Anitha Schulman

Ni måste skämta med mig?

Fick den här kommentaren apropå förra inlägget av Victor. Jag har brutit ut varje stycke för en kortare analys. Först kommentaren.

Hej Antitha!

Jag och min bror är de ”två unga killar”na som motvilligt fick ge plats åt dig. 1: köp inte biljetter till sektionen ”Balkong barplats stå” om du måste sitta, det fanns många sittsektioner. 2: Kom i tid. Jag och min brorsa var där tio minuter före start och då fanns det gott om platser kvar, vi kunde välja och vraka.

Jag reser mig gärna på bussen eller i tunnelbanan men du hade inget anspråk på min stol igår utan borde fått skylla dig själv för din dåliga planering, det är inte jag som borde fått ta den smällen. Typiskt att en ung kille ska agera gentleman. Sen är det vidrigt att ni lyckas få med en anställd som är så auktoritär att man känner sig tvingad att ge sin plats. Jag vill hävda att jag och min bror både blev köns- och åldersdiskriminerade.

Hej Victor. Nobelt av dig och din bror att ge plats åt mig när ni blev ombedda av arrangörerna. Det menar jag verkligen.

1. Jag hade INTE bokat barbiljett – vi hade fått biljetterna av Fredrik Lindström. Tror Helena glömde säga att hon skulle gå med en gravid kvinna och att hon behöver sittplats. När han erbjöd henne gratisplåtar till showen. Vi visste inte vart vi var placerade innan vi kom dit, då vi stod på ”listan”.

2. Stackars dig som nödgades ”agera Gentleman”, för du är ju uppenbart inte det, om du uttrycker dig så. Säger en del om svensk bonnamentalitet och dåliga uppfostran.

Läser detta igen och det blir av någon anledning på fonetisk småländska: [du hade inget anspråk på min stol igår utan borde fått skylla dig själv för din dåliga planering, det är inte jag som borde fått ta den smällen. Typiskt att en ung kille ska agera gentleman. Sen är det vidrigt att ni lyckas få med en anställd som är så auktoritär att man känner sig tvingad att ge sin plats. Jag vill hävda att jag och min bror både blev köns- och åldersdiskriminerade.]

Om jag kom en kvart innan föreställningen börjar och du kom en timme innan för att cementera stjärten på en stol som du ”paxade” i barsektionen som du KÖPT biljett i. Då är det alltså mitt fel att du och andra vägrar flytta på sig? För att du/ni hade en pax?! Hur gammal är du? Du hade precis lika mycket rätt till den stolen som jag då vi båda hade biljetter i samma sektion oavsett om du var där innan mig. Så var jag i större behov av den än dig.

Har du tänkt på att den här auktoriteten hade en anledning att vara auktoritär då han såg att en gravid kvinna behövde hjälp med en sittplats? Då ett gäng ”paxare” vägrade ge upp sin sin stol. Han förstod ju att jag hade fått gå hem efter tio minuter om jag inte fått sitta. Är du även en sån även arg på rullstolsburna som får bättre platser än upprättstående på exempelvis hockeymatcher och konsertet? (Läs på småländska igen): [Typiskt att de ska få bättre sittplatser än mig utan att betala för det, jävla mongos].

Buhu buhu att du känner dig både köns och åldersdiskriminerad. Ring din mamma och fråga hur mycket hon vägde när hon väntade dig.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisa Larsson

    Anitha, jag blev besviken på dig nu. Vilken apa du verkar vara. Du fick biljetterna och förväntar dig sittplats när du dyker upp sist av alla. Jag har varit gravid, tjock o trött… var ute på galej ofta men valder att gå hem när det böev för hög musik o för mkt stoj.

    Du verkar inte klok om du väljer att gå på dessa föreställningar om du är sjukskriven halvtid!???! då borde du ligga hemma o vila. Inte ute på stan och förvänta dig att andra ska fixa för lilla fröken.

    Jag blev verkligen så besviken på ditt inlägg. Usch va trist! Jag har sett showen på Berns och såg de som hade barbiljetter…de fick ju chans att närvara 1 timme innan och mingla mm. Men du förväntar dig på allvar att du ska glida in, först i kön eftersom du stog på listan OCH sen skriver du detta inlägg så man tappar allt förtroende för dig. Verkligen trist. Så, du är sämst i familjen Schulman på att blogga. Punkt slut!
    Lycka till med barnet och hoppas du lär henne vett och inte några översittarfasoner!

  2. Sofie

    Trist att så många gravida kvinnor upplever att de inte blir erbjudna sittplatser. Men i många fall tror jag inte det handlar om nonchalans, Ta en titt på ett normalt pendeltåg/buss/valfritt färdmedel. Hur många sitter och spanar in befruktningsstatus på sina medresenärer och hur många kollar på mobil/tidning/dator? Dessutom, kollar jag på mina medpassagerare på en trång buss så ser jag bara deras ansikten, inga magar. Skulle något göra mig uppmärksam på att denna är gravid och ha min plats däremot så hjälper jag gärna till!

    Dessutom, om någon tar upp en plats med en väska så brukar jag helt enkelt säga ”Hej, kan jag sitta här?”. Kom igen, sluta gnäll.

  3. Jan-Erik

    Vilken lite människa du är Anitha som orkar ta till dig kritik och strö ännu mer salt i såret. Det finns andra sätt att få uppmärksamhet på och då positiva saker och ej på sandlåds nivå. Väx upp.

  4. Lisen

    Vilken sandlåda är vi i nu? ”Fråga din mamma hur mycket hon vägde när hon väntade dig” VAD har det med saken att göra.
    Om du är jättegravid borde du inte gå på högljud show.
    Du är inte handikappad.
    Du fick något gratis och kräver att nån som betalat ska flytta på sig…
    hmm hoppas , hoppas du är ironisk och bara driver med oss.

  5. L.

    Generellt tycker jag såhär:

    Man reser sig för bättre behövande på ställen där man inte har något annat val än att befinna sig. På bussen, i väntrummet, etc. Det finns folk som av ej synliga anledningar inte kan resa sig för synbart bättre behövande. Det gör att när man själv hamnar i den situationen tar man lämpligast tag i den med artighet: man frågar om man kan få sitta, man svarar artigt om man inte kan resa sig och frågar någon annan om de kan tänka sig att göra det.

    Men att vara höggravid är inte samma sak som att vara handikappad eller sjuk. Med det sagt känner jag många rullstoslsburna som inte har några problem med att vara i tid till evenemang för att hitta en lämplig plats. Det torde inte vara svårare för en gravid att planera lite i förväg. När man får gratisbiljetter till roliga saker ser man till att vara ute i god tid för att se till att man får sitta om man behöver det. Man tar inte sin gratisbiljett och viftar med den och tvingar någon anna stackars besökare som både betalat och kommit i god tid att resa sig. Det är personalens sak att skaffa fram en extra stol, inte att förstöra en betalande besökares upplevelse till förmån för en gratisbesökare utan förmåga att planera.
    När biljetterna nu var graits hade ni ju inte förlorat något på att gå om arrangemanget inte passade er.

