to face liksom. Det är grisigt att vräka ur sig skit, gömd bakom sin anonymitet. Tycker att det Calle gör, alltså som hänger ut mobbare med namn och mail m.m. är bra.

  64. Carolina

    Jag håller inte alltid med dig i allt du skriver, men i det stora hela så uppskattar jag din raka och ärliga stil. Vill speciellt tacka dig för inlägget om tvångstankar och nyfödda. Jag hade en grym baby blues de första veckorna och trodde att jag var tokig som hade tvångstankar. Att få reda på att jag inte var ensam om det hjälpte otroligt mkt. Tack! Jag började läsa din blogg för ca 3 månader sen när jag själv blev mamma och går in nu minst en gång om dagen. Hoppas verkligen att du fortsätter blogga länge till.

    /C

    /C

  65. Line

    Jag blir så ledsen och besviken över att folk har behov av att slänga ur sig massor av elakheter. Det som gör mig ännu mer ledsen är att detta antagligen inte är några små ”skitungar” som inte lärt sig att filtrera än, som inte lärt sig hur ont ord kan göra, utan att det antagligen är vuxna människor som faktiskt borde veta bättre.

    Anitha, du ska veta att din blogg förgyller min vardag!

  66. Sara

    Människor blir uppenbarligen skrämda av starka kvinnor!
    Ge inte upp!! Som du kan se nedan så är vi många som uppskattar dig och det du skriver. Det är bara svaga och vilsna människor som lyfter sig själva genom att trycka ner andra. Tyvärr är de människorna allt för många i alla forum.

    Kör hårt Anita!

  67. Jenny

    Vill bara säga att för mig är du en inspirationskälla, på flera plan! Du skriver både roligt och tänkvärt, har sunda åsikter och är jävligt snygg! Keep up the good work! Kram

  68. Camilla

    Jag förstår att du tar åt dig (även om du inte ska göra det). Man blir tillslut som en svamp gällande allt det där negativa. Usch! Det är fan att folk ska behöva hålla på som de gör och vara fullständigt okonstruktiva och rakt igenom elaka. Jag hoppas iaf att du inte slutar blogga – utan att du fortsätter för jag gillar din blogg. Du skriver väldigt bra om små saker till stora saker och har ett skrivspråk jag gillar skarpt. Så som sagt – jag hoppas du fortsätter och inte slutar blogga.

  69. Anna

    Tycker att du är grym! Älskar din blogg! Har en treåring och en femmånaders,Alina och Charlie! Fortsätt skriv! Du förgyller min dag.

  70. airaM

    Man kommer tyvärr inte undan alla dessa miffon som gör sitt allra bästa för att trycka ner och såra andra människor – alltid anonymt, alltid utan hänvisning till minsta lilla där man kan bemöta deras ”kritik”. Och dessa människor har vi omkring oss, i vardagen, där de går runt och låtsas vara normala, när de egentligen är små (själv-)hatande, fega stackare, som aldrig kommer få känna sej helt tillfreds med livet.

    Det är väl det vi får trösta oss med, när vi får skit och åter skit – att de inte är hälften så modiga, drivna och grymma som vi.

    Assa på det positiva, dissa det negativa. Jag vet att det är lättare sagt än gjort, jag tar också åt mej, fast jag vet att jag inte ska. Men vi får fan aldrig lägga ner, för då vinner de. Och de ska fan inte vinna ett skit i sina liv. Inte ett skit.

  71. Elena

    De klankar ner på dig för att de antagligen inte tycker om sig själva så mycket. En väl fungerande individ har varken tid eller lust att lägga ner en massa tid och energi på att hata andra, varken över nätet eller i det verkliga livet. Det är självhatet de kanaliserar och det går ofta ut över starka kvinnor som bloggar. Tyvärr. Fortsätt skriva! Jag läser din blogg med stor behållning även om vi tycker olika i många sakfrågor. Men det berikar!

  72. Sara

    Jag förstår verkligen inte alla som kommenterar så elakt, vad kan vara så provocerande undrar jag? Jag älskar hela Schulmansläktets bloggar och läser flera gånger om dagen och älskar varenda bild du lägger ut. Antagligen är det föräldrar som inte har någonting annat för sig och pratar babyspråk hela dagarna som måste få ur sig någonting och gör det här. Tyvärr är detta internet och det är någonting man får räkna med, att det alltid finns idioter.. Men jag förstår verkligen att elaka kommentarer tar hårt och jag tycker verkligen att det är så onödigt av ”fansen” att häva ur sig sånna saker.. Men sluta INTE med din blogg, jag fullkomligt älskar den, dig, Penny och Calle!! <3

  73. Maria

    Jag kommenterar väldigt sällan, men jag läser din blogg varje dag. Jag läser dock aldrig några av kommentarerna, inte ens när jag kommenterar något själv. En sak jag aldrig har förstått är varför man läser en blogg man inte gillar, jag skulle aldrig sitta o läsa tex Kissis blogg, varför skulle jag vilja göra mig själv arg och irriterad med flit? Man måste nog vara ganska trasig för att utsätta sig själv för något sånt och sen bara hata i kommentaren. Vad får man ut av det? Vill man vara arg och otrevlig? Vilka personer är det som beter sig på detta sätt?
    Att läsa de bloggar jag gillar är en av de bättre stunderna på dagen, jag skrattar och känner med mina favoriter. Hoppas att du fortsätter och försöker ignorera alla som är elaka, kan man inte bara blocka dem eller nått? Det kanske inte funkar så, men jag tycker verkligen inte att elaka kommentarer ska godkännas, va fasen det är din blogg, du vill inte sprida skit så det är ditt val vad som blir godkänt!

