Anitha Schulman

Frukost i familjer

Jag sert alltid fram emot en stor  helgfrukost. Inget kan göra mig så lycklig som en riktigt bra hotellfrukost. Det kompenserar vilken hård säng som helst. Helst av allt vill jag äta i minst en timma i omgångar. Jag går gärna upp tidigare bara för att få sitta riktigt länge.

Jag älskar att starta med gröt, sen ett gott nybakat bröd och löskokt ägg. För att sen gå på en yoghurt med färska bär och fruktfatet. Sen avrundar jag omgång ett med amerikanska pannkakor om det finns. Till det dricker jag helst färskpressad juice och ett gott te.

Omgång två startar jag med en blodgrape, kanske lite Mozzarella, alternativt Ricotta, tomat och kallskuret. Sen går jag på dessertbordet. Till det dricker jag en god kopp bryggkaffe gärna med grädde och socker och Ramlösa! Som en riktig tant.

Lektyr: DN Kultur.

Vi satsade ganska hårt på frukost i min familj på helgerna när jag var liten. Mamma och jag hade ofta bakat färska frukostfrallor och kanelbullar. Pappa jobbade mycket i Norge och kom hem på fredagkvällarna med Nutella, vilket inte fanns i Sverige i början av 80-talet. Jag älskar varm O’boy (fortfarande), helst ska det vara riktigt fet mjölk eller grädde ihoprört med pulvret i botten och sen varm mjölk på det.

Som sagt inget kan få mig så lycklig och rofylld som en riktigt bra frukost.

Calle har inga sådana frukosttraditioner i sin familj, så för oss att åka och äta en härlig hotellfrukost på helgen är total waste. Då han dricker en kaffe med mjölk, en toast (som han inte äter kanten på) och i bästa fall dricker en juice. Så tråkigt. Då kan man ju inte sitta och långäta på samma sätt.

Vad har ni för frukostvanor? Är frukost ”en tjejgrej”?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ulrika

    Älskar också hotellfrukostar! Skulle kunna sitta i timmar, bara för att kunna ta om några gånger. Tyvärr är det aldrig någon som vill sitta så länge med mig… ofta har man bråttom till nästa aktivitet.

  2. Erika

    Tjejgrej är det säkert, men i sådana fall är inte jag en tjej. Jag är inte frukost-typen kan man säga. Mår illa av tanken av det och äter det ca en gång i halvåret. Kanske inte det bästa, men det funkar för mig.

  3. Victoria

    Precis sådär är jag med. Min familj också frukostar med tidning och nyhetsmorgon i bakgrunden måste vara en av de bästa vardagliga sakerna som finns.

    Fullkomligt älskar stora sega frukostar med allt och lite till. Inte min pojkvän dock, även om han försöker…

    Så med andra ord du är inte ensam. Kanske en tjejgrej? Sen är det ju jag som är morgonpigg också:)

  4. Anna

    Åh jag älskar också hotellfrukostar 🙂 Mycket mer än min kille gör. Fast han gillar inte frukost över huvud taget utan äter hellre riktig mat som typ gårdagens köttgryta eller resterna av lasagnen.

    Jag tycker din blogg är bäst även fast jag egentligen inte har så mycket gemensamt med dig eftersom jag är ung student!

  5. J

    Jätteofta när jag kommenterar din blogg kommer kommentaren aldrig fram. Så försöker jag publicera den igen och då står det att jag ”redan sagt det”. Och det är alltid det viktiga som inte kommer fram.

  6. Kristina

    Inget är så fint som en bra utefrukost på hotell eller min favorit: Urban deli på Nytorget. Min sambo håller nog med i princip men vi äter helt olika saker. Jag kör det ”tjejiga” med juice, fruktsallad, ostmackor, yoghurt, grönsaker, croissant. Han frossar i ägg, bacon, gröt, skinkmackor, vita bönor, sill å sånt som jag kallar ”middagsmat” som jag bara inte fattar hur nån kan äta på morgonen…

  7. emelie

    jag älskar hotellfrukost eller god brunch ute.. gillar när det är julbordsaktigt, typ äggröra, prinskorv, köttbullar, sill osv.. så massa kaffe på det. hemma äter jag oftast turkisk yoghurt och ett löskokt ägg.

