Kristin

Supergod västerbottenpaj!

Måste dela med mig av mitt supergoda recept på västerbottenpajerna som vi åt i lördags.

Eftersom att vi bara åt 2 stycken så frös jag in resterande. Perfekt att ha en i frysen vid brist på annan förrätt:)

130824 084

Minipajer med västerbottenost

6-8 st

Pajdeg:

2 dl mjöl

1 dl västerbottenost

50g smör

1 1/2 msk vatten

6-8 formar alternativ muffinsplåt

Fyllning:

En påse riven Västerbottenost

2 ägg

2 dl grädde

Salt och peppar

Dekoration:

Gräddfil

Löjrom

Gräslök

Så gör du:

1. Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg vetemjöl, ost och bitar av smör i en matberedare med kniven monterad. Kör till smulor. Tillsätt vattnet och kör tills en degboll bildas.

2. Ta upp och rulla degen till en rulle. Skär den i 6-8 bitar, gör till bollar och rulla dem i lite mjöl och kavla ut till en tunn platta. Tryck ut pajdegen i formarna. Ställ dem kallt ca 15 min.

3. Fördela riven ost i pajskalen.

4. Vispa samman ägg, grädde och lite salt och peppar. Lägg i osten i pajskalen och häll äggblandingen över. Grädda i mitten av ugnen, cirka 15 minuter. Låt pajerna svalna helt och dekorera med gräddfil, löjrom och klipp över gräslök.

Så goda!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.