  74. Linda

    Tack härliga Anitha för din fantastiska blogg!!
    Följer dig varje dag o uppskattar så att du bjuder så mycket på dig själv. Läser i njuter, du har både lugnat o inspirerat mig när det gäller att acceptera sin kropp efter graviditeten.
    Försök ignorera de idioter som bara är ute för att provosera. Tycker att du är modig!!!

  75. Jenny

    Idioter finns det tyvärr gott om men jag hoppas du inte slutar blogga för jag uppskattar din blogg väldigt mycket! Underbara bilder, underbar självdistans osv. Din blogg livar helt enkelt upp min vardag!

  76. Emilia

    Det är så lätt för dem att sitta bakom sin datorskärm att vara elaka utan att stå för det med eget namn och mailadress. Snälla sluta aldrig blogga, Anitha! Jag älskar din blogg och det är så roligt att få följa Pennys utveckling. Hon är den sötaste ungen jag sett i mitt liv och ni verkar vara fantastiska föräldrar!

    SKÄMS och smisk och smäll på alla som kommenterar elakt!

  77. Siri Mattisson

    Kan tänka mig att det inte känns bra. Men jag tycker att du är strålande och inspirerande för mig som är nybliven mor. Snälla sluta inte blogga, du är sjuktbra!!

  78. anna

    Tråkigt att det finns så många bittra och olyckliga människor, jag läser din blogg varje dag och tycker den är väldigt fin=)

  79. anna lundkvist

    hej anitha
    vet du, jag ångrar så att jag inte gick fram till dig och amanda, din svägerska när jag såg er på stan en lördag för en dryg vecka sedan. ni åt på zink grill och jag var på väg till humlan på picknick. jag ville säga precis hur underbara ni verkar, hur mycket jag älskar era bloggar, hur bra, tänkvärt, roligt och ibland sorgligt ni skriver. men alltid så bra. hur vackra ni är, hur smarta och jordnära ni verkar, hur mycket ni verkar älska era familjer och vänner.

    jag ville säga så mycket men allt jag gjorde var att titta bort och bli nervös. du verkar ha en så skön mammastil, vara vanlig och ändå extraordinär. ha ett djup och samtidigt så skön självdistans.

    jag hoppas du inte slutar blogga, och inte heller någon annan i familjen schulman så jag älskar alla era bloggar. låter väl som en galen stalker men det är jag inte.

    om jag ser dig nån mer gång så ska jag säga dig allt detta i verkligheten.

    tills dess hoppas jag du fortsätter blogga.

    kramar anna

  80. andrea

    Ofta är det ju så att människor som hackar på personer dom inte känner gör det för att dom 1. är avundsjuka, 2. är missnöjda med sig själv 3. inte har något liv utan gottar sig i att såra andra människor. Jag gillar din blogg och jag tycker att du verkar vara en skön person, dessutom verkar du ha en fantastisk liten familj och det kanske kan sticka i andras ögon, jag vet inte. Jag hade kunnat välja att bli avundsjuk och bitter när jag läste ditt inlägg om att Calle brukade komma med frukost på sängen, i stället skrattade jag lite för mig själv och tänkte att något sånt skulle aaaaldrig min man göra för mig, haha. Det är trist att så många väljer att vara elaka i stället för att bara knipa tyst, även om det kanske är lättare sagt än gjort så tycker jag att du ska skita i alla spån där ute som inte har något vettigt att komma med.

  81. E

    Att kräva medbestämmande och medinflytande i ens liv och leverne på detta viset genom att förstöra vardagen för en.Det kallas för att ; rättvisan och glädjen ska jämt och rättvist fördelas ,,, är jag missnöjd ska du också vara det,kan inte jag ska inte du kunna heller m.m.,,,.det är förbryllande när folk tar sig ton och rättigheter i andras liv och kallar det för demokrati ,turas om,man har fått leva färdig,varför ska ditt liv gå som på räls m.m och njuter av att förnedra andra folk.Kallas dom för sjuka ,,,,frisk ska vårda sjuk,,,

  82. fia

    Hejhej!
    Sluta inte blogga för tusan! Du bidrar till så många bra insikter och tankar. Verkar vara en sån toppentjej! dessutom inspirerande som tusan för en sådan som mig som väntar barn i dagarna och samtidigt har svårt att släppa karriärstankarna.
    Jag tycker så om din blogg! Hejja Anitha!

    //fia

  83. Maria

    Det finns bra knäppa människor och de är dem som hackar på dig som ska skämmas och borde känna sig trötta på sig själva. Du verkar vara en mycket lugn och vettig nybliven mamma som är ett föredömma för andra så försök att inte lyssna på idioterna, de är just idioter. Det spelar nog ingen roll vad du skriver eller gör de kommer ändå att tycka till i alla fall. Vi andra som läser din blogg och får tips, reflekterar en aning över våra egna liv och kanske drar på smilbanden ibland, vi tycker att du är helhärlig. Ta åt dig av det istället, även om jag förstår att det är svårt att ignorera idioterna.

  84. Fia

    Anitha, du kan inte vinna, de negativa och avundsjuka kommer alltid att finna fel oavsett vad du gör, skriver eller tycker. Ge inte upp, jag tycker din blogg är bra. Jag förstår att kommentarerna tar hårt, men jag hoppas att vi som läser din blogg för att vi tycker om den kan balansera upp eländet.

