Anitha Schulman

STRUL med stort S

Efter stora lasset gick till Maskrosbarn. Så valde jag och Polis-Jonas att gå hem till Söder från stan. På vägen stoppade vi i en helt underbar butik i Gamla Stan som heter Tyger och Tidlösa Ting och köpte Bl.a den här speldosan till Pennys rum. Är den inte helt ljuvlig?

Tjejen i butiken var en läsare av bloggen och gav mig lite rabatt. Jag blev så otroligt glad. Stort tack igen. Det är ett helt nytt fenomen det här för mig att bli igenkänd. Känns jättesmickrande men också lite märkligt, det är så nytt liksom. Förstår ni hur jag menar? Att folk känner igen Calle är en helt annan grej än att bli igenkänd själv.

Sen gick vi till Slussen. Där köpte jag jordgubbar på torget. På Götgatspuckeln ville polisen kolla i en butik. Då väntade jag utanför. Smsade jag och läste mail i telefonen. Vi delade på oss vid Medborgarplatsen och när jag svängde in på korsningen vid Åsögatan skulle jag ta lite lipsyl. Men upptäckte då att det lipsylen var borta.

Faktum var att hela handväskan var borta. Kvar på barnvagnshandtaget var enbart påsen från butiken i Gamla Stan.

Någonstans mellan Slusstorget och Åsögatan en strecka på ca 600 meter och max tio minuters promenad hade väskan försvunnit. Jag har aldrig varit med om att bli bestulen tidigare. Jag blev såklart chockad. Penny ville ju självklart äta just då och blev på ett rackans humör. Hon kände förmodligen av att jag var ledsen och stressad och blev otrygg i situationen. Något stämde ju inte. Så underbart lagom inför semestern det hände.

Som topping på grädden på moset så hade Calle glömt både hemnycklar och plånbok hemma. DET HAR ALDRIG NÅGONSIN HÄNT. Varför händer sådant här då? Två underliga omständigheter bara råkar synka. Det är ungefär som när man ska visa att ”något inte funkar” när man har provat allt. Och när man visar att det inte gör det så fungerar det alltid. Varför är det så? Ett sjukt sammanträffande.

Hur som helst är jag jätteledsen. En fin nyckelring, plånbok och sminkväska som jag fått i present av Calle är borta. För att inte tala om handväskan i sig köpt i N.Y. Den kommer jag aldrig kunna få igen. Det andra får jag åtminstone tag i. I Sverige. Både pass och körkort. För att mitt nya körkort inte kommit än. Allt jag äger just nu är en nyckel.

Låssmeden var här och släppte in oss 2500 kr senare.

Dessutom allt smink och en massa kvitton som skulle redovisas. Ett jävla jidder är var det är. Ligger ute med en del pengar och vet nu inte hur jag ska kunna motivera dem för leverantörerna. Det går inte försäkringsbolaget in med. Är det någon som vet att kortköps slip funkar som redovisning i sådana här fall?

Som att man inte har att göra ändå veckan innan semestern.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. muminmamma

    Var med om samma förra hösten. Min väska låg i min låsta bil i bagageutrymmet o jag hade inte lagt den där när jag parkerade. Däremot hade någon kört på mig… *morr*
    Väska från New York, såååå fin. Calvin Klein-plånbok, nycklar till mig o till min kille, två telefoner och en välfylld sminkväska. Fy fan va sur o lessen jag blev.
    Mitt försäkringsbolag ersatte allt som tur var, även sminket.
    Jag vet hur du känner dig. Kram!

  2. A

    Fy fan vad jobbigt. har dock ett tips för att undvika detta, vet hur lätt det är. Ha ALDRIG handväskan alt. nycklar/plånbok i eller på vagnen. Köp en handväska som man kan ha snett över kroppen, en messenger-typ, och ha det värdefulla grejer där och då har du handväskan närmast kroppen och händerna fria (man kan inte, tycker jag, ha en handväska på axeln när man har barn o barnvagn). Jag köpte en Longchamp messenger och älskar den, så enkelt o praktiskt o snyggt. Men finns en massa liknande modeller hos de flesta märkena. Ha aldrig värdesaker i skötväska el lik. Som gjort för tjyvar och att man själv bara glömmer av sig o travar iväg o lämnar vagen obevakad.

  3. bella

    Nej, så vidrigt! Och just nu när ni precis gjort en så god gärning? Fy. Hoppas det löser sig.
    Jag hade en bamsig handväska med ”allt” i påbarnvagnskroken när jag steg på t-banan en gång. Jag visste att den fanns där när jag började kliva på. Väl inne i tåget såg jag direkt att den var borta och då stängdes dörrarna. Någon som klev av hade tagit väskan i trängseln. Ett vanligt trick, sa polisen.

