Anitha Schulman

Hemma!

Jodå dom gjorde det! Släppte iväg oss med allt vad det innebär.

Vårt hem är inte längre ett samboende. Det är ett familjehem. Här bor en liten familj. Jag blir gråtig bara jag skriver det. Som vi längtat efter det här. Helt ofattbart och nu är vi i hamn. Nu ligger hon här och sussar i vår säng. I alla tres säng som det mest naturliga i världen. Fast hon i sitt lilla Snugglenest i mitten.

Vi är så otroligt nykläckta jag och Calle med. Fast som föräldrar. Calle körde försiktigt bilen hemåt med ett stadigt om än handsvettigt tio i två grepp om ratten. Penny satt i barnstolen och grimaserade fram vår favoritmin. Vi kallar den för ”missnöjesminen”.

Så fruktansvärt missnöjd man kan se ut men ändå vara så sockersöt. Det är en bedrift i sig.

När vi kom hem så stressade vi upp i lägenheten och duschade och bytte bort BB-myset mot helgfin, vi skulle till en liten parktillställning hos Mats och Anna och stolt visa upp den nya familjemedlemmen.

Calle körde en crash course av vagnen som gick åt helvete på den korta tiden. Jag satte på mig en liten dräkt, som visade sig vara urusel i amningssyfte. Som jag sen fick slita av mig och börja amma. När jag reste mig upp trodde jag jag slitit upp varenda operationsstygn. Jag fick blodsockerfall men bytte om igen och igen. När vi var klara var vi fick ta av Penny kläderna och byta blöja på henne.

Tillslut insåg vi vad som höll på att ske, så  för att inte vara övermodiga bokade vi av parken.

Istället promenerade till Fine Food här i Sjöstaden för en anständig lunch i det vackra vårvädret. Nästan det var för mycket så här första dagen.

Nu sitter jag i BB-styling igen i sängen och bloggar och ammar samtidigt. Så otroligt nöjd över att mästra denna multitasking efter tredje dagen. Dessutom har hon precis börjat bajsa bajs och inte bäck.

Min amining har kommit igång ordentligt och just nu ser det ut som jag har två silicon cans! Ja livet i BB-hemmet är inte så tokigt trots allt just nu. Vardagen får vänta tills vi fått ordning på OSS.

Stundom under dagen inträffar ”ett moment”. När hon helt harmoniskt ligger och tittar förundrat och eftertänksamt i några minuter. Det är dom ögonblicken som man lever för just nu. Så litet men ändå så otroligt stort.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Eva

    Ojoj, vad överambitiöst och rätt dumdristigt att boka in en massa grejer när ni är nyhemkomna med liten.! Ta det lugnt, hon är nyfödd, du är snittad, vila människa. Det är så mycket baciller i omlopp nu i Stockholm (jag har dagisbarn) så vänta med en massa bebistillställningar, please.
    NJut, vila, gosa.
    Det är nu ni rummar ihop er och det är nu anhöriga ska komma med matlådor till er så att ni slipper kuta ut och luncha på bacillindränkta lunchställen.

    Grattis till den ljuvliga!

  2. Lisa (fd 9d)

    Sötnos! Blev full i skratt när jag såg bilden på missnöjesminen. Tyckte hon var otroligt lik dig på den 🙂 Inte för att du ser missnöjd ut men minen var absolut din. Det där med multitasking känner jag igen. Man får en otrolig simultanförmåga och effektivitet när man får barn. Ha en mysig första tid och utan pekpinnar är tipset att ta det lugnt och bara vara med den nya lilla familjen. Man blir lite antisocial den första tiden och det får man vara.

  3. A

    Många pekpinnar i kommentarerna. såklart man kan gå ut och göra ngt, så länge det inte innebär att man stressar upp sig.. dessa dagar går så fort så fort, snart är hon inte så där liten längre, så njut av varje stund, ta det lugnt och mys ihop är mitt tips.

  4. Lisa

    Ja, jag håller med….. Att de släppte iväg er från BB med allt vad det innebär… 😉 Skämt åsido, men lugna ner er nu, för er och Pennys skull.

  5. Alexandra

    Wow vilken vacker liten tjej!! Ta det lugnt, gör vad ni känner för och tänk inte på några andra än er egna lilla familj just nu. GRATTIS TILL ER!

  6. sa

    Mitt hjärta hoppa till när jag läste att du gick ut tre dagar efter att ha fått stygn. Och bebisen är 3 dagar gammal. Allt det där kommer. Du kommer att få ha miljon tals baby och mamma träffar med dina vänner snart. Se bara till att vila nu.

  7. Trebarnsmamman

    Ni är så kloka som låter den nya familjemedlemmen styra den första tiden, bara vara och njuta.

  8. carina

    Haha, ja herregud att ge sig iväg ut första dagen hade jag aldrig kommit på tanken att göra! Hemmamys var det som gällde länge och fortfarande mest!

  9. bella

    Så söt, den lilla. Men varva ner lite, fattar inte varför man ens kan tänka på att gå på parkparty eller ut och äta lunch med babyn bara 3 dagar gammal. Det är för tidigt att ta ut henne alls. Var hemma och aklimatisera er. Lycka till!

  10. Tvåbarnsmamma

    Skriv din kommentar här

    Snälla Anitha ta det lugnt! Det är helt vansinnigt att Ni ens kan tänka Er att ge Er iväg på någonting överhuvuvudtaget första dagen hemma från BB Tokstollar!
    Du behöver vila, Penny ska skyddas från alla baciller som far runt Stanna hemma landa i nuet och vänta med att visa upp underverket!

Comments are closed.