Anitha Schulman

Första förlossningsmardrömmen

Jag har hört historier att man drömt att man fött en orm eller fisk mm. Förlossningsmardrömmar. Inatt hade jag min första. Jag drömde att hon rymdes i min handflata och allt som vägde och var tungt i magen var en plastpåse med blod. I den låg hon och livmodern. Jag såg hur läkaren tog upp henne försiktigt ur påsen och gav mig henne direkt ur handflatan, sen hur han baxade upp påsen med blod. Jag frågade läkaren om det var normal om hon skulle se ut så. Han jakade. Konstig dröm, jag var lätt obehagad i morse.

Varför drömmer man konstiga förlossningsdrömmar, fyller de en funktion? Ge mig fler sjuka förlossningsdrömmar. Jag vill frossa!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Jag har 1barn och med henne drömde jag att jag födde guldfiskar,katter och hundar.
    I en annan dröm födde jag trillingar och alla hade en hjärnskada så dom inte kunde skrika och dom fick ingen mat av mig för dom skrek ju inte då var dom inte hungriga.Jag var ensamstående och tog hand om dom men hade bara råd med 1vanlig vagn så medan jag var på promenad med 1barn fick dom andra 2ligga hemma.Så där höll på det. Många konstiga drömmar.
    Jag gick över tiden 11dagar och dom sista dagarna drömde jag att jag födde en fullvuxen människa på 30år men den var som en bebis kunde inte gå eller prata och jag ammade den. Lite komiskt jag var bara 21år haha!
    Föjer din blogg med spänning och lycka till med det nya underbara livet som väntar:)

  2. helena

    Jag har aldrig varit gravid, men när min första vänninegraviditet pågick så hade jag samtidigt mitt första riktiga analsexexperiment.

    Behöver jag säga att jag drömde att jag födde barn genom anus?

  3. Camilla

    Skriv din kommentar här!
    Jag har två barn, med min första drömde jag att jag fick en katt?! med mitt andra barn hade jag en dröm att jag var på byns matvaruaffär och alla skulle gratulera mig eftersom dom visste att jag fått barn, men jag skämdes och ville inte tala om att det i själva verket var en stor schampooflaska som kommit till världen hahaha. Jag har inte riktigt kommit fram till något vettigt men det kanske handlar o att man får vara berädd på det mesta, att inte ha kontroll försöka lite på kroppen och barnmorskorna, kanske något sådant utan djupare eftertanke.

  4. Johanna

    Har aldrig varit gravid själv, men när mina vänner har varit gravida har jag drömt om dem (inte nödvändigtvis förälossningsdrömmar men ändå…)

    En dröm handlade om ett barn som inte var fött. Bebisen låg i en vagn och jag, mamman och en kompis var i varuhus. Bebisen vad jättesöt och jollrade. Plötsligt blev han ledsen och började skrika. Mamman hade gått iväg ett ärende så jag och min kompis och en kassapersonal började sjunga vaggvisor. I takt med att vi gjorde det fylldes hela vagnen med mörkblått vatten som till sist täckte hela bebisen och han försvann.
    Kassapersonalen sa ”det är bra nu. Det är som det ska vara”

    Sen drömmer jag en hel del om människor som inte är gravida. Jag har fått barn två gånger i drömmen. Första gången en liten kille som jg glömde bakom duschen när jag gick ut för att träffa en kompis vid en stubbe. Efter två dagar kom jag på min bebis och sprang hem för att leta. Fråga min pappa vad min bebis hade tagit vägen. ”jaså den, nej den låg och skräpade så jag slängde den” sa han och jag sprang ut till soptunnan och slet upp honom. Tyvärr vad han död och jag vaknade med ångest.

    Det är tur att drömmar bara är drömmar.

  5. Emma

    Jag drömde att jag råkade snubbla och tappa ut min lilla bebis genom fönstret, men då visade det sig att den var en robot så den rullade, likt en transfomer, ihop sig till en liten metallboll och bara rullade iväg utan att skada sig.

  6. Charlie

    Har aldrig varit gravid men ändå drömde jag sjukaste förlossningsdrömmen för ett par månader sen.
    Skulle in och föda, och ut kommer typ en deg eller smet av nåt slag. Frågar läkaren om det är normalt och läkaren svarar ”Jaa, det är normalt, den kommer formas till en bebis inom ett par veckor” Sen rullar dom iväg mig, med min smet som senare ska formas till en bebis…Sjukt!!