    Vidare, till alla er här inne som ba ”BARN ÄR FRAMTIDEN; DU HAR ALL RÄTTIGHET, STÅ PÅ DIG!”, vad är det för fel på er? Att vara gravid ger en inte en brasklapp för att vara jävligt otrevlig mot allt och alla. Jorden har inte plötsligt börjat rotera kring enbart ens egen mage. Sluta bete er som själviska småbarn.

    Mvh, sur 80-talist som både reser sig och hjälper folk med vagnar på bussen

  6. Jessica

    Många av er klagar på att Anitha är diskriminerande och förolämpande men vad är ni i era kommentarer då? Blir helt chockad.. Brukar aldrig kommentera eller läsa kommentarer men det är var helt galet.. Hemska människor som sitter och attackerar en människa som man uppenbarligen förstår är ironisk och skämtar! Jag har läst Anithas blogg ett tag och förstod direkt. Jag är själv från landet och tog inte ett dugg illa vid mig. Sen när tex ”Sophie” säger att hon jobbade in i v43, Ja bra för dig men så fungerar det inte för alla.. En graviditet är individuell och det borde man som gravid veta.. Även om man inte tycker lika så behöver man väl ändå inte ge de mest hatiska kommentarerna man kan komma på.. Se på er själva och skärp till er! Vad tråkigt det vore att läsa en blogg som passade alla och där alla strök medhårs.. Anitha You go sister!

  7. Janna

    Jag tycker också att svenskar generellt borde bli bättre på att ta hänsyn till varandra. Men det hår båda vägar. Problemet Med d här inlägget är inte om du har fel eller inte, utan hur du uttrycker dig, argumenterar och att du ens skrev om victor från början. Du kunde ha skrivit ett inlägg om att folk generellt är dåliga på att resa sig etc, men när du sen hoppar på den ena som till slut gjorde det så blir du både osympatisk och dum. Även om han blev ”tvingad” och inte reste sig direkt av fri vilja. Varför ska folk göra det om den reaktionen de får är otacksamhet och glååord samt att de blir uthängda i en blogg. Här hade du snarare haft chansen att visa lite sympati och medmännsklighet tillbaka.

  8. Jenny

    Jag läste förra inlägget och reagerade på ditt resonemang Anitha, tyckte det var lite märkligt i den situationen även om det självklart skulle vara changtilt att erbjuda sin plats.

    När jag nu läser ditt svar blir jag mållös, väldigt omoget skrivet. Funderar på om du kan ha skrivit det som ett skämt, ironiskt. Men tror nästan inte det ändå.

    Förstår inte heller resonemanget om ”bonnmentalitet”. Jag är uppväxt bland ”bönder” och har kommit till Stockholm på senare år. Min uppfattning är att om någon distinktion kan göras så är det att de där bönderna är både trevligare och mer förstående än Stockholmare. Här kan folk också vara artiga, men då mest av princip, inte på ett ärligt trevligt sätt.
    Detta är självklart en grov generalisering men det verkar ju inte vara dig främmande…

    Håller helt med Victor, har man betalat dyrt för biljetterna är det förståeligt att man gärna vill ha sina platser kvar. Om det inte passade er att stå hade ni kanske kunnat lämna föreställningen för att sedan få gratisbiljetter vid ett annat tillfälle då ni kunde vara ute i bättre tid.

    Men märkligast av allt är ändå att du resonerar och skriver som en arg tonåring.

  9. jannika

    Skit i idioterna, Barn är framtiden och de som bär på barn borde respekteras som de viktiga människor ni är! STÅ PÅ DIG DU HAR ALL RÄTT!

  10. Mia

    Du frågar hur gammal Viktor är när det är DU som skriver omoget! Det här med dialekten, ska det vara roligt? Det är det inte. Pinsamt är det dock.

  11. Anita

    ”Säger en hel del om bonnamentalitet…” Nej,mest säger det att du har en jävligt dålig attityd. Jag tyckte bra om dig, tills jag läste det här.

  12. ragge

    Säger en del om svensk bonnamentalitet och dåliga uppfostran?? Blir näst intill mållös av irriation……………. Det har ingenting med det att göra. Ingenting. jösses, vem tror du att du är?

    ditt aroganta sätt här gör mig illamående. dialekskiten & allt. Du måste ju skämta, eller framför allt skämmas?

    Håller med victor, heeeeelt klart.

    Man kan inte dyka upp till ett ställe lite sent, och bara förvänta sig att få sitta. Jag skulle nog gärna gett upp min plats, men inte till någon med den inställningen du har.

    Man får verkligen hoppas att det bara var dina hormoner som talade..

  13. Julia

    Ge fan i att diskriminera människor från Småland, när det i själva verket är DU som är… idiotisk. Herregud.

  14. Anna

    En mage och ett efternamn gör ingen skillnad. Ödmjukhet däremot. Är det ditt rätta jag som kommit fram kanske?

    /Anna., vecka 32. Stor mage, starka ben och fortfarande klar i huvudet!

  15. Ella

    Nej, nu blev jag UPPRIKTIGT förvånad över dig. Har följt din blogg ett tag och alltid tyckt du verkat så härlig och bra på alla sätt och vis och så bara: fan värsta häxan ju! Nu har du FEL och jag tycker nog att killen ska få en eloge som skrev och tillkännagav sig, dessutom VUXET och MOGET skrivet. Tillskillnad från dig då. Tyvärr, tack och hej då till denna bloggen

  16. Mia

    Jag tycker det är lite konstigt att resonera som du gör och ännu märkligare att be någon form av hovmästare om hjälp med att fixa er stolar. Även om ni är någon form av VIP, så agerar man inte på det viset.

  17. Agnes

    Mår dåligt när jag läser kommentarerna. Jag tyckte du var rolig i ditt beskrivande om kommentaren på småländska, herregud det var väl inte så allvarligt och farligt?
    Och klart det är vanligt hyfs att resa sig för en höggravid kvinna, bakgrunder spelar ingen roll: res dig, för fasiken!

  18. Sophie

    Det är som 98% skriver här inne, helt horribelt att du har denna inställning som gravid. Man är inte mer speciell än någon annan.

    När jag väntade vår son jobbade jag i ett yrke där jag stod i 6-12h per dag vissa dagar ända in i v43!! (för er som inte är/varit gravida är de länge då en graviditet är oftast till v40) Jag hade inga problem av att stå så mycket. Visst att man är lite tyngre men så jävla jobbigt är de inte. Så du är helt ute o cyklar..

    De är galet att du har denna usla inställning och att du bloggar på Mama. En tidning som jag ansåg innan dess stod för bra och vettiga saker.. men nu går jag min väg.

  19. Elisabeth

    Åssa jag gillar verkligen dig. Men jag msåte säga att jag tycker faktisk synd om killarna. De har lagt ut dyra pengar för att se en föreställning som de sett fram emot, dessutom har de valt att köpa lite extra dyra sittplats biljetter.

    Självklart ska du få sitta eftersom du är gravid och dessutom ditbjuden, men dessa killar blev faktiskt ganska orättvist behandlade. Arrangörerna borde åtminstonne ge dem tillbaka de extra pengar de betalat för sittplats.

