Anitha Schulman

Svaren!

BF skriver:
I vilken vecka fick du missfall? En brutal fråga kanske men jag är nu i vecka 6 och så fruktansvärt orolig, kan nästan inte glädja mig. Min sambo är så glad och då känns det nästan ännu värre att vara ”skeptisk”, man ska ju inte ta ut sorger i förskott men det är så svårt att låta bli. Hur kände du? Har du något tips? Hur lång tid efter kände ni er redo att försöka igen? Höll ni er till v12 innan ni berättade om Penny? Tiden går så fruktansvärt långsamt nu!
Lycka till med lilla Penny!
J
ag har fått missfall i vecka 4, 8 och 12.
Jag har både berättat direkt och hållit på det. Tänk inte ta ut sorgen i förskott. Ta ut glädjen i förskott men våga vara nojig. Kanske lät lite dubbelt. Men man ska inte måla fan på väggen utan glädje. Sker det så sker det, det är hemskt men försök igen. Funkar det direkt, njut och gläds! Du kan ju välja att berätta för några få utvalda om du inte kan hålla dig.

Anna skriver:
Hur känns det att plötsligt blivit ”känd” för att vara tillsammans med Calle, som är känd för att vara ?
Jag vet inte om jag kan kategorisera mig “känd”. Det känns både smickrade som konstig att vara på framsidan av en tidning. Om någon av oss klassificeras som att ha någon typ av publik  kännedom så är det väl Calle och jag är numera hans fru. Inte så mycket mer än det. Men det är helt klart hedrande att en tidning ringer och frågar om de får skriva om ens bröllop. Det blir ju ett kul tidsdokument att ta in i bröllopsboken. Jag tycker det är kul.

emmy skriver:
Jag undrar hur ni kom på namnet Penny? Genom ett släktnamn på Calles sida som var Polly, men Penny var glatt och kul dessutom är associationen snabb till Penny Lane och båda är “Beatlesfans”. Det kom naturligt.
Hur länge har du och calle varit ihop? I juni i två år.
Tror du ni kommer vilja ha fler barn? Ja definitivt.
Tack för en bra blogg Kul att du gillar!

jojo skriver:
Vad och vart har du studerat? Massa olika allt från formgivning till förhandlingteknik, till säljkurser. Senaste långa studien, 2007 på Berghs School of Communication Projektledning inom Marknadsstrategi.
Har du några komplex för din person eller utseende? Tycker min näsa är ful, men det är oftast relaterat med dagsform. Sen tycker jag att jag har fula ben.
Har du rest mycket och vilket land/världsdel tilltalade dig mest? USA, Europa och Asien. Samma ordning på fråga två.
Och så en personlig fråga som du inte behöver svara på.. men på det mänskliga planet: känns/kändes det aldrig jobbigt att Calle har varit gift med en annan kvinna och vice versa? Jag hör väl inte till den svartsjuka typen men jag kan tänka mig att det är rätt envisa tankar man daltar med där.
Tackar även för en mycket bra blogg skriven av en mycket härlig kvinna.
Nej det känns som att det var så länge sen. Calle kände ju mitt ex och jag har träffat hans. Det har aldrig funnits någon svartsjuka inblandat från något håll. Båda var avslutade kapitel när vi träffades. Kul att du gillar bloggen. Stort tack!

Hilda skriver:
Hej Anitha! Jag undrar var man kan köpa den snygga sänggaveln som jag sett på ett par bilder?
Det var jättelänge sen jag köpte den men jag tror det var på DIS.

Penny skriver: Anitha… She came from heaven! Äsch inte då 😉

Karin skriver:
Hur lång tid stod ni i kö för er lägenhet? Jag har haft hyresrätt över tio år och bytt och bytt och bytt…fick den här via internbyteskön för ca tre år sen.
Vad är det för tavlor ni har i vardagsrummet? Bengt Lindström, Warhol litografier, Marcus Mårtensson, The Lucky Thief, Gynning
Var är din förlovningsring ifrån? Kaplans
Fortsätt gärna att be om råd om olika produkter och förberedelser inför babyn, för du får väldigt bra kommentarer tycker jag.
Vore kul att se bilder på babyrum och vad ni inhandla
t Jag ska visa upp det så fort det är färdignestat, just nu är det bara kaos där inne.