  7. Lisa (fd. 9d)

    Kan inte komma ihåg att jag hade nån mardröm om förlossningen men drömde en skum dröm precis innan rutinultraljudet i v 18. Många hade skojat med mig om att jag fick en synlig mage så fort, att det måste vara minst tvillingar därinne osv. Drömde strax innan ultraljudet att det var tvillingar men att en av dem såg ut som ett tuggben till hundar, den andra såg ut som en bebis. Jag kunde ta tag om dem på utsidan av magen och dra dem ut genom huden så att det syntes tydliga konturer av benet och bebisen. Till saken hör att det verkligen visade sig vara tvillingar därinne men att en av dem dött i v 14. Kändes efteråt som en lite sjuk form av sanndröm…

  8. Ulrika

    Tror jag hade en månad kvar till förlossning när jag drömde att bebisens fot stack ut genom naveln…. Jag blev ju orolig och stissig… Min bror tittar på mig, ser att jag är orolig, puttar in foten i magen igen och säger: Men Ulrika, den är ju inte klar! Den ska inte ut det hållet! Nä, just det, tänkte jag. Då får jag väl vänta lite till…..

    Hmmmm….

  9. Denisan

    Åh… de där drömmarna… vad de fyller för funktion, jag vet inte? Kanske förbereder man sig på något vis? Kanske är det en signal att man ska förbereda sig på att inte ha något att säga till om… Att förlossningen blir när den blir och som den blir… Jag vet inte?

    Min värsta förlossningsmardröm var när jag i vecka 41 +3 drömde att jag tillslut fick värkar… Jag kommer in på förlossningen, krystar och krystar… Och ut kommer en hel korg med kattungar! Min man och barnmorskorna ser på kattungarna helt tårögt och säger att de är det vackraste de sett. Jag frågar om de är dumma i huvudet? Var är vår bebis? Min man tittar sårat på mig och undrar hur jag kan vara så urbota dum och ifrågasätta våra vackra kattungar? Barnmorskorna undrar om jag fått en förlossningsdepression eller varför jag inte vill ta mina kattungar till mig… INGEN FÖRSTÅR! Jag är tydligen helt ensam om att tycka grejjen är konstig…. Uhhh… Hemsk dröm som lämnade mig med obehag länge!

  10. Hanna

    Hehe det var väl inte direkt en förlossningsdröm för det var i vecka 17. Jag drömde att jag fött bebisen och att den hängde i en sladd mellan mina ben och såg ut som en mobil eller typ en sån där tamagotchi. I drömmen sprang jag runt och letade efter någon som kunde ta mig till ett sjukhus så de kunde stoppa in den igen eftersom det var för tidigt. Bl a bad jag min svägerska om hjälp men hon hade inte tid för hon skulle kolla på cd-skivor… Just runt den här tiden var jag väldigt orolig gör missfall så det var väl det som spökade.

    I slutet hade jag massor av knäppa drömmar om hur jag glömde bort bebisen. I en dröm hade jag stoppat ner honom i en sån där gympaåse man hade när mdn var liten och sen dragit åt snörena och stängt och så låg han där jättelänge innan jag kom på att jag glömt att mata honom.

  11. Moi

    Det finns teorier som säger att drömmar är mentala förberedelser. Inför nya, jobbiga, härliga, känslomässiga situationer. Det ger oss möjligheter att förbereda oss på de utmaningar, förväntningar och rädslorvi har eller har haft.

  12. Monica

    Jag hade ingen förlossningsmardröm så eg förra graviditeten. Däremot drömde jag att jag glömde bebisen lite här och var när vi åkte iväg med bilen.
    Maken drömde att jag väcker honom och har då bebisen i famnen. Så sa jag att: ”Jag ville inte väcka dig när det va dax, du sov så gott. Så jag ringde mamma istället!”
    Haha han va inte så glad när han vaknade! 😉

  13. Sandra P

    Jag drömde under min första graviditet att jag födde en platt liten docka, typ pepparkaksgubbe. Som jag var tvungen att steka i en stekpanna inne i mina föräldrars badrum.
    Var får man allt ifrån när man drömmer?

  14. Linda

    Innan jag var gravid trodde jag inte riktigt på de här berättelserna om drömmarna. MEN sedan drömde jag. Jag drömde så verkligt att jag födde en flicka stor som en två åring, hon var blond och fräknig och inte lik någon av oss alls. Det kändes bara konstigt att hålla denna jätteflicka i famnen. Scary. Men kul i efterhand.

  15. Hanna

    Jag drömde att jag födde en liten hund som sen fick följa med mig på jobbet. Jag var så besviken över att inte få en bebis men vågade inte säga det till någon utan spelade lycklig och berättade om alla framsteg hunden gjorde.