  20. Sandra

    Båda sidor av saken få mig att känna mig lite matt, hätskheten från många av kommentarerna och Anithas sätt att se ner på glesbygden.

    Men, here goes.

    Självklart ska man ge upp sin plats för någon som behöver den bättre. Det spelar ingen roll om Anitha nu fick biljetten gratis, kom för sent eller vad det nu är som irriterar alla.

    Det är beklämmande att det ska vara ett sådant gnisslande från majoriteten. Det kan ju lika gärna handla om DIN syster/mamma/vän/etc, skulle ni vilja att de skulle få stå alternativt gå hem för att folk inte har vett nog att ta hänsyn?

    Sen är det ju också så att Victor Sjödin köpte en biljett som inte garanterade en sittplats. Just sayin’.

  21. Pethra

    Jag började läsa din blogg någon dag innan ditt bröllop och fastande för den, du verkade (obs! verkade) vara en skön och trevlig tjej men efter detta inlägg mår jag smått illa. Det här trodde jag inte om dig men det är ju klart, du har sållat dig till Calle och Alex, så det var väl bara en tidsfråga innan du skulle börja bete dig likadant! Fy!

  22. Lilla C

    Hemskt osympatsikt inlägg. Jag förstår det att du vill sitta och allt.Men vad är det för idioti att dra in vart man kommer ifrån och bonnighet?

    Nu slutar jag läsa den här bloggen.

  23. S

    Förstår inte riktigt varför du gör en grej av att han skulle prata småländska eller vara från Småland? Jag är själv född och uppvuxen i Småland, och de killarna jag umgås med från min hemstad är några av de snällaste och artigaste personerna man kan hitta. Inte som om Stockholmare skulle vara mindre dryga eller oartiga än personer från småstäder? Och med det sagt tycker jag inte att Stockholmare är drygare än andra heller, men att skylla händelsen på ”bondementalitet”? Jisses, snacka om att bete sig överlägsen för att du är från en storstad, och du är ju inte ens Stockholmare från början.

    Victor hade helt klart rätt i frågan, och du borde varit där tidigare, oavsett om du ”stod på listan och inte visste vad ni skulle bli placerade”. Kanske borde tänkt på i förväg att ni inte visste vad ni skulle bli placerade, och att ett sånt här problem skulle kunna uppstå.

    Försök vara lite ödmjuk istället för att förlöjliga ett par unga killar för att de är från en småstad.

  24. Linnéa

    Pinsamt Anitha, riktigt jävla översittarbeteende. Gravida har inte större rättigheter än andra, men däremot kan folk i allmänhet ta lite hänsyn och erbjuda gravida sin plats på busse/i tunnebanan etc, men här krävde du faktiskt för mycket! Du kom in som en diva, vad det verkar som i sista sekunden, och KRÄVER att andra ska offra sina sittplatser som de kommit i TID för att få, för dig, för att du knullat och blivit på smällen. När du istället kunde varit tacksam över de gratisbiljetter du skryter om att du fått, och antingen kommit tidigare så du också kunnat ”paxa” en plats eller helt enkelt funnit dig i situationen och stått upp eller gått hem. Och ha för fan inte mage att jämföra dig med rullstolsburna. Fy fan vad du sjönk i mina ögon nu, riktigt jävla lågt gjort.

  25. Malin

    Du verkar ju inte klok. Är du allvarlig i detta? Listor, dålig uppfostran, småländska, buhu buhu… Det blir nog andra bloggar för mig i fortsättningen. Lycka till med dottern iallafall.

  26. Anton

    Den eventuella sympati man kunde tänkas ha för Anitha i den här situationen blir verkligen som bortblåst när man läst klart inlägget. Man kan tycka att Anitha borde varit nöjd med sin sittplats och kanske ha förståelse för att någon som betalat för sin biljett och varit ute i god tid blir irriterad när han måste ge upp den platsen, men i stället för att bara skriva ”Okej, jag är gravid och måste sitta, synd att ni blev bortfösta” så gör hon ett otroligt raljerande och drygt inlägg på sin blogg med tusentals läsare. Hon utgår dessutom från att killarna måste varit från landsbygden eftersom Stockholmare uppenbarligen inte kan vara dryga (?). Vilken otroligt äcklig inställning! Den som visar bäst tecken på dålig uppfostran i den här situationen är faktiskt Anitha och hon kommer knappast få någon välvilja från folk med den här attityden.

  27. Lisa

    Jag gillar dig Anitha, men måste säga att jag blir lite besviken på dig när jag läser detta. Jag håller inte alls med dig. Jag skulle aldrig ha krävt av någon att ge upp sin plats till mig på det här sättet när jag var gravid. Skäms!

  28. Kim

    Nej här får du nog tänka om och inse att du har fel.
    Väldigt osympatisk och omogen sida du visar nu.
    En riktig översittare!

  29. sanna

    skulle inte förvåna mig om anitha passade på att droppa ”vet du inte vem jag är?!” pinsamt!

    och härligt viktor att du står på dig och ger dig till känna! all eloge till dig.

  30. My

    Antha, jag gillar din blogg SÅ mycket annars, men här tycker jag ditt sätt att argumentera är helt fel.

    Viktors argumentation är inte dålig, han var där i god tid, det fanns flera platser att välja mellan på den tidspunkten. Hade ni också varit ute i god tid, hade ni också kunnat välja sittplatser. Dessutom har han betalat för upplevelsen och varit ute i god tid för att säkra sig en god kväll. Sakligt argumenterande.

    Att du sedan ger dig på att dialektalt fördumma honom gör att man tappar all sympati för dig och dina argument. Finns ingen som helst grund att dra in ett landskap i diskussionen. Dessutom när han i sitt skrivspråk faktiskt låter mognare än dig!

    Sättet du formulerar hur ni fått era biljetter låter direkt översittande. Och att du skriver ”…han förstod att jag hade behövt gå hem efter 10 minuter om inte jag fått sitta”, jag menar är du så ”gravid-handikappad”, så måste du ju försäkra dig om att det finns sittplatser på en show du ska gå till. Det är väl ren logik?

    Jag tycker i grund och botten att du hade rätt att få sitta ner som höggravid. Men din argumentation och sätt att visa detta på, gör mig direkt besviken.

  31. Molly

    Vad är hela grejen med smålandsdialekten? Tyckte du sa att du växt ifrån det där med att känna sig överlägsen bara för att du bor i en storstad? Att förlöjliga någon ger inte precis dig en respektingivande roll, Anitha. Visst, du är gravid och klarar självklart inte av att stå så länge, men du är väl ändå också människa som kan visa lite tacksamhet?

    Jag tycker Victor har rätt att säga vad han tycker, och till skillnad från dig var han inte dryg när han gjorde det. Skärpning!

