Anitha Schulman

Söderlunch

Idag ska vi äta lunch på Söder så jag passar på att stöka till det lite med genusfärger. Men vi matchar ju! Helt otroligt komiskt att man kan sova sig igenom en hel påklädning förövrigt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Melanie

    Riktigt snygg skjorta må jag säga.

    Liten fråga bara: Varför sätter man en liten mössa på barnen inomhus? Har det med den mjuka skallen att göra?

  2. malin

    till lisa: nu är ju jag inte den som du ställde frågan till, men svarar ändå 🙂 klart du ska äta lunch ute med ditt barn, folk som har problem med barn som ammas borde i så fall helt sonika stanna hemma. en man skulle knappast gå runt och fundera på ifall han skulle kunna väcka anstöt, det är så typiskt att andras förlegade åsikter fortfarande gnager i oss kvinnor. nej, om dessa amningsförbudshetsare skulle få sin vilja igenom skulle kvinnor endast befinna sig i hemmet, med en rörelseradie över kök, soffa och säng! usch! tror knappast att dessa personer skulle gå fram till en kvinna med djup urringning och äcklat utbrista: skyl dig, du visar ju brösten. amning är en avsexualisering av brösten och det är väl där skon klämmer…

    och som du säger; hur ofta ”ser” man ens nåt egentligen när nån väl ammar?

    amma du ditt underverk var, när och hur du vill! det är din rättighet! <3

  3. E

    Den där schalen är väldigt bra att : lägga Penny i eller sätta henne i .Bra om man blir trött i armen av att bära henne och hon kan ligga tryggt och fint i schalen

  4. Lisa

    Hej, jag tänkte outa mig själv som nojig och osäker småbarnsmamma här. Det här med amning. Jag har inga problem med mammor som ammar offentligt och tycker att det brukar gå bra att göra det lite diskret trots människor runt omkring. Men ändå. Jag minns det Calle en gång skrev och trots att jag alltså inte själv tycker att offentlig amning är ett problem så har jag oerhörda problem med att jag ev skulle stöta mig med folk. Å ena sidan vill jag ha med mitt barn i sociala sammanhang, å andra sidan är jag orolig över att utgöra ett störningsmoment. Ja du hör ju, jag är osäker.

    Det här innebär att jag alltid är nervös för att folk ska bli upprörda/störda eller äcklade när jag ammar och jag räds alltså inför tanken att äta ute med mitt barn etc. Och då är jag inte inne på att gå på finare lokal utan snarare på att äta en snabb lunch innanför tullarna.

    Jag vet inte om jag någonsin sett en mamma som helt skamlöst hängt ut bröstet och ammat så det vanliga äcklet över mammor som ammar måste ju handla om hela grejen, att det i huvudtaget ammas, eller?

    Hur som helst, jag är mest nyfiken över hur du tänker. Kan du amma utan problem när du lunchar t.ex? Jag samlar erfarenheter och tippar på att man lär sig det här så småningom, det känns liksom inte som om man behöver fler ångestmoment än nödvändigt som småbarnsmamma.

Comments are closed.