Anitha Schulman

Snittet

Jag har några frågor om snittet. För nu är jag färdigläkt och har börjat träna igen. Kommer man alltid få ”ett veck” ifall man går upp lite i vikt eller mjuknar det till slut? Jo jag masserar det.

Om man blir snittad igen i samma som det gamla. Tar det då längre tid innan det läker?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. andrea

    Jag snittades i augusti 2010 (v 39+0), mitt ärr är fortfarande lite rosa men har läkt extremt fint. Det syns knappt längre och som tur är syns det ju inte alls när jag har trosor/bikini på mig. Vecket du snackar om har börjat lägga sig lite för mig, även om jag legat på latsidan och inte direkt satt igång med träningen på riktigt än. Så jag tror det är högst individuellt, på vissa syns det nog mer än på andra. Kan tillägga att jag aldrig masserat eller något, är ingen som ens nämnt det för mig. Det enda jag reflekterat över är att jag fortfarande inte riktigt fått tillbaka känseln precis ovanför snittet på höger sida, skumt, kanske är därför man ska massera?

  2. Kristina

    Jag snittades akut -08 och har idag ett jättefint ärr som knapptt syns, inget överhäng trots att jag inte är pinnsmal. Ärret är så långt ner att det aldrig syns när jag har underkläder. Jag har aldrig täckt mitt ärr i solen på grund av det, bikinitrosan sitter över. Nu är jag gravid i vecka 32 med andra barnet och tror att jag ska föda vaginalt denna gång, men sånt där vet man ju aldrig innan. Under den här grav har jag inte kännt av mitt ärr något, var lite rädd innan att det skulle strama där, men så har det inte kännts. Hoppas ditt ärr läker och blir fint. Tyvärr tror jag det handlar mycket om hur snyggt läkaren gör sitt jobb, därför ser alla ärr så olika ut. Kram från mig

  3. Birdien

    Hej Anitha .. hmm ”snittet” vågar jag inte uttala mig om eftersom jag är kille (gammal man?) och mina 2 barn nu vuxna föddes den ordinarie vägen om man så säger .. trots att det första barnet, dottern, föddes i sk sätesbjudning vilket gjorde att min dåvarande fästmö fick ligga länge i en svår förlossning och svåra smärtor. Dock har jag opererat min aorta vid utgången av hjärtat (plus reparerat en klaff) så de skar upp ett rejält snitt och sågade upp bröstbenet och bände isär för att sedan frysa ned och stoppa hjärtat. Nåväl, det ärr som jag nu, 10 är efteråt är fantastiskt fint uppe vid revbenen dår underlaget är hårt, medans nere på magen där jag lagt ut lite .. där är ärret betydligt mer synligt och ”bredare” och även där de 3 dräneringsslangarna gick ut ur nedersta delen av ärret och 2 extra hål gjorda för dränering så syns det mera, de ser ”köttigare” ut .. Nu tror jag man är mer omsorgsfull att få till de vackra mamma-magarna snyggt än en gammal gubbe 😉 Några barn lär jag inte föda .. inte ens med snitt. Sedan så vill jag bara säga att bilden ovan på dig och Penny är helt underbar så vackra ni är och vilken underbar mamma/barn bild … härligt. ………………………….. *kram* /Birdien

  4. Maria i Bålsta

    Jag snittades första gången -05 och andra gången (planerat snitt) -08 Då snittade dom i samma snitt pga. att de ville ta bort ärrvävnad osv. efter det gamla.. Snittet är nu läkt, men se till att inte visa det i solen! Ha alltid kirurg tejp (el. annan tejp) över snittet nu dom första åren. Då blir ärret ljusare o syns mindre! Har man blivit snittad två gånger, så blir det automatiskt ett snitt tredje gången.
    Penny är supersöt grattis till underverket!! Ha det så bra!!

  5. kristina

    hej
    jag har snittas 4 gånger alla i samma ärr
    klart att det har blivit lite överhäng, men det beror nog på viktökning 🙂
    Jag snittades 3 gånger på 3 år och det sista 12 år senare
    Njut av din underbart söta dotter

  6. Anna

    Mina har läkt ungefär likadant båda gångerna och bullen är kvar, men det beror nog mest på att jag är lite rund. Mitt fashionabla blindtarmsärr som är nästan lika stort som snittärret är mjukt och fint så jag misstänker att det är samma grej liksom. Tänk bara på att tejpa över ärret när du ska sola i sommar, annars kan du få pigmentfläckar som inte går bort.

  7. Mari

    Hej Anitha!
    Din dotter är helt underbar, vilken liten docka.

    Jag är snittat två gånger, första gången i vecka 39+2 och andra gången i vecka 28+2. Det första snittet sitter högre upp, och där har blivit ett veck. Ärret syns bara pga ”fettvecket”. Mitt andra snitt är långt ner, och det syns bara som ett ljust streck, lite hårt fortfarande.
    Jag är normalviktig.

    Jag tror att ärren både blir mjuka och ”smälter” in, men sen beror det nog på vart det är placerat om man får ”fettveck” eller ej.

  8. Eva

    Är snittad två gånger på samma ställe, det läkte inte långsammare andra gången.
    Jag har ett veck där men det sitter så lågt att det inte syns mer än när jag är spritt språngande. Kan ha bikini utan problem. Vad jag däremot har kvar även nu efter 15 år är mindre känsel just över snittet. Har vant mig nu men de sa att den känslan skulle försvinna men det har den inte gjort hittills och lär väl inte göra det heller..
    Penny är verkligen en liten karamell. Så himla söt!!!
    Tack för en bra blogg!

  9. Barnmorskan

    Det kommer mjukna men ha tålamod. Det kommer inte ta längre tid att läka om du blir snittad igen.

  10. Anna

    Hej!
    Mitt snitt är 8 år nu. Det syns knappt och det kan jag tydligen tacka min hud/gener för. Har nästan 10kg övervikt just nu och det är inte något veck vid just snittet. När jag vägde normalt (för 1½ år sedan) tänkte varken jag eller min man på att det fanns ett snitt där. Ända gången jag har glädje av snittet är när dottern vill se var hon kom ut ur magen! Glad att slippa diskussionen om att jag inte vill att hon tittar i min snippa!

  11. Anna L

    Hej!
    Vecket kommer nog alltid att finnas där, om man går upp i vikt är det nog dessvärre så att det blir värre ”överhäng” (blivit så på min kompis). Är ju ärrvävnad som är mer oflexibel där. Ska inte ta längre tid att läka nästa gång men antar att det är individuellt?? Har en annan vän som är snittad tre gånger men för henne har det gått lika snabbt och bra att läka alla gångerna.

  12. hoho

    Kan du inte ha frågestund snart:D?

    Jag kom på en sak häromdan. Haha, förlåt. Men tänk om dina föräldrar fått reda på från början att ditt namn uttalas ”Anitcha”, valt att kalla dig så och du hetat Anitcha Schulman idag.
    Testa säg det. Hoho.

Comments are closed.