Maria skriver:
Är du feminist? Om ja: Vilken typ av feminist och hur yttrar sig det? Jag är feminist ur det hänseende att kvinnan inte ska förbises i olika situationer pågrund av vårt kön. Vi är ingen minoritet vi står för halva jordens befolkning. Men jag kan också bli trött på en aggressiv feminism som handlar om att göra antihandlingar mot män som på kort sikt gör oss till män. Istället för att våga vara kvinna. Det är väl inte det det handlar om? Varför är det inte ok att vara hemma med sitt barn i 12 månader om man nu känner för det, det betyder inte att jag underminerar mig mannen? Jag tror det handlar om att hitta en roll som kvinna i samhället, tvåsamhet, som mamma eller karriärist utan att för den delen göra det  på ett sätt som männen hade gjort. Då är det ju en efterapar vi ju bara dem och har inte lärt oss någonting. Status Q. Känns opportunistiskt och utan riktlinje.  Återkommer snart med en längre text i ämnet.

Vilket parti röstar du på och varför?
Moderaterna, jag tycker att deras politik ligger närmast det Sverige jag vill leva i. Saken är den rött eller blått spelar inte så stor roll idag, det viktiga är att vi lever i ett öppet demokratiskt samhälle. Allt annat handlar mest om från från vilket håll man väljer att tackla problemen på ”listan”, vilken prioordning de ska få. Jag tror alltid man kommer säga “det var bättre förr”. Ingen kommer säga, “nej nu har vi det som bäst, så här ska det alltid vara”. När det var ”förr” så var det ju ingen som tänkte på att det var så bra då. Man tillgodoser aldrig alla jämt. Oavsätt politiskt parti.

Tack för en bra blogg! Tack själv!

Pelle skriver:
Kan du säga till redaktionen på mama att lägga upp ditt namn/blogg i headern på förstasidan tillsammans med de andra kändisbloggarna, Blankens Åsa Vilbäck mfl så det enkelt går att klicka sig in på din superbraiga blogg! Haha, jag ska framföra önskemålet!

karin skriver:
Är det sannt att Alex och Amanda ska köpa hus? Jag tror det är planen.
Är ni också sugna på det? Inte än, men man ska aldrig säga aldrig.
Älsklingsmat?, Bästa restaurang i stan? Vällagade kötträtter står högt på agendan, längtar efter “rare”. Teatergrillen för atmosfär personal och en härlig meny med massa goda husman deluxe.
Skulle vara kul att se hur du såg ut som liten, kan du lägga in en bild i bloggen? Kanske kommer….
Bästa utestället i Stockholm? Zink Grill, Heavens Gate på Hells Kitchen och Gubbrummet. Men det är ju inte så att jag varit ute och “klubbat” direkt de sista 8 månaderna.
Har ni hittat ett hus att hyra på Gotland än? Jepp, så härligt. Fem bokade veckor.

Carro

Anitha, jag undrar om du haft en relation/dejtat/nuppat någon annan känd man innan Calle? Godtycklig fråga, hur känd tycker du Calle är? Ja det har jag förmodligen.

Anonym skriver:
Nyfiken på ringarna
-förlovning/bröllopsring, var kommer dem ifrån och vad kostade dem? hur stor är diamanten(?)Visa gärna en till bild, lite svårt att se
-likadant med den fina armbandet med berlocker, berätta gärna om den och var man kan hitta den?
Förlovningsring på Kaplan med en respektabel sten. Självklart vet jag inte vad den kostade, det vore ju skamligt. Bröllopsringen gjordes i Israel. Diamanter i fyra färger och rött guld. Säger inte vad den kostade.
Berlocken köpte jag i Colombia kosta typ 150 kr. Jag köpte den när jag fick veta att vi väntade barn och den har suttit på sen dess. Det är små helgon på den.
Tack på förhand!

mandy skriver:
Din brudklänning var fantastiska, själv har jag precis valt en till mitt bröllop i sommar. Var kommer din från och vad kostade den?
Åh tack, jag var mycket nöjd. Milagro de Nahrin, kostade runt 15 000 kr. Kommer inte ihåg exakt på öret.

allis skriver:
1. Det sämsta med att vara gravid? Tung, trött och otymplig.
2. Hur lång är du? 153 cm
3. Visa vad du har i handväskan!! Har ingen kamera här men lovar att göra det någon dag. Men där finns en nyckelknippa, en plånbok och sminkväska som jag fått av Calle från Bottega Veneta.
4. Vikt innan graviditet? 44 kg

Helen skriver:
Tycker din blogg är superhärlig att läsa!! Skulle så väldigt gärna få ta del av talet till Penny från Amanda som man läst så mkt om!
Ja det var fantastiskt vackert men det vill jag nog hålla privat. Det är ju faktiskt till Penny.