  16. Sofie

    Jag är visserligen inte gravid och har aldrig varit det men kan ändå drömma lite sköna förlossningsdrömmar.
    Bland annat att jag får reda på att jag ska föda samma dag som jag inser att jag är gravid (vilket är ganska kul för det visar hur jag övermissbrukat tv-programmet ”Jag visste inte att jag var gravid”). Har även drömt att jag fött en Silkesapa som min katt åt upp. Fick sådan grov ångest över att jag var en så dålig mamma som lät min katt äta upp min nyfödda bebisapa.
    Men, så kan det ju gå också.
    Tycker att din dröm låter helt normal, dröm-måt-mätta.

  17. Sofia

    Jag drömde att jag födde en varmkorv! Och det kanske mest konstiga var att jag i drömmen inte var ett dugg orolig över det faktum att mitt barn var en varmkorv. Jag funderade mest över hur jag skulle hitta kläder till honom/henne… Galet.

  18. lisa

    enligt psykologen freud så har mardrömmar samt drömmar en bakgrund. Han menar att allt det man gör faktiskt har en funktion/mening.
    Detta är bara en teori, som inte är vetenskapligt bevisad, tror jag?
    Det kommer gå bra, jag håller tummarna!

  19. ansco

    Mina barn föddes med kejsarsnitt i v 29. Min son vägde 1,2 kg och min dotter vägde ynka 520 gram och var 30 cm. Hon fick faktiskt plats i sin fars handflata. Idag är de 6 år och båda fullt friska. Min mardröm blev dessvärre verklig. Men slutet gott allting gott.

    All lycka till dig, Calle och Penny!

  20. Sara

    Jag drömde att jag födde en svartvit hankatt. Jag var nog i 6-7 månaden när jag drömde detta. Iom att det var så tidigt i graviditeten så kröp han in igen. Jag kommer ihåg att förlossningen av katten var skitenkel, han var ju så liten! Min största besvikelse var såklart att det inte var ett mänskligt barn jag födde.

    När jag väl fick barn för tre veckor sedan så var det en gosse på över 4 kilo! Och förlossningen var enkel, kanske inte lika enkel som en liten kattunge men ändå.

  21. anna lundkvist

    Skriv din kommentar här!
    ja du, jag drömde att jag födde en sumobrottare fast i miniatyr helt inkletade i gelé, som när uruh-kai förds i sagan om ringen. så jävla äckligt. eftersom man måste tycka att ens egna barn är sötast i världen fast han var så satans hemsk så hade jag superdåligt samvete. vid bor vid årstaviken och det slutade med att han gled mig ur händerna på kajen och försvann ner i det mörka vattnet. jag grät och vaknade av min egna gråt. det var en hemsk dröm. nu är vår son 6 månader och såklart världens sötaste!:) lycka till med allt!

    anna

  22. FruHurtig

    Jag var i öknen och jagades av en arab med stor turban för jag hade sagt att det var fel att han hade flera fruar. Jag kom undan för jag hann fram till djungeln… Där födde jag. Men babyn var en giraff utan huvud… Hade hjärtklappning när jag vaknade…

  23. Linnéa

    Jag drömde att jag hade ett litet litet fotbollsspel i ena armen, ett sånt där man spelar genom att dra och snurra på pinnar på sidorna. Man kunde se det lilla spelet genom ett titthål, och ibland var någon där och spelade.
    Det var en sjuk dröm, låter kanske inte som en typisk graviddröm men det var väl kopplat till att ha något ”främmande” i kroppen. Jag var väl i sjunde månaden då och det började kännas så overkligt verkligt vad som hände i min kropp.

  24. Sarah

    Jag hade en återkommande dröm där jag födde 2 kattungar. Och inte vilka kattungar som helst utan det var alltid 2 stycken cremefärgade. Efter att jag fött dom så var jag tvungen att gå till Apoteket för att lämna tillbaka en av dom. jag fick bara behålla en.

  25. Anna

    Jag har drömt så många sjuka förlossningsdrömmar men den värsta var nog när jag väntade äldsta sonen. Jag drömde att jag födde honom vaginalt och när han kom ut kände jag att det var nåt konstigt, och mycket riktigt, han hade inget huvud. Doktorn verkade inte så bekymrad över det utan tog mig och sambon till ett rum med massor av ”reservdelar” som han kallade det. Det var ett rum fyllt till bredden med bebisarmar, ben, magar och huvuden. Vi fick välja ett huvud som vi tyckte passade till vår bebis, sen tog dom honom till operation och sydde fast det. Jag vaknade alldeles svettig!

Comments are closed.