Anitha Schulman

En drömplats

Förra året när jag och Calle var helt slutkörda efter en på alla sätt, hård månad i Tylösand med en viss TV-produktion. Så bjöd jag honom på en tredagars weekend. Ischia, La Mezzatorre. Det var den perfekta semestern. Ingen sightseeing, inga turismtvång, inga aktiviteter. Bara ligga vid polen och njuta och äta gott och sova länge. Bränna timmar på lättja på denna underbara plats. Det var precis vad vi behövde. Det stärkte oss långt längre än vi kunde ana. Vi lovade varandra att det här skulle bli en plats som vi ska återvända till en gång per år. Jag skulle så gärna åka tillbaka efter Pennys ankomst i maj, men vet inte om det går med ett spädbarn?

Flyg och båt efter två månader, orkar man det? Jag skulle fullkomligt älska att fira midsommar eller helgen innan här. Men man vet ju inte om hon kommer ha 6-månaders kolik när hon kommer ut. Ska man vänta med att boka? Kan man resa med en tvåmånaders? Vågar man?

För mig var det en sådan otroligt positiv upplevelse, en sådan vacker plats både till emotionellt och visuellt. Penny blev nog till här om man bakdaterar kalendern.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Boka inte! Res inte! Var hemma och låt din lilla bebis få ta det lugnt tills den är lite större. Ni har många år på er att resa så ni hinner vänta lite.

  2. Annika

    Härlig blogg! Vilket ställe! Flög ni till rom eller Neapel? Hur tog ni er ut till hotellet? Sag att de hade transfer från rom men det kostade runt 600 eur. Annika

  3. linn

    Jag och min man ska resa hem från kalifornien till sverige på semester en månad i sommar. bebisen kommer då att vara två månader eller sex veckor om jag går över tiden. vi reser med bebisen, en 18 månaders och två skolbarn hehe. förra året åkte vi på skidsemester när vår yngsta var tre veckor. jag och min man turades om att åka skidor och passa lillan. förra året reste jag själv från sverige till kalifornien med två skolbarn och bebis 4 mån, gick kanon.

  4. ally

    Vi har precis kommit hem från värmen med vår lilla tjej på 11 veckor. Det har varit super! Såklart meckigare än pre kid men smidigare ön vad jag trott. Vi snackade innan förlossningen om att vi skulle åka men väntade med att boka. Jag tror det är smart för den första veckan vågar man knappt gå utanför dörren (trots att man innan tror att man är stencool) och då känns nog en inbokad resa mer som ångest. Igen, stort lycka till!

  5. Julia

    Vänta lite, precis som alla skriver. Jag o min sambo hade bokat en resa tre månader efter hon föddes, men när väl lilla Alde var född fick vi avboka dierkt. Vardagen i sig är en så otroligt stor omvälvning och upplevelse. Att ens tänka och planera en resa när man knappt har kommit till ro i vardagen blev stressigt för oss.
    Självklart kan ni åka när hon är två månader, men jag skulle vänta med att boka till det att hon är född.
    Vi åkte till Portugal när Alde sedan var 6 månader och det var underbart att resa med en bebis då tyckte vi!
    Hoppas allt går bra för er och gör det som känns bäst för ER!

  6. E

    Men kära nån, vad är det med dagens föräldrar, varför sådan planeringshets och att hinna göra allt samtidigt.
    Du kommer snart att vara med om bland det största som kan hända i livet, att bli mamma. Kan du inte lugnt invänta det och se vad som komma skall, hur allt går, hur du mår, hur bebisen mår – utan att börja planera för nästa sak.
    Ta det lite piano är mitt råd och koncentrera dig på en sak i sänder, och njut av just det.
    Jag kan lova dig att det du snart kommer att vara med om slår Ischia, det kommer att vara en otroligt större upplevelse både visuellt och emotionellt. Ön finns ju dessutom kvar i år och nästa och nästa och nästa….
    Lycka till med förlossningen!

  7. alice

    Det skulle jag absolut ha orkat, men vår lille bebis gjorde inte så mye annet enn å sove de første 4 månedene 🙂 Vent litt med å booke, er nok greit å se hvem Penny er og hva hun liker 😉

  8. Joanna

    Tokstolla! Första barnet dessutom. Klart att du kan me duu kommer INTE vilja resa med henne när hon är så liten. Softa och njut i Sverige och sen när ni blir lite varma i kläderna så kan ni börja resa. Kram

  9. CS

    Jag är en sån där som oroar mig lite, och jag skulle nog avvakta tills man har gett de första vaccinationerna och den värsta infektionsrisken är mindre innan jag satte mig på ett flygplan. Sen var jag inte det minsta sugen på att ut och resa den första tiden, vardagen var ett äventyr i sig 🙂

  10. Malin

    Vänta lite med att boka du, vi fick en skrikis och jag hade så ont efter förlossningen så jag kunde inte gå utan att det gjorde ont på typ 2 mån!

  11. J

    Vi åkte till Paris med ett 1 1/2 månads kolikbarn. Hade det bara varit fint väder hade det varit helt strålande. Nu gick det OK och vi lärde oss mycket om hur vi kan resa med vår bebis.

    Ska man inte ens röra sig utanför en resorts gränser så finns det väl inget att noja över mer än solskydd och flygplatsbaciller då?

  12. Anna

    Jag reste precis själv till Kanarieöarna med min 2 månaders bebis och 2.5 åringen. 2 månadersbebisen Lilly sov mest. Perfekt tid att åka. Klart ni ska!!! Ni är ju 2 dessutom som hjälps åt. Jag var lite lätt svettig när jag satt där själv i planet från Arlanda, men de båda skötte sig strålande! kram

  13. Jenny

    Det ser ut som ett perfekt ställe att åka till med en bebis. Softa på hotellrummet, äta frukost när hon sover i vagnen, lägga henne i skuggan bredvid poolen när ni läser lite bok och njuter. Och så lite amning och blöjbyten däremellan 😉 Vi åkte en vecka till Palma (Mallis) när vår son var en månad gammal och det var kanon! Också ett hotell att rekommendera: Portixol. Njutning och avkoppling.

  14. Anna

    Det är inte alls omöjligt att ni kan resa med en tvåmånaders. Jag skulle dock råda att vänta med att boka för ni vet ju inte hur er lilla Penny kommer vara, precis som du skriver. Det kanske är så att ni inte heller är sugna när det väl kommer till kritan, ni kanske hellre väntar. Det enda jag personligen tycker att man bör tänka på (men så är jag ju en som oroar mig för allt också) är att det finns bra sjukvård att tillgå när man reser med en sådan liten. En sak vet jag i alla fall och det är att de är sjukt söta på passen. Min son har ett pass från det att han var 6 månader, riktigt gulligt. Ha en trevlig söndag // Anna

Comments are closed.