Anitha Schulman

Det blev helg ändå!

Penny kom tillbaka i fas och nu är dygnet som det ska igen. Igår var nästan som en helt vanlig lördag. Allt blir ju enklare hela tiden.

Först åt vi lunch på Hierta med vännerna Mats, Anna, Loppan och Gnistan. Polis-Jonas, Alex och Charlie kom förbi.

Sen åkte vi till NK och tog ett varv. Rulltrapps-premiär, vansinnigt nervöst Calle höll på att gå sönder av stress. Men storebror Alex ryckte in med sitt storebroderliga veto och spände ögonen i lillebror. Det gick bra!!

Sen gick vi till Prinsen och mötte upp Amanda. Sparrissäsongen har börjat. Prinsen var så vänliga mot oss och det var inga problem alls med barnvagn.

Som vanligt på lördagar köpte vi kvällstidningar och lite godis och åkte hem för en eftermiddags powernap innan Valborgsmiddagen.

Vi vaknade 22.15. Det blev ingen middag. Igår efter hon fått mat så försökte vi ta vårt första glas rödvin. Jag drack två klunkar Calle tre. Det var onekligen inte läge än.

Jag vill passa på att tacka alla läsare för upplägg på inlägg och feedback på det!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ulrika

    Är ny läsare av denna blogg och tycker den är jättemysig och rolig att läsa!
    Vilken härlig helg ni verkar fått!
    Ang alla tråkiga kommentarer: Det är sorgligt att det finns människor som mår så dåligt att de bara måste gå in och lägga sig i andra folks sätt att leva och vara på ett negativt sätt. För dåligt måste de ju må när de beter sig så.
    Ha det så bra och skit i alla elaka kommentarer (fast jag förstår att det är svårt, jag som tar åt mig så mycket skulle nog aldrig klara av det). Kram

  2. m.

    Men menar ni allvar? Vem säger att Anitha höjer sin konsumtion regelbundet fram till sommaren? Blir man alkoholist för att man dricker tre klunkar? Respektera socialstyrelsen??? Live and let be people,

  3. Fia

    Till Mia:
    Hahaha, menar du allvar?? Ska man avstå från att dricka lite vin för att det finns människor som inte kan hantera alkohol?
    ”Respektera socialstyrelsen”…
    Du är ju ett skämt. Gå och lägg dig.

  4. Johanna

    Snälla! Det här är ju löjligt. Min barnmorska säger att det inte är några som hälst problem att dricka några glas vin. Den mängden alkohol som går ut i bröstmjölk är knappt mätbart. Alkoholen går ut i blodet. När man är gravid, då delar man blodomlopp med barnet och ska därför inte dricka. Ni som ojjar över några klunkar vin när man ammar, kommer det ut chokladmjölk ur era bröst om ni äter en chokladkaka eller??

  5. Caroline

    Det känns alltid som att du härmar/kopierar andra bloggare. Undrar vad Calle tycker om att du tydligen har Katrin Zytomierska som din största idol…. Hihi.

  6. Camilla

    Anitha! Snälla skriv inte om och ta inte åt dig av vad vissa skriver här. Jag tror det är spöken, vissa menar väl inte allvar?

    Hua iså fall.

    Kram på dig och din vackra familj.

  7. Katarina

    Ni har verkligen fått världens sötaste bebis! Helt bedårande, förstår inte varför folk som kommenterar måste vara så ”duktiga” Spyr på dessa duktiga mammor som garanterat inte har så mycket kärlek och lycka som du i livet! Lycka till med allt och håll ut i tuffa tider, det blir bättre och njut om ni skaffar barnvakt och slappna av och ta ett glas vin då och då!

  8. Mia

    Anitha! Gör som du vill, men vad du faktiskt gör är att du går emot rekommendationerna. Du klarar av att hålla ”gränsen”, men Socialstyrelsen har inte upprättat rekommendationerna för DIN skull utan för att det finns de som inte kan sluta dricka när de väl börjat. Med din blogg är du, vare sig du vill eller inte, en förebild för många kvinnor. Jag känner inte alls igen mig i din första första tid som mamma, men har full respekt för att du känner som du gör. Kan du inte respektera det Socialstyrelsen kommit fram till därför att det någonstans där ute finns en ”Penny” vars mamma dricker för mycket? Alla har eget ansvar, men även DU som nu är en offentlig person.

  9. Sara

    Jag tycker att det är oerhört lustigt att människor fortfarande tror att man måste avstå alkohol när man ammar. Det är bara att läsa på och ta till sina matematiska kunskaper för att förstå att det inte är farligt alls. När man är gravid är det en annan sak, men så fort bebisen är ute går det alldeles utmärkt att dricka ett glas eller två. Det är fakta.

  10. Mia

    Undrar om det finns någon speciell anledning till att lilla Penny alltid sover utan kläder? Väntar själv barn och undrar om det finns någon tanke bakom det?

    Tack för en bra blogg för övrigt!

  11. Anna

    Skärp er alla moralpredikande människor!!! Man får dricka några glas vin när man ammar. Det går ut en mindre mängd i blodet än när ni ger era barn filmjölk. Om man nu inte har något positivt och påläst att säga, varför säga något alls.

    Anitha, kan rekommendera att dricka Pommery under körsbärsträden i Luma. Mycket mysigt!

  12. Lina

    Otroligt vad många tråkiga kommentarer det kommer… Bra blogg för övrigt tycker jag!
    Tina: så länge man inte ammar innan alkoholen är ur kroppen går det ju bra…

  13. Eva

    Blir så ledsen över föräldrar som ”måste” prova att dricka alkohol när de har bebisar/spädbarn och ammar Varför? KOmplett onödigt, för dig, för Penny.
    Och nej, jag är inte ”rabiat”, ”avundsjuk”, eller ”moralpolis”. Bara reflekterar. Om du dricker redan nu, vad är du uppe i för konsumtion i sommar..?

    Men fina är ni, alla tre.

  14. Anna

    Skriv din kommentar här! Håller med! Roligt att läsa bloggen men kommentarerna är ju bara nedslående. För dig och förr majoriteten av läsarna. Man kan förstås skita i dem- det ska jag göra fr o m nu.

  15. Jenny

    OMG! Kanske dags att ta bort kommentarsfunktionen, både för din egen och oss mer välmenande läsares skull? Även om det vore trist. Hoppas ni haft en skön valborg. Gissar att ni ska ut och skandera med plakat idag ;).

Comments are closed.