  4. Sonja

    Å tvi vale för att bli av med handväska. Råkade ut för samma sak när sonen låg i liggvagn. Hade handväskan liggande i (alltså inte ovanpå) vagnen och skulle tvätta händerna på lunchrestaurangen. Eftersom jag inte ville släppa barnet ur sikte höll jag upp dörren till toan med foten med jag spolade av mina händer. Då kommer en annan gäst och ska in på toan. För någon sekund åker dörren igen. Det räckte för att handväskan med pengar, nycklar, leg….skulle vara borta.

    Men efteråt var jag ändå mest tacksam att sonen fanns kvar. Oskadd. Det var det som skrämde mig mest efteråt – att något värre hade kunnat hända.

    Fy för vidriga tjuvar som inte kan hålla sig till det som är deras!

  5. Henrik

    Gå in på din bank o be dem fixa kopior på kvittona. Bara berätta vad som hänt. En bra sak med att handla med kort 🙂
    / Henrik

  6. Karin

    Calle (och du) som just skickat fantastiska paket till glada barn/ungdomar…Varför ska då detta hända!

    Synd, hoppas att det ordnar sig ändå.

  7. Birdien

    Ajaj …

    Stackars er Anitha och Calle .. ni gör så mycket för att hjälpa andra som med Maskrosbarnen och som nämndes .. så blir ni bestulna .. *kram*
    Det är för jäkligt så orättvist livet är ibland ..

    Kolla om det finns övervakningskameror på den vägsträckan du gick .. din polis-vän kanske kan bistå .. för att eventuellt se om det finns inspelat ..
    Kanske långsökt .. men ibland önskar man att det fanns på video som kunde fånga upp vad som hände.

    *kram* till er alla tre som drabbades .. suck ..

    /Birdien

  8. Estetica

    Livet är ju som det är…inte alls rättvist..!
    Du engagerar dig och hjälper utsatta barn…som belöning blir du bestulen…jävligt omoraliskt!!!
    Ledsen för er skull…för ni är underbara ni Schulmans..!

  9. Erika

    Ring butikerna du köpt grejer i och be dom ta fram kopior på de kvitton du saknar. Om du har datum och belopp (finns på kontoutdraget) så är det lätt för dom att ta fram.
    Kortslipar är inga kvitton.

    Trist med väskan 🙁 (förresten… har du handväska? eller stal dom hela skötväskan?)

  10. Katja

    Stackare!!
    Jag blev också bestulen i helgen… 🙁 bara min iphone dock. Är ändå glad att det inte var min plånbok eller hela väskan för då skulle det bli ett himla jidder minsann med att spärra kort och grejer!
    Hoppas det reder upp sig!

  11. AnnieFair

    Oh…merde!
    Tänk om Polis-Jonas funnits nära just då och fångat den lömska tjuven. Hur coolt hade inte det varit!

    Jag förstår din ilska och din bedrövelse – trösten är kanske ändå att det bara är materiella ting. En förlust man kommer över efter ett tag.
    Värre är insikten att man har sådana bedrägliga typer omkring sig. Hu!

  12. Lena

    Stackars Dig! För jäkligt….
    Jag har varit med om att förlora kvitton,men där fick jag hjälp i butiken att ta fram kopior Kassa datum och klockslag gick ju att få fram från kontokortsslipen.

  13. Anna

    Ähh fy sjutton vad trist! Tänk när den dagen kommer att alla kan skilja på mitt och ditt. Jag gissar att varken du eller jag kommer att få uppleva den. Ang kvittona så vet jag inte men kanske ihop med kontoutdrag från din bank. Lycka till i alla fall, hoppas att det löser sig.

  14. Anna

    Tråkigt! Jag kan bara råda dig att vara noga med att redovisa i din polisanmälan precis vad som blivit bestulet. Det är åtminstone en grund för att försöka använda kompletterande underlag — till exempel de bankköpslips som du nämner. Folk är förvånansvärt hjälpsamma när sådant här händer. Hoppas det löser sig.

  15. Leila

    Åh nej, fy fan vad överjävligt! 🙁 Blir det till att byta lås då med? Förutom att spärra kort och så.

    Speldosan är jättefin.

  16. Ems

    Jag lider med dig!

    Jag var med om typ samma sak, jag hade också kvitton som skulle redovisas. Bensinkvittona täcktes med ett kontoutdrag. Dem andra två lyckades jag ersätta med två nya handskrivna från butiken tack vara supersnäll personal. Jag gick tillbaka till butiken med mitt kontoutdrag och varan (fortfarande i förpackning/med lappen kvar) och tack och lov litade dem på mig och handskrev kvitton. Funkar kanske bara i mindre butiker. Iaf nöjde sig försäkringsbolaget.

  17. Bee

    Nä vad hemskt! Så otroligt integritetskränkande. Själv blev jag lurad på 10 000 kr för inte så länge sedan via Blocket, pengar jag aldrig kommer att se igen 🙁

    Har inga tips till dig, men blir ledsen för din skull.

  18. Ingela

    Skriv din kommentar här!

    Om du har polisanmälan funkar kontoutdraget från banken- däremot får du inte dra av momsen om du inte har kvittor kvar.

Comments are closed.