  32. sarah

    Det fulaste i svensk kultur kommer fram i kommentarerna, ”Dom betalade för sina biljetter” alltså pengar är kung och har man lagt ut pengar behöver man inte visa hänsyn. Bara i Sverige kan vuxna människor resonera som ni gör, istället för att be dom unga killarna att vara tysta och ha lite integritet. Piinsamt., skulle förmodligen inte ens vara en disscusion här i USA där jag bor. Sluta snacka om pengar och att hon får skylla sig själv. Och ja hon har mer rättigheter än de unga killarna, hon bär på ett foster som kanske blir uppfostrad till att bli premiärminister eller en einstien, kanske även barnet utrotar hunger i Afrika. Därför är det heligt att vara gravid, hon ska ha mera rättigheter. Så är det över hela världen

  33. Viktor

    Du är helt ute och cyklar Anitha, att du har fått biljetterna gratis gör ju bara anledningen ännu större att inte lämna en sittplats åt dig. Skäms du inte över att gå dit gratis och kräva sittplats av en betalande person? Speciellt när du kommer in sent medan de andra har köat för att få sitta och njuta av showen. Krävde du också att få sitta i främre raden?

    Om du nu var så speciell att du hade fått gratisbiljetter av Fredrik Lindström (wow) så hade de väll kunnat ordna fram en extra stol eller en annan plats åt dig?
    Patetiskt!

  34. Annie

    Håller med Moneypenny. Inte för jag väntar mig en nyanserad världsrelevant blogg av Anitha men detta var ta mig fan det mest korkade, ohyfsade och alltigenom osympatiska jag läst på länge. Och detta i Mama?!? Detta är inte tidningen jag läser för att bli idiotförklarad bara för att jag väntar barn. Skamlöst! Jag bryr mig inte ett dugg om vad som utspelade sig på den där showen ens, Anithas inlägg är så otrevligt att det säger allt om kvinnan — en sann mobbare!! Usch!

  35. Tanja

    Säger Team Viktor även här! Är själv gravid men skulle aldrig förvänta mig att någon skulle ge upp sin stol på en tillställning där de kommit i tid för att få sittplats. Du får i detta läget faktiskt skylla på din väninna som inte kollat upp biljetterna ordentligt (alternativt inte sagt något alls). Det är sådana här händelser som gör att människor tycker att vi gravida kvinnor är jobbiga och krävande. Så tack för den…

  36. Sanna E

    Jag tycker detta är fel. En betalande var alltså mindre värd en en som fått sin biljett. Tycker att den anställde kunde fixat fram en extra stol ist för att ge sig på betalande gäster. Kanske en viss Anitha som fått storhetsvansinne? Kan verkligen inte se Kalle eller Alex för fem år sedan flytta sig för en gravid. Om några har påverkat klimatet i sverige för gravida och småbarnsföräldrar så är det väl dessa bröder med sitt brösthat.

  37. Jill

    Men det är ju såklart inte Anitha och hennes kompisars fel att de kom sent… ni förstår väl att det var på grund av folket i entrén som skulle hitta dem längst ner på LISTAN bland de speciellt inbjudna som skulle få gratis ståplatser…

  38. emelie

    jag skulle aldrig kunna kräva att någon annan ska ge upp sin plats för min skull. tycker synd om killarna som betalat sina biljetter och kommit dit i tid, till skillnad från dig, och sen ändå blir ifråntagna sina platser.

  39. Ellen

    Men vad tar det åt dig. Du låter ju hur otrevlig och dryg som helst. Här fick jag en helt ny bild av dig.

  40. Transparent

    Nu väger inte alla kvinnor lika mycket under graviditet – man behöver inte svälla upp och lägga på sig ett tiotal kilon bara för att man väntar barn. Sedan är det ditt ansvar, inte någon annans. Det är du som har blivit på smällen och det du som har valt att fortsätta graviditeten.

    Att på något sätt anse att gravida kvinnor har fler rättigheter än andra människor är befängt. Du är inte ett upphöjt väsen bara för att du bär på ett foster.

    Den unga mannen som fick ge sin plats åt dig var en betalande gäst. Betalande. Hur kan någon anse det vara rimligt att du, med gratisplåt, ska få en plats som redan är upptagen bara för att du är gravid?

    Nu hade jag säkerligen gett dig min plats om jag hade varit närvarande, men inte om du gått fram och krävt den.

  41. Mee

    Nej du, krav på att sitta kan man ha när man har bokat/fått sittplats. Att ge plats på tunnelbanan/bussen är en helt annan sak.

    Vill du väldigt gärna gå på evenemanget och måste sitta får du faktiskt skaffa en sådan biljett, det här är ingen automatisk rättighet man får pga av en graviditet. Jag gillar dig som fan men killarna köper en biljett till något dom vill gå på och kommer tidigare för att kunna sitta. De ska de inte behöva ge upp för att någon annan glider pga en gratisbiljett, gravid eller inte. Spelar ingen som helst roll att du fick biljetten. Är sittplats viktigt får du köpa en sådan biljett eller skippa evenemanget. Detta tycker jag, kvinna i din ålder och i stort sett i samma livssituation, född och uppvuxen 08:a som med glädje lämnar plats på bussen.

  42. Johanna

    Spännande att du drar paraleller mellan graviditet och att vara rullstolsburen. Att bli gravid är någon man, oftast, väljer själv. Medan de som är rullstolsburna troligtvis inte har valt det. Graviditeten är även tidsbegränsad vilket ett handikapp sällan är. Så om du nu inte kan stå och titta på en krogshow under dina 9 månader är jag övertygad om att du kan ta igen det innan och efter ditt barn har fötts.

  43. Mia

    Jag har tyckt att du verkade vara en sympatisk person men ack vad du sjunker. Detta är ett riktigt lågvattenmärke. Nu framstår du enbart som bortskämd, skrytig och egocentrerad. Mindre charmiga egenskaper.

  44. R-M

    Tycker faktiskt inte att man har rätt att kräva sittplats bara för att man är gravid, men att folk förhoppningsvis av egen vilja kan ge upp sin när man ser att någon kanske har mer behov av den, men absolut inte ett måste.
    I detta tillfälle ställer jag mig nog bakom de som håller med Victor som var i god tid för att få en bra plats och med all säkerhet också hade betalt dyra pengar för biljetten, sorry.

  45. affee

    Om jag kom en kvart innan föreställningen börjar och du kom en timme innan för att cementera stjärten på en stol som du ”paxade” i barsektionen som du KÖPT biljett i. Då är det alltså mitt fel att du och andra vägrar flytta på sig? För att du/ni hade en pax?! Hur gammal är du? Du hade precis lika mycket rätt till den stolen som jag då vi båda hade biljetter i samma sektion oavsett om du var där innan mig. Så var jag i större behov av den än dig.

    måste vara bland det dummaste jag någonsin läst, är du på riktigt eller? klart som fan han skulle haft platsen, du kom in gratis och bara det säger väl att du skulle dragit hem om det inte passade att stå.

  46. anna

    haha Anitha jag dör av skratt. Det är alldeles rätt!
    Jag älskar ditt sätt att skriva och uttrycka dig.
    Du har inget att be om ursäkt för!