  85. Anna

    Har som många andra aldrig kommenterat tidigare, men nu känns det som det är på sin plats.
    Vad är det för fel på folk?! Överlag på alla kommentarsfält (bloggar, tidningar osv) så är det bara gnäll.
    De som håller med/tycker du är bra, läser väl bara på och följer din blogg i tystnad.
    Men vi kanske också ska bli bättre på att skriva en rad då och då 🙂
    Du är grym! Kör på bara!

  86. Maria

    Tråkigt att så många skriva dåliga saker. Jag gillar din blogg men tyvärr så kommenterar jag inte så ofta. Jag tycker du tar upp jätteintressanta saker. Jag fick en son förra året och känner igen mig jättemycket i det du skriver. Det här med barnvakt eller att man blivit som en apa på sitt barn, HAHA! Det var ju skitkul när du skrev det. Du är grym och tack för att du delar med dig av ditt liv här i din blogg. KRAM

  87. mia

    Usch va tråkigt!
    Jag tycker i alla fall att du skriver jätte bra och har inte skrivit en enda negativ kommentar! Hoppas verkligen att du kommer fortsätta skriva trots men förstår dig om du väljer att sluta…

    Skickar en stor kram till dig!

  88. Maria

    Kan du inte ta de taskiga kommentarerna som om att dina texter berör? Eller upprör. Förstår att du som nybliven mamma inte vill bemötas med en vägg av negativitet varje morgon. Dock tror jag att de flesta av dina läsare gillar din blogg? Ha en bra dag!

  89. Lisen

    Men va konstigt att folk uppför sig så. Alla kan ju inte vara små smygpsykopater…eller? Små människor var ordet…verkligen patetiskt.Hoppas du inte ger upp…
    Sen är du ju väldigt personlig, kan vara svårt för människor att ta.Men som sagt dom behöver ju inte läsa det. och att skriva en kommentar tar ju tid, har de så mycket tid att de vill läsa dina inlägg och sen också kommentera dom då är det verkligen fel på dom.

  90. Eric

    Trist med agressiva och sårande kommentarer. Jag hoppas dock du fortsätter blogga. Du verkar inte vara den som ger upp utan snarare en som blir arg. Bra!
    Du skriver inlevelsefullt och en aning aggressivt om en livsperiod jag passerat för länge sedan. Jag läser dig för att få en glimt av annan aspekt på livet och försöka förstå någon som tänker och reagerar tämligen annorlunda än jag gör/gjorde(?) själv. Tack! Och lycka till.

  91. Rebecka

    Men vad folk är knäppa och trista och elaka! Jag läser regelbundet för att jag tycker om att läsa det du skriver – du gör inte allt på samma sätt som jag skulle ha gjort men än sen då? Alla måste inte vara lika och göra på samma sätt, alla är bra på sitt speciella sätt – inte minst du! Varför folk måste kritisera och försöka skada bloggare förstår jag inte, så gör man ju inte med folk man känner ”på riktigt”. Och om priset för att blogga blir för högt för dig: sluta innan du faktiskt tar skada, det kan det ju omöjligen vara värt! Kram på dig!

  92. Maria

    Helt rätt, stå på dig! Sorgligt att vi i dagens samhälle tycker oss ha rätten att vara ”elaka” mot varandra. Det är fegt att sitta bakom en skärm och skriva otrevliga saker om någons inlägg. Sluta istället att läsa om det inte passar dig.

  93. Emmelie

    Jonas, tror det är enklare sagt än gjort att ignorera vad folk skriver. Tyvärr! Men jag tycker iaf att Anitha skriver riktigt bra, humoristiskt och lite djupare tankar blandat! Så snälla sluta inte!

  94. pots

    Jag har aldrig kommenterat innan, men nu kan jag inte låta bli: Jag älskar din blogg, sluta aldrig blogga!

  95. Anne

    Tyvärr är det nog bara att sluta blogga. It sort of comes with the territory… Jättetrist att det ska behöva vara så, men om man inte kan skaka av sig idioterna och bara låta sig lyftas av beundrarna så är det inte mycket att göra. Inte ska man bli sårad hela tiden, det är inte värt det. Då är man inte bloggar – material.

    (alternativt ta bort kommentarfunktionen, men det är ju dialogen med läsarna som är kul tycker jag)

  96. Elin

    Nej snälla sluta inte skriva, går in på din blogg dagligen och läser och det vill jag gärna fortsätta göra då du får mig att le varje dag. Dessa negativa kommentarer måste vara svårt att bortse från men försök, tror dessa kommer ifrån människor som mår bra av att vara bättre än andra, dom måste jämt känna sig lite överlägsna liksom. Men kämpa på Anitha du är en underbar kvinna och jag tror vi är många som skulle bli lite ledsna om du försvann från bloggvärlden.

  97. Tove

    Anitha, du är grym! Följer din blogg varje dag men lämnar aldrig kommentarer, förrens nu. Skit i dom där bittra stolpskotten och skriv för oss som tycker du är fantastisk.

  98. martina

    sluta inte blogga!
    du har en annorlunda men så verklig blogg! så ärlig, som ingen annan från detta land vågar vara

  99. Anna

    Önskar att du inte brydde dig om de negativa kommentarerna men kan tänka mig att det är svårt att inte ta till sig till slut. Jag hoppas iaf att du förstår att det hela kan bottna i ngn form av avundsjuka eller liknande. Du kanske har ngt som de inte har, ngt som irriterar och upprör. Jag uppskattar iaf det du skriver, det är fantastiskt underhållande!

