Anitha Schulman

Trygghet

Vi har ju det lite ansträngt med Tony nere i kiosken här. Detta gör Calle lite orolig. Han känner att han inte spontant kan springa och köpa någon nödvändighet för stunden. Han måste ta bilen för att vara spontan. Det limiterar honom och han spottar och fräser över Sjöstaden. Då problemet egentligen är självkonstruerat.

Nu var vi och kollade på en lägenhet i fredags. Han älskade den! Vid tre olika tillfällen nämnde han att det låg en Seven Eleven mittemot. Den där hörnbutiken skulle kunna vara direkt avgörande i en flytt insåg jag. Det har inte alltid med de materiella kvaliteterna mellan fyra väggar. Trygghet, det kan ha med helt andra saker att göra.

I Colombia när vi var där så gick han till den lilla hotell Super Marketen säkert tre gånger per dag. Han visste vad hyllorna hade att erbjuda både utan och innan. Men hans stod ändå där inne och låtsades välja mellan olika chipssorter. Fast han redan visste vilken sort han skulle välja. Jag frågade varför han gjorde så. ”För att det ger mig en möjlighet att välja, det är civiliserat och tryggt”.

Hela västvärds-samhället är ju uppbyggt på en massa valmöjligheter. Allt från tandborstmodell till politisk falang. Efter femtio år minst med allt fler val varje dag, ju tryggare blir vi och ju mer limiterade också. Attributen tar hand om oss på ett sätt vi kanske inte tänkt på. Undra om de ersatt eller hämmat något sinne? Kommer de växa in i vår DNA? Vad händer med oss utan alla dessa val. I Calles fall blir han orolig och lätt frustrerad.

Är en I-landsmänniska med val lika lycklig som en U-landsmänniska utan val i sinnet? Vad är en är signifikant människa? Fromm help me out here.

Är trygghet lika med frihet-valmöjlighet?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. E

    trygghet är när man kan lita på varandra med hjärtat.Det andra är lite haltande både män och kvinnor kan vara sådanaaaaa.

  2. Anna

    Inte för att jag fattar hur någon kan ha problem med Tony som är så trevlig, men att flytta för en sådan sak samtidigt som han håller på och säljer sin butik är ju fånigt.

  3. Tony

    Tokstollar! Inte behöver Ni väl göra saken mer pinsam genom att undvika Tony!!!

    Vad ska han tro nu??

    Jag tror inte han förväntade sig att bli bjuden på Ert bröllop, jag tror han blev jätteförvånad över att Ni gifte Er nu, då Du är så väldigt GRAVID !!
    Fullständigt otänkbart som Syrian-Assyrier…bruden förväntas till och med vara oskuld fram till bröllopsdagen !

Comments are closed.