  47. Leah

    Detta visade inte upp din mest ödmjuka sida. Att vara gravid gör en inte till ett offer, men man Måste vara starkare i sin planering. Svälj din stolthet nu och var lite sympatisk. Kramar

  48. Sam

    Jag förstår inte varför du ska göra dig löjlig över människor från Småland, vad har det med saken att göra?
    Ganska omogen sida hos dig som du visar upp nu.
    Man kan tycka att du har rätt/fel men hur som helst så hanterar du debatten fel genom att ta det till en så låg nivå. Jag kan förstå hans frustration när han har betalat för biljetter och dessutom kommit i tid för att få bra platser, redo för att ha en trevlig kväll med sin kompis. Han har rätt, ni får skylla er själva om ni har fått/köpt fel biljetter.
    Så enkelt är det.

  49. anna

    Nu föll du i mina ögon, varför ska Viktor som betalt sin biljett ge dig sin palts? Du hade ju fått din biljett gratis. Som gravid måste man ju faktiskt planera sin dag. Det är inte rätt att kräva av andra att ta hänsyn. Om människor lämnar dig sin palts så gör dom det frivilligt. Jag har varit gravid 4 gånger och alltid planerat mina göranden. Att få en sittplats har alltid varit en bonus och gjort mig riktigt glad, men det har aldrig varit något jag förväntat mig. Att få gå före i toaköer, att få sitt plats på ett fullsatt pendeltåg i rusningstrafik är underbart, men jag har alltid ställt in mig på att få stå i kö och att stå hela min resa.
    Jag anser att du borde växa upp och bli lite ödmjuk. Men som sagt du måstel ära dig att planera lite mer och inte förvänta dig plats och givmildhet av dina med människor. Du har ingen aning om hur dom mår.

    Lycka till med Penny och ditt äkteskap.

    Och du

    Träna på en mer ödmjuk framtoning. Fånigt att skryta med att du fått gratisbiljetter.

    Håller på Viktor idetta fall.

  50. Alicia

    Haha, vilket skämt! ”Jag hade fått GRATISBILJETTER, klart att jag ska få sittplats före de betalande! Jag kan dyka upp så sent jag vill, jag är nämligen GRAVID.”

    Anitha, jag har gillat dej hela tiden, men ärligt talat: varför vara så taskig mot de killarna som faktiskt gav dej en plats, trots att de betalat för sina biljetter vilket du inte hade? Kom igen, inte okej alls.

  51. Sabi

    Jag gillar ju dig Anitha men fan vad dryg du låter. Viktor skriver väldigt vettigt tycker jag och dina argument är fåniga. Du va ouppstyrd helt enkelt, inget mer med det. Så osympatiskt när man inte kan inse att man har fel.

  52. My

    Men vänta nu… Du får gratis biljetter och kräver sittplatser före betalande gäster för att du är gravid?
    Nä, kom ner från dina höga hästar nu och sluta racka ned på de vars kväll du förmodligen förpestade med detta översitteri.

  53. Erik L

    En detalj i historien är att Lindström framstår som snål. Varför bjuda på de allra sämst tänkbara platserna till sin show?

  54. Katarina

    Nu är du faktiskt lite naiv och orättvis. Självklart hade han rätt till att sitta på stolen när han hade kommit i tid just för att kunna få en stol. Så kommer en gravid kvinna och kräver att få hans stol! Pinsamt!

    Om inte personalen kunde ge dig en stol och ingen annan i publiken SJÄLVMANT erbjuder dig en stol. Ja då är det bara att bita ihop och erkänna att du kom alldeles för sent.

    Du låter sådär som man tror att kvinnor på Östermalm agerar, dvs stereotypt.
    Gå inte utanför dörren om du inte kan hantera en sån här sak som höggravid!
    /Katarina 2-barnsmor

  55. FruHurtig

    Precis som flera skriver så stärker inte det faktum att du fått gratisbiljetter ditt case, och att dra inte handikappade är löjligt.Ni skulle ha kommit i tid helt enkelt. Att däremot lämna plats på buss el. dylikt är en självklarhet. När jag var i tionde veckan var jag på ett två timmar försenat tåg och när jag förklarade situationen att jag var illamående och dödstrött så reste sig typ hela vagnen upp. Sen var det flera som erbjöd att hämta vatten och mat. Men jag antar att det hänger på hur man frågar/ ber.

  56. Anna

    Mest pinsamt är att du faktiskt inte betalade ett skit för det här, men det gjorde killarna. Du borde ha skött det här mycket smidigare.
    Står man ”på listan” får man räkna med att man inte får sittplats och överväga att gå överhuvudtaget.

  57. Anna

    Pinsamt Anitha. Hoppas du skäms när du läser ditt inlägg igen. Riktigt fjortisagerande från din sida, killen har ”rätt” och är trevlig.

  58. Kakan

    Oj!
    För första gången framstår du som genuint osympatisk.
    En gravid kvinna ska inte behöva stå men det hade väl kunnat lösas smidigare?
    Och jämför inte gravida med rullstolsburna. Du hade kunnat ringa ett samtal och kolla att det fanns sittplats, kanske boka.

    Be om ursäkt och fixa killarna biljetter till denna eller annan show.

  59. Ida

    Tänker inte lägga mig i mycket i denna till synes djupa diskussionen men jag tycker att du ska stå på dig! Fattar inte att människor kan ta så illa upp för en sak som är ”naturlig”, att du behöver sitta mer än en ung kille. Alla tar precis allt för personligt nu förtiden, de handlar hela tiden om individen. men behöver man göra personangrepp för en sån här sak?

  60. Fredrik

    alla bara tänker på sig, det är bara jag som tänker på mig…
    kvinnan är moderat, är det verkligen någon som blir förvånad över hennes raljerande och uppträdande?

  61. Mathias

    Jag tycker nog du agerar lite översittare i ditt sätt att skriva. Blev mest besviken på ditt sett att se på folk från Småland ! Varför i helvete skulle vi som pratar småländska vara mindre gentlemän ? vara otrevliga ? och allämnt dryga och snåla ?! Fyfan, riktigt fördomsfullt och barnsligt.

    Då vänder vi på steken.

    (Läs med en brutalt kaxig stockholmsdialekt:)

    ”vi hade fått biljetterna av Fredrik Lindström. När han erbjöd henne gratisplåtar till showen. Vi visste inte vart vi var placerade innan vi kom dit, då vi stod på ”listan”.”

    Jag tror faktiskt du sjunker i mångas ögon i och med detta inlägg. Trist.

  62. Patrik

    Du måste skämta med Mig?

    Shit, vilken oskön människa du verkar vara! Aldrig läst din blogg tidigare men har fått en bra bild av dig genom Calle.
    Rabiata gravida kvinnor i ditt tillstånd borde stanna hemma istället för att förpesta sin omgivning. Gör det rätta och be Victor om ursäkt för ditt översitteri så kanske du kan återupprätta lite av ditt skadade anseende bland de som följer din blogg. Och Du, sluta raljera över lantisar, har träffat långt fler trevliga, artiga och väluppfostrade personer från Småland än från din lilla värld innanför tullarna.

  63. Elin

    Vad är det för fel på folk egentligen, tjat och gnäll om hur hon fick biljetterna och att hon dessutom vill kunna sitta ner verkar ju vara hemskt enligt vissa av er. Sen jag var liten har jag fått lära mig att erbjuda äldre eller gravid sittplats om det inte finns några och det tycker jag är rätt och riktigt! En del kan helt enkelt inte glädjas åt andra. Jag hoppas du Anitha inte lyssnar på dessa bakåtsträvare.
    Läser din blogg dagligen, med glädje.