  100. Nej

    Jag säger inte alls att det försvarar något, men du är inte den enda som får elaka kommentarer Anitha. Se på Amanda, det finns alltid någon sate som angirper henne. Se på Calle. Se för sjutton på Alex. Överallt ser du det. ”Hycklerska”, ”Du ser ut som att du sitter och bajsar”, ”Du är materialist”, ”Du är äcklig”, ”Du är så ytlig att jag kräks”.

    Det där kommer tyvärr med en stor blogg. Förjävligt men sant. Försök skaka av dig, var cool. Du är inte ensam, så det är inte så personligt som du tror.
    Bemöt det inte ens. Jag tror att du kan vara extra utsatt just pga att du ständigt lyfter fram påhoppen. Jag håller inte med dig i allt du skriver men gillar och respekterar dig. Vill inte att du ska sluta blogga. Hade ärligt blivit ledsen då.

  101. Caroline S

    Jag tycker att du skriver helg fantastiskt, din dotter verkar underbar och ditt förhållande till din man skulle göra vem som helst avundsjuk.

    Du kanske inte lämnar ut hela ditt liv i bloggen men det som jag får se och läsa får mig att längta tills jag kommer till den delen av mitt liv.

    Hoppas att du kan ta åt dig av de fina kommentarerna och att du kan tycka att det är roligt att blogga. Jag skulle sakna din blogg om du slutade.

    /Caroline

  102. Jennie

    Så trist med alla små människor som anser sig ha rätten att sätta sig över och på andra. Läser din blogg dagligen och tycker att du är toppen, även om jag inte alltid håller med! Stå på dig! Styrkekram

  103. Pepp pepp pepp

    Härliga kvinna!

    Jag kommenterar inte, liksom inte min grej att prata ut i luften, men nu känner jag att jag måste göra det.

    Ta inte åt dig av det elaka och hemska! Låt det rinna bort och av dig, låt det inte fastna och förmultna din själ. Sug åt dig av alt det fina, uppmuntrande och vackra som sägs istället. Och för varje litet troll som säger saker som känns son taggar i hjärtat – tänk på det fina du har i ditt liv. Din man, ditt barn, dina familj och dina vänner. Det finns inga elaka kommentarer som kan ta bort det som faktiskt betyder något.

    Hoppas du fortsätter blogga, jag ser fram emot din blogg varje dag. Även om det är en mammablogg så är den lite mer tänkvärd, lite coolare och har betydligt mer tyngd än andra. Stor kram!

  104. Jenny

    Jag fattar faktiskt inte vad alla stör sig på?! Visst att du kanske är lite provocerande men det finns ju de som är ljusår värre. Tycker du verkar vara en fin tjej, du och Calle verkar ha det kanon tillsammans och så en fantastisk dotter på det. Njut av livet och försök att ignorera de som lägger ner så mycket energi på att skicka negativ energi här. De måste ju må så oerhört dåligt, du beskrev ju själv hela processen att lägga en kommentar nån gång.

    Jaja. Ville bara skicka lite positiv energi, tror du behöver det!

  105. Karolin

    Usch och fy, idioter kommer alltid finnas men det är så sjukt att det kryper fram så många i dessa mammasammanhang uppenbarligen. Förstår att de taskiga kommentarerna biter, men dom är i kraftigt underläge! Och tänk på att vi är ganska många som sällan eller aldrig kommenterar, vi bara läser och njuter av att få en liten inblick i någon annans mammaliv och tankar.

  106. Sara

    Läser alltid kommenterar aldrig.
    Gillar din blog, det du skriver och beskriver. Fortsätt att skriv 🙂

  107. A

    Det måste helt enkelt bero på vad du signalerar och hur du skriver..Man kan inte skylla på läsarna för att dom säger sanningen,,Vill du bara ha ja sägare som sväljer allt??Det är säkert tryggt om man är ängslig och osäker..

  108. Anna

    Tycker du kan stänga av kommentarsfunktionen ett tag då tror jag alla de kommer att lämna bloggen. De vill ju bara en sak och kommer nog tröttna om de inte går att lämna elaka kommentarer.
    tycker din blogg är bra! 🙂

  109. Susanne

    Anitha <3
    att läsa om dig och din familj är en trevlig avkoppling för mig. Det kul med "nya" mammor och följa dem genom den första omvälvande tiden 🙂
    Jag tycker att du ska använda dig av en moderator på mama som kan sortera bort idioter så att du kan känna dig fri att skriva precis vad du vill som du vill. Det finns normala människor som läser här och som kan ta att man kan tycka olika utan att för den skull kritisera. Jag är oerhört imponerad över hur du kan ta så mycket skit nu i din bräckligaste tid. Jag hade gråtit och slutat skriva för länge sedan.
    Kram

  110. kicki

    När jag läser kommentarerna här ser jag mest snälla och uppmuntrande? Kanske är det många elaka personangrepp som du måste radera då… Nu över fyrtio extremt uppmuntrande. Sluta blogga om det bara är de kritiska som fastnar, det kan inte vara värt det då.

  111. Lött

    Men gulle.

    Har du ingen låt som du känner dig tuff av att lyssna på? När jag känner mig lite nere och påhoppad sätter jag på ”balla, hårda låten” och peppar framför spegeln så känns det lite bättre efteråt. (Detta efter att jag gråtit ut lite..)

    Alternativt brukar jag fösöka tänka ”Herregud vad matt jag blir, jag är ett geni bland idioter” och tänker att jag är Spock i Star Trek. Lixom lite smartare och mer logisk än alla andra, så det är ingen idé att bli ledsen, men man kan bli matt.

    Anywho, jag är ju kär i dig, så jag är lite lätt partisk och blir arg när jag märker hur folk dummar dig mot dig.

