Anitha Schulman

Före men ändå efter

Idag skulle Penny ha födds. Så konstigt att tänka på det. Någonstans har hon ju varit som en nyfödd i fyra veckor men samtidigt som en fyraveckors vid det här laget rent utvecklingsmässigt.

Vi är ju mycket modigare tillsammans nu, bättre på allt som var svårt i början. Och är riktiga veteranerna vid det här laget på rulltrappor, kisshissar i tunnelbanan och går av och på bussen som vilken mamma-med-barn som helst. Nu väger hon runt 3200 gram och det är väl förmodligen det hon skulle vägt om hon hade födds idag.

Min kompis skulle fått barn en månad före mig. Men hon gick nästan 2,5 veckor över tiden och Penny föddes en månad för tidigt. Hennes son är ”efter men ändå före” och Penny är ju ”före men ändå efter”. Så dom möts väl där någonstans på mitten.

Den här månaden har gått försvinnande fort, det är fortfarande smekmånad men babybubblan börjar sakta krakelera. Även om dom är som foster utanför kroppen den här första tiden så har dom tydliga personligheter. Penny är explosiv men inte långsint. Hon är modig men lite skör. Jag undrar om dom personlighetsdragen kommer hänga med henne resten av livet. Jag hoppas det, jag älskar de dragen redan.

Tuff men snäll.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Rebecka

    Oj en hel månad! Min kille kom tre veckor för tidigt, nu vid sex veckors ålder väger han 3400, jag tycker det har gått långsamt… nåja, han äter som han ska och verkar må bra så han kommer väl med ikapp så småningom. Jag tycker de liknar varandra, jag borde nästan maila en bild… men snacka om att känna sig fånig. 🙂 Penny är hur som helst supersöt, men det visste du ju redan. 😉

  2. Sanna

    Tja Anitha! Du och din dotter är så hmla lika, asgulligt! Du verkar vara råcool och jag är superavis på er gulliga och balla familj! Keep on rocking and loving!

  3. Ewa

    Hej Anitha!

    Först och främst, vilken söt liten guldklimp ni har fått…. Det är kul att följa ditt bloggande (läser även din mans, svägerska och svåger)
    Du bjuder så mycket av dig själv och dina tankar som nybliven mamma och jag tror att vi är många som känner igen oss, fortsätt så!
    Vad jag förstått på din mans blogg så har du fått en hel del taskiga kommentarer kring din mammaroll o.s.v. Vill bara peppa dig till att trots detta fortsätta bloggandet, för vi är många som följer dig och din mysiga familj.
    Lycka till framöver och en härlig vårkram till er alla

  4. Karin

    (Nu ska du få en snäll kommentar från mig precis som alltid, för alla skriver väl inte elaka kommentarer som Calle skriver i sitt blogginlägg?)

    Söt är hon som vanligt lilla Penny.
    Hoppas att ni har haft en härlig dag i solen.
    Vilken fin klänning hon har:)

  5. Josefine

    Hej

    Vill bara säga att jag tycker att du verkar vara en underbar mamma till Penny och hoppas att du inte tar åt dig av alla elaka troll som envisas med att hålla till här inne. Men du verkar vara vädigt klok och säker i dig själv så jag hoppas du tar det för var det är, ensama människor som inte kan glädjas med andra.
    Läste på Calle blogg precis innan och tycker att han har ett väldigt bra resonemang kring det hela och tror att han är ett bra stöd i det hela.
    Önskar er lilla familj all lycka och tycker att ni ska forsätta som ni har börjat för det verkar som att ni börjar hitta ett sätt att få saker och ting att fungera på ert vis!

    Stor kram

  6. Kakan

    Åh då hade hon ju fötts på min födelsedag, vad roligt! Men antagligen roligare att ha en bebbe än att behöva ha väntat 🙂

  7. Lollo

    Hej!
    Skit i vad alla gamla bittra mammor skriver, hur intressant liv kan de ha när de kommenterar elaka saker på en fantastisk mammas blogg? Avundsjuka rakt igenom, bara för att ingen bryr sig om deras liv…

    Jag är inte mamma men gillar att läsa din blogg ändå för du är verkligen en person som inspirerar. Fortsätt så och lycka till med allt! Kram

Comments are closed.