  64. Madde

    Vad du inte tänker på är att det finns gott om ”osynliga” sjukdomar som gör att folk kanske behöver sittplatsen lika mycket som du gör.
    Kanske ser en person ung och frisk ut när den i själva verket inte alls är det.
    Tänk på det nästa gång, dessutom var det dålig planering från din sida.
    Jag har också varit gravid och personligen var jag alltid noga att kolla upp ställena jag skulle till så att där var plats till mig att sitta.
    Det är ditt ansvar att se till att du orkar med inte omgivningens.

  65. Ingalill

    när man läser det här inlägget förstår man att jämställdheten går långsamt. Varför skulle just de unga männen lämna sina stolar?

    Bortskämda unga(?!) kvínnor som kräver att bli behandlade som prinsessor verkar tro att världen snurrar kring dem Det kallas för narcissism.
    Att visa hänsyn till andra människor i samhället är inte likställt med att tro att gravida kvinnor är små sköra varelser som inte kan fatta egna beslut. Jag har varit gravid fyra gånger och har under större delen av dessa graviditeter varit starkare än nånsin. När jag däremot hade diskbråck syntes det inte på mig och ingen reste sig på bussen.

    Du behöver nog tänka över din världsbild och förvänta dig inte att omgivningen ska ändra sig för dig utan ta eget ansvar över det som sker i ditt liv.

  66. susanne gustavsson

    Fel av dig Anitha. Kom i tid. Gravida har INTE rätt till det du gjorde. Du borde be killarna om ursäkt. Och vadå fått biljetter, so what?

  67. Isa

    Herregud! Du har så fel! Vidriga människa som fått gratisbiljetter, kommer sent och kräver en sittplats!? Om du nu är oförmögen att stå i två timmar och inte vet vilka biljetter du hade fått, varför kollade du inte upp det? Jag tycker du är oförskämd! Inte nog med att du rackar ner på killen (trots att han har rätt) utan du blandar in en massa onödigt tyckande om lantisar hit och dit. Jag är född och uppvuxen i Stockholms innerstad, och för mig klingar hela ditt inlägg av bonnläppsattityd.

  68. Leila

    Jag håller med ditt svar, Anitha. Det är finns inget gentlemannamässigt över att ge upp sin plats mot sin vilja, det gör man frivilligt.

    En rättelse ang rullstolsburna. 😉 Vi får de sämsta platserna på konserter i Sverige. Det brukar vara så långt bort att man knappt ser scenen, och det känns att det inte var någon idé att betala för biljetten. Det är något som detta land borde ändra på då det är helt tvärtom i t ex Danmark och USA.

  69. Sara

    Du har så fruktansvärt fel Anitha! Det är DU som brustit i din planering. Sen om du fått biljetterna av Fredrik Lindström, Kungen eller betalat dom själv har ingen som helst betydelse. Självklart reser man sig på bussen eller i liknande sammanhang för äldre och gravida. I den situationen har du som gravid inget val, du måste helt enkelt ta bussen. Men i den här situationen har du ett val.

    Hur kan du vara bekväm med att sitta på den där stolen i flera timmar, samtidigt som du ser att han måste stå upp? Usch, jag skulle skämmas över att pga min egna värdelösa framförhållning så ska föreställningen förstöras för någon annan som uppenbarligen ville sitta ner. Han var säkert förbannad över det här under hela föreställningen. Och jag förstår honom.

  70. Erik L

    Intressant situation det här, kan se scenen framför mig. Jag tar Anithas parti. Ibland inträffar oförutsedda situationer som gör att det inte blir som planerat, som för Victor i det här fallet. Men det är faktiskt bara att gilla läget.

    Möjligen hade kanske efterspelet blivit annorlunda om Anitha själv vänligt bett killarna att resa sig. Med ett ”ursäkta” ett leende och gravid mage kommer man mycket långt, kan jag inte se hur någon skulle neka plats. Det vore möjligen något schysstare än att be personalen fixa plats.

    Dock, oavsett, det är faktiskt bara att resa sig. Man ska inte söka upp den gravida kvinnan och gnälla efteråt.

  71. Helena

    Nej, jag håller verkligen med dig! Det är väl alldeles självklart att man reser sig för någon som bättre behöver platsen!? ”Självförvållat” eller ej. Förövrigt knäppt argument att man får skylla sig själv för att man är gravid. Vad är det för människor utan empati som skriver så?

  72. Mini

    Anitha, jag håller helt och fullt med dig! Som tvåbarnsmamma så vet jag hur det är att ingen reser på sig för att hjälpa en på bussen, fick stå 20 min mitt i vinter med glashalt väglag och försöka parera svänga, krängningar och andra passagerare, dessutom med foglossning. Var dessutom med om att jag som höggravid reste på mig på bussen för en äldre kvinna som uppenbart inte kunde stå på bussen, för ingen annan reste sig.
    Tyvärr så tror jag att fallet här med dig och den unga killen är just att han är ung, jag och maken pratade faktiskt igår om att det är skillnad på oss födda 70-början på 80 och de födda 80-början på 90 i mentalitet, uppfostran och även kost och motion.
    Vill bara förvarna dig om att om du ska åka kommunaltrafik med barnvagn så räkna inte med att få hjälp att lyfta på vagnen, tyvärr!
    Kram på dig och lycka till med mammaskapet och fruskapet! :).

  73. Emilia

    Nej du Anitha, här tycker jag att du var lite fel ute. Men jag undrar vad Victor menar med ”Jag vill hävda att jag och min bror både blev köns- och åldersdiskriminerade.”…?

  74. Tore

    Hej!

    Jag hamnade här genom Alex>Calle och förstod att något bråk va på G.

    Anitha, ditt case är svagt.

    Och, du, denna: Jag hade INTE bokat barbiljett – vi hade fått biljetterna av Fredrik Lindström. Tror Helena glömde säga att hon skulle gå med en gravid kvinna och att hon behöver sittplats. När han erbjöd henne gratisplåtar till showen. Vi visste inte vart vi var placerade innan vi kom dit, då vi stod på ”listan”.

    Komigen, vi, vet. Du kanske är stolt men det impar inte.

    /Tore

  75. pernilla

    Skriv din kommentar här!
    nej nu måstejag också säga min mening, vilket otroligt omoget prat om lantisar hit och dit, vad har det med saken att göra, stockholm är väl ingen världsmetropol!
    dessutom, gnällspikar som du anita som verkar tro att världen ska kreta kring dig bara för att du är gravid, hur många gravida kvinnor har du själv rest dig upp för tidigare i livet, särsklit när du var strax över 20 år? många som är gravida för första gången verkar sätta sig själva på piedestal, man klarar mer än man tror man är väl förbövelen inte handikappad bara för att man är gravid, se om ditt eget hus och kom i tid som sagt alla kan ju inte stå med mössan ihand bara för att du kommer, och här handlar det inte om någon typ av svennmentalitet, vi är oss alla själv närmast.