    Ha en bra dag och var inte ledsen. Kram/Lotta

  112. Elisabet

    Hej,

    Hittade precis hit och laste ditt senaste blogginlagg och kande att det maste vara jattejobbigt att fa dalig kritik. Har nu last hur langt bak som helst och jag forstar inte vad eller varfor folk har hakat upp sig pa dig. Jag bor i Australien och langtar hem ofta men nar jag laser dina elaka kommentarer sa langtar jag inte alls. Sa himla trangsynt, och varfor kan inte alla fa vara som dom vill och leva sitt liv som dom vill. Jag haller kanske inte alltid med i allt du har sagt men jag haller inte med min man i allt han sager med! Bara for att man inte haller med sa ska man inte bli elak och vara trangsynt. Jag hoppas att du fortsatter blogga och kan se forbi de elaka kommentarerna.Din lilla tjej ar supersot. Lycka till

  113. Jonas

    Varför bryr sig bloggare ens om såna här saker, finns en del personer som slutat blogga pga elaka kommentarer, varför inte bara stänga av kommentarfunktionen då istället. Och ärligt talat, sluta bry dig om vad folk skriver eller ta det åtminstone inte så hårt det är väl ganska onödigt att på riktigt bry sig om vad någon anonym fjant skriver? Personen vill väl bara vara dryg du behöver inte ta det så hårt.

  114. Helena

    Anitha!
    Du skriver fantastiskt, tänkvärt och mycket underhållande. Förstår mig inte på dessa bittra och trasiga människor som ägnar sina dagar åt att skriva dumma kommentarer. Kan tänka mig att det är svårt, men ta inte åt dig!

  115. Maria

    Vad bra du säger ifrån. Tycker så bra om din blogg men senaste tiden har fokus legat på det negativa och stämningen inte alls lika mysigt som förr vilket mna förstår. NÄ försök att tänka på det positiva och kom tillbaka med underbara härliga personliga blogginlägg.

  116. Emmy

    Jag blir så arg och ledsen att såna här inlägg ens ska behöva skrivas. Om någon nu stör sig så förtvivlat mycket på din blogg så finns det väl rätt mycket annat de kan göra med sin tid istället för att trakassera dig. Jag har inte kommenterat innan men det ska bli ändring på det nu. För fina och konstruktiva kommentarer gör bloggandet så mycket roligare. Stå på dig och våga anmäla de fega idioter som mobbar i skydd av sina dataskärmar. Vidrigt är vad det är… Styrkekramar till dig! Emmy i Australien

  117. Birdien

    Hej Anitha, det gör mig ledsen att läsa att du råkat ut för tråkigheter från oss som kommenterar .. man tycker ju att på en ”mamma-blogg” kunde man få vara utan sådant. Att vara förälder/mamma är tillräckligt mödosamt tidvis utan att få skit för det .. förlåt språkbruket.
    Det gör mig ledsen och besviken .. jag är en man i dryga 60-årsåldern med 2 vuxna barn och 3 barnbarn som alla är det bästa som finns. Jag har varit i databranschen sedan 1974 och har lyckan att ha haft underbart spännande jobb och chefsuppgifter i IT-branschen och rest mycket och ofta. Numera mycket sjuk pga en massa operation i aorta, hjärta och käkar mm. SÅ vad jag vill säga är att jag är på nätet så ofta jag kan eftersom jag finner utvecklingen intressant men också kul att följa de liv som dagens ungdomar och mammor och pappor lever .. så jag läser många bloggar och mycket annat kanske mer vetenskapligt så länge jag orkar. Jag hoppas verklligen att jag inte har i någon av mina kommentarer har var it elak mot dig eller någon i din familj Anitha. Snälla såg till i så fall .. 30 års skillnad i språkbruk mm gör att man ibland kan missuppfatta och jag är hemskt ledsen om jag gjort dig ledsen Anitha, F’låt och snälla säg till om jag skrivit något tokigt .. att göra dig ledsen är det sista jag vill.
    *kram*
    Birdien

  118. Sonja

    Jag är något ganska märkligt (misstänker jag i alla fall): en journalist helt utan blogg. Och varför?

    Jag tycker mig ha sett så mycken trötthet (precis som du kallar det) hos så många duktiga bloggare på grund av bittra, hemska och tragiska människor som tar ut sin frustration inför brist på egen begåvning och talang genom att hacka på andras. Jag skulle aldrig orka blogga vidare, om jag började. Jag skulle bli tömd på energi som jag behöver i mitt arbete, tror jag.

    Läser bloggar gör jag. Och när jag ser och läser om det du nu beskriver så brukar jag alltid försöka skriva en lite peppande kommentar. För jag antar att det är så det funkar för er som ändå orkar fortsätta? Att man orkar fortsätta för att det finns många uppskattande läsare också. Därför:

    Jag läser inte hos dig dagligen men ganska ofta. Och jag tycker att du skriver fantastisk bra och kul. Du verkar smart och genomtänkt och du tar upp viktiga ämen. Keep up the good work. Men bränn inte ut dig om det blir för jobbigt. Det är det inte värt.

  119. Karin

    Vad jag förstår så är det många här på Mama som har råkat ut för påhopp och elaka kommentarer, varför vet jag inte..

    Förstår bara inte vitsen med att såra. Men det är ju folk som uppenbart inte mår bra som gör så..
    Hoppas att dessa människor lämnar din blogg nu!

  120. Gordon

    Jag tycker om dig!

    Man måste koncentrera sig på det fina och det goda, hålla det onda bakom en. För det kommer alltid finnas där, på gott och ont. Och du! Du är u n d er b a r, du!

