Anitha Schulman

Lång dag

Min dag startade klockan tio över fyra i morse. Då skulle jag trettio minuter senare hoppa in i en taxi till Arlanda. Taxichauffören var tio minuter sen. Men det gjorde inget för han tog sträckan Hammarby Sjöstad-Arlanda på 17 minuter blankt. Dörr till dörr.

Jag bad till gud, det var länge sen jag var så rädd. Fick också någon konstig tvångstanke om att han var psykopat. Om jag skulle be honom sänka farten så kanske han skulle få ett spel och kör in i en bergvägg.

Jag skulle till Köpenhamn över dagen för att konsulta lite. Så det var första dagen jag var utan Penny längre än fem timmar. Det är en helt annan grej att flyga efter man fått barn ska erkännas. Men nu tror jag taxiresan tog udden av den värsta flygångesten.

Jag kände mig som en terrorist när jag gick genom tullen med min isärmonterade bröstpump.

Det var hemskt att vara borta från Penny, kollade frekvent i iPhonen på bilder på henne. Men också skönt att bara få vara själv. Kan knappt minnas när jag var det sist.

Jag fick en timme på stan innan det var dags att åka hem igen. Kan konstatera en sak med Danmark. De har en helt annan inställning till barnvagnar jämfört med här. De är rullande fort. Två bredd är som att passera en Smart Car på trottoaren. Varför är de så stora? Någon som vet? Otroligt opraktiska i affärer. De såg i stilen ut som de gjorde på 30-talet fast med moderna däck.

Sedan lekte jag handelsresande hustru och köpte med mig en present hem till världens bästa make och pappa.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. enannandelavstockholm

    Vagnarna påminner mycket om små shetlandsponnys, fullständigt absurt!

    Min bästa kompis bor i Danmark, hon har förklarat. Där är det mycket viktigt att barnen sover ute, liggandes i liggvagn tills de är tre år gamla. En sittvagn som fälls verkar inte intressant, eller finnas i sortimentet…

  2. Sara

    Jepp, danska vagnar är större för att barnet ska kunna sova i den upp till ca tre år och man satsar på att barnet ska kunna växa utan att fötter och huvud tar emot. Själv har jag haft en Urban Junglevagn och liggdelen till den var ju ett skämt, 4 månader fick min unge plats i den….
    Heja dig Anitha!

  3. Isa

    Vad skönt med en dag på egen hand, även om det innefattade jobb. Vad gör du när du konsultar?

    / Isa

  4. Anna

    Jag har också funderat på det där med de danska barnvagnarna och fått förkklarat för mig att det är för att de flesta barnen får sova i sina vagnar på dagis. Tror att danskarna sätter sina barn på dagis tidigare än oss.

  5. ewa

    Skönt att din dag blev bra trots starten. Det är svårt att fullt ut njuta av en ”ledig” dag, trots att man vet att barnet har det bra hemma och förmodligen inte saknar en sådär hemskt mycket. Jag brukar iaf bli stressad och ofokuserad.
    Va´gullig du är som fixar med en present till din man, hoppas han kommer att gilla den.

  6. Alexandra

    Älskar stora danska vagnar! Önskar att alla vagnar var lika stora så barnen slipper ligga och knappt kunna sträcka på sig, röra på sig. Många får byta till sittinsats innan barnen kan sitta själv. Nä ush. Tacka vet jag stora vagnar! Här är min danska vagn från 1973: http://alexandraochnagratill.blogg.se/images/2011/sam_1896_152650595.jpg

    Och opraktisk tycker jag inte den är. Stor – javisst. Men det har aldrig varit ett hinder i en affär eller liknande.

  7. L.R.

    I Danmark är det regel att barn sove upp till 3 år alltid ute och i barnvagn. Därför är deras Emmaljunga vagnar stora. Dom skrattar åt svenskar med sina pyttesmåa vagnar med små hjul och korgar också undrar dom vadför sover inte svenka barn alltid ute?

Comments are closed.