  76. Kassandra

    Tycker du raljerar fult. Klart killen är förbannad. Han har betalt dyra biljetter och är där innan för att få en bra sittplats i baren. Njuta en kväll helt enkelt. Du har gratisbiljett och tycker att du har rätt att raljera fult och göra honom till syndabocken. Nej nu får du allt ta och tagga ner och hoppa ner från hästarna.
    Detta handlar inte om hyfs att lämna plats för en gravid eller andra personer med behov. Det är inte det killen menar. Välj istället att läsa hans kommentar på ett annat sätt.
    Nu sjönk du lite tycker jag, inte för att du ville sitta utan för ditt fula raljerande och analyserande av hans inlägg.

  77. sara

    tycker detta var ett valdigt trakigt inlagg. foljer din blogg sedan lange och du verkar super charmig. men jag tycker synd om de tva unga killarna. de hade betalat sina biljetter och sett till att de var dar i god tid for att njuta av showen och anda var de tvungna att sta upp hela showen – for nagon som inte betalt sin biljett. jag tycker att har man fatt en gratis biljett och accepterat den sa ar det artigaste att antingen sta ut med omstandigheterna eller ga och satta sig nagon annan stans och inse att eventet inte var passande for ens situation. inte att fa andra som betalt for tillstallningen och som varit pa plats i tid att lida. jattetrakig ”jag jag jag” attityd

  78. Caroline

    Jag håller helt med dig i det här fallet Anitha. Hur jobbigt är de för en ung kille (eller tjej för den delen) att stå ett tag och ge upp sin plats för att hjälpa en medmänniska, som dessutom är gravid och säkert har det jobbigt att gå eller stå överhuvudtaget). Det känns väl mycket bättre i själen än att vara en grinig jävel som bara tänker på sig själv.
    Folk tänker alldeles mycket på sig själv i det här landet (särskilt i huvudstaden) och borde lyfta upp huvudet från sin iphone och se sig om då och då… Hur jobbigt är det att hjälpa en person som behöver det?
    Och nej, det handlar inte om att alla gravida kvinnor ska gå före alla andra i köer och andrat ”bara för att de är gravida”, det handlar om att människan som kanske sitter på stolen eller står i kön kan ERBJUDA sig. Lite vänlighet har väl aldrig skadat någon?

  79. Emma

    Läs på närkingska alt. nystockholmska (whatever du nu pratar):
    [… då är det alltså mitt fel att du och andra vägrar flytta på sig?]

    Ja, det är trist när folk inte reser sig för gamla och gravida, där håller jag helt med dig. Men detta argument, och hela blogginlägget egentligen, är ju helt ohållbart. Hur långt kan man ta det argumentet utan att gå för långt? Kan man även applicera dig på dig, och fråga huruvida det är killarnas/resterande publiks fel att du är gravid?

    Ni hade ju kunnat adoptera ett barn så hade du sluppit klanka ner på två stackars killar som du egentligen borde tacka, och inte spy galla över.

    Om du dessutom vet att du är höggravid, vilket jag utgår ifrån att du har upptäckt i och med att hela inlägget samt din Mama-blogg handlar om det, så kanske det hade varit smartare att infinna sig i lokalen i god tid innan just för att kunna lägga vantarna på en (bra) sittplats.

    Kan du inte bara sluta håna folk som kommer från andra städer än Stockholm? I frågestunden tidigare i bloggen radar du ju upp ett antal hålor du själv är uppvuxen i, och trots att inlägget bara är någon dag gammalt verkar du redan ha glömt det.

  80. Anna B

    Men herregud vad alla är anti här i kommentarerna. Jag tycker det är SJÄLVKLART att du skulle få en stol att sitta på!! Minns själv en gång när jag fick stå i mittgången på ett fullt tåg i 1,5 timme mellan Katrineholm och Stockholm. Jag var gravid i åttonde månaden och inte en jävel behagade lyfta på arslet och erbjuda mig en plats (och nej, det gick inte att köpa sittplats). Hela resan satt de där en hel vagn och låtsades inte se mig. Det är Sverige i ett nötskal det. Men enligt de som kommenterar här inne borde jag väl förmodligen inte hälsa på mina föräldrar och sen försöka ta mig hem igen ”i mitt tillstånd”. Kram till dig.

  81. Andreas

    Hur kan man påstå att killen har rätt? En skönt oförskämd lantis som letar upp Anithas blogg för att.. vadå? Vad vill han? Ha lite uppmärksamhet?

  82. Kristina

    Jag laser kommentarerna nedan och vet inte om jag ska skratta eller grata?! Ar folk allvarliga? Klart som fan att man ger upp sittplatser for de mer behovande i detta scenario. Fine, om ni hade ”plankat” in och du stulit hans sittplats men sa var ju inte laget. Jag har bott i London sedan tre ar tillbaka och det finns inte en chans i varlden att detta skulle handa har. Har ger man upp sittplatser till mig endast for att jag ar en ung kvinna. Jag far alltid sittplatser var jag an ar. SVENSKA MAN AR INTE GENTLEMEN. Punkt. Eller inte bara man, utan svenskar i ovrigt ar valdig oouppfostrade, reserverade och ohyffsade. Det finns en ”jag gar forst” anda som far mig att vilja spy i solidariska demokratiska Svealand. Nar jag tar med min sambo till Sverige sa skams jag ibland for situationer likt dessa. Eller hur svenskar inte haller upp dorrarna for varandra. Ackligt. Det ar det ratta ordet.

    Bra att du star upp for dig sa kanske dessa manniskor lar sig nagon gang. Dock haller jag inte med om att det nodvandigtvis ar lantisar eftersom storstadsbor generellt brukar vara mer egocentriska, men jag forstar tanken. Dock ar du helt enkelt i fel land och far nog tyvarr gilla laget.

  83. Stefan Karlsson

    Det är självklart att man kommer lite tidigare om man vill ha en bra plats. Varför förlöjligar du Victor genom att kalla honom en ”paxare”?

  84. Anna

    Jag är benägen att hålla med Victor. klar man ger sin plats till någon bättre behövande men när det gäller en föreställning gäller det att komma i tid o planera.

    Samma saka som flyga med Ryanair, har man köpt svinbilliga biljetter kan man inte tro att man ska få sitta ihop, då får man köa tidigt som alla andra. Bruka höra tjatet från barnfamiljerna när man flyger med Ryan…

  85. Åsa

    Killen var ju faktiskt snäll – och han hade betalt för sin biljett. Han kanske ska ringa sin mamma och höra om hon frivilligt gick på tillställningar där hon skulle riskera att stå i några timmar så långt in i graviditeten, hon skulle antagligen säga – nej.
    Annars har du en bra blogg.

  86. Malin

    Japp. Nu har du gjort bort dig för i den här frågan har du helt fel och inte bara det att du har fel, du argumenterar jäkligt omoget. Be killarna om ursäkt.

  87. Olga Petrolova

    Viktor har rätt. Dina argument faller som korthus. Skulle du åka slalom om jag gav dig ett gratis liftkort?