  121. Rebecca

    Anitha! Du är snygg, du är framgångsrik, du är lycklig. Tre grejer som verkligen sticker i ögonen på kvinnor (och män?) som inte är lika snygga, framgångsrika och lyckliga. Och kanske framför allt hos de som saknar självförtroende och självinsikt. Du vet, de som skyller saker och ting som inte riktigt fungerar som det var tänkt i livet, på samhället och de som lever som de drömt om. Det är dem som kommenterar dumma saker och säkert är det för att de vill göra dig ledsen, för att få ner dig i alla fall en liten bit på deras nivå. Men det går inte, för du är smartare och starkare än så. Eller hur?

    Om du över huvud taget ska påverkas av dummisarna så gör det genom att tycka synd om dem, inte genom att ta åt dig av deras ord. För det är bara det, ord. Från människor som inte ens känner dig utan fått någon låtsasuppfattning av dig genom din blogg, som faktiskt är jäkligt bra. Du är öppen, ärlig och bjuder väldigt mycket på dig själv, något som också sticker i folks ögon eftersom de själva aldrig hade vågat göra det av rädsla för ”vad andra ska tycka”. Töntar är vad de är.

    /Rebecca, 21, Skåne, snart färdig behandlingspedagog

  122. Marte

    hei! 22 år gammel leser fra norge sier hallo. jeg synes det er skremmende at voksne damer kan skrive sånne her ting til deg. og forstår godt at du blir trist. vit at vi er mange, mange, mange som virkelig oppskatter dine tekster. jeg har en liten ”runde” et par ganger i uken hvor jeg leser din, alex, amanda og calle sin blogg. og det gjør meg i så godt humør!

    jeg tror 90% av kommentarene kommer av misunnelse (avundsjuka?). når jeg leser bloggen din kjenner jeg bare glede. og jeg er glad over at jeg som bare 22 år gammel har evnen at glede meg over andres lykke samtidig som jeg selv vet hvor bra jeg har det. disse som skriver elake kommentarer tror jeg bare lar seg blende av dere gode liv og går til angrep av den grunn. det er en sorglig ”egenskap” jeg håper at jeg aldri utvikler. ha det fint:)

  123. anna

    Calle har tidigare skrivit att det är någon som sköter modereringen av kommentarer åt dig? Men då är det alltså du som själv inte godkänner kommentarer?

    Som någon skrivit innan, om du inte klarar av trollen, så be någon annan att läsa igenom kommentarerna åt dig. Du verkar (ibland) må dåligt av bloggandet pga dessa troll, är det då värt det? Du kan ju skriva en blogg under pseudonym? (om du gärna vill blogga)

  124. Josefin

    FINA FINA ANITHA!!
    Du är otroligt vacker och du ska veta att jag uppskattar dina ord och dina texten till max!

  125. Anna

    Du är toppen! 🙂
    Ta inte åt dig av dumma kommentarer- Det är från bittra olyckliga människor som inte har något bättre för sig!

  126. Hannah K

    Nu kanske du missförstår och tror att budskapet inte gick fram, men så är inte fallet, jag tar bara inte åt mig då jag inte anser mig vara ett av trollen. MEN ditt Hår! så förbaskat underbart fint det är! Alltså preciiiiis så skulle jag vilja ha! Så, förlåt om jag drev ifrån ämnet, var bara tvungen att dela med mig av min avundsjuka.. 🙂
    Jag håller på dig by the way 😉

  127. Tessan

    Finns det ingen på Mama som kan sortera dina kommentarerså du slipper se dom?
    Hoppas du fortsätter blogga, gillar dig skarp!
    Kram

  128. Anna

    Hej!
    Jag tycker du är duktig som orkar blogga som bebismamma. Jag var aptrött som nybliven morsa och mkt mer sårbar pånåtvis första året. Tror att du fått en lite annorkunda läsarkrets , en mix av Schulmanbrödernas och mama/familjelivs-troll….:)

    Tänk också på att vettiga människor FÖRSTÅR vad du menar. De som väljer att skriva elaka saker , de gör ju det (som du nu märkt) oavsett. Oavsett hur du skriver , eller om vad.

    Det blir för jobbigt för dig om du försöker nå konsensusmmed alla, för det kommer inte gå. Och ju mer du skriver om kommentarerna, ju mer kommentarer skriver trollen.
    Tänk på trollen som på ett gammalt dåligt förhållande; typ : den här personen och jag kommer aldrig kunna mötas i samförstånd vad jag än gör, så nu slutar jag bry mig. Nu klipper jag, stänger dörren, slutar lyssna, etc. Kanske har du ett stort kontrollbehov, men du kommer aldrig kunna kontrollera eller styra upp de tusen aporna som siter vid sina datorer och slumpar ifrån sig lite aggressioner i textform.

    Våga lita på att gemene man faktiskt läser och förstår dig, kanske mest tycker att du och penny är söta, kollar amandas, alex o calles bloggar, sen går de in på facebook, och sen tar de påtår på kaffet o hänger upp tvätten. Och nästa dag går man in igen. För att det är trevligt.

  129. Rosa

    Tänk så här: det en person skriver speglar personen, inte dig. Det en person säger speglar alltid, alltid personen som uttalar orden, inte den orden var tänkta att handla om. Bli inte sårad. Ge dem inte gehör. Titta på dig själv, titta på din dotter och titta på din man. Det finns ingenting i världen som ger någon rätt att såra er, så tänk enbart ”Det här handlar om dem, inte om mig. Jag tjänar pengarna på den här bloggen, inte de.”