  8. Josefine

    Min kille kan nog gilla en hotellfrukost, men däremot att mysa till det hemma är en total waste. Jag kan bulla upp med juice, frallor, ägg, yoghurt, frukt, kaffe och croissanter. Men då dricker han ett glas juice och äter två rostmackor/vita frallor med smör. Han har dessutom inte fattat poängen med goda pålägg.

  9. Cillan

    Hotellfrukost är det bästa som finns. I somras tog jag och mamma en mor/dotter-resa till Mallorca för att vila upp oss. Vi åkte till öns nordvästra sidan till ett ställe som heter Puerto de Soller, där bodde vi på ett svenskägt hotell som hette Espléndido vars hotellfrukost var jäkligt nice.. avnjöts gjorde den på terassen invid havet.

    http://www.esplendidohotel.com/

  10. Marie

    Jag och min kill e älskar mat i alla former, när som och hur som…
    Till vardags så är det stressigt och eftersom vi är morgontrötta så satsar vi alla frukostkort på helgen och semestrar. Vad vi äter är inte hugget i sten, bara det är mycket, länge och jäkligt gott.
    Vi äter länge, snackar en massa skit och låter timmar gå medan vi frossar.
    Jag är så fruktansvärt less på alla som går på dieter, petar i maten och gnäller om kolhydrater så att jag är tillsammans med en man som älskar att jag äter och njuter lika mycket som han är lycka. Man får helt enkelt kompensera med att röra på sig.
    Jag tror inte att det är en tjejfråga utan en livsnjutarfråga helt enkelt. Kram!

  11. Mormor

    Skriv din kommentar här!

    Vad härligt det låter! Vad kul med en tjej som verkligen ÄTER och njuter!
    Nu sitter de flesta bara och petar och har någon konstig diet de MÅSTE följa…och pratar om hur farligt och onyttigt allt är!!
    Fotsätt njuta och försök omvända Calle för Penny kommer du att inspirera till stordåd vid frukostbordet!

  12. bella

    Ett glas Sagolika Nyponsoppa – kall, god.
    Ett gott bröd med maffigt med dillkaviar blandat led lite turkisk youhurt. PÅ det ½ ägg, kokt så gulan är lite lite lös i mitten.
    Kaffe.
    Är det helg kan jag byta ut kaviaren mot majonäs och lägga på en binge räkor också.
    Sen står jag mig länge!

  13. Shitstain Barbie

    Jag är helt klart en frukostälskare. Frukost är för mig det bästa målet, men jag har aldrig brukat äta den tillsammans med min familj direkt. Så jag vet inte direkt varifrån mitt frukostintresse kommer, haha.

  14. Camilla

    Jag ska åka på semester med min syster, mamma och mormor. Vi diskuterade vad som var vitktigt för oss och vad vi ville prioritera när vi letade resa och det första alla utbrast var ”Hotellfrukost, vi måste ha hotellfrukost!”
    Jag vet inte om det är en tjejgrej men kanske en tradtionsgrej?

  15. Mariah i Frankfurt

    Nejdu, haha, maken och jag är tvärtom. Han kan käka hotellfrukost (mest mjölk och flingor av någon konstig anledning?!?) och lyckan är om det finns pannkakor eller våfflor, medan jag smuttar på svart kaffe och tomatjuice.

    Fast ibland är jag på humör och då vill jag ha VARM mat. Scrambled eggs med knaprig bacon och bönor. Dränkt i tabasco. Starkt kaffe. Som en riktig cowboy 😀

Comments are closed.