Linnea skriver:
Är du adopterad? Ja det är jag.
Var i Sverige växte du upp? Örebro, Kullavik, Strömstad, Uddevalla, Örebro, Stockholm i den ordningen.
Hur mycket kostade din dyraste väska och vilket märke är det? Det är nog en Christian Loubotin och hade kostat runt 20 000 kr men jag köpte den på rea.
Dina absoluta 3 favorit parfymer? Fracas Perfume Robert Piguet, Prada by Prada, Clubwasser, som egentligen är en herrparfym.
och slutligen haha..
brukar du och calle fisa framför varandra?
Nej inte med flit. Men jag brukar tydligen fisa precis när jag somnar in riktigt djupt påstår han. Haha!
Puss puss på dig sötaste Anitha

Cat skriver:
Hej Anitha!
Tack för en underbar blogg!
Sen du flyttade bloggen till Mama kan jag inte längre se dina bilder som du lägger upp. Jag tror det har att göra med att du hämtar dem från Pixbox.
Du skulle inte kunna lägga upp dina bilder utan Pixbox?
Tack så jättemycket. Det går tyvärr inte Pixelbox är det redskap som är det man måste använda om man ska lägga upp bilder i Mamas bloggverktyg. 🙁 Kul att du gillar Penny lika mycket som vi.
Jag vill ju så gärna se dina bilder oxå!!!
Massa med lyckoönskningar till dig, Calle och Penny. (Penny är förresten ett väldigt bra val av namn, fint, coolt, internationellt och ljuvligt)
Kram Cat

Sara skriver:
Hur kommer det sig att du (vad jag inte har sett iaf) aldrig nämner Calles andra bror och hans fru? Tänkte på det när du la upp en bild på Amanda och skrev något i stil med att hon är den bästa svägerskan du kunde få! I
nte utav någon annan orsak än den att jag och Amanda jobbar ihop och umgås privat likaså Calle och Alex. Vi älskar Nicke och hans familj men umgås inte lika ofta bara. Trots det vi ses ganska ofta. Men inte i närheten av varje dag som jag och Calle i princip gör med A&A.
Tycker att din blogg är super och du verkar vara helmysig! Tack vad gullig du är.
Kram

Lisa skriver:
Favoriter inom hårvård?
Redken Allsoft, har jag säkert haft i tio år.
Favoriter inom makeup och hudvård? ID och Laura Mercier och Chanel
Alltid kul att höra vad andra använder av sånt.

lina skriver:
Jag undrar vad du har för påbrå? och över ditt namn, alltså typ: ”min mamma hade en gång en docka som hette anitha”. och för det tredje, ingen fråga, utan bara beröm; jag gillar din blogg och det sätt du sticker ut på.
Jag är adopterad från Indien men har väl nått annat påbrå också, min mamma var tydligen flygvärdinna. Vet inte vart hon varit och härjat… Anitha är ett Indiskt namn som ska uttalas [Anitcha] men det fick jag reda på när jag var 25 år så det var liksom lite menlöst att byta.

Anna skriver:
Vad åt du till frukost?
Tre rågbröd med solrosfrön med massa smör ost och tomat. Drack te och en Vitamin Well framför datorn på jobbet. Sen åt jag en passionsfrukt och åt två äpplen.

Maja skriver:
Ni bor i sjöstaden, precis som jag! Har ni några lokala favorit restauranger?
Det är nästan skamligt men vi går aldrig ut och äter här. Jag är dock god take away kund hos Tezukuri Sushi precis bredvid och sen har jag hört att Hemma Hos Kaj ska vara bra. Men inte hunnit dit än.

Ditt bord är så HIMLA fint, det med olika färger!
Vi har, (efter lång lång tid och många bråkiga andrahandskontrakt) äntligen fått vårt första gemensamma lägenhet som är VÅR! Och nu håller vi på att leta inredning så det blir som VI vill som passar oss!
Vi älskar färger och vill inte ha ett klasiskt matbord. Har du betsat? eller bara målat?
Kul att du gillar det. Det är ett vanligt IKEAbord som är målat, lackat och sandpapprat flera gånger om. Det tog nog en vecka att göra.
du är förövrigt så himla fin och jag önskar er all lycka!!! Jättetack, gud så rar du är!
/Linnea

Vilka smärtlindringar tänker du använda dig av? Tänker du amma? Kommer ni att bo i lägenhet eller villa om fem år? Vilken skostorlek har du? Vad tycker du om Bugaboo-vagnar? Tack på förhand.:) Ingen aning, har inte hunnit fatta några beslut än. Tänkte först bara lustgas men ska reka ordentligt. Ja jag tänker amma. Förmodligen villa men förhoppningsvis lägenhet. Skostolek 35/36. Jag har ingen uppfattning vissa verkar bra andra sämre. Själv har vi skaffat oss Stokke. Är mycket nöjd med det beslutet.

Kommer du att börja röka igen när ni fått Penny? I så fall varför? (Ställde nyss en liknande fråga på din makes blogg =)
Tack för en bra blogg! Ska bli spännande att följa er som småbarnsföräldrar =)
Ja jag saknar cigaretter mer än alkohol. Men jag var en heavy party smoker innan så det är inga paket per dag vi pratar. Max en ask i veckan. Men jag kommer nog inte gå så hårt ut i början.