  130. Linda

    Som Emma skriver i kommentarerna här så verkar det som att ”vi som gillar dig och din blogg läser i tysthet medan idioterna kommenterar vilt”. Jag uppmanar alla som gillar bloggen att skriva något positivt oftare, så kanske de positiva kommentarerna kan överrösta trollens kommentarer till slut. Din blogg är grym, och jag vet att det finns massor av läsare där ute som tycker samma sak! Låt inte trollen vinna! 🙂

  131. Y

    Läser din blogg dagligen och uppskattar den mycket! Mina barn är stora nu men när du här ger mig små glimtar ur ditt liv som nybliven mor så väcks många underbara minnen från mitt liv som småbarnsmor på 80-talet. Försök att inte ta åt dig av de elaka kommentarerna, jag tror uppriktigt inte att de kommer försvinna. Dumt är det att ge sig på någon som bjuder så på sig själv och sitt lilla nyfödda barn som du gör. Der är en känslig tid i livet, man är skör och lyhörd för minsta lilla kritik så jag förstår dig. Men du ger iaf mig små mysiga stunder som jag inte vill vara utan. Din öppenhet är underbar och visst är det så att jag ibland har en annan inställning till livet i stort och smått än vad du har men vi är ju alla olika och det är spännande att få en inblick i en smart, ung, nybliven mammas liv. Tack Anitha!

  132. Anna

    Jag är inne och läser din blogg ibland och slås alltid av att den är mycket vettigare än de flesta andra stora bloggarna. Intelligentare resonemang och intressantare ämnen. Dessutom fina bilder på vackra dig och er superfina dotter!

    Skulle vara synd om du slutade blogga!

    En gång i tiden stängde Calle av sina kommentarer helt. Kanske något att testa, fast då samlas väl alla dina haters i nån annan stackars bloggs kommentarsfält.

    Tråkigt att det alltid finns de som vill förstöra, ännu tråkigare när de gör det i präktighetens namn och samtidigt beter sig så dåligt att man kan tro att de inte har fått nån uppfostran alls.

  133. Malin

    Detta är min första kommentar någonsin i en blogg, spännande! Jag läser din blogg varje dag och jag tycker att du är en rolig och inspirerande skribent som lägger upp fina bilder som grädden på moset! Jag förstår att det är svårt att inte ta åt sig av elaka kommentarer när man vågar bjuda på sig själv och blotta sig så mkt som du gör i denna blogg, och som även gör bloggen så pass intressant som den är! Låt inte en massa bittra kärringar knäcka dig. Tänk istället på alla tusentals som läser och tycker om det du skriver men som kanske inte kommenterar! Keep up the blogging! Kram

  134. Julia

    Att läsa det här inlägget gör mig riktigt, riktigt ledsen och uppgiven. Jag förstår att du tar åt dig och blir ledsen av vad folk skriver. Jag har själv inte kommenterat tidigare, och jag tror det finns många med mig som läser din blogg dagligen och gillar det du skriver men inte är så duktiga på att ge positiv feedback. Nu ska jag göra det oftare, så att vi på så sätt kan bevisa att ”de goda vinner över de onda”. Jag känner dig inte, men uppfattar dig som en kärleksfull mor och älskande käresta. Jag hoppas att er söta lilla familj får en härlig sommar och att de dumma trollen förlorar som de alltid gör i sagornas värld. Ta hand om er! //J

  135. Emma

    Här kommer min första kommentar till din blogg, jag läser den varje dag men har inte tagit till orda än. Jag tycker du är grym, du är mänsklig, du är en bra mamma. Fortsätt vara stark, stå på dig. Det är synd att vi som faktiskt gillar dig och din blogg läser i tysthet medan idioterna kommenterar vilt. då ser det ut som att det bara finns idioter. Jag skickar fina tankar till dig nu.

  136. Anette Lundberg

    Men JAG älskar att läsa allt du skriver. Ni är så underbara personer du och Calle. Känner igen mig i så mycket då jag fick min Jonathan som hunnit bli 10 år nu. Så trist med elaka och avundsjuka människor. Borsta av dig och stå på dig. /Kram Anette

  137. Theresa

    Det verkar vara här på mamabloggen folk håller på så där med elaka kommentarer… vet andra som bloggat här och de upplever samma sak, sluta inte blogga fina du utan byt i såfall bloggställe men det är bra om du står ut så de försvinner de där hemska illa luktande människorna som väljer att lägga ner energi på att jävlas… som sagt, det är ju enkelt det är väl bara att de slutar läsa. MEN tänk ändå och känn dig stolt över att DU ÄGER DERAS TID!!!

  138. Johanna i Lund

    Jag har också reagerat på den fullkomligt orimliga trollnärvaron i dina kommentarsfält och undrat varför. Alltså vi vet väl alla att det i världen finns olyckliga, osympatiska och missunnsamma varelser som måste leva förtvivlat tragiska liv och tar ut all denna förtvivlan genom att bara hacka på och jävlas med andra. Den stora frågan är ju varför en så stor mängd har dragit sig till dig?! Jag skulle vilja påstå att det måste stå i direkt korrelation till exakt hur mycket bättre du är, och har det, än dem!

    Med andra ord – se vartenda troll som en bekräftelse! (Och skit sedan ett stort stycke i de sorgliga stackarna.)

    Du är skitbra!

