Anitha Schulman

Kroppen

Kroppen är inte med mig, den är inte där jag vill att den ska vara och jag har ingen riktig kroppsuppfattning. Jag har gått ner tio kilo av de tjugo jag gick upp och det är först nu jag inser exakt hur de där kilon var fördelade. Jag trodde jag hade gått upp lite på rumpa och lår. Men nu när magen nästan försvunnit har jag insett att det är betydligt mer än LITE. I got a bootey med stort Y. Mina lår är så tjocka och cellulitiga, dessutom skaver de mot varandra. Magen är degig och överarmar och skuldror påminner om en ukrainsk brotterska. Brösten, jag vet inte hur man hanterar stora bröst. Jag vet inte var jag ska göra av dom! Jag tycker inte dom passar i något.

Jacka, Tiger, blus Acne, tajts Michael Kors, skor Asos.

Hemma har jag liksom tyckt att jag sett ”okej ut”, men igår så gick jag och köpte kläder till en födelsedagsfest jag ska på nästa helg. Det var i provhytten jag insåg hur jag egentligen såg ut. Herregud! Ja det blir en svårmaskerad fest men tror jag lyckats ganska bra.

Problem är ju att man inte vill köpa saker som bara funkar nu utan man ska kunna ha efter man är tillbaka på matchvikt.

OBS: Ingen är ”troll” ifall man ger tips. Man är ”troll” om man gör påhopp, där man förutsätter en sak om mig eller mitt föräldraskap som man inte har en aning om och mästrar.

Tips däremot tas gärna emot. Som mjölkstockningsgrejen. Så bra!! Har ni schaltips förresten? Får liksom inte riktig till det där som ni såg.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. smilla

    Hej, jag har två barn som jag har ammat och mitt absolut bästa amningstipps är att ha ett linne under t-shirten, blusen eller vad man nu har på sig. Då drar jag upp t-shirten och tar fram börstet lite, sedan drar jag ner t-shirten igen och täcker bröstet med den. På så sätt så slipper man visa magen och brösten. Det här har jag kört med hela tiden och jag behöver aldrig visa någonting och det ahr aldrig känts obehagligt att amma. Allt är på sin plats så att säga!
    När jag har haft mjölkstockning, så har jag masserat och värmt bröstet tills det har kännts bättre, det kan ju lätt ta ett par timmar då mjölken bara rinner ut, men sedan känns det mycket bättre och man hinner inte bli så sjuk!
    Många kramar, goa du!

  2. Anna

    Du är sjukt snygg. Ingen hets att bli av med kilon, de försvinner när kroppen är redo. Du har ju trots allt fött barn. Köp något snyggt som du kan ha nu!

    Mitt mjölkstockningstips är att du ska använda en BH som inte sitter för tight. Glöm det där med att den ska ge stöd 🙂 Det misstänker jag var orsaken till mina mjölkstockningar.

  3. ordinary

    Tekniska tips: Håll armen som bebisen ligger på UTANFÖR sjalen, blir lixom lättare… Gör en knut i ett hörn av sjalen och pilla in knuten under BH-bandet uppe på axeln så sitter sjalen uppe.

  4. Eva

    Du är ju så fin, varför stressa med för små/tajta kläder? Jag gick upp 20 kilo, gick ner 10 när barnen föddes men givk UPP igen unmder amningen (tvärtemot vad någon skriver här, att du kommer att gå ner av Pennys ätande, haha inte för mig). När amningen var klar, drygt 15 månader ammade jag – DÅ först började jag att jobba med vikten.Gick ner 18 kilo på sju månader, har hållt mig där ett år nu. Detta säger jag inte för att visa hur duktig jag är utan sätta perspektiv på hur brådis många – inne i stan? – verkar ha med denna viktminskning och bröstotymplighet. Ta det lugnt! Man ÄR inte samma person vare sig i kropp eller sinne, låt det så vara. Jag tyckte det var lite jobbigt att släpa på 20+ så länge men såg till att motionera under tiden som vanligt. Hungern kunde jag liksom inte hjälpa, amningen gjorde det med mig. Nu när jag ser mina två små flickor som jag numera orkar jaga i trädgården, känner jag att det är en så kort tid detta med stora mammakroppen. Det var så mysigt att vara nära, amma och faktiskt unna sig att mumsa på något gott ibland under den tiden i stället för att späka sig. Allt det andra hinner man med.

