Anitha Schulman

På kurs idag

Vi ska på kurs idag. Föräldrautbildning med Louise Hallin. Spännande! Tredagars seminarium. Är det någon som varit på det? Vad tyckte ni om det?

Jobbar hårt med avvänjning, lyssnar på Adele.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elsy

    som barnpsykolog kan jag intyga att hon, enligt mig och många om inte alla mina kollegor, är en clown. tack o hej!

  2. Emma

    Ta LH med en nypa salt. Hon vräker ur sig saker utan vetenskaplig evidens (t.ex. anknytningsteorier som baserar sig på mycket gammal forskning, barn anknyter till den person som finns där – dvs. mammor och pappor kan vara PRECIS LIKA VIKTIGA första levnadsåret). Vi ska komma ihåg att barnmorskor inte är de främsta experterna på barns utveckling, det är barnsjuksköterskor och pediatriker. Dessutom tenderar jämställda par att skilja sig i lägre utsträckning, vilket också kan ses som gynna barn/et.

    Line: det är INTE ”vetenskapligt bevisat” att barn inte bör vara på förskolan innan 2,5 – 3 års ålder. De faktum att du använder vetenskap som ”bevis” och begrepp som ”rabiat feminist” gör att din trovärdighet är noll. Likväl som det finns studier som tyder på att barn tillgodogör sig förskolan först efter 2,5 år, finns studier som visar att barns sociala samspel och språkutveckling gynnas av att börja på förskolan TIDIGT – dvs. från ca. ett år. Liksom det finns bra och dåliga förskolor, och med olika pedagogiska inriktningar. Summa summarum är det upp till föräldrarna att tolka vad just deras barn mår bäst av – det kan inte LH göra åt en. Vissa 1-åringar älskar förskolan från första stund, medan andra 4-åringar mår dåligt av att vistas i lite större grupp. Barn är också individer.

    Och utan att säga för mycket och riskera åtal för förtal så VET jag att Louise Hallin inte har levt som hon lärt. Så säger jag inget mer om det.

    Och med det sagt, hoppas jag att du Anitha, liksom Cattis redan skrivit, sållar informationen.

  3. Anna Maria

    Till Line: På vilket sätt skulle feministFÖRÄLDRAR (du vet kanske inte om att det oftast finns en feministpappa med i bilden också, feminism handlar om jämställdhet och då försöker man troligtvis att dela på ansvaret) inte vara varma mammor och pappor?

    Och Anna: Om man lever i ett parförhållande kan man nog ganska ofta klara sig på en lön och vårdnadsbidrag till exempel. Det vill säga om man drar in på utgifterna och det är väl ganska värt att göra med tanke på att ens barn bara kommer vara små en gång i livet.

  4. Anna

    TILL LINE:

    Vårdnadsbidraget är på MAX 3000kr/månad.
    Tycker du att det är en bra inkomst? Är det vad det kostar att leva per månad? I så fall får du gärna göra en månadskalkyl här till mig och visa hur man överlever på 3000 kr/månaden. Och det är som sagt max beloppet. Många får inte ens det… Man får ju jobba samtidigt till en viss del men man får inte ha någon offentligt driven barnomsorg under tiden. Så då kan man ju inte jobba. Eller ska man ha en nanny då kanske? Jobbar dom gratis i så fall? Snälla förklara för mig hur detta ska gå till.

  5. Jenny

    Line, vilken värld lever du i som tror att de flesta har råd med vårdnadsbidraget som stöd? Vad tror du att de flesta tjänar? 40000? Åh har de inte? Då kräver vi väl bara en förändring så att undersköterskor, förskolepedagoger, handläggare på statliga verk osv får det då.

  6. Line

    ps. Att barnen inte bör börja dagis innan de fyllt 2,5-3 år är vetenskapligt bevisat, det gynnar inte barnen och jag tror att de flesta har råd med vårdnadsbidraget som stöd, i annat fall bör vi familjer i Sverige kräva en ändring och höjning. Läs gärna boken ”Förskola för de allra minsta : på gott och ont” av Magnus Kihlbom, Birgitta Lidholt, Gunilla Niss. Författarna är psykiatriker samt psykologer och säger samma sak som Hallin om förskolan. Förskolan är bra för större barn.

  7. Line

    Hon är helt fantastisk och sätter barnet i första hand. Cattis som är inne på genus sätter säkert sina egna intressen framför ett barns, som feminism framför att barnet ska ha det bra. Hallins åsikter stöds av vetenskap och av olika forskare och psykiatriker. Barnens välmående före allt. När man grundat för barnet så kan man vara lite mer ego.

    Lyssna på Hallin, skönt att trenden från rabiata feministmammor vänt mot mänskliga, varma mammor och pappor som sätter barnen först.

  8. Cattis

    Som barnmorska har jag ingen aning hur hon är men som psykoterapeut. Har man det minst lilla genustänk i sig så bör man dra öronen åt sig. Denna människa har fått stor plats i tv och fått möjlighet att kasta ur sig saker som inte har någon som helst vetenskaplig bevisning. Men, givetvis har hon också erfarenheter och kunskaper som är bra. Ta till vara dem, jag tror du har alldeles tillräckligt med eget klokskap för att sålla.

  9. Em

    Jag gillar Louise! Jag tycker att hon uppmuntrar till ”lösningar” som gynnar varje enskild familj. Inga ångestfyllda standardlösningar á la BVC, utan att man gör så som passar just barnets och resten av familjens behov/personlighet/vanor. Jag har varit med om att BVC talar om att bebisen absolut skall sova i eget rum efter 4 mån, fastän både jag, min man och min dotter sov bäst när vi sov i samma rum. De insinuerade även att min dotter skulle bli tjock då jag nattammade henne när hon var 8 månader. Varje barn och varje familj är unik och det som fungerar på vissa, kanske inte fungerar på andra… Jag tror att föreläsningen är jätteintressant och jag tycker att du skall anamma det som d tycker låter vettigt och strunta i resten!

  10. FruHurtig

    Jag känner att jag inte alls förstår det här med föräldrautbildningar, det är ju ett naturligt steg i livet att bli förälder. Jag tycker man kan läsa i lite olika böcker, sen har man ju sina föräldra, syskon och bekanta som har barn och framför allt sitt sunda förnuft. Nej, usch för att bli matad med gör si gör så av någon beskäftig typ.

  11. Anna

    Hon har lite konstig syn på barnuppfostran tycker jag. Inget dagis förrän barnet är minst 2,5 år tex. Hur många kan ha det så? Ifall man kan leva på en lön eller ha en nanny men merparten av oss svenskar kan inte det! Och då blir man stämplad som dålig förälder istället vilket gör JÄVLIGT ONT i hjärtat att få höra…. Man får välja: 1- Försörja sitt barn 2- Leva på gatan med sitt barn så det slipper dagis. Hennes metoder passar jätte bra om man är rik och bor i en storstad där det finns flera aktiviteter för att stimulera sitt barn. Bor man som jag så får man sitta hemma, gå promenader. Finns inte ens ett café här….

Comments are closed.