  139. Anna

    Jag gillar din blogg. Har alltid gillat dina olika bloggar. Sluta inte. Hoppas vi kan övertala dig! Från en som annars aldrig kommenterar men läser dagligen. Kram

  140. Anna

    Min gissning är att det finns en hel hög människor som inte klarar en stark, självständig, duktig kvinna. Som dessutom kan njuta av livet. Det är så trist att de måste ge sig på någon annan istället för att ta tag i sina egna liv. Styrkekram till dig

  141. Mathilda

    Vad tråkigt att folk håller på och dummar sig sådär. Tyvärr är det ju alltid mycket enklare att ta åt sig av allt negativt. Men någonstans vet nog du också att dessa människor mest bara är avundsjuka och har svårt att hantera det. Avslutningsvis vill jag bara säga att du verkar superhärlig och jag gillar att komma hit till bloggen och läsa om era dagar.

  142. Maja

    Du är bra! Stark, cool tjej som är en förebild i många anseenden. Gillar din ärlighet. Den är fantastisk.

  143. Helena

    Jag tror tyvärr inte att det går att komma ifrån att man får negativa och rent av elaka kommentarer på sin blogg. Fega, anonyma människor som egentligen är frustrerade över något helt annat. Anitha, jag önskar att du kunde strunta i dessa patetiska kommentarer och istället ta åt dig av alla positiva kommentarer. Jag tycker du verkar vara en härlig person och en fantastisk mamma!

  144. Leila

    En stor KRAM skickar jag åt ditt håll fina Anitha. Jag hoppas verkligen att du fortsätter blogga. Behöver du någon som granskar och godkänner kommentarer så ställer jag upp! 🙂

  145. S

    Usch va jobbigt. Jag har funderat på vad som hände. Men jag tror någonstans att det hände där med killarna som inte reste sig på den där teatern. Och sen alla dina kära som länkade om detta och kommenterade. Och sen har det fortsatt med andra problem som du tagit upp och som sen Calle kommenterat i sin blogg och länkat och sen skrivit krönikor om och så vidare.

    Min teori är att trollen går igång på att spy galla och det är nog roligast att spy galla tillsammans med alla. Så när tillräckligt många tar upp någonting så samlas dom ihop och spyr galla på den blogg där man får mest feedback och mest medhåll och mothugg…

    Jag tror att inte ge dem energi tillräckligt länge kanske gör att dom ledsnar? Det är så tråkigt med alla dessa elaka människor som inte har något liv. Stå på dig men ge dem inget syre.

  146. L

    Små dumma, dumma människor! Jag har aldrig kommenterat tidigare men läser regelbundet och vill mest bara ge dig lite uppmuntran! Du är inspirerande, härlig och har en balanserat avslappnad attityd till livet och familjen! Du är grym! Ingen ska få dig att tro något annat! Kram

  147. per

    Ett förslag: låt ngn annan, typ Calle, granska och godkänna kommentarerna istället. Då försvinner syftet med trollen och de lämnar bloggen.

  148. Sofia

    Låt inte trollen vinna. Jag älskar att läsa din blogg. Den förgyller min småbarnsmammevardag enormt, så snälla sluta inte skriva, tänk istället på hur många vi är härute i det avlånga landet som gillar dig! 🙂

  149. sara

    jag blir uppriktigt ledsen när jag läser detta, att du ska utsättas för så mycket troll. de hade aldrig vågat säga i verkligheten vad de tycker, utan de gömmer sig bakom sina skärmar och tangenter.

    kärlek!

  150. Sema

    Avis,vad annars. Människor som inte är nöjda med sitt liv. Som inte tycker som du gör,vilket e dummt för alla är vi olika.

    Du e bra som du e..låt inte keffa människor komma åt dig eller ens få dig o må dåligt.

    Läs inte dem kommentarerna,radera på en gång.
    Dem kommer ändå fortsätta nu när dem vet att dem kommer åt dig..det finns så dummmmma människor där ute och de roliga är att dem är vuxna människor.

    Typ som mobbning men ändå inte..karma is a bitch…tänk på de.

    ha de gött..

  151. rosita

    Så fruktansvärt trist när några i egenskap av anonymitet ska behöva vara så elaka. Jag har all förståelse för att det inte bara är att skaka av sig. Jag skulle bli sk-itledsen, även om jag anser mig vara ganska hårdhudad (ffa stå för det jag skriver). Nä fy.

    Framförallt övergår det mitt förnuft att de ORKAR bry sig, orkar fortsätta läsa om de tycker så illa om dig, vad du gör etc. Jag tycker att du är skön! En skön tjej och mamma. Hade jag inte gillat dig hade jag inte läst. Jag har så fullt upp i mitt liv (med tre barn bl. a) att jag deffinitivt inte orkar spilla tid på att ge mig själv dålig energi.

    Hoppas att det var en liten tröst i alla fall i söndagsmörkret.
    Kram, Rosita

  152. Sara

    Grrrrr, det finns så många dumma typer där ute, som endast vågar säga något när dom har en datorskärm framför sig.. Jag tycker om dig och din blogg och vet att det är det många fler som gör 🙂 Försök att skaka av dig dom dumma kommentarerna! STOR KRAM!

  153. Sara

    Men det är väl det klassiska, när man blir mamma blir man granskad för ALLT och det är så typiskt. Människor verkar inte förstå att man trots allt är (nästan) samma person som tidigare. Samma kritik ges sällan till en pappa.

  154. Katarina Ekholm

    Uch, sà obehagligt! Det finns en del idioter där ute! Sudda bara ut, bort, bort,bort! Det är din blogg, du fàr skriva vad du vill och behöver inte stà till svars för nàgon! Och dessa människor kan ju vända VAD SOM HELST till nàgot negativt. Försök att inte bry dig, kom ihàg att vi är mànga som älskar din blogg!
    Kram

Comments are closed.