    Jag köpte under min viktminskning billigare kläder på HM och KappAhl, stretchjeans, tunikor, någon amningströja, någon bh. Inga extravaganser, men ändå något trevligt färgglatt är kul att unna sig.
    Att sedan plocka fram gamla 70-kilosjeansen, istället för 90-kilos-braxerna, var ju underbart. Men som sagt, det fick ta tid.
    Lycka till handsome!

  5. Mimmi

    Har haft mjölkstockning med alla mina barn. För mig funkade det med värmeinlägg, hade det jämt och att inte ha bygelbh. Med risk att du skrattar ihjäl dig, en kompis till mig hade fruktansvärd mjölkstockning hon fick tipset av en äldre dam att lägga vitkålsblad runt brösten. Det funkade o hon blev bra på en natt. Efter det hade hon ofta vitkålsblad i bhn

  6. Cissi

    Finns en jättebra amingsjal som heter Moncho, den är multifunktionell och förutom att du enkelt kan skyla ditt bröst och bebisen när du ammar så fungerar den även som lekfilt och bebisponcho. http://www.moncho.se/

  7. Anne

    Håller med övriga. Shoppa nu! Du behöver ju ingen jättegarderob, men en bas som du känner dig bekväm OCH fin i. Sedan säljer du dem – eller ger till välgörenhet.

    Angående mjölkstockning så kan jag bara bekräfta andra kommentarer: dusch och vetevärmare är oslagbart. Snart anpassar sig brösten och då blir det bättre.

  8. J

    Angående mjölkstockningen så duscha gärna samtidigt som du masserar brösten, värmen från duschen hjälper till att stimulera samt lindra smärtan. Gällande amningen så se till att ha en lite mindre sjal med dig som du draperar från axeln, ner och över Pennys huvud.

    Lycka till !

  9. Estetica

    Köp några salwar kameez!!!
    Underbart vackra och dessutom ingår ju amningsjal..!
    Men du har ju ett så vackert ansikte att dina kläder blir sekundära för betraktaren..!

  10. Katta

    Undrar lite över de som skriver ”äh, klä dig i bekväma kläder. Som inte sitter åt m.m..” Även de kläderna måste ju inhandlas för att passa den nya kroppen…? Det var ju det som var grejen, att slippa köpa massa som sen inte passar. Förslag: köp ett par HM- jeans som passar just nu och ett par långa linnen som döljer lite. Och mitt bästa tips: snåla inte på BH, utan ett par välsittande såna sitter inget snyggt. V-ringat är snyggast till stora bröst.

  11. Cecilia

    Hej. Ett bra tips mot mjölkstockningen som funkade för mig var varmt bad eller dusch samt en sån där kornvärmare som man värmer i micron. Jag använde den jättemycket med min dotter. Jag fick också enorma boobs ;o), typ F men de gick ihop till D igen när jag slutat amma efter ca 1 år. Då vägde jag även 5 kg minde än innan jag blev gravid. Så njut av närheten med Lillgumman och skaffa en kornvärmare o stoppa in i bh:n ett tag innan du ska amma, mjölken kommer att spruta ut ( och ta Alvedon när du känner tendens till stockning). Glad vår!

  12. emma

    Jag gick bara ner knappt sex kilo efter förlossningen och jag gick upp 12 kilo allt som allt. Jag trodde det där med att amningen åt upp graviditetskilona var en myt – till min dotter blev tre månader. Efter det försvann de där sex sista kilona och tuttarna blev lite mer samarbetsvilliga (om än fortfarande tokstora). Jag håller med om att du visst borde köpa lite kläder du kan ha nu. Det är roligt att få känna sig fin ju!

