Anitha Schulman

Strulig dag

Flängt fram och tillbaka hela dagen. Men inte fått gjort så mycket ändå. Jo köpt sista babygrejerna och en fin slips åt Calle.

Jag var barnvakt åt Charlie någon timme idag. Mamma var här och hälsade på. Så vi gick till NK leksaker och hängde. Charlie agerade som att hon var hemma hos en kompis med väldigt roliga leksaker. Hon kunde inte bestämma sig för vad hon ska leka med först så det blev allt samtidigt.

Sen tog vi en kaffe på Nobis innan jag fixade naglarna vårfina på Bangs. Som vanligt spillde jag på mig. Jag kan använda en tröja en gång sen är det en fläck på ovansidan av magen. Precis på ”hyllan”. Jag brukar aldrig spilla på mig. Det har uppkommit i takt med magens uppsvällning.

Då undrar jag. Spiller man så ofta på golvet i ”vanlig kroppshydda”?

Spiller överviktiga personer rent generellt oftare på sig än icke överviktiga?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elenore

    Jag har också börjat spilla hela tiden nu när jag är gravid. Kan inte ens borsta tänderna utan att få fula fläckar på kläderna…

  2. Verre

    Me too, spillde när jag var gravid. Nu när jag fött min unge är allt som vanligt igen. Spiller aldrig, avskyr spill och kladd. Får se hur det går när ungen ska börja äta själv.

  3. Sara

    Jag spiller ALDRIG annars, jag menar det verkligen. Är sån som faktiskt inte spiller. MEN nu under graviditeten spiller jag hela tiden, jättemärkligt och något jag verkligen tänkt på. Det är sjukt irriterande!

  4. Cecilia

    Hej Anitha!

    Kom och tänka på något du skrev om någon gång för längesedan, Calles pormask. Ingen ny soft update på den haha?

  5. Anna

    Skriv din kommentar här!
    Jag lade märke till precis samma sak vid min första graviditet och frågade till slut barnmorskan.
    Kunde det vara möjligt att jag alltid spillde men nu när magen satt i vägen så hamnade allt spill på den?
    Kroppen producerar ett hormon, hette det relaxin?, som gör att man blir lite ”slappare” i rörelserna under graviditeten i förberedelse för spädbarnstiden, så man lätt ska kunna somna om på nätter och dylikt vid amning och nattmatning med flaska.
    Har inte kollat upp det, men det låter vettigt och stämmer in på hur det var när mina barn var små. Jag kunde bl.a. somna i bilen när min man tankade, utan problem. Lycka till på förlossningen, det kommer att gå jättebra!

  6. C

    Konstigt det där att man spiller så mycket på gravidmagen. Har det något med att det blir längre väg för att nå som gör att man inte fixar balansen? Jag spillde hela tiden på magen när jag var gravid. Min pappa som är överviktig brukar lyckas spilla på slipsen.
    Typiskt då de sällan går att tvätta i maskin.

  7. Malin

    Lätt att man spiller på sig oftare när man är gravid, jag hade inte en ren tröja under den tiden.

    Alltså borde det vara samma sak när man är överviktig. Om fläsket sitter på magen och inte på arslet förstås, om så är fallet så borde man ju sitta ännu närmre tallriken:)

  8. nittan

    Ja, man spiller mer om man är gravid eller överviktig därför att man kan inte sitta tillräckligt nära tallriken utan att maten hinner ramla av besticket på sin väg till munnen.
    Detta är något jag noterat under graviditeter, feta och smala perioder i mitt liv vilket härmed meddelas och jag hoppas att intresseklubben antecknar.

  9. Leila

    Vi borde göra en undersökning över om överviktiga spiller mer än normalviktiga/smala.
    Jag, fettokissen, spiller inte så ofta och det är för att jag har tallriken direkt vid munnen och skyfflar in maten. 😉

    Manda, tare bara lugnt, det är väl inget att bli arg för? 🙂 Se humorn i det hela vetja.

  10. Manda

    Va tror du?? Nu blev ja arg! Är själv ö.viktig, men jag/vi spiller inte mer än andra… Ö.vikt har inget me motorik o göra!

Comments are closed.