Anitha Schulman

Gick jag 40 veckor trots allt?

Hittade en gammal anteckning. Om jag skulle beräkna Pennys ankomst från första mensdagen sista mensen. Så var det 14 april hon skulle dimpa ner. Vilket hon senare gjorde.

Men det gav inte något utslag på någon sticka för ens långt senare och enligt ultraljudskalkylerna så beräknades hon till 11 maj. Jag antar att allt är i sin ordning men lite roligt sammanträffande.  Har någon mer varit med om något liknande?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. msn00b

    Japp, barnmorskan tycker att jag är beräknad till den 21 sep enligt UL men går jag efter sista mens så skall bebisen komma den 25:e. Både jag och min sambo är dessutom långa så för mig känns det vettigt att även bebisen är lång och att ul mätningarna därför inte stämmer. Vilket blir lite småkul när min barnmorska blir helt upprörd och försöker övertala mig till att jag VISST det måste blivit befruktad en vecka innan, trots att vi inte hade sex då för hennes mätningar kan ju inte ha fel… 😛

  2. Begga

    Japp ! Hände mig med första barnet. Han kom just precist prick på rätta dagen enl mina beräkningar men drygt en vecka för tidigt enl ul.

  3. Yvonne

    Jag har accepterat att jag inte följer deras normer. För jag har med alla 3 ungarna lyckats få ett datum efter sista mens (som är regelbunden som en klocka) och sen har de ändrat det till ett senare när de gjort ultraljud – och ungarna har också kommit senare. jag går förmodligen alltid 43-44 veckor och det är min kropps norm.
    Jag tänker på att om jag iNTE gjort ultraljud så hade jag förmodligen blivit igångsatt efter 40 v för att jag gått över tiden fast min kropp bara villa vara gravid lite längre tydligen…
    Och ungarna har gillat att ligga i magen extra länge: ingen under 4 kg. Puh

  4. Anna

    Min syster var beräknad till 27:e nov., men blev framflyttad på Ul till 18 dec. De sa att hon då borde blivit gravid den 26:e mars. Problemet var bara att hon tagit ett positivt test den 20:e mars, så det går ju inte riktigt ihop.
    Ännu konstigare att ungen föds den 14:e dec och räknades som prematur, han var 46 cm lång och vägde 2500g. Allt var liksom knas 🙂

  5. Rebecka

    Fascinerande! Du kan ju fundera på om Penny (som är ljuvligt söt och uttrycksfull på alla bilder, men det visste du ju redan 🙂 ) verkar vara i fas med hur utvecklingen ska vara en viss vecka. Min son föddes tre veckor för tidigt (UL + sista mensen fick bf till samma datum) och det har märkts, han fick t.ex. göra läkarundersökningen på BVC efter 9 veckor istället för 6 v. Nu kunde han ge läkaren ett svarsleende, det hade han inte kunnat vid 6 v. då hade han ju varit som 3 v. Nu är han snart 10 veckor men får ses som ca 7… Nåja, han kommer ikapp så småningom, det viktigaste är ju att han mår bra och växer som han ska. Ha det fint med din sötnos (oavsett hur gammal hon är ”egentligen”)!

  6. Bella

    MEN hallå, ni kan inte åka till akuten stup i kvarten! Istället: Magmassage. Stryk lät längs tarmen nerifrån och upp i roterande rörelser, och ge Penny fotmassage. Du Anitha kan undvika mjölkprodukter. kram

    MEN hallå själv, hemmadoktorn TROR DU INTE VI GJORDE DET, tror du vi är dumma i huvudet?! Inklusive allt annat det innefattar gav upp mjölkprodukter. Man åker liksom inte frivilligt till barnakuten en söndagkväll. Det var sjukvårdsupplysningen som båda gångerna uppmanade oss att VERKLIGEN åka in. Då är man inte så kaxig med en sjuveckors och säger.
    –Nä du syrran vi håller på den och kör djup magmassage som vi gjort i fem dagar utan framgång. Hon får skrika lite till av smärta inga konstigheter. Gaaaahhhh!!!!
    /Anitha

  7. Annki

    Jo men visst. 2 söner, fick datum direkt, och framflyttat vid 1:a ultraljud, men båda föddes vid 1:a datumet 🙂

  8. linnnea-evelina

    GUD vad lik hon är dig!!!! jag älskar bilderna på henne och jag längtar ihjäl mig efter att få eget barn (ska kanske bli klar med högskolan först)!

    Du är duktig!

  9. Missan

    Samma för mig.. Inte en hel månad men betydligt mer än ett par dagar. UL-beräkningarna bygger på att ALLA foster växer exakt likadant de första 20 veckorna, och det tycker inte jag känns så sannolikt.

    Det har inte spelat någon roll att jag under båda graviditeterna haft konstaterat datum för ägglossning (behövde hjälp med att bli gravid), vården stirrar i vanlig ordning sig blind på standardmått och kurvor.

  10. Nina Dahl

    Man räknar 9 månader och 7 dagar från sista mensens första dag. Ultraljudet tror jag inte alltid stämmer. Penny är ju liten för att ni båda är ganska korta. Hon är ju tidigt utvecklad och verkar inte alls prematur.

  11. ninni barrdal

    Ang att din dotter är mörk som du svarade en kommetar om tidigare…
    Alltså tror inte personen i fråga mena nå illa.. din dotter är väldigt mörk för sin ringa ålder… Jag är själv i samma färger som du, har barn med en svensk man i samma färg som din karl- vårt barn har ljusbrunt hår o blåa ögon.. en riktig mix.. men väldigt ljus i hyn -ser helsvensk ut.
    Barnmorskan på BB förklara de (då jag tyckte de va konstigt/ kul att min son hade turkos-blå ögon) att barn oftast blir ljusa om en mörk mamma som du o jag får barn med en svensk… det är inte ofta barnet blir mörkare-som din dotter är…
    Så med det sagt sluta ta illa vid dig-det va en relevant fråga då din dotter är väldigt mörk (som jag) så ung 🙂
    Kram…

  12. sara

    VI gjorde ganska många ultraljud på vårt första barn. Fick olika bf varje gång… Till andra barnet gick vi efter våra egna beräkningar vilket visade sig vara exakt. UL-beräkningarna stämmer inte!

  13. Amanda

    Ja, inte så stor skillnad kanske, men enl mens hade jag BF 6 december, och enligt ultraljudet en vecka senare. Men hon föddes den 6 december 🙂

  14. Karina

    Första BF jag fick med min son var 9 april, vid ultraljudet flyttades det fram till 10 maj!!! Vattnet gick den 9 april (v. 36 enl. ul)…

  15. Karin

    Haha precis!Exakt likadant för mig. Utifrån beräkningen efter sista mensen skulle Nienna födas 25 januari i år. Men när jag gjorde ultraljudet så var hon ”mindre” än de är i vecka 18, så jag fick vänta några veckor och göra ultraljud igen och då satte de ett annat datum för beräknad förlossning – 9 februari. Men det roliga är att hon föddes pang bom 25 januari i alla fall – det ursprungliga datumet.

Comments are closed.