  13. Cathis

    Äh, köp lite kläder som passar nu. Mkt roligare. Du kan ju kanske använda dom igen sen om du skaffar fler barn. Eller så säljer du dom. Jag ångrar att jag inte skaffade mer som kändes schysst då.
    Nu har kilona försvunnit och jag njuter lite av att inte kunna ha de där kläderna som jag faktiskt köpte…

  14. Fyrabarnsmorsa

    Lugn! Under graviditeten bygger kroppen upp en amningsreserv. Om inte den funnes skulle du snart se ut som ett vandrande skellet. Efter några månaders intensiv amning har jag alltid vägt mindre än innan jag blev gravid. Koncentrera dig på att få amningen att fungera så att du kan amma länge och mycket så kommer kilona att försvinna helt utan anstängning. Amning är världens bästa bantningsmetod.

  15. Anna

    Åååh, jag förstår din frustration. Min byst gick upp från C/D-kupa beroende på märke till F. Känn på den. Säg det bara eeeeeffffffffffffffffff. Denna ENORMA byst försvann inte heller när jag slutade amma. Samma för min mamma, hon vägde 49 kilo när hon blivit av med sina mammakilon och hade FF eller G i bh efter att jag kom. Innan D. Helt galet! Fast å andra sidan så slipper man ju två hundöron som sladdrar mellan knäna. 😉

    Tycker du ser jättefin ut på din bild. Kör på det säger den stressade trötta tvåbarnsmamman som både en och två gånger sprungit till dagis i sunktröjor.

    Gällande sjal, och jag antar att du menar för amning, så skulle jag rekommendera att du köper det där fyrpacket av amningsfiltar som de säljer på Babyproffsen. De är tunna, mjuka och mysiga och jag brukar sätta ena hörnet i BH-bandet när jag ammar och sedan hänger filten ner över bebisen, men eftersom de inte är så stora så kommer det in lite luft utan att man syns för mycket. Eller så skaffar du bra amningstoppar och döljer boobsen med Pennys huvud. Det är vad jag får göra för Elisabeth sliter bara bort filten och kastar iväg den varvid jag sitter där med mina supertuttar i det fria och skäms.

    Om du vill ha hjälp med bärsjal så säg till så kan jag visa dig, det är lättare än att göra det över en blogg.

    Gällande mjölkstockning så samma sak där. Är tyvärr en expert på det, eller snarare på att ha det. Fick bakteriell mastit tre gånger i höstas och hamnade på SÖS med intravenöst dropp, allt pga en förkylning som Lilla E dragit på sig. Stalltipset är att hålla dig varm, får du känningar så ta Ipren, lägg dig i badet och handmjölka ur det du kan och amma, amma, amma. Pump har aldrig funkat för mig när stockningen satt igång, har bara gett sår och eksem.

    /Anna
    PS Troll är en jättetrevlig kille som bor i Västmanland. 😉

  16. Hanna

    Hej! Med första barnet klädde jag mig alltid med kläder jag kunde amma i. Dvs ett linne och en tröja över som jag kunde dra upp över ett bröst i taget (linnet under var då för att magen inte skulle bli bar och det bara skulle bli en glipa för bröstvårtan).

    Med andra barnet upptäckte jag att jag kunde ha vilka kläder som helst, jag tog bara en ganska stor sjal och fäste i behå-bandet på axeln så att den satt fast. Sedan hade jag barnet under sjalen och kunde därmed ha alla mina kläder, det spelade ingen roll om jag var lite bar under för det syntes aldrig. Hoppas du fattade, lite svårt att förklara men denna enkla insikt underlättade min offentliga amning rejält andra gången. Du ska ju inte behöva gömma hela huvudet 🙂 Lycka till!

  17. Annie

    Isela (isela.se) har ljuvliga kläder som passar alla kroppar, kanske extra bra för nyligen gravida. Jag bodde i deras kläder under hela min mammaledighet. Dressat, välklätt och samtidigt bekvämt.