  88. Carin

    Hur fan kan du jämföra dig med en rullstolsburen? Det är väll inget handikapp att vara gravid? Det är ju ditt eget aktiva val. Ska man tycka synd om gravida?
    Gamla OK, ger gärna min stol åt dem. Men gravida – no way! Tjockisar då, dom tycker väll också att det är jobbigt att stå, ska dom också KRÄVA sittplats för att dom har valt att mumma?
    Nää, skäms kvinna!

  89. Erik L

    Tror visserligen inte att det här är så kulturellt betingat som det ibland framställs som, har sett liknande situationer i såväl Storbritannien som i New York, men det är ändå intressant.

    Att Victor hänvisar till köns- och åldersdiskriminering är också intressant. Kan det vara ett slags utslag av den ökande jämställdheten i samhället? Tja, varför skulle inte en ung kvinna kunna få resa sig? Det vore faktiskt verkligt jämställt, att föreställa sig personalen be en ung tjej att resa sig.

    Alldeles oavsett så är det rätt självklart att någon ska få resa sig, trist för Victor kanske men det är inte så mycket att snacka om.

  90. Katta

    Jag är ledsen Anitha, men den här gången är du verkligen fel ute! Du är väldigt ocharmig när du förlöjligar ”lantisar” och menar på att när någon har en åsikt du inte gillar så låter det som småländska i ditt huvud. Jag säger det igen, ocharmigt! Folk i Sthlm är inte det minsta mer väluppfostrade än folk i övriga landet. Det är en så förlegad uppfattning att man blir mörkrädd… Men tyvärr befäster din ton i inlägget många fördomar om stockholmare!

    Visst kunde dessa män rest sig och gett dig platsen. Det hade varit väldigt schysst av dem! Men faktum kvarstår att det är helt ok att ”paxa”. Vill man ha en bra plats så gör man det. Det är inte det minsta barnsligt! Man kommer exempelvis inte i sista minuten till en bio, bar, restaurang etc etc. för då riskerar man att få skitplatser. Man kommer i tid och paxar!

    Nej fila lite på din egocentriska attityd, och slipa ner storstads-elitismens så slipper du fler sura kommentarer från mig i alla fall 😉

  91. Per

    Killen har ju helt rätt i denna frågan. Vet du om att det är ståplats kan du inte bara anta att du kommer få en plats bara för att du är gravid.

  92. Sara

    Jag håller med om att man bör ställa sig för de som behöver sitta – absolut! Och ja, Victor framstår ju som en tönt när han skriver i affekt.
    Men… Jag fattar inte heller varför du är så noga med att framhålla att du fått platsen gratis och just av Fredrik. Vad har det med saken att göra? Betyder det att du är en extra viktig besökare, just för att du är ombedd att komma utan att betala? Och att det då läggs till gravidkortet? Borde du då inte fått sitta på en liten tron på scenen istället 😉
    Just när det kommer till din raljanta stil gentemot bonnigt beteende känns väl just huvudklappandet gentemot småfolk som betalat ganska bonnigt?

  93. Linda

    Jag måste börja med att säga att jag verkligen gillar dig och tycker du är en frisk fläkt på många sätt. Men i just detta fallet måste jag ändå säga att jag inte håller med dig.
    Jag har själv två barn och under mina graviditeter har jag anpassat aktivitet efter mitt tillstånd. Om jag någon gång hamnat på ett ställe där jag varit tvungen att stå eftersom det inte fanns någon sittplats så hade jag ju fått gå hem helt enkelt. Jag tror inte det känns bättre för killen att du dessutom fått gratisplåtar och sen ”kräver” en sittplats. Han har då betalt sin biljett själv och sett framemot att få sitta skönt och se en bra show. Naturligtvis hade det ju varit trevligt om någon velat ge sin plats till dig men att kräva det tycker jag är rätt divigt och något jag absolut inte gjort. Och betänk då att jag verkligen inte är den som är rädd att säga ifrån om jag tycker något är fel.
    Lycka till med graviditeten och den fantastiska tid som följer när ni fått er lilla dotter. Men som sagt en lite ödmjukare attityd kanske inte hade skadat 😉

  94. emma

    Fast om du resonerar som så, så kan man ju börja gå före i alla köer (mataffären, provrum, incheckning…) för att man har ”precis lika mycket rätt” till att få en sittplats/betala först/osv som alla andra som är där.

    Vafan, var där i tid som sagt och kolla upp vilken biljett ni har fått?

    Jag håller med dig om att folk såklart borde erbjudit dig plats, men att du hävdar att du har RÄTT till den? Och att du sedan förlöjligar den stackars killen som faktiskt flyttade på sig? Tror du någonsin han kommer att göra om det?

    Så kom i tid nästa gång, eller köp din egen jävla biljett. Jag tappade sjukt mycket respekt för dig i och med det här inlägget. Nu är Amanda åter i topp som min favorit Schulman.

  95. Helena K

    Tycker du verkar vara gapig och barnslig Anitha. En kvinna som är över trettio brukar t.ex. inte skriva sådan skit du skrev om dina föräldrar. Pinsamt. Innan du nu får barn, försök att ta dig ur din egocentriska bubbla, för när du väl har barn kan du inte vara i den…

    Eftersom du verkar ha Amanda Schulman som idol, så tycker jag du borde titta på henne. Hon känns verkligen ödmjuk.

  96. Angelica

    Jag förstår din syn på saken, men måste ändå ge killen rätt. Tycker inte det är rätt att han fick ta smällen för att du är på smällen. Om en jättetjock man hade stått där, hade en kvinna tvingats ge upp sin plats då? Knappast, men vi vill väl bara ha jämställdhet ibland?
    Du borde ha varit där i god tid när de vet att du är beroende av att sitta.

  97. Caroline

    Det verkar ju ändå som om de flesta håller med Victor och jag kan absolut förstå att han blir besviken/arg.

    Däremot kan jag tycka att personalen borde ha löst saken. Personalen borde ha fixat fram en stol till dig för självklart går det ju inte att stå så länge när man är höggravid.

    Hoppas att ni alla kunde njuta av showen ändå.

  98. Sandra

    Men skäms på dig Anitha, vem tror du att du är egentligen?! Du försvarar alltså att du inte hade köpt sittplatser med motiveringen att du fick ståplatser gratis, och sen kräver du att någon annan som faktiskt betalat för sin plats och sett till att komma dit i tid ska ge upp sin stol. Trist att det visade sig att du är en sån självisk människa, kommer inte att läsa din blogg mer. Bara för att du numera heter Schulman i efterman betyder inte att du är världens mittpunkt. Och ja, jag vet hur det är att vara gravid, är själv gravid i 41 veckan, och jag skulle aldrig komma på tanken bete mig som du, hur mycket foglossning jag än har. SKÄMS!

  99. Annaa

    Skärp dig för helvete Anitha. Du ger alla gravida kvinnor dåligt rykte om du fortsätter på detta sättet. Herrejösses, kvinna, vad menar du? Att killen har ännu mera fel för att du fått gratisbiljetter? Tala om dålig uppfostran. Orkar inte ens fortsätta läsa tidningen du tydligen fått fritt rum att bete dig illa genom.

Comments are closed.