Anitha Schulman

Att säga nej

Sitter och lyssnar på Alex radio talkshow på 101,9 (Schulman). Det är mycket underhållande. Han är arg på Tedrickare. Det verkar vara ett riktigt känsligt ämne, folk blir personligt kränkta och vill försvara sitt te på massa olika sätt.

Vi satt precis och pratade om en annan grej här på jobbet. Folk som tackar nej.

Om man har ett möte och folk som tackar nej till något att dricka som man erbjuder. Redan där har man byggt upp en osynlig barriär. Det är bättre att säga att man vill ha något att dricka och sen inte inte dricka det. Då har man brutit den psykologiska spärren. Eller hur!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Babababa

    Nu får ni ge er. Man får inte be om te och inte tacka nej till kaffe (dryck i allmänhet?). Tacka NEJ Annika … Skit i det där och vinn över dem med hövlighet.

  2. Linnéa

    Jag tänkte på dig och detta inlägg idag när jag satt hos frisören.
    Då hon frågade ifall jag ville ha en kopp thé. Jag gjorde då som du sa jag tog en kopp trots att jag egentligen inte ville ha någon.
    Men när jag väl fick koppen så drack jag lite.

    Måste även säga att du är toppen =)

  3. Annica

    Du är så sjukt vacker! (syftar alltså inte direkt på koppinlägget utan alla andra bilder du lagt upp :P)

  4. Emma

    Anledningen till att jag har tackat nej till diverse dricka vid ett möte är att man inte vill ställa till besvär för den man ska mötas med. Men – då kanske jag ska börja tacka ja istället då? Ger detta ett bättre intryck?

  5. Annika

    Men åh vad roligt! Jag ska på möte (typ arbetsintervju) på onsdag och satt för en timme sen och funderade på vad jag ska säga om hon vill bjuda på något att dricka, för jag gillar varken kaffe, te eller bubbelvatten och det är ju det man oftast brukar bjuda på. Så jag tänkte om jag skulle tacka nej men det låter ju lite otrevligt, så jag tackar nog ja till det där (äckliga) bubbelvattnet.

  6. s

    man sk aläsa av läget om ni somär på kon´toret tar något att dricka ska man söga ja,men om det blir mkt besvär ska man ju säga nej

Comments are closed.