  18. miaa

    Herregud.. e det inte lite tidigt o bara tjata om att inget passar. Du har ju nyss fött en otroligt fin liten skatt.. njut av livet. Du e strålande vacker som du är 😉 Klä dej i bekväma kläder o ta det lugnt.. så låt det komma av sig själv. Du mer du stressar du mer stressad blir barnet 🙂

  19. Nadja

    Du är superfin!
    Jag köpte en stört bra sele i en butik i vasastan, efter att min rygg typ avled efter att ha använt babybjörn. Personalen där är superkunnig och ger dig en grundkurs i hur man bär barn i sjal eller sele. Hur man kan knyta på olika sätt osv. De kollar även hur din kropp ser ut, smal eller bred, har du slutande axlar etc. så du och Calle kanske mår bäst av att ha varsin sjal/sele eller så är ni lika. Men prata med dem i alla fall.

    Babydesign heter butiken och ligger på hälsingehöjden 7.

  20. Emma mamma till Theo

    Jag klädde mig bekvämt, inget som satt åt. Ibland tunikor. Kändes liksom inte lönt att pressa sig i något som vem som helst ser man inte är redo för just då. Men samtidigt kanske de är en idé att köpa något nytt som muntrar upp en lite grann, för man är ju faktiskt snygg ändå, man får ju vara mullig efter graviditet =)

    Men ja, tunikor och leggings är mitt bästa tips!

  21. Karin

    Jag tycker att Olga Rönnberg har väldigt bra tips för hur man ska gå ner kilona efter en graviditet!

    Men du har ju så nyligen fött barn så du kanske inte ska stressa, men jag vet hur besviken man blir när man ser hur kroppen förändras.

    Promenader och att äta bra är väl det viktigaste i början.
    Du är väldigt vacker som du är:)

    Ha en härlig söndag.

  22. Anna

    Jag har lovat mig att om det blir ett barn till skall jag skita i att kläderna bara passar under en viss tid efter förlossningen och köpa nytt ändå. Det är ju då man behöver känna sig som snyggast. Du kommer säkert krympa ur kläderna – det är fantastiskt vad kroppen återhämtar sig – snabbt som attan. Det fina är då att du kan sälja dina nästan oanvända ”stora kläder” på tredera och köpa nytt igen till ditt mindre jag….
    Visst finns det sjuka kroppsideal men jag tycker inte det är vad det handlar om, utan känslan av att man inte är sig själv. Man känner liksom inte igen den man ser i spegeln.. Snygga klädköp var det för övrigt!

  23. Elisabeth

    Gulliga Anitha!
    I takt med att Penny äter och växer kommer dina kilon helt automatiskt att försvinna. Dom finns där för att du (din kropp) ska ha ork att ge extra näring. Se det som någonting fint, och glöm för ett ögonblick det sjukt smala kroppsideal som råder . Du är en otroligt vacker och alldeles, alldeles nybliven mamma! Bär dina extrakilon med stolthet, dom finns ju där av en underbar anledning.

    Seså, gå nu på fest och känn dig vacker.

  24. Malin

    Du har gjort hela den här bloggen till ett överspänt troll. Folk vågar ju knappt komma med några åsikter/tips längre. Slappna av. Det råder faktiskt yttrande och åsiktsfrihet i Sverige. Varför ska alla som inte tycker som du Anitha vara tyst, annars är man i ditt och dina hejdukars tycke ett troll?! Man lär och utvecklas även av negativ kritik. Jag tycker det är ett svaghetstecken att inte tåla kritik. Kanske du är ett troll med väldigt ömma tår? Hur kul är en blogg där folk bara skriver , åh vad fin du är! åh, vad söt dottern är. Nej tack.

  25. mema

    Det tar sin tid…Låt kroppen hämta sig. 🙂 Du är vacker nu också!

    Gällande sjal så rekommenderar jag Hugababy:s ringsjal. Superbra!

  26. Anna (som har stora bröst o lår som går ihop)

    Jag tycker du ska köpa kläder som du trivs i NU, som passar hur din kropp ser ut NU, kläder för stora bröst och lår som går ihop. Tycker du förtjänar att vara fin och bekväm med den du är nu. När du är tillbaka i matchvikt så köper du nytt eller har dina gamla kläder. Lev i nuet. Kram!

Comments are closed.