Om du kan ha XS när du är höggravid- hur liten är du då?
Pytteliten 153 cm.

Vad lyssnar du på för musik?
Vilken musik lyssnar du helst på? Nämn gärna ett flertal..
Jag är väldigt musikintresserad rent generellt och lyssnar från allt till Beatles till, Iron Maiden, till John Frusciante till Mylo till PJ Harvey till, Thåström till, Katy Perry, till Maria Callas till Marissa Nadler till Nina Simone. Väldigt kräsen allätare. Men husguden är Bruce Springsteen.

vilken skola gick du på i Örebro?
Rudbecksskolans gymnasium (mediaprogrammet).

Hur mycket tjänar du per månad?
Bra!

Hej Anitha!
Tack för en grym blogg! Du ÄGER!
Nu till min fråga; kärleksfråga om de går bra?
Nu är det så att jag har fått upp ögonen för en man o nu vill jag visa intresse. Nu är det så här att jag är väldigt blyg och han är min fd kollega. Och nu är det så att jag har bytat arbetsplats och jag kan inte få honom ut ur mitt huvud, han får mej att känna mej så glad, så lycklig! Har aldrig känt så här för någon. Vi har känt varann i ca 1½ år. Att ringa upp honom o bjuda ut han, de vågar jag inte… Hur ska jag gå till väga? Kan man skicka typ ett bloomgram o skriva nått på kortet så att han fattar att de är från mej? Eller vad ska jag göra? Snälla hjälp mej! Kanske Calle kan ge tips o råd annars? Eller nån av dina andra läsare?
Tack!!!! Många kramar Bella
Supertack Bella! Men Lilla hjärtat vad hände med Facebook? Hur ska du våga gå ut med honom om du inte ens vågar bjuda ut honom? Man gör saker precis så stort eller litet som man själv väljer. Gör det lite. Adda honom. Fråga hur han mår och trivs på sitt nya jobb. Sen om han har lust att ses någon dag/kväll? Vill han inte så fortsätt ställa dumma frågor som att det bara slank ur dig i förbifarten. Eller kolla om han ska hitta på något med någon kompis på FB och “dyk upp” där utan att vara för stalkig. Lycka till!

Kan du lägga upp en bild på din tatuering?
http://anithainternational.blogspot.com/2010/04/det-tar-sig-sa-mordbrannaren-nar.html inte helt klar där men nästan.

Hur känner du om svartsjuka i förhållandet? Alltså blir du svartsjuk om din man har tjejkompisar och var går gränsen? Prata gärna lite om din åsikt kring svartsjuka i förhållandet. Tack för bra läsning, Lily
Så tråkigt helpräktigt svar men är man trygg i sin relation så är man inte speciellt svartsjuk. Vi är ganska befriade från svartsjuka. Jag tycker att det kan vara jobbigt om en gammal flamma som det varit en uppenbar fling dyker upp och Calle får en annan röst och kropspråk. Man vet att det finns historia men inte vad. Man vill inte veta, men heller inte att att inte veta.
Det räcker att få det bekräftat att det var en spöke från förr så man slipper den där ovissa konstiga känslan. Inget att älta. Calle känner nog samma sak.

Din sänggavel påminner om Don och Bettys i Mad Men. Snygg! Hoppas du svarar på frågan nedan om den.
Jag tycker din gamla header är överlägset snygg, vem har designat den?
Tack!!
Haha! Ja det har du faktiskt rätt i. Ja den var fin. Det var en underbar läsare som gjorde den. Så gulligt!

Att få barn är en stor sak. Är du rädd för ”hur det ska bli”? Mardrömmen?
Berätta hur du ”tror” du att det kommer att bli? (kul att se vad du tror och sedan se hur det blev, Hur du TROR du blir som mamma, vad du TROR om förlossningen. hur du TROR det blir den första tiden. Hur du TROR Calle kommer vara. Berätta helt enkelt, hur du TROR att det kommer att bli)
Oj så många frågor, självklart hoppas jag väl att allt går bra. I det här fallet så tror jag inte att man kan vara förberedd in i detalj och det är väl skönt att allt i livet kan man inte planera. Mardrömmen vore väl kolik i sex månader eller att något går ofantligt fel vid förlossning som ger påverkan in i framtiden. Drömscenariot är väl att allt allt går bra. Vet faktiskt inte vad exakt jag ska svara. Jag tror jag blir en bra, rolig men ganska sträng mamma. Penny och Calle kommer vara tajta som tigrar.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hannah

    Du är helt enkelt grym! Så var det sagt =) Blir galet inspirerad av att läsa din blogg, kan inte helt sätta fingret på det. Tror att det handlar om att du har ”det”